Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Schorsing hangt boven het hoofd van Italiaanse teammanagers

Gepost door lodjan 
lodjan 10 november 2016 17:09
Schorsing hangt boven het hoofd van Italiaanse teammanagers

WF
Gianni Savio, Bruno Reverberi en Angelo Citracca moesten in Italiƫ vandaag voor het CONI verschijnen voor hun betrokkenheid bij het contractschandaal in hun land. De aanklager acht de drie schuldig aan het door renners laten betalen van hun eigen contract. Dat is in strijd met de regels van de UCI, die de zaak daarom met bovengemiddelde interesse volgt.

Een jaar tot twee jaar straf
De teammanagers van Androni Giocattoli-Sidermec (Savio), Bardiani-CSF (Reverberri) en Wilier Triestina-Southeast (Citracca) kregen aan het begin van de middag van de aanklager in Rome te horen welke straf zij de teammanagers wil opleggen. Citracca hangt een schorsing van een jaar boven het hoofd, Savio kreeg een straf van achttien maanden te horen, terwijl Reverberi mogelijk twee jaar moet brommen.

Boete
Alle drie de ProContinentale ploegen kregen bovendien een berisping en een boete van 5000 euro opgelegd. Daarnaast werd er om een schorsing van drie maanden gevraagd voor Trek-Segafredo-renner Marco Coledan. Hij zou tussen 2012 en 2014 bij Bardiani-CSF hebben betaald om prof te zijn. Coledan heeft die aantijgingen tot op heden altijd ontkend. Elia Viviani is kroongetuige in deze zaak, die eerder al twee keer gesloten werd.

Reverberi ontploft
Na de uitspraken ontstond er volgens het Italiaanse magazine Cycling Pro, dat bij de strafzitting aanwezig is, een verhitte discussie tussen de aanklager en Reverberi. Laatstgenoemde vroeg zich hardop af hoe het zat met de Japanners bij Nippo-Vini Fantini. Daarnaast haalde hij de aanwezigheid van Al-Saadi al-Qadhafi, zoon van dictator Moammar al-Qadhafi, in het Italiaanse profvoetbal aan. Vanavond volgt de uitspraak.
Olano 10 november 2016 17:21
Vanavond de uitspraak! Kijk, daar wordt lekker doorgewerkt. Waarschijnlijk bestellen ze nog even snel een pizzaatje...
Arriere de la course 10 november 2016 18:11
Nu Hilaire nog.
Brieske 10 november 2016 19:20
En de rest. Gelijke monniken, gelijke kappen.

Groet
cyclingfreakske 10 november 2016 19:21
alsof d rest heilig is... de Protour word ook aardig gerommeld met contracten, niet enkel in 2e en3e klasse.
lodjan 10 november 2016 20:12
Update op WF:

De Italiaanse teammanagers Gianni Savio, Bruno Reverberi en Angelo Citracca zijn door de tuchtcommissie van de Italiaanse wielerbond vrijgesproken van het verkopen van contracten aan wielrenners. Ook Marco Coledan ontloopt een straf, meldt La Gazzetta dello Sport.

Het aanklager kan nog in beroep gaan bij het Federale Hof. Daarvoor wachten zij nog op de schriftelijke uitspraak.
cyclingfreakske 10 november 2016 21:24
wat had men anders verwacht ? haal Savio en co weg, en de ploegen worden onmiddelijk opgedoekt... minstens 500 man die werkloos zijn in het totaalplaatje.
Arriere de la course 10 november 2016 21:44
Savio is gewoon een boef. En boeven moeten gestraft worden.
Noot 10 november 2016 22:54
Ik las Hillary.
bakfiets 11 november 2016 09:37
allebei bejaarden die niet achter de geraniums willensmiling smiley
Olano 11 november 2016 10:54
Walnoot 11 november 2016 11:11
Als ik Viviani was, zou ik voorlopig efkes extra voorzichtig zijn in de buurt van sluitende garagedeuren. En dan maar hopen dat Savio niet nog via via wat Colombiaanse hitsquads kan regelen.
Pyama 11 november 2016 19:02
[www.cyclingnews.com]

Blijft vreemd. Viviani en Coledan zijn vriendjes, ook samen in de WK selectie en dan dit verhaal.
De zwarte trui 11 november 2016 21:57
Volgens dat artikel van CN zegt Viviani niet zo veel, toch?

"I remember that it was a surprise for Coledan to discover that he would have to pay a penalty to leave Bardiani, especially because he told me he was on the minimum wage, and nobody told him he would have to pay money to leave," Viviani reportedly told CONI on June 14

Coledan moest dus een boete betalen bij vertek Bardiani. Liep zijn contract toen nog door? In ieder geval lees ik nergens dat Viviani heeft getuigd dat renners voor een plek in een ploeg hebben moeten betalen. En Coledan kreeg dus ook (minimum) betaald.
cyclingfreakske 12 november 2016 16:58
de boete betreft contractbreuk.... er is dus gezien de verklaring niks aa nde hand maar hebben ze daar weer een olifant van gemaakt.
niettegenstaande dat Savio in de laatste 5j al eens vaker is genoemd bij het Coni voor bedenkelijke praktijken rond contracten.
en eigenlijk gewoon die hele 2e divisie in het italiaanse wielrennen ingebakken is.. nooit is weggeweest.

een praktijk die je internationaal weer steeds vaker ziet opduiken, aangezien de profplaatsjes wel erg duur aan het worden zijn.
Ruudje2209 17 november 2016 09:49
Savio is in ieder geval niet zo onder de indruk gezien de komst van Matteo Spreafico naar zijn ploeg.



[cqranking.com]
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen