Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Onthullend boek Thomas Dekker

Gepost door lodjan 
lodjan 14 november 2016 08:39
Over de Tour van 2007 wordt nooit gepraat

BOEK THOMAS DEKKERAD-verslaggever Thijs Zonneveld tekent in 'Thomas Dekker, mijn gevecht' het verhaal op van het grote wielertalent dat verstrikt raakte in zijn zucht naar succes. In deze voorpublicatie het hoofdstuk over de Tour van 2007, de Tour van Rasmussen.

Thijs Zonneveld

Michael Rasmussen is zo mager dat we door hem heen kunnen kijken.
Mijn eerste Tour is Michaels Boogerds laatste Tour. Achteraf blijkt het ook míjn laatste Tour, maar dat weet ik dan nog niet. We liggen bij elkaar op de kamer. Tien jaar nadat ik op een cam-pingtelevisie naar Michael keek, lig ik drie weken lang in een bed naast dat van mijn jeugdidool. We ouwehoeren de hele dag met elkaar. Michael vertelt me dat hij de laatste paar jaar bloedzakken gebruikte bij een Oostenrijkse bloedbank en een atletenmanager die Stefan Matschiner heet. Die heeft sim¬pelweg de inboedel van Humanplasma overgekocht en een cursusje bloed prikken gedaan. Michael Rasmussen is ook klant bij hem.

We gebruiken allebei Dynepo die Boogerd heeft geregeld via een Sloveense atleet, Bostjan Buc. Tijdens de Tour zetten Michael en ik acht keer een spuitje met 2000 eenheden. Bang om gepakt te worden ben ik niet; Dynepo is volgens Michael onvindbaar, en ik geloof het. We gebruiken ook om de dag cortisonen. De productnaam is Diprofos. Daar hebben we een medisch attest voor. Ik zou niet eens meer weten waarvoor: het is een wassen neus. Met de cortisonen kunnen we dieper gaan in de wedstrijd. En bovendien word je er lekker mager van: ik ben 68 kilo bij 1 meter 88 - zo dun ben ik later nooit meer geweest.

De start is in Londen. We zijn er al een kleine week van tevoren. Op de donderdag voor de Tour is er een controle van de UCI. Mijn hematocriet is 45, dat van Michael 50. Hij zit op het randje van het randje. Hij is een risico; één puntje hoger en hij valt door de mand bij een dopingcontrole. De artsen van de ploeg stellen voor om elke morgen om zes uur, vóórdat de controleurs kunnen aankloppen, een infuus met water in zijn lichaam te laten lopen. Daar zakt je hematocriet twee à drie punten van.
lodjan 14 november 2016 08:41
Deel 2
Diezelfde avond zitten we ons op de kamer te vervelen. We hebben samen een fles wijn opengetrokken, maar dat is niet genoeg vermaak. Drank is leuk, maar vrouwen zijn leuker. En dus ga ik het internet op om een paar escorts te zoeken. Om één uur 's nachts staan er een paar Oost-Europese hoeren voor de deur van onze kamer. Michael en ik zijn een beetje teleurgesteld: ze zijn een stuk minder mooi dan op de foto's van de site. Heel erg glamoureus is het niet, midden in de nacht op een kleine hotelkamer. We kiezen er allebei een uit. Om een uur of drie gaan we slapen. Om zes uur gaat de wekker alweer: Michael moet een baxter met water in zijn lichaam laten lopen. De eerste paar dagen legt Van Mantgem het infuus aan bij Michael, daarna zegt hij dat hij het zelf ook wel kan. In het begin word ik wakker van de wekker, maar na een paar dagen begint het al te wennen. Om zes uur gaat Michael aan de slag met baxters vol water, ik draai me nog een keer om. Als er zoiets bestaat als een normaal leven, dan zijn we er compleet van losgeslagen.

We hebben in de Tour van 2007 een ploeg die een van de beste van het peloton is. Behalve Boogerd zijn mijn ploeggenoten Michael Rasmussen, Denis Mensjov, Óscar Freire, Pieter Weening, Juan Antonio Flecha, Grischa Niermann en Bram de Groot. Bij de ploegbespreking voor de start zegt Rasmussen dat hij de Tour wil winnen. Daar moeten we een beetje om lachen. Ik denk dat het grootspraak is. We weten dan nog niet dat hij heeft gelogen over zijn whereabouts, en ook niet dat hij tot zijn nek toe vol zit met dope - al vermoeden we dat wel. We weten trouwens ook nog niet dat hij van de ploegartsen spuitjes Dynepo uit onze voorraad krijgt: dat horen we pas ver ná de Tour. Rasmussen is zo mager dat we door hem heen kunnen kijken. Áls hij al iets eet, dan is het een rijstwafel met niks erop. In een van de eerste vlakke ritten zit hij achter me als de boel op de kant gaat. Hij roept naar me dat ik een meter uit de kant moet gaan rijden, zodat hij achter me kan schuilen en energie kan sparen. Ik vind het eerlijk gezegd nogal potsierlijk. Heel even heb ik de neiging om 'Flikker op' tegen hem te roepen. Maar omdat ik toch met twee vingers in mijn neus rondpeddel, doe ik het wel voor hem.

Rasmussen blijkt gelijk te hebben; hij ís heel goed. In de eerste echte bergetappe van de Tour valt hij op zestig kilometer van de aankomst al aan. We zien hem pas terug na de finish in Tignes, in de gele trui. 's Avonds is de sfeer aan tafel geweldig. Er is champagne voor iedereen - Rasmussen zelf nipt alleen wat - en de ploegleiding blijft flessen wijn bestellen. Vanaf die dag rijden we voor Rasmussen. We beginnen te geloven dat die rare Deen de Tour kan winnen. Er worden renners van andere ploegen op doping betrapt; ze verdwijnen via de achterdeur uit de Tour. Maar bij ons aan tafel gaat het niet over doping. Ook niet als er verhalen in de media verschijnen dat Rasmussen gelogen heeft dat hij in Mexico was vóór de Tour. We vragen Rasmussen er niet naar. Eigenlijk hebben we wel respect voor hem. Hij heeft het slim gedaan, vinden Boogerd en ik. Hij heeft een systeem voor zichzelf bedacht en blijkbaar werkt het, want hij rijdt in de gele trui. Simpel zat. Doping is overal. In onze ploeg, in andere ploegen. Dynepo, cortisonen, bloedzakken, baxters met water en slaappillen - als je overal om je heen absurditeit ziet, ga je op den duur denken dat het normaal is.
lodjan 14 november 2016 08:44
Deel 3
Michael Boogerd en ik voelen ons genaaid. Ik heb het gevoel dat ik weken op kop heb gereden voor Jan Lul.
Thomas Dekker en Michael Boogerd in 2007.
Thomas Dekker en Michael Boogerd in 2007. © anp
De laatste bergetappe van de Tour voert naar de top van de Aubisque. We moeten de voorsprong van Rasmussen over de Pyreneeën tillen. De rit begint rustig, maar hoe meer cols we over trekken, hoe meer we worden aangevallen. We moeten vol aan de bak. Maar dat is niet erg: ik voel mijn benen niet. Ik ben die dag een ploeg in mijn eentje. Ik rij bergop op kop, ik rij bergaf op kop, ik rij op kop in de vallei. Het peloton in mijn wiel wordt een heel klein pelotonnetje. Rasmussen roept af en toe dat ik niet te gek moet doen. Het is mijn beste dag op de fiets ooit.

Voor de laatste klim geef ik af. Ik zie aan Rasmussens gezicht dat hij nog zo fris als een hoentje is. Ik weet het al voordat de etappe is afgelopen: het is binnen. We hebben de Tour gewonnen. In de bus van de ploeg heerst euforie. We delen high fives uit, we praten over een feest in Parijs. Maar nog tijdens de busrit naar het hotel verandert de sfeer. Theo de Rooij krijgt een telefoontje. Zijn gezicht betrekt. Hij loopt naar achteren, naar het douchegedeelte, zodat wij niets kunnen horen. Ik snap dat het geen goed nieuws is. Wanneer de bus aankomt bij het hotel in Pau, is onze blijdschap enigszins getemperd. We geloven niet dat die Mexico-affaire écht grote consequenties zal hebben - tot het moment dat Rasmussen op de deur klopt van de kamer waar Boogerd en ik liggen. Als hij binnen stapt, zie ik aan zijn gezicht dat hij gehuild heeft. 'Ik word uit de Tour gehaald,' zegt hij. Boogerd zegt: 'Wat? Hoe bedoel je?' Rasmussen stamelt: 'Theo doet het. Theo haalt me uit de Tour.' Ik sta op van mijn bed. Boogerd is woest, ik ook. We zeggen tegen Rasmussen dat wij het wel even gaan regelen met De Rooij. We vinden hem in zijn kamer. We beginnen meteen te schreeuwen. 'Waar slaat dit op? Rasmussen uit de Tour halen? Hoe kun je dat nou doen?' Maar of we nu schreeuwen, bidden of smeken: De Rooij is onvermurwbaar. 'Hij moet eruit.'

Boogerd en ik voelen ons genaaid. Ik heb het gevoel dat ik weken op kop heb gereden voor Jan Lul. Het is niet eens de overwinningspremie die me door de neus geboord wordt, maar vooral de Touroverwinning waar we als ploeg voor rijden. Ik zit in een cocon waar andere regels en andere mores gelden. Dat Rasmussen heeft gelogen: nou en? We hebben toch allemaal dingen gedaan die niet mogen? De ploegartsen werken nota bene gewoon mee aan doping. Ik heb het met De Rooij nog nooit over doping gehad, maar ik kan me niet voorstellen dat hij denkt dat Rasmussen de Tour wint zonder dope. Hij is toch niet achterlijk? Het beleid dat hij en Erik Breukink voeren is op z'n best een soort gedoogbeleid. Ze eisen dat we goed zijn in de wedstrijden, maar ze hoeven niet te weten hoe. Ze vragen er niet naar zodat ze de feiten niet precies kennen.
lodjan 14 november 2016 08:46
Deel 4 slot voorpublicatie
s Avonds laat is er een vergadering in de ploegbus. Er hangt een sfeer die ik alleen ken van begrafenissen. We zijn boos, we zijn verdrietig, we zijn gefrustreerd. We besluiten unaniem om de volgende dag niet meer van start te gaan. Er komt een vliegtuig vanuit Nederland om ons op te halen. Het elastiek breekt. Ik ben er klaar mee. De vermoeidheid van de Tour golft over me heen.

Honger heb ik niet: ik eet die avond niets. In plaats daarvan zetten we het met de hele ploeg op een zuipen. Om vier uur 's nachts ploffen Boogerd en ik op ons bed. Uitgeteld, uitgefietst. Maar drie uur later klopt Erik Breukink op de deur. Of we toch willen starten. De toekomst van de ploeg is in gevaar: bij de bank willen ze dat we verder rijden. Ik zeg: 'Geen sprake van.'

Maar Michael is redelijk snel om, tot mijn stomme verbazing. Ik stampvoet naar de badkamer, sla de deur dicht en ga in bad liggen. Ik laat het koude water over me heen stromen. Ze kunnen me allemaal wat. Ik ga godverdomme echt niet starten. Na een kwartiertje komt Piet, de chauffeur van de ploegbus, bij me zitten. Hij geeft me een aai over mijn bol. Hij zegt dat hij snapt dat ik geen zin meer heb, maar dat het toch beter is om op de fiets te stappen. 'Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor de ploeg. Voor ons allemaal.'

Ik zucht en hijs mezelf uit het bad. Meer dan een uur voordat we naar de start vertrekken zit ik al in de ploegbus. Met tranen in mijn ogen kijk ik naar buiten. Zo had ik me mijn eerste Tour niet voorgesteld. Wanneer we uitstappen bij de start, worden we uitgejouwd door het publiek. Ze roepen 'dopage' en 'tricheurs' naar ons. Michael slaat bijna een vent uit het publiek op zijn bek die iets in het Nederlands roept over doping.

Ik sleep me de laatste vier dagen naar Parijs. Daar was een groot feest gepland van waaruit we met een volledig gele trein naar het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht zouden rijden, maar in plaats daarvan komen we bij elkaar in zomaar een zaaltje in zomaar een hotel in Parijs. Er is niets te vieren.

In de weken, maanden en jaren die volgen, is er geen evaluatie van die Tour. Het is alsof ze niet willen weten wat er gebeurt in de ploeg. Niemand vraagt ons iets. De Rooij niet, Breukink niet, de bank niet. Er wordt nooit meer over gepraat.
Clavan 14 november 2016 09:10
Je gaat in London toch geen geld uitgeven aan een escort. Je loopt op vrijdagavond rond 2100 uur een pub in en bestelt 2 glazen zoete witte wijn met ijs voor die hoog gehakte secretaresse die net van de vrijmibo komt en je bent binnen.
Sub Culture 14 november 2016 09:17
En dat zullen uiteindelijk ook wel de meest interessante passages zijn in dat boek: dope en hoeren, beter wordt het niet.

Altijd een fan geweest van Thomas Dekker, maar laat ons eerlijk zijn, het is uiteindelijk toch maar een VDB light.
Sub Culture 14 november 2016 09:18
Tja, als je met Boogerd als wingman op de lappen gaat is de eindstand altijd dat je maar beter hoeren voorziet. #cockblocker.
bakfiets 14 november 2016 10:30
Dus toen had hij al een voorkeur voor oosteuropees die boogerdsmiling smiley
Luijt 14 november 2016 11:04
Eigenlijk heel vervelend om dit zo allemaal nog een keer voorgekauwd te krijgen door een direct betrokkene.
Ik ga het boek niet lezen denk ik.
Cecchini 14 november 2016 11:09
Ik ben een beetje Thomas Dekker moe. Hij had gehoopt (waarschijnlijk om financiele redenen) dat Michel van Egmond zich over een boek over hem zou gaan ontfermen. Het is dus Thijs geworden, deze week zullen Thijs en Thomas wel hun plaats aan de tafel bij Umberto, Pauw of DWDD innemen.
bakfiets 14 november 2016 11:22
ik ga het ook niet lezen, ik prefereer de biografie van boudewijn buch
Shinzawai 14 november 2016 11:29
Vrouwen, drank en dope. Wie had dat nou durven denken? Spannende onthullingen!
veluweracer 14 november 2016 12:13
Puik werk Lodjan.
Slimmerd 14 november 2016 12:32
JW 14 november 2016 14:28
Och ja... Rasmussen, Dekker en Boogerd waren niet de enige bedriegers uit die tijd.
Voor het verhaal "...je moest er wel aan mee doen, of anders kon je beter stoppen met de sport.." heb ik altijd enig begrip kunnen opbrengen. Maar prat gaan op je bedrog van weleer, en nu nog vol bravoure uitventen "...Kijk es hoe slim en flink we waren.." bezorgt me een gevoel van afkeer.
Toch goed dat het destijds geen Tourzege heeft opgeleverd, denk ik dan....

Onthullingen... ? Nee. Het is m.i. eerder roeren in dezelfde stinkende hoop stront, wat Thijs hier doet.
Geen enkele behoefte om weer met die geur geconfronteerd te worden.
Niks beters te doen, Thijs confused smiley
Shinzawai 14 november 2016 14:35
Inderdaad goed dat die Tourzege naar het onbezoedelde Discovery Channel team is gegaan spinning smiley sticking its tongue out
Arsimo 14 november 2016 16:02
Nou ja, Boogerd had wel een Miss Nederland aan de haak geslagen - dat doen hem er niet veel na. Waar hij in 2007 nog wel mee getrouwd was trouwens [scheiding in 2009, goh, gek zeg]. De sukkel.
Jacco Banaan 14 november 2016 16:35
Logisch dat Boogerd een fijne scheiding heeft gehad.. weten we de reden daarachter ook weer man man wat een stelletjes watjes die 2. Je gaat toch niet naar de hoeren, betalen voor een slettebak? Gewoon zelf jagen! Ook mooi dat ze Boogerd ook nog hebben geschorst als ploegleider. Had liever een levenslange schorsing gehad, die hoerenloper. Had liever gehad dat Thomas ons had verteld dat hij vanaf de junioren al aan de epo zat... zal ooit wel in een 3e boek tevoorschijn komen. Wel fijn trouwens dat hij ex maatje Boogerd lekker noemt in zijn boek. Terwijl andersom Boogerd nooit de vuilen was buiten heeft gehangen. Blijkbaar nog wat oud zeer omdat Roompot Thomas geen kans gaf.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/11/2016 16:36 door Jacco Banaan.
Jacco Banaan 14 november 2016 16:38
Ohja kan ook zo zijn dat die miss niet goed genoeg was tussen de lakens....
Sub Culture 14 november 2016 16:48
Verdedig jij nu de skills van Boogerd met als argument het eindproduct van een ordinaire vleeskeuring?
Arsimo 14 november 2016 17:01
In dit (uitzonderlijke) geval wel ja. Een vrouw versieren in het uitgaansleven is in regel een stuk makkelijker dan een bekroonde Miss aan de haak slaan. Dat staat geheel los van smaak of in welke kwaliteiten men geinteresseerd is. Bij de eerste ligt simpelweg de balans tussen vraag en aanbod een heel stuk makkelijker voor de vent-op-jacht dan de tweede.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/11/2016 17:01 door Arsimo.
Horsie is back 14 november 2016 17:09
“Verborgen Verleden” is tegenwoordig een begeerd TV-programma voor BNers. Minder aan Horsie besteed.
Niettemin, waarom Thomas Dekker geen kans gegeven.
Laat het boek maar de vraag beantwoorden of we hier te maken hebben gehad met een gevallen engel of toch een omhooggevallen engel.

Als taakstraf voor Thomas de gelovige Dekker voorziet Horsie het planten van het aantal bomen, dat voor dit boek omgekapt moesten worden.
Jacco Banaan 14 november 2016 17:19

Dit is diegene bij wie Boogerd vreemd ging, cq scheiding etc.
Eazster 14 november 2016 18:38
Ik zou best wel eens met Boogie als Wingman op stap willen gaan. Denk dat we ze als vliegen op stroop van ons af zouden moeten slaan.
Pyama 14 november 2016 19:10
Zijn dit nou die Thomas Dekker en Michael Boogerd waar dit hele forum zo trots op is? grinning smiley. Iemand nog een opmerking over La Plagne?
Arriere de la course 14 november 2016 19:18
Pyama Schreef:
-------------------------------------------------------
> Zijn dit nou die Thomas Dekker en Michael Boogerd
> waar dit hele forum zo trots op is? grinning smiley. Iemand nog
> een opmerking over La Plagne?


Ja. Nog steeds trouwens, vooral op Boogie! Genoten van die man heb ik. Thomas wat minder, van hem genoot ik vooral bij de u23. Hoe hij in Rotterdam Hans Dekkers dwars zat op het NK door zo hard op kop te gaan rijden dat niemand er nog over kwam.
Eazster 14 november 2016 20:07
Ja hoor,Boogerd's winst op La Plagne was en blijft nog steeds voor mij een van de mooiste kippenvel moment in de wielersport met alle herinneringen die er aan zitten en de feiten die er daarna over naar buiten komen. Een waarde oordeel mag je er zelf over geven ,ik zag een prachtige aanval bekroond worden met winst op frisse jongens als Sastre,Armstron,,Leipheimer,Rumsas,Basso ,Botero,Mancebo ,Heras etc. Toch geen kleine jongens die hij klopte met doping of niet.
rustdag 14 november 2016 20:29
Matthijs van Nieuwker is wel de beste acteur van de NPO he. man man. Thijs zit nu met een stijf pikkie in ze auto
Eindhovuh 14 november 2016 21:03
Ongetwijfeld vermakelijke lectuur. Maar waarom zou Thomas Dekker bij de derde poging wel de waarheid spreken? Omdat het zogenaamd rauw is? Mwa.
JW 14 november 2016 22:04
Die lof over de etappezege op La Plagne kan ik me voorstellen. De video-opname die ik van de etappe had gemaakt heb ik nog verschillende keren met veel plezier terug gezien.


Maar al die grote namen die hij die dag versloeg... ik denk niet dat hij de etappe ook gewonnen had (of had mogen winnen) als hij vooraan had gestaan in het algemeen klassement. Dàt zou die zege (doping of geen doping) echt heroïsch hebben gemaakt.
stoempert 14 november 2016 22:12
Het meest verontrustend vind ik nog de masturbatiesessie(s?) met slapie Steven de Jongh. Handdoekje op de buik en sjorren maar...
Dan zijn een paar Oost-Europese escorts zo gek nog niet
De zwarte trui 14 november 2016 22:14
Lekker trekken met Steven! Bizar. Maar ja iedereen deed het dus...
lodjan 14 november 2016 23:14
Voor wie het niet gezien heeft: [dewerelddraaitdoor.vara.nl]
Dit Rit Naar Bordeaux 15 november 2016 08:52
Hmm, de reacties zijn hier nog best wel gematigd vind ik. Merk dat het voor mij toch wel een onthullend boek is, met name de zelfdestructie. Kijk toch behoorlijk anders tegen de Rabo-kliek van destijds aan en dacht dat de VDBs, Pantani's en Ricco's de uitzondering waren.

Doping tolereren of niet op kunnen sporen leidt tot het recht van de meest roekeloze..
Koppi 15 november 2016 11:19
Daar zit ik ook mee. Die treksessies met De Jongh, oké, mannen onder elkaar, hormonen en zo. Kloosters, gevangenissen, marine; the same thing. En doping gebruiken begrijp ik ook. Maar dat excessieve nachtelijke doorhalen, dat snap ik niet. Je bent verdomme topsporter, leef je dan niet voor je sport? Doping geeft je een procent voorsprong, maar nachtrust ook. Ze interpreteerden de woorden van Zoetemelk ('de tour win je in bed') toch ietwat anders dan ik altijd dacht.
bakfiets 15 november 2016 11:21
van de generaties ervoor moet je nog gekkere verhalen verwachten, hematocriet waardes van 50+ renners die ´s nachts wakker werden gemaakt omdat ze te dik bloed hadden. De renners van de jaren 60 , 70 die speed/cocaine verslaving ontwikkelde. Een mysterieuze franse dame met geld die het halve peloton heeft afgewerkt.
Bromertà 15 november 2016 11:41
Misschien hadden Teeha en Teeha hun boek beter "De Schaamte Voorbij" kunnen noemen dan "Mijn Gevecht." Al heb ik het boek niet gelezen, krijg ik de indruk dat die minutieus beschreven nogal pikante kleedkamergeheimen en hotelkamerpraktijken een doel dienen. Teeha schrijft niet om het Rabo-tenenkaasimperium nog verder te bezoedelen, maar eerder om in detail uit de doeken te doen in welk milieu een kwetsbare jonge talentvolle renner terecht was gekomen: een wereld zonder moreelkompas.

Tja, daar sta je dan als broekie in je kinderschoenen, terwijl je slapie een handdoekje toewerpt en een hp'tje opzet. Mocht Teeha iets steviger in de schoenen hebben gestaan, dan had ie moeten zeggen: "Zeg luister eens, als jij je seksuele frustratie kwijt wil, prima, maar dan doe je dat maar waar ik niet bij ben. Dit gaat mij te ver."

De vraag of Thomas dader of slachtoffer was, lijkt met dit boek wel beantwoord.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/11/2016 11:42 door Bromertà.
Cecchini 15 november 2016 12:01
Ik kan me er helemaal niets bij voorstellen hoe Joop Zoetemelk en Johan van der Velde zich collectief aan de vrouwtjes hebben vergrepen. Computers, DVD spelers bestonden er nog niet. Videobanden wel
Kuiperberg 15 november 2016 12:13
Het schijnt dat Kim Holland al bezig is met de filmrechten van het boek. grinning smiley
bakfiets 15 november 2016 12:35
rustdag 15 november 2016 12:44
Ze willen gewoon Cashen. Daarom ook al die bij verhalen, want dat scoort beter bij een groter publiek. Als het allemaal al waar is. Alleen die doping verhalen daar zit toch niemand meer op te wachten. Ik vind het twee smerige ratten, die prive shit blootleggen waar de sport niks aan heeft.
Jacco Banaan 15 november 2016 12:54
Vraag me toch af of een Robert Gesink hier niet ook mee besmet mee is geraakt. Fapsessies...confused smiley Is wel zo dat de carrière van Gesink al een paar jaar dalend is. Idem met een Lars Boom die ook al niet bekend staat als de meest voor zijn sport levende prof. Overigens is het wel een makke dat een Breukink hier nooit wat harder voor heeft opgetreden. Wat dat betreft is het allemaal erg schrijnend voor de sponsor (Rabobank). Als die dit allemaal hadden geweten dan hadden ze allang veel eerder afscheid genomen. Wellicht hebben ze met Harold Knebel als interim nog een poging gedaan om alle idioterie (drank<wijfen) nog een halt te stoppen. Maar het was al te laat. Thomas Dekker deel ik in de categorie Andy van der Meyde en Fernando Ricksen. Matennaaiers die alles doen om geld te verdienen. Thomas die nu jan en alleman erbij haalt met seks verhaaltjes om weer een paar euro te kunnen verdienen. Die Thomas krijgt ooit nog wel eens een keer de deksel op zijn neus. Die zal Thijs ook nog wel krijgen. Met zijn stomme berg, Strava epo en kulverhaaltjes.Je gaat ondertussen bijna denken dat de Rabobank er zelf voor heeft gezorgd dat zo'n Thomas Dekker met terugwerkende kracht werd geschorst. idem dito met M. Boogerd. Wat dat betreft is het nog steeds een raadsel hoe een Thomas nog onderdak vond bij Garmin. Klaarblijkelijk wisten die nog niet hoe mismaakt hij toen al was.
Koppi 15 november 2016 12:56
Ik betwijfel 'het grote publiek' dit boek koopt. Dekker is geen voetballer, Dekker is 'dat wielertalent dat het niet gered heeft'. Meer niet.
Zonneveld heeft overigens niet als taak over dingen te schrijven 'waar de sport wat aan heeft'.
Arriere de la course 15 november 2016 13:08
"Je gaat ondertussen bijna denken dat de Rabobank er zelf voor heeft gezorgd dat zo'n Thomas Dekker met terugwerkende kracht werd geschorst"

Nee dat kwam uit de koker van zn werkgever op dat huidige moment. TD liep destijds iets te trots te verkondigen wat ie allemaal wel niet uitgespookt had in o.a. 2007.
JW 15 november 2016 13:15
Twee smerige ratten, dat komt aardig in de buurt...
Bromertà 15 november 2016 13:57
De smerigste rat was degene die Thomas Dekker heeft genaaid, door informatie over hem door te spelen naar dopingautoriteiten, zodat ie met terugwerkende kracht alsnog betrapt kon worden op Dynepo. Vast iemand met stropdas en werkzaam tussen Rabobankmuren of daaraan in de nabijheid gelieerd.

Blijkbaar vind je het nogal moeilijk om verder te denken dan het vooroordeel dat Thijs en Thomas jouw oranje sprookjesbus besmeuren.
Arsimo 15 november 2016 14:06
Zal vast wel eerder gezegd zijn (heb geen tv of andere media verder over het boek gezien), maar ik vind met name de titel "Mijn gevecht" van het boek smakeloos. Is het schokkerend bedoeld of zo? Als het als knipoog bedoeld is schiet het bij mij zijn doel voorbij.
Ridder Kale Knikker 15 november 2016 14:40
Zal wel aan mij liggen, maar ik heb wel sympathie voor zowel Thijs als Thomas. Vond het optreden gisterenavond bij DWDD gedurft en sterk maar bovenal vond ik Thomas heel kwetsbaar en geloofwaardig. Dat deze twee nu voor ratten of weet ik wat voor gespuis worden uitgemaakt zie ik als een teken dat ook op het prikbord nog heel veel lieden rondlopen die het liefst de oogkleppen op zouden willen houden. Dat is een keuze en die respecteer ik, maar voor mezelf geldt dat ik het liefst weet wat er werkelijk heeft gespeelt omtrent de persoon Dekker. Een renner waar ik een groot geloof in had, waar ik veel hoop op had gevestigd en die juist door het tonen van zijn kwetsbare kant weer sympathie voor krijg.

Dat met het opbiechten van het verhaal er ook zaken naar boven komen waar andere namen van renners mee genoemd worden is het logische gevolg van het vertellen van het hele verhaal en maakt het alleen maar geloofwaardiger. Dat deze genoemde namen dat liever niet zouden zien en daar verbolgen over zijn begrijp ik, maar ik vind dat Thomas gelijk heeft als hij stelt dat juist het verzwijgen van deze gebeurtenissen de omerta in stand houdt. Die omerta hoort bij het wielrennen, maar dat is nu net het aspect wat voor mij betreft gelijk de kliko in mag.



PS: Wel fijn voor Michael B./Jacco B. dat hij nu weet waarom Laurens net niet de absolute top heeft gehaald, want juist doordat de betrokkenen nu met naam en toenaam genoemd worden door Thomas/Thijs weten we dat in ieder geval Laurens een schone coureur was in de ogen van Thomas. Met terugwerkende kracht neemt mijn bewondering voor Ten Dam nog meer toe.
Arriere de la course 15 november 2016 14:53
.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/11/2016 14:54 door Arriere de la course.
Arriere de la course 15 november 2016 14:54
Fuentes gaf je het nummer 24. Je realiseerde je: ‘Verdorie, er zijn nog 23 anderen.’En achteraf gezien waren er nog veel meer (lacht). Hij gaf me ook de schuilnaam ‘Clasicomano Luigi’. Dat ben ík dus, en niemand anders. Ik kwam in contact met Fuentes via mijn makelaar, Jacques Hanegraaf. Hij heeft me bij Luigi Cecchini én bij Fuentes geïntroduceerd, dezelfde combinatie als Jan Ullrich: Hanegraaf was Ullrichs team-manager toen hij in 2003 Lance Armstrong bijna versloeg in de Tour.»

Is Hanegraaf de kwade genius in dit verhaal?

Dekker «Nee, ik was zelf ook nieuwsgierig. Maar het helpt natuurlijk niet als je manager het mee faciliteert. Ik had die dingen niet zelf kunnen regelen – zelf een enkeltje Madrid boeken in de hoop Fuentes op straat tegen het lijf te lopen.»

Hanegraaf zag je als een prooi: het grootste wielertalent ter wereld, van wiens loon hij 10 procent mocht meepikken.

Dekker «Ik was zijn kip met de gouden eieren. En het is voor hem nog steeds niet genoeg: hij eist nog een commissie – meer dan 90.000 euro – van mijn loon bij Lotto, maar dat heb ik door mijn schorsing natuurlijk nooit gekregen. Absurd, want hij was mee verantwoordelijk voor mijn positieve plas. Hij heeft hoger beroep aangetekend – in januari 2017 komt de zaak voor. Hij heeft tot nog toe alles verloren, maar hij gaat maar door.
Frederik D. 15 november 2016 15:25
Het is goed dat oude koeien uit de sloot worden gevist en opnieuw worden bestudeerd. Alle lof voor Thijs Zonneveld. Ik vermoed wel dat Thomas Dekker nog niet alles heeft gezegd en enigszins naïef is. Zonneveld had nog meer boven water willen krijgen, denk ik. Dit smaakt naar meer. Mijns inziens zouden ook professionele historici zich ermee moeten bemoeien. Het publiek heeft recht op de waarheid.
El Mik 15 november 2016 15:31
Ridder Kale Knikker Schreef:
-------------------------------------------------------
> Die omerta hoort bij het wielrennen,


Er is geen sport waar zoveel shit naar boven komt als het wielrennen, dat noemen buitenstaanders dan omerta, maar reken er maar op dat in veel sporten niets of nauwelijks iets naar boven komt. Daar is veel meer sprake van een omerta.

Zie ook de reactie van Wennemars gisteren die het onbegrijpelijk vond dat Dekker andere namen noemden, dat zouden ze in het schaatsen inderdaad niet doen...
Jacco Banaan 15 november 2016 15:56
@Ridder Kale Knikker
Wie zegt nu dat Thomas Dekker helemaal eerlijk over Laurens ten Dam is? Thomas Dekker... dat is een en al gelieg en matennaaierrij. Moeten we nu Thomas 100% op zijn mooie blauwe ogen geloven... dat hebben genoeg mensen al vaak genoeg gedaan. Geld van Thomas is op dus.... dan maar weer een nieuw boek.

[www.youtube.com]
Hier nog een leuk filmpje waarbij onze Pinokkio voor de zoveelste maal weer uit zijn nek zwamt, onze fapheld. Liegt en draait om er zelf beter van te worden.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/11/2016 15:56 door Jacco Banaan.
Koppi 15 november 2016 15:58
Jawel boze witte man, we moeten nog meer weten: 'Alles wat ik zelf heb meegemaakt' staat in het boek. 'Niet alles wat ik weet'. Aldus schrijft Bart Jungmann, jawel, in de Volkskrant.
Koppi 15 november 2016 16:01
Z'n geld op? Dan kan hij op z'n bijna bejaarde vriendin terugvallen: [sportnieuws.nl]
Arriere de la course 15 november 2016 16:03
Jij met je fappen. Ga naar Geenstijl man, ga daar lekker reaguren.
bakfiets 15 november 2016 16:35
was spaarselect 100% schoon met vriend mueller? ik zal mijn hand er niet voor in het vuur steken.
JW 15 november 2016 19:07
Ik weiger Dekker als slachtoffer van alles en iedereen te zien.
Ik weiger hem te beschouwen als een trieste tragische held die de strijd tegen veel grotere machten wel moest verliezen. Ik weiger ook om de boodschapper van al dit nieuws op het schild te hijsen omdat die nu als journalist zijn werk zo goed doet door dit schandverhaal aan de wereld te onthullen.

Is deze bocht het doorbreken van de omerta waar de lezers "recht op hebben" ? Dat lijkt me onzin.
Voor zover het om de omerta over doping gaat is het vooral jaren te laat. Maar dan ook jaaaren ! Het voegt nu nog weinig toe, en strooit links en rechts volop hele en halve verdachtmakingen. Aangevuld met smeuïge ranzige... (laat ieder zelf maar de juiste woorden invullen....) details die (afgaande op alle nieuwskoppen) blijkbaar voor de hedendaagse lezers interessant zijn. Een verhaal dat goed verkoopt. Zitten Tho en Thij om geld verlegen ? Je zou het denken...
Destijds heeft de sport (ofwel zijn bedrog) Dekker veel geld opgeleverd. En op deze manier nu nog steeds.
Waarbij hij ditmaal zijn hele vroegere leefwereld in zijn val mee sleurt.
"Maten naaien" is nog erg zacht uitgedrukt.

Wat er allemaal van die verhalen waar en niet waar is weet ik niet.
Dekker is al eerder geen erg betrouwbare bron gebleken.
Waarom zou dit anders zijn geworden ?
Tinuz 15 november 2016 19:18
-



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/11/2016 19:23 door Tinuz.
Goozzer 15 november 2016 20:35
Andere Peter 15 november 2016 21:49
Het probleem is nu juist dat hij vreemd ging bij anderen.
Andere Peter 15 november 2016 21:52
De vraag of Thomas dader of slachtoffer was, lijkt met dit boek wel beantwoord.

Op zijn minst beiden, lijkt mij.
PVW 16 november 2016 06:24
Hij ging vreemd met anderen, maar wel bij haar. De uitzondering die de regel voor Jacco bevestigd.
Sub Culture 16 november 2016 07:06
Thijs Zonneveld is een kwal.
Zijn columns, zijn stukjes, zijn tweets, altijd tenenkrommend.

Is gewoon een sensatieboekje.
Beperk je tot de wielergerelateerde feiten, wat is het nut van het vermelden van een gezamenlijke ruksessie op de hotelkamer?
ton duk 16 november 2016 08:08
Typisch dat zo'n dopinghond Dekker meer aandacht genereert dan de stoppende hockeybitch Paumen... sad smiley
gr
El Chaba 16 november 2016 10:06
Kijk eerst eens naar jezelf, man. Grootste deel van wat je hier spuit is pure fantasie.
El Chaba 16 november 2016 10:10
Totaal geen behoefte aan om dit boek te lezen.
Er staat ook niets nieuws in. Dit is wat ontaarde mannen met een goed gevulde portemonnee doen. Komt voor in alle rangen en standen van de maatschappij. Zoepen, toepen en op de wieven kroepen.
Inigo 16 november 2016 10:22
Inderdaad, wat een farce voor nieuwsuur. Waarom is dit boek überhaupt in het nieuws? Te triest voor woorden. Graag slotje op dit topic aub.
Jacco Banaan 16 november 2016 10:23
Wat denkt die Thomas Dekker hiermee te bereiken door dit gedrag te vertonen? Hij kan z'n naam toch niet zuiveren. Dan komt ie nu weer aanzetten met fapverhaaltjes. Wat een kletspraat. Heel sportminded Nederland zegt geschokt te zijn. Gaan ze nou de onnozele uithangen. IEDEREEN, die betrokken is bij deze dopingsport en dat is van Officials, begeleiders, sponsoren, organisaties en uiteraard de "renners"zelf, wisten van georganiseerd gebruik. Ze moeten eens alle renners die dope hebben gepakt er voor eens en altijd er uittrappen, dat ze ook niet meer als trainer of ploegleider mogen functioneren. En wat er nu bekend is ,is het topje van de doping/seks berg. En daar komt nog veel meer. Voor de criticasters onder ons, dat wordt nog smullen. Velen zullen niet rustig op hun stoel zitten en hun naam zal besmet worden. Laat die Dekker maar snel emigreren naar dat bejaarden wijf in Amerika, zijn we daar ook weer vanaf. Neem dan gelijk ook die Thijs mee met zijn wanneer komt die berg nep Strava epo, hoe kom ik zoveel mogelijk op televisie #hoekanikzomakkelijkmogelijkmensendegrondintrappen

[www.npo.nl]
Nog die documentaire van Thomas Dekker. Niemand kent mij.
Ondertussen kennen we je wel hoor, man man fapper pffff



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/11/2016 10:29 door Jacco Banaan.
Olano 16 november 2016 10:34
Ondertussen kennen we je wel hoor, Jacco Banaan.
Andere Peter 16 november 2016 10:39
Er was veel fout in het wielrennen. Er gebruikten héél veel wielrenners doping. Relatief èn absoluut. In het wielrennen zijn er wereldwijd heel veel profsporters die individueel moeten presteren. Die een motief hebben. Die individueel trainen en hun lichaam verbeteren. Die de gelegenheid hebben. Van wie de werkgevers op hun best in een wegkijkcultuur zaten. En van die duizenden beroepsrenners vinden er velen na hun carrière geen werk in de sport (waardoor een reden om te zwijgen vervalt). Terwijl hun sport maatschappelijk relevant bleef en in een steeds meer rammelende spagaat bleef doen alsof het ''nu echt schoon'' was ''hoor.'' Een combinatie die media-belangstelling aanjoeg.

Dat zijn de oorzaken van het het feit dat je later zoveel sprekende wielrenners ziet, vergeleken met het aantal atleten of voetballers. Het zijn wat objectiever vast te stellen mechanismen dan de (wellicht troostrijke) gedachte dat de omerta in het wielrennen slechter zou functioneren dan in andere sporten. Dat is sowieso een merkwaardige projectie, want de term omerta is in de sportwereld geïntroduceerd bij het wielrennen. Die omerta hoort wel degelijk bij wielrennen. Ook nu er de laatste decennia wat deukje in zijn gekomen, bijna altijd door onhoudbare druk van buitenaf. Bijna nooit omdat iemand vanuit zichzelf eens even lekker begon te praten. Ook nu zie je in de reacties nog omerta-reflexen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/11/2016 10:40 door Andere Peter.
Andere Peter 16 november 2016 10:45
Je hoeft mijn woord niet te geloven in de beantwoording van die vraag. De direct betrokkenen hebben het al aangegeven. Zo'n sessie geeft aan hoezeer Dekker in het extreme mee wilde gaan met de oudere renners. Roekeloos aannam dat alles wel goed zijn wat werd gedaan door de mannen die reeds geslaagd waren in die wereld. Dat heeft geen nieuwswaarde, maar het is ook niet een boekje met nieuwswaarde. Het is een biografie, dat schetst een leven. Niet toevallig 3 weken voor Sinterklaas uitgebracht.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/11/2016 10:52 door Andere Peter.
Arsimo 16 november 2016 10:46
Die hele sex en hoerentoestand is helemaal niet spannend. Dat is van alle tijden en alle rangen inderdaad. Enige wat ik er maf aan vind is dat Boogerd er aan begint, vermoedelijk kreeg hij het niet meer thuis bij zijn Miss-echtgenote en moest hij nu betaald met een slap aftreksel doen. Ben je een kluns dan.

Meest schokkend uit de fragmenten vind ik, zoals ook Koppi hier schreef, dat hun professionaliteit om topprestaties te leveren zwaar te wensen overliet. Doping gebruiken kan ik me nog ergens voorstellen zeker als je in de veronderstelling leeft dat de concurrentie het ook doet en dat je - terecht of onterecht - meent dat je anders voor spek en bonen rondfietst in het peloton.

Maar met een paar uur slaap per nacht en heftig drankgebruik een paar dagen voor de proloog optimaliseer je toch je kansen niet? Verre van lijkt mij. Leven als een monnik is ook niet nodig maar als deze verhalen kloppen dan vind ik dat gewoon belachelijk. Dekker werd achtste of daaromtrend in die proloog (als ik me het goed herinner). Hoeveel beter had die uitslag kunnen zijn met dezelfde dope maar dan ook 8 a 9 uur slaap en een beetje meer discipline kwa eten en drinken op dat moment. Een keertje (of meer) rukken bij een pornootje op de laptop, nou ja, dat kan dan nog, verlaagt de stress wellicht.

.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/11/2016 10:47 door Arsimo.
Andere Peter 16 november 2016 10:51
Ik vond Paumen ook een van de interessantste NL sporters van de laatste jaren.

Maar laten we niet overgevoelig reageren als zo'n Nieuwsuur meedoet aan de presentatie van zo'n Sinterklaasboekje. Het was een itempje van een paar minuten. Een sfeerbeeld van het verhaal van een leven. Ook andere sportbiografieën krijgen vaak die tijd wel. Ik vond dat fair de direct betrokkenen aan het woord lieten en ik vind het beeld van de druk op de familie zelfs wel goed getroffen.
Bromertà 16 november 2016 11:06
#hoekanikzomakkelijkmogelijkmensendegrondintrappen

Als dit een vraag is, dan heeft ene Banaan het antwoord al te vaak gegeven met wanstaltige beeldverslagen en een litanie van huisje boompje meisje dvd'tje.
Bromertà 16 november 2016 11:08
Alles beter dan een sigaar in andermans doos.
Luijt 16 november 2016 12:13
Grappig is dat gesteld wordt dat het boek geen nieuwswaarde heeft. Heeft het natuurlijk wel. Ik wist bijvoorbeeld niet van hoerenloperij van de twee heren waar ik altijd met veel genoegen naar heb zitten kijken. Van beide renners was ik groot fan en nog altijd vind ik zeker Boogerd best een fijne gozer als je 'm TV ziet of zo heel af en toe eens in het wild (waar zal ik maar niet zeggen) tegen komt.

Het is alleen niet het nieuws waarop ik zat te wachten. Ik zie met name Boogerd liever niet van het voetstuk vallen waarop hij bij mij nog steeds staat. Doet ie ook niet.

Het afschieten van Thijs Zonneveld omdat ie de kennelijk onwelgevallige boodschap heeft opgeschreven slaat ook nergens op.

Als gezegd, ik ga 't boek niet lezen, tenzij ik het van 1 van jullie cadeau krijg en ik met kerst nog steeds niet kan fietsen of schaatsen. Je moet toch wat in Inzell.

Nou groeten maar weer en dank voor het openen van dit topic. Voor het eerst sinds tijden is er weer wat te beleven op het prikbord.
"Raad de renner 18" hoeft van mij niet zo.
Volgerd 16 november 2016 12:17
...hoerenloperij van de twee heren waar ik altijd met veel genoegen naar heb zitten kijken.

Was je erbij? Of zijn er beelden van?
Eazster 16 november 2016 13:09
Ben ik de enige die er niet echt van schrikt? Het lijkt allemaal wat surrealistischer door het aandikken van het rukverhaal ,de Oost Europese prostituees de slangetjes 's morgens om 6.00 in de aders. Maar hoe moest het anders allemaal gebeuren? Het waren mannen 4 weken van Huis en Haard die in een andere wereld terechtkomen met waarschijnlijk voor een top wielrennen benodigd excessief karakter. Ik praat vreemdgaan niet goed ,maar het zijn mensen ,geen robots.

Zoals Nienke .... al aangaf in de Wereld Draait door ,het is allemaal niet nieuw ,je krijgt er nu alleen een duidelijker beeld bij de beschrijvingen van Dekker. En juist die detail maken het toch weer interessant om het toch lezen ,want hoe stonden Dekker ,Boogerd ,maar ook de leiding Rabo ploegleiding met Breukink (Die zover als ik dacht gewoon naief was ,maar blijkbaar keek die ook de ander kant uit) en Theo de Rooy nou precies tegenover de schemerige praktijken van hun toprenners. Ook dit is bekend ,maar toch interessant om te lezen hoe ver gaand het allemaal was. We kennen allemaal de verhalen toch van Anquetil en Koppi die vrouwen versleten bij de vleet ,champagne zopen tot in de nachtelijk uurtjes en toch de volgende dag heroische prestaties leverden? Ook zeker op de bruine botherham?! en toch blijven deze mannen tot na hun dood op het schild gehesen worden. Zou dat bij Dekker en Boogerd ook zo zijn voor ons Nederlanders na 50 jaar?

Thijs heeft niets nieuwswaardigs geschreven, maar wel een gedetailleerde inkijk naar iets waar ik altijd meer van wil weten.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/11/2016 13:10 door Eazster.
Columbus SLX 16 november 2016 13:15
Mooiste beeldspraak van topsport vind ik - die mooie vila waar je bij het hekje staat te kijken, wat gebeurt daar binnen toch? En dan krijg je nu verhalen uit de rottende en schimmelende kruipruimte. Blijkt een beetje minder mooi te zijn dan het van de buitenkant lijkt.

En die Hanegraaf - altijd als ik 'm op TV zag in zijn actieve periode, of later als manager, dacht ik altijd... lijkt me best een geschikte vent. Maar ja, toch wat gehaaider en wat onaangenamer dan dat je zo op het oog doet vermoeden. De weergave van Dekker is natuurlijk ook eenzijdig. Maar toch... geen pretje om daar rechtszaken over te moeten voeren.

Alle opmerkingen over Thijssemannetje Zonneveld - ik weet het niet. Maar opmerkelijk is het wel - journalisten hebben er groot belang bij dat sport commercieel interessant blijft. En hoe beter ze een illusie kunnen verkopen van fair play, broederschap, collegialiteit, des te meer mensen er naar kijken. En zijn boekje is natuurlijk over de stinkende, schimmelende krochten van de sportwereld. Het zal in enige mate een realistischer beeld geven dat het niet in alle opzichten een mooie wereld is. Maar - daar gaan nou niet bepaald meer mensen van kijken.
Frederik D. 16 november 2016 13:18
Zou het ook zo toegaan in het vrouwenwielrennen?
Horsie is back 16 november 2016 13:19
"In elk geval geen moraalridder", kopt BJ, Bart Jungmann, voordat prikkers in het Engels (let je op L.? smiling smiley gaan denken. Zo werkt het (Fred's) brein.
Onder de toeschouwers zitten volgens Fred in elk geval wel veel moraalridders.

Het lijkt er overigens ook op, dat de in het boek beschreven extravagante sex door sommigen als erger wordt beschouwd dan het dopingbedrog.
Met stomme verbazing zitten te kijken naar 1000€ per dag afkeer.
Terwijl je geen Freud 2.0 hoeft te zijn om te kunnen bevroeden, dat sex hier juist de ultieme maskeringsdrift moet zijn.
Zei de grote roerganger MS al niet; "Veel is niet wat het lijkt"?

Las ik van de week toch nog, dat ratten zich veel beter gaan voelen en zelfs beginnen te kirren, als ze op tijd gekieteld worden.
Want het is een algemeen feit, dat je jezelf niet kunt kietelen met het gewenste effect.

Disclaimer
Horsie neemt geen verantwoordelijkheid voor deze bijdrage. grinning smiley
Horsie is back 16 november 2016 13:26
@Eazster: Wie is Nienke? Nynke Pedala de Jong zal je bedoelen, nietwaar Bromèrta?

Eazster schrijft verder wel een kietelend verhaal.
Als IP moet ik toch vrienden maken, nietwaar?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/11/2016 12:40 door Horsie is back.
JW 16 november 2016 13:30
Nee, die verhalen van Anquetil en Koppi ken ik niet, En ze interesseren me ook geen hol, net zo min als de escapades van Thomas en consorten.
Wat ik wèl weet is dat eerstgenoemden terug konden kijken op een glanzende carrière, wat van Thomas niet gezegd kan worden. Die maakte er gewoon een gigantische mislukking van.

Het zijn nu met name de uitspattingen die de verkoopcijfers aan moeten jagen.
Wat er wel en niet waar is van die verhalen is geeneens interessant. Als het maar "smeuïg en onthullend" is.
Wanneer vertelt Thomas nu eens de echte waarheid over zijn dopinggebruik ? Wanneer hij er precies mee begon etc. etc. ? Want het lijkt mij totaal onwaarschijnlijk dat hij al voor zijn bekend gemaakte dopegebruik, juist in die tijd, zo enorm veel successen kon boeken en "de beste renner van zijn generatie" kon zijn.
Inmiddels is ook duidelijk dat Thijs niet al te veel moeite heeft gedaan om allerlei zwart gemaakten vooraf de zaken voor te leggen.
Natuurlijk, juist het weglaten van die dolle avonturen die nu de koppen vormen was slecht geweest voor de verkoopcijfers....
En Thijs blijft altijd onschuldig, hij schrijft slechts op wat Thomas vertelt. Als het leugens blijken is dat nooit zijn schuld....
Tsja...
Horsie is back 16 november 2016 13:59
Hier is al veel voorbij gekomen, maar nog niet de SPELD die je plotseling kon horen vallen.
Horsie is back 16 november 2016 14:05
Nu Cecchini schrijfkramp heeft moet Horsie maar even zijn rol overnemen.

"Net zoals Tyler Hamilton in diens boek The Secret over de praktijken van Lance Armstrong laten Dekker en Zonneveld het oordeel aan de lezer. Mijn gevecht is allesbehalve een boetedoening en dat mag in de wereld van het sportboek een aanbeveling heten." Aldus Jungmann vanochtend in de VK.
Horsie is back 16 november 2016 14:07
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Zou het ook zo toegaan in het vrouwenwielrennen?

Ik kom niet verder dan een sur-place.
Het schijnt overigens, dat Pippimatz, het liefste wielermeisje buiten de wielerbaan, op de baan toch echt onuitstaanbaar is, zelfs zonder zadel.
Koppi 16 november 2016 14:53
'We kennen allemaal de verhalen toch van Anquetil en Koppi...'eye popping smiley Ssst jongens, niet vertellen, mijn vriendin weet van niks. En anders klap ik over jullie uit de school.
Luijt 16 november 2016 14:54
Het kan zijn dat ik de zo fantastisch achter dat paardengehinnik verborgen portee van de boodschap mis hoor, maar deze bijdrage is niet te beschouwen als een reactie op die van mij.

De lachende smiley kan ik ook niet verklaren.
Linkebal 16 november 2016 15:00
In Huize Linkebal wordt er ook ieder weekend gedronken, gerukt, geneukt en gefietst. Zo bijzonder is dat allemaal niet.
Koppi 16 november 2016 15:08
In de laatste smiley laat het kommakotsende en praktisch onleesbare paard z'n tanden zien. Wat dat betekent weet hij zelf het best.
Koppi 16 november 2016 15:10
En dat allemaal zonder doping?
Linkebal 16 november 2016 15:13
Alcohol staat ook op de dopinglijst, maar verder doe ik alles puur natuur!
Goozzer 16 november 2016 15:49
Deze oorzaken zijn slecht deels een verklaring en dan ook nog kip of ei. Nog daargelaten dat het daadwerkelijk spreken over een omerta natuurlijk bestaat bij het (onhoudbare) doorbreken daarvan, net zoals in het wielrennen of onlangs bij een Gronings studentenvereniging.

Ik ben de eerste om toe te geven dat het wielrennen zichzelf kwetsbaar heeft gemaakt door het nemen van (dappere doch soms betwistbare) keuzes. Met 'schoonheidsmarketing' en (ondermijnend werkende) publiciteitsgeilheid, met het vroegtijdig aanpakken van extremen (het stellen van een hematocrietgrens op 50 ipv 52; het vooroplopen in controles; het intern afvlaggen en bijsturen; het invoeren van een bloedpaspoort; het aannemen van een no needle policy, etc) en, niet onbelangrijk, het (door dit alles onvermijdbaar) steeds vaker toelaten van externe partijen (WADA en nationale anti doping clubs) met eigen belangen. Dit, tegen een achtergrond van eveneens relatief veel zichtbaarheid (de commerciële belangen en letterlijk het aantal uren zendtijd op tv), maakt natuurlijk dat je als 'windvanger' dan extra hard klappen krijgt. Niet in de laatste plaats omdat je steeds op je eigen tekortkomingen (en mogelijk hypocrisie) kunt worden gewezen.

Als je (met wat voor intentie ook) steeds zélf een issue maakt van iets, kun je er natuurlijk donder op zeggen dat je er ook op afgerekend zult worden. Maar dat maakt het natuurlijk niet per se terecht, noch bewijst het dat 1+1=2. Ook al zal niemand die uitkomst betwisten...
El Chaba 16 november 2016 16:50
El Chaba 16 november 2016 16:56
#hoekanikzomakkelijkmogelijkmensendegrondintrappen

Enige zelfreflectie zou geen kwaad kunnen - maar helaas - je weet niet eens wat dat woord betekent.
Andere Peter 16 november 2016 17:12
Prima. Eens.

En volgens mij zit je met die argumentatie in dezelfde hoek als ik. We kunnen niet zomaar uit het feit dat er wat meer wielrenners (dan vertegenwoordigers van andere sporten, welke dat ook moge zijn) achteraf praten afleiden dat er in andere sporten méér omerta zou zijn dan in het wielrennen.

Nog iets. Bijna altijd zijn die sprekende ex-wielrenners niet meer actief in het wielrennen. Zeker als ze ongedwongen praten. Zoals hier Thomas Dekker. Dat maakt het nog wat zwakker om uitspraken te doen over de vermeend veminderde omerta in het wielrennen. Pas wie uit het wielrennen stapt, voelt zich los staan van die omerta. Niet veel anders dan bij de maffia (waar het woord natuurlijk aan ontleend is). Je moet er eerst helemaal uitstappen, wil je de omerta doorbreken. En vervolgens ben je je (wieler-)leven niet meer zeker.
Arsimo 16 november 2016 17:34
Voor iemand die het boek al gelezen mocht hebben: staat er ook iets in over het rare jaar 2006, toen hij na de de TA_overwinning en de voorjaarsklassieker er maandenlang niets meer van bakte en dus toen niet zijn geplande Tour debuut maakte? Over de rare zaken in 2007 en daarna is het allemaal zo'n beetje bekend. Ging hij in 2006 al door idioterie (tijdelijk) uit de bocht?

Ik denk dat ik binnenkort de elektronisch variant opsnor om het te lezen, ik wil toch zelf kunnen oordelen over het boek.
JW 16 november 2016 18:31
Ik verwacht dat 2006 in een volgende kerstvertelling aan de orde komt, onder het motto "en nù de èchte waarheid..."
Slimmerd 16 november 2016 18:39
Arme jongen toch
Goozzer 16 november 2016 18:57
Ja, wat er in 2006 gebeurde wordt vrij helder uit de doeken gedaan. Logisch verhaal...
Arriere de la course 16 november 2016 19:18
Arsimo Schreef:
-------------------------------------------------------
> Voor iemand die het boek al gelezen mocht hebben:
> staat er ook iets in over het rare jaar 2006, toen
> hij na de de TA_overwinning en de
> voorjaarsklassieker er maandenlang niets meer van
> bakte en dus toen niet zijn geplande Tour debuut
> maakte? Over de rare zaken in 2007 en daarna is
> het allemaal zo'n beetje bekend. Ging hij in 2006
> al door idioterie (tijdelijk) uit de bocht?
>
> Ik denk dat ik binnenkort de elektronisch variant
> opsnor om het te lezen, ik wil toch zelf kunnen
> oordelen over het boek.

Ja dat staat erin.
Horsie is back 16 november 2016 20:36
@Luijt: Ik refereer alleen maar aan jouw opmerkingen in het verleden over mijn gebruik van het Engels. In het Engels betekent BJ natuurlijk niet Bart Jungmann.
De Smiley was wel aardig bedoeld.
Cecchini 16 november 2016 22:32
Aaf Brandt Corstius

Ik vind het zielig dat die Dekker door verslaving werd gegrepen, maar dat bedrukte gezicht, de glunderende schrijver, de ontzetting van Matthijs van Nieuwkerk: ik hoor bij dit totaalconcept alleen nog maar het rinkeltje van de kassa. Vooral op de momenten dat al die mannen - het onderwerp, zijn biograaf en de presentator - uitroepen dat het allemaal té erg, té genant, té beschamend is om te vertellen, op te schrijven en zelfs te lezen.

En aan het eind van zo'n interview zegt het ex-zondige, ex-sportende onderwerp altijd: 'Dit boek moest geschreven worden.'

Ja, en ik weet waarom.
Luijt 16 november 2016 22:34
Kataklop Kataklop.

Now we are the knights who say....: Eki!!!
Eki, Eki, Eki!
Luijt 16 november 2016 22:35
Ik ben om. Ik ga t toch lezen.
Andere Peter 16 november 2016 22:41
Nelis! 16 november 2016 22:45
Ik heb op de voorganger van dit forum nog wel eens een "hup Dekker" eruit gegooid, maar dit vind ik beschamend. Uit de school klappen wie jou van doping heeft voorzien? Niet zo'n probleem mee. Wie jou heeft geadviseerd? Beetje moeite mee, het blijft toch jouw keuze en daarmee jouw verantwoordelijkheid. Wat anderen gebruikt hebben? Veel moeite mee, het is niet aan jou om dat te vertellen. Wat ze verder allemaal uitgespookt hebben? Volstrekt schunnig, laag en onbetrouwbaar. Je eigen verhalen moet je vooral vertellen, als je dat niet laten kan. Maar het verhaal van anderen? Waarom dan? Voor de centen? Nou, ik ga er dan maar vanuit dat de mensen die in dit flutboekje worden genoemd, delen in de opbrengst.
veluweracer 16 november 2016 22:54
Ik begrijp hem wel. Door zijn eerlijkheid niet meer gewenst in de wielerwereld. Ziet wel andere bedriegers vrolijk door doen en flink cashen.
Dan is dit toch gewoon zijn manier om nog wat munt te slaan uit zijn "wielercarrière". Hij beschrijft schaamteloos en nietsontziend zijn relaas.
Niks mis mee lijkt me. Nerena maakt zich druk om de alimentatie. Die ziet in gedachte Boogie al in de bajes zitten voor dopinghandel.
Lauwerszz 16 november 2016 23:02
Nelis! Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik heb op de voorganger van dit forum nog wel eens
> een "hup Dekker" eruit gegooid, maar dit vind ik
> beschamend. Uit de school klappen wie jou van
> doping heeft voorzien? Niet zo'n probleem mee. Wie
> jou heeft geadviseerd? Beetje moeite mee, het
> blijft toch jouw keuze en daarmee jouw
> verantwoordelijkheid. Wat anderen gebruikt hebben?
> Veel moeite mee, het is niet aan jou om dat te
> vertellen. Wat ze verder allemaal uitgespookt
> hebben? Volstrekt schunnig, laag en onbetrouwbaar.
> Je eigen verhalen moet je vooral vertellen, als je
> dat niet laten kan. Maar het verhaal van anderen?
> Waarom dan? Voor de centen? Nou, ik ga er dan maar
> vanuit dat de mensen die in dit flutboekje worden
> genoemd, delen in de opbrengst.


Hier ben ik het absoluut niet mee eens. Juist door dit gedrag is de omerta over Doping in de wielrennerij de laatste decennia in stand gehouden. Wanneer profwielrenners 20 jaar geleden zo'n boek hadden geschreven zou er al veel veranderd zijn. Ik vind dan ook dat Dekker en Zonneveld wel degelijk in hun recht staan om namen te noemen in het boek.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/11/2016 23:04 door Lauwerszz.
Nelis! 16 november 2016 23:14
Lauwerszz schreef:

> Hier ben ik het absoluut niet mee eens. Juist door
> dit gedrag is de omerta over Doping in de
> wielrennerij de laatste decennia in stand
> gehouden. Wanneer profwielrenners 20 jaar geleden
> zo'n boek hadden geschreven zou er al veel
> veranderd zijn. Ik vind dan ook dat Dekker en
> Zonneveld wel degelijk in hun recht staan om namen
> te noemen in het boek.

Dat geblaat over omerta ben ik wel een beetje zat. Wat nou omerta? De hoeveelheid informatie over dopinggebruik in de wielersport is overweldigend. Maar ja, dat deel ben ik ook blij mee, benoem ze maar. Wie heeft het gestimuleerd? Wie heeft je voorzien? Wie heeft het toegediend?

Maar al die privézaken er bij? Is dat nou echt nodig? Welk doel dient dat?
cyclingfreakske 17 november 2016 01:29
Het is de UCI die de omerta sterk in het peleton houd, niet iemand die even uit de biecht spreekt.

Amnestie
we herinneren ons vast nog wel de belofte dat wie bekend en het probleem uitgebreid uit de doeken ging doen, amnestie kreeg.
wel.... niemand heeft die gehad... zij die een boekje gingen opendoen, met de belofte dat het dan met de fluwelen handschoen werden geknuffeld, kwamen bedrogen uit.
De UCI vergat alle beloften van amnestie na het aanbrengen van informatie, en strafte nog harder en genadeloos dan ooit het geval was.
daarnaast is er met vele maten en gewichten gewerkt.

Neem bv Riis.... Mr 62%.. stijf van de epo won hij de Tour, meer als lijk dan als atleet. hij kwam er wel erg goed vanaf jaren nadien. (zga geen gevolg)
zet daarnaast Rasmussen..... betrapt op een leugen, de whereabouts werden ook mede door ploegleider Theo De Rooij opzettelijk mee fout doorgegeven.
betrapt ? neen, helaaal niet.... zelfs zijn bloedwaarden weken nooit hard af....later bekende hij omdat men hem had wijsgemaakt dat hij mild ervan af kwam... niet dus.
Mosquira... betrapt in de Vuelta op epo, interne teamcontrole wees hetzelfde uit.. bleek toch in contact te staan met Sainz ondanks hij zei van niet... na zijn carriere spreekt men hem dan maar vrij wegens "gebrek aan bewijs"....
Cobo : betrapt, maar alles in de doofpot. dankzij de Spaanse federatie en zijn team, die volgens interne geruchten een vette cheque gaven aan de UCI om de Vuetlawinnaar te ontzien.


maw :
de UCI is de schuld van het instandhouden van de omerta in het wielrennen.
de boosdoener = Pat McQuad, Ierse boer die opschepte dat hij ook gekoerst, alsof hij wat kon en het lang deed.
de waarheid is wel anders..... heeft '1j als nieuweling het peleton een halve wedstrijd gevuld..., en was topkrabber van de U.K.,
daarna ging hij darts spelen en werdlater voorzitter van de darts federatie. knap.
Als UCI voorzitter maakte hij het wel heel erg bont, bevoordeelde zijn zoon om zijn georganiseerde wedstrijden op de kalender te krijgen (belangenvermenging en corruptie noemt dat dan).... en elke belofte aangaande aangebrachte dopinginformatie, kwam hij niet na.



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/11/2016 01:36 door cyclingfreakske.
lodjan 17 november 2016 07:44
Nee, iemand die biecht houdt de omerta niet in het peloton.
Hier staan dermate veel aantoonbare fouten/onwaarheden dat ik niet alles zo maar van je aanneem.
Er hebben vele renners strafvermindering gekregen in ruil voor info. Amnestie is wat anders. Riss was Mr 60%.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/11/2016 07:45 door lodjan.
Eindhovuh 17 november 2016 08:36
Hij is vooral onthullend over mensen waar hij nog een rekening mee open heeft staan. Als hij hoort dat Fuentes gepakt is barst een collegarenner bij hem in huilen uit. Wie dat is vertellen we niet(want vriendje). Dus het gelul van de waarheid moet maar eens gezegd worden is echt onzin.

De zakken moeten eens gevuld worden en we gieten er een sausje overheen dat we dit doen om te laten zien hoe verrot die wereld was.
Hij zet zichzelf weg als een soort onzekere jongen die werd meegesleurd. Nou zullen er best veel onzekere jongens mee zijn gezogen in dingen die ze niet wilden, en dat is erg triest. Thomas Dekker was echter een extreem zelfbewuste voorop loper. Die gefrustreerd is dat sommigen er beter mee zijn weggekomen dan hij.

Neemt niet weg dat de wielerwereld een vrij vreemde verrotte wereld was en bij sommige ploegen vast nog is.
Arriere de la course 17 november 2016 09:04
Hou je eens bij de feiten man. Mosquera werd niet eens betrapt op EPO, hij testte positief op HES.
Olano 17 november 2016 09:37
Wat mij betreft slaat ze de spijker snoeihard op de kop!
Studio Badmuts 17 november 2016 10:22
Helemaal mee eens. Wat een sensatie allemaal, heeft niets te doen met doorbreken van de omerta. En de titel, zoals Arsimo al aangaf, is inderdaad een gotspe: de slachtofferrol. Dit bevestigt nogmaals de inschatting over zijn persoon die ik had na het lezen van z'n boek "Schoon genoeg": een egocentrische verwende jonge knaap, gaat alleen voor eigen gewin en nu dus ook gewoon niets ontziend. Ik zie werkelijk niet welk ander doel dit boek dient dan sensatie om de kassa te doen rinkelen (over de rug van anderen, karaktermoord).

Dat Thijs Zonneveld zich hier voor leent vind ik op z'n zachtst gezegd opvallend.
Luijt 17 november 2016 10:29
JW, we hebben het hier niet over Joran van der Sloot.
ton duk 17 november 2016 10:34
Het is mij in ieder geval wel duidelijk waarom de nacht voor de Prikmavera door NIET met name te noemen renners/prikkers in trekkershutten wordt doorgebracht
gr
Bromertà 17 november 2016 11:52
"Ik weiger Dekker als slachtoffer van alles en iedereen te zien.
Ik weiger hem te beschouwen als een trieste tragische held die de strijd tegen veel grotere machten wel moest verliezen. Ik weiger ook om de boodschapper van al dit nieuws op het schild te hijsen omdat die nu als journalist zijn werk zo goed doet door dit schandverhaal aan de wereld te onthullen."


Je weigert, je weigert, en je weigert. Dat geeft de indruk dat je ergens mee worstelt. Met je vooroordeel misschien?


"Is deze bocht het doorbreken van de omerta waar de lezers "recht op hebben" ? Dat lijkt me onzin.
Voor zover het om de omerta over doping gaat is het vooral jaren te laat. Maar dan ook jaaaren ! Het voegt nu nog weinig toe, en strooit links en rechts volop hele en halve verdachtmakingen. Aangevuld met smeuïge ranzige... (laat ieder zelf maar de juiste woorden invullen....) details die (afgaande op alle nieuwskoppen) blijkbaar voor de hedendaagse lezers interessant zijn. Een verhaal dat goed verkoopt. Zitten Tho en Thij om geld verlegen ? Je zou het denken..."


Het is nadrukkelijk genoeg meegedeeld dat het doel van het boek vooral is om te voorkomen dat jonge kwetsbare renners dezelfde fout zullen gaan maken als Thomas Dekker. Vrienden maken Thomas en Thijs er niet mee, en als het alleen om geld zou gaan dan hadden ze het boek beter een week voor de Tour kunnen uitgeven.


""Destijds heeft de sport (ofwel zijn bedrog) Dekker veel geld opgeleverd. En op deze manier nu nog steeds.
Waarbij hij ditmaal zijn hele vroegere leefwereld in zijn val mee sleurt.
"Maten naaien" is nog erg zacht uitgedrukt."


Je valt in herhaling. Al weer. Bovendien is je redenering nogal wankel, want het betekent dat volgens jou nooit iemand die onderdeel was van het vuile spel ( ja, dat levert voordelen ) zijn mond open mag doen.


"Wat er allemaal van die verhalen waar en niet waar is weet ik niet.
Dekker is al eerder geen erg betrouwbare bron gebleken.
Waarom zou dit anders zijn geworden ?"


Floyd Landis werd exact op dezelfde manier als jij nu doet weggezet, maar bleek met alle gedetailleerde beschrijvingen gelijk te hebben en heeft ervoor gezorgd dat de grootste valsspeler uit de wielerhistorie door de mand viel. Binnenkort kan Landis wellicht $40.000.000 op zijn bankrekening bijschrijven. Gerechtigheid !
Jacco Banaan 17 november 2016 12:03
Krijg steeds meer respect voor diegene die Yoeri van Gelder naar huis heeft gestuurd. Yoeri is/was ook van de categorie Thomas Dekker. Gelukkig dat zijn coach/knau wel ballen toonde en ingreep. Iets wat de leiding van de Rabo onvoldoende heeft gedaan. Snap nu ondertussen wel waarom het met Bobby Traksel zo snel klaar was bij de Rabobank. Die ging klaarblijkelijk niet mee met al die fapsessies/hoerenloperij. Tsja, dan kan je fluiten naar de goede dope. Hij reed op een bepaald ogenblijk alleen nog maar 1.3 koersen als Groningen-Munster en criteriums. Ja het klopt Bobby Traksel heeft veel valpartijen en pech heeft gehad, jammer dat hij nooit een boekje heeft opengedaan.
Cecchini 17 november 2016 12:36
Sfeer rond Dekker steeds grimmiger, Clement wil niet in zijn buurt zijn

Door Just Fontein

Dit sfeer rond de controversiële Thomas Dekker-biografie Mijn Strijd wordt steeds grimmiger. Hij wordt onder andere bedreigd op sociale media. Dit zei Dekker gisteravond in Langs de lijn op Radio 1. Wielrenner Stef Clement besloot een optreden af te zeggen omdat Dekker daar ook zou aanschuiven. Clement: 'Zoals hij nu in de media opduikt, doet me denken aan het charmeoffensief van Willem Holleeder een tijdje geleden.'

Mensen reageren zeer persoonlijk op de ontboezemingen, vertelt Dekker in het radio-interview. 'Het is niet fijn voor betrokkenen. (...) Maar de waarheid is soms hard. Ik had dit verhaal niet met renner X of Y kunnen vertellen. Dan hadden we nu weken discussie gehad over wie het dan zouden zijn.'

Niemand wordt gespaard in het boek, geschreven door AD-journalist Thijs Zonneveld. Dekker breekt met de wieler-omerta en doet tot in de kleinste details uit de doeken hoe hij van talentvolle belofte afglijdt naar een wereld vol doping, drank en seks.

Op sociale media wordt Dekker sinds het verschijnen van het boek veelvuldig bedreigd, zegt hij. 'We moeten het niet groter maken dat het is. (...) Maar beschuldigd worden van leugens, dat is wel moeilijk.'

Managers, collega's, ploegbazen, iedereen wordt in het boek bij naam en toenaam genoemd. Ook in de passages over het excessieve drankgebruik en het prostitueebezoek. Vooral voormalig profwielrenner Michael Boogerd wordt veelvuldig aangehaald. 'Het komt niet eens in me op om nee te zeggen als Michael Boogerd me vraagt of ik meega naar de hoeren', schrijft Dekker bijvoorbeeld.

Boogerd liet deze week weten geschrokken te zijn van het boek. Op Twitter is hij stil. Het enige wat hij de wereld in stuurde, was een veelzeggende retweet van mountainbiker Maikel Govaarts: 'Iemand gedacht aan het zoontje van Michael Boogerd. Middelbare school, klasgenoten, vrienden... Bizar boek met meer slachtoffers.'

Circus

Wielrenner Stef Clement liet weten geen onderdeel te willen zijn van het mediaoffensief rond het boek, zegt hij. Dekker wil volgens Clement alleen maar 'in the picture blijven'.

Clement, die een goed seizoen had, zou 23 november aanschuiven bij het Brabantse Wielercafé in Oss. 'Zijn boekje moet straks onder de kerstboom liggen. Hij stelt zijn eigen belang boven het algemeen belang. Zoals hij nu in de media opduikt, doet me denken aan het charmeoffensief van Willem Holleeder een tijdje geleden. Een ander verhaal, maar ook iemand die de aandacht niet verdient. Ik pas ervoor om in dat circus mee te draaien', aldus Clement tegen ANP.
Arriere de la course 17 november 2016 13:10
Clement die het boek vergelijkt met Mein Kampf (Mijn Strijd) kon ik al niet serieus nemen met zn eeuwige verongelijkte geneuzel, maar nu al helemaal niet meer.

Laat hem zich lekker bezig blijven houden met de zwarte pieten discussie.
Bromertà 17 november 2016 13:33
En ook Neerlands geweten Bert Wagendorp rijdt lekker mee op de sekskar:

Knetter geil op de koersfiets.

Wel voor betalen, uiteraard.
Horsie is back 17 november 2016 13:47
De temperatuur van het wielerland stijgt langzamerhand naar Fahrenheit 451.
Horsie is back 17 november 2016 14:02
Ik zag vanochtend een huilend meisje (nou ja), die moest toegeven dat haar twaalf jaren oude verliefdheid aan erosie ten onder zal gaan.
Thomas Dekker heeft er nog maar net 32 al bijna 10 jaar op zitten, dat hij niet aan zijn favoriete bezigheid toekwam. Ook al was dat zijn grote eigen schuld.
Luijt 17 november 2016 14:50
Geloofwaardig? Ja, ik vond het ook best geloofwaardig, dat optreden bij Van Nieuwkerk. Maar ik geloofde de heren ook toen ze het gebruik van doping eerder ontkenden. Dit is het verhaal Dekker. Hanegraaf ontkent de lezing van Dekker; Hanegraaf stelt nog een vordering op Dekker te hebben en komt ook best geloofwaardig over. Vaststaat dat Zonneveld niet aan hoor en wederhoor heeft gedaan. Hoeft ie in deze rol ook niet. Hij vertelt het verhaal van Thomas immers. Maar daarmee hoeven we nog niet alles wat Thomas zegt voor waar aan te nemen toch, ook al komt ie geloofwaardig over?
Arriere de la course 17 november 2016 15:17
De rechtzaak van Hanengraaf, die zal net zo spannend worden als die van L. van Moorsel vs M. Knol.........
Eindhovuh 17 november 2016 15:30
Over Hanegraaf heeft dekker overigens wel gelijk. Zeer dubieus figuur.
Jacco Banaan 17 november 2016 15:53
@Eindhovuh
Jaques Hanegraaf dubieus? Hanegraaf is juist een slimme man, die nadenkt over zijn handelen. Hanegraaf gooit in ieder geval niet alles op straat. Die weet gewoon dat Thomas een aandachtsaap is, die alleen maar aandacht wilt. Ja Hanegraaf gaat het gewoon juridisch aanvechten inplaats van dom ook bij een ddwd te gaan zitten. Daarnaast loopt er al een rechtzaak tegen Thomas. Omdat Thomas zijn centjes niet heeft betaald. Daarom kan een Hanegraaf daar niet teveel over zeggen omdat dat dat bij de rechter ligt. Is simpelweg laster wat Thomas doet.

Zoals verwoord in verschillende media (BN de Stem):
Hanegraaf geeft toe dat hij 'uiteraard' wist van het dopinggebruik van Dekker. "Ik heb genoeg dingen vernomen, via onder meer de UCI, dat Thomas te boek stond als een gevaarlijke renner. Hij had bij wijze van spreken al drie gele kaarten gehad."

Jammer alleen dat dit soort rechtzaken veelal enkele jaren erover doen voordat er een uitspraak is. Maar dat Thomas en Thijs op de lange termijn de deksel op hun neus krijgen doormiddel van een rechtzaak gaat wel gebeuren hoor. Is nu goedkoop op de korte termijn scoren van Thijs en Thomas.
Arriere de la course 17 november 2016 15:55
Als jij dat zegt zal het vast wel zo zijn, ik betrap jou namelijk alleen maar op verstandige uitspraken.
cyclingfreakske 17 november 2016 17:50
je geeft graag kritiek, maar doe het dan deftig..... je mist heel wat in je antwoord.
dus ik zal het geven..

Mosquira werd zeker betrapt op HES (hydroxyethylzetmeel,)
maar wat doet hydroxyethylzetmeel,, waarvoor gebruikte men het in de sport ? juist, maskeren van epo gebruik.
CERA (Continuous erythropoietin receptor activator ) was de derde generatie epo en hard in gebruik, HES werd gecombineerd om te maskeren.
Mosqiura liet bij andere controles al sterk afwijkende waarden optekenen en was al lang "verdacht", idem Cobo en een deel anderen..
Weet dat Mosquera bij interne controles ook afwijkingen had tijdens de Vuelta... later bij VC wilde de hele medische staf hem niet in dienst, idem geen Ricco...

nieuw contract VC en de echte betrape cijfers in die Vuelta. (was lang interne informatie)
Daan en Van Der Schuren zagen enkel een "ronderenner" voor een lage marktwaarde....
het reeele beeld was dat hij gewoonweg geen enkele aanbieding had gehad van andere teams, ze wilde nniet de kans lopen zich te gaan verbranden.
het was ook de Armstrong periode, waar al dopingbewijzen tegen hem dik werden en de hele zaak ging ontploffen.....
in de Vuelta zijn in totaal 37 renners "betrapt, op hes en cera, waaronder de winnaar, maar vanwege de al aanhoudnende dopingschandalen en de zaak Armstrong, en op vraag van de Spaanse Federatie, koos men voor de aanpak van enkelen. de wielrennerij zat bijna op een dieptepunt, zeker in Spanje met de zaak Fuentes en Sainz en was al veel sponsiors en geld misgelopen.
Daarnaast schatte de UCI dat misschien wel de helft of meer zich bezondigde in kleine dosis.... dat nieuws kon men missen als kiespijn in het sfeertje van 2011..
Die Vuelta was meteen ook de laatste grote ronde waar Cera en HES zo massaal werd gebruikt...
Zeer opmerkelijk was dat vooral Spaanse en Italiaanse renners nog "schommelende" waarden hadden in een grote ronde de afgelopen seizoenen.
tevens werden de beloften aan "spijtoptanten" gedaan, die ze nooit zijn nagekomen... integendeel.die werden nog harder aangepakt.... met onmenselijke boetes.
een kans dat de UCI liet lopen om in kortere tijd er komaf mee te maken. Ook wat betreft gen-doping, dat sterk in opmars was via de duursporten in de altetiek.
De omerta... die werd dankzij de handelingen van de UCI - ook later - nog sterker in het zadel gezet.

Spanje kent ook maar sinds 2011 een echte dopingwetgeving, die daadwerkelijk word toegepast, ook door jusitite. . In 2013 is die nog verstrengt
voor 2011 was het een paar regels die nooit werden toegepast, wegens geen federaal draagvlak... en ging men tot bij de juniors als vanouds door met doping.
cyclingfreakske 17 november 2016 17:56
...zou eens graag zien dat hij het boekje van De Rooij zijn werkzijze opendoet ipv hoeren op de kamer.
die heeft een hele generatie jongeren opgezadeld met een dopingsysteem, loog over de whereabouts van renners (vulde ze zelf ook nog in als het even kon).
In de zaak Rasmussen was hij wel de man die het hardst loog, zelfs bij de Rabobank bonzen,
Rasmussen kreeg een zware schorsing toen bekende hij nog geen doping) voor een leugentje,
De Rooij loog ook tegen de UCI, herhaaldelijk.... maar uiteindelijk wandelde hij lachend naar buiten en de rest mocht bloeden.
en niet enkel Rasmussen... maar een hele generatie.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/11/2016 18:00 door cyclingfreakske.
MarcoV 17 november 2016 18:14
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------
benieuwd naar die 37 namen, maar je verhaspeld sowieso weer eens de feiten. Mosquera z'n zaak ging over de Vuelta 2010, en Cobo deed toen niet eens mee maar won in 2011, en is minder omstreden dan het grootste deel van de renners uit die uitslag, alleen meer besmeurd. Hup Cobo!
Arriere de la course 17 november 2016 18:32
Blijft het feit dat ie betrapt is op HES en niet op EPO. De rest wat je doet zijn aannames. Geen feiten.
Andere Peter 17 november 2016 21:16
Ja, ik vond het ook erg raak wat ze zei. Uitgebalanceerd, de juiste toon. Prima geduid. Ze mag van mij wel eens een halve Tour mee met Dinnne en co.
Horsie is back 17 november 2016 21:44
Bromertà Schreef:
-------------------------------------------------------
> En ook Neerlands geweten Bert Wagendorp rijdt lekker mee op de sekskar.
> Wel voor betalen, uiteraard.


Hebt U geen hoop geput uit de laatste woorden van het stuk? Het stond trouwens gewoon in de VK zelf.

"Ik heb nu wel weer eens zin in een echte heldenstory over een fietsende monnik".

Kan iemand niet eens een enquête opstellen met de vraag, wie van de prikkerds daarvoor in aanmerking denkt te komen?
Fred doet alvast niet mee, want een wedstrijd winnen, die je niet kunt verliezen is geen wedstrijd. grinning smiley
JW 17 november 2016 21:52
De kern van ons verschil in mening ligt denk ik in de zin "... Het is nadrukkelijk genoeg meegedeeld dat het doel van het boek vooral is om te voorkomen dat jonge kwetsbare renners dezelfde fout zullen gaan maken als Thomas Dekker. Vrienden maken Thomas en Thijs er niet mee, en als het alleen om geld zou gaan dan hadden ze het boek beter een week voor de Tour kunnen uitgeven..."

Ik geloof niet in die goede bedoelingen van Dekker. En heb al jaren lang een bijzonder negatief beeld over hem.
Ik denk ook dat dit (lucratief) een betere periode is om zo'n boek uit te brengen dan in de week voor de Tour.
bakfiets 17 november 2016 22:17
de rooij kwam er bij rabo misschien goed af, met zijn e-bike avontuur niet.
Brieske 17 november 2016 22:49
Bij mijn weten is Hanegraaf nog steeds manager van Clement. Zou zijn afmelden ook wat duidelijker maken.

Groet
lodjan 17 november 2016 22:59
Wel een aardig artikel: [cyclingtips.com]
Horsie is back 18 november 2016 00:29
Cyclingtips heeft het over self-sabotage en self-destruction.
Inderdaad, en dit kan natuurlijk niet los worden gezien van de persoonlijkheid van Thomas Dekker.

Dit moet ook de reden zijn waarom hij er überhaupt op terugkomt. Het is niettemin voor anderen beter zo'n verhaal te lezen, dan alle genoegzame biografieën van sporters, die nog maar nauwelijks 30 zijn, dus misschien nog wel 60 jaar verder kunnen leven.

Hoogleraar Uitspatting is het met hoogleraar Uitlaatklep eens, dat de spanningen van topsporters in bepaalde perioden niet moeten worden onderschat.
Om aan deze enorme druk te kunnen ontkomen zullen sommige topsporters, als ze noem het maar een soort pre-dispositie bezitten, uit de ban springen.

Self-handicapping kan dan worden gezien als plausibele verklaring van gedrag, zoals Dekker deels beschrijft en dat ook turner van Gelder vertoonde.

De eerste druk van het boek (20.000 stuks dacht ik) is al bijna uitverkocht.
Gek, Wilt Chamberlain, de legendarische basketballer, claimt in zijn leven te hebben geslapen met meer dan 20.000 vrouwen.

Van de hak op de tak. Schijnt, dare-devil Lance Armstrong een heus Sylvana momentje gehad te hebben.
Hij twitterde namelijk Luigi als felicitatie van Cancellara. We weten nu wie Luigi was.
Luijt 18 november 2016 01:54
Het paard heeft teveel gedronken
Luijt 18 november 2016 01:56
Dekker wilde niet meegaan met oudere renners.
Luijt 18 november 2016 02:01
Kop op kerel! Wat een onvrede toch weer.
Eindhovuh 18 november 2016 06:55
Bij mijn weten hebben die 10 jaar geleden al afscheid van elkaar genomen.
Bromertà 18 november 2016 09:10
Uitermate zwak antwoord, waarin je nogmaals je vooroordelen bevestigt: Thomas Dekker was fout, is fout en zal altijd fout blijven.

Gisteren mocht Thomas zich "verdedigen" bij De Afspraak (Belgische TV) en wat vooral opvalt is dat hij met een goed verhaal verantwoording aflegt; hij spaart zichzelf niet, evenmin anderen die direct betrokken waren, maar doet geen uitspraken over zaken waar ie wel weet van heeft.

En, laten we wel wezen, Laurens Ten Dam komt juist door het noemen van man en paard prachtig uit de verf: blijft onbesmet. Dat was met vaagheden als renner X en Y nooit gebeurd, want dan was het zijn woord tegen dat van de leugenaars.

Al met al, hebben Thijs en Thomas naar mijn smaak een moedig verhaal op papier gekregen.
JW 18 november 2016 10:17
Inmiddels "de afspraak" gezien.
Voegt m.i. weinig toe. Het zal de Canvas-mensen teleur hebben gesteld dat hij de Lottoploeg niet in problemen wilde brengen. Hij winkelt naar mijn idee vrij selectief in zijn geheugen.

Over elk onderwerp valt veel te zeggen. Maar het meest verbijsterend vind ik nog steeds die Tour van 2007. Een jaar na de onthoofde Tour van 2006.
Onbegrijpelijk hoe de nacht voor de Tourstart wordt doorgebracht (en ik snap alle uitleg over topsporters en spanning enz. maar dan nóg), onbegrijpelijk hoe je in die dagen voorafgaande aan het naar huis sturen van Rasmussen zo doof en blind kunt zijn voor het aanzwellende geweld rond de Deen, onbegrijpelijk die woede en dat onbegrip als de ploeg de enig mogelijke beslissing neemt....

Leerzaam voor de opgroeiende jonge wielrenners ? Daar geloof ik niet in.
Daarvoor is het allemaal veel en veel te extreem.
Horsie is back 18 november 2016 13:16
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> Het paard heeft teveel gedronken

De zes alinea's kunnen heel goed los van elkaar worden gelezen, luiaard van een prikkerd.

De hoogleraar psychologie, die ik opvoer, bestaat wel degelijk, dus ook datgene wat ik van hem overneem.

Misschien moet Luijt iets aan zijn circadiaans ritme voor helderheid doen, om 01.54 uur zit hij wellicht in een dip. cool smiley
cyclingfreakske 18 november 2016 15:21
was zo vanbuiten,niet opgezocht. idd een jaar ernaast met Mosquera maar stond wel als behoorlijk verbrand gekenmerkt in het profwereldje.
Cobo... 2011 en was ook geen zuivere koek. de Vuelta 2010 was ee nerg besmette, Cobo ging op dat elan door en raakte nadien zonder spul geen platte prijs meer.
cyclingfreakske 18 november 2016 15:30
niks aannames.... dat was wat er toen in het profcircuit rondging. Zaken die niet in de krant stonden maar intern leefden.
de UCI die wel meer toedekte omdat het wielrennen in die periode wel zeer zwaar onder vuur lag en al heel wat sponsors liever elders hun geld gingen investeren.
Zeker het Spaanse wielrennen had zware klappen opgelopen,en richte de financieele crisis in Spanje ook flink schade aan (en nog steeds) - wat sponsors minder snel over de brug deed en doet komen.
jonglins 18 november 2016 16:02
Interessante passage uit het artikel van Cyclingtips:

"The NBA is made up of flawed athletes and we love them more for it. I was never much a fan of Boogerd during his racing days, but now, I have to admit, I am. Through Dekker’s stories I saw that Boogerd was a friend, a flawed one, but one that nonetheless navigated a corrupt system and helped his friends navigate it as well."

Zo kun je het natuurlijk ook zien.
utrecht 19 november 2016 10:48
Leest lekker weg. Maar voor mij overduidelijk dat sommige namen worden uitgelicht in dit boek en vele andere niet worden vernoemd. Een ordinaire afrekening met Hanegraaf, Boogerd en Rabobank. En het is totaal niet te bepalen wat fictie is en wat de waarheid. Wat de waarde van dit boek zeer klein maakt. Maar dat iedereen die tot 2010/2011 wat presteerde tot de nok toe volzat met verboden en dubieuze middelen is wel duidelijk. Maar dat was het allang.
Jacco Banaan 19 november 2016 11:48
Die Thomas is gewoonweg zwaar gefrustreerd dat hij bij de ploegen van Roompot/Sky/Tinkoff geen kans kreeg. Die had na al die fapsessies wel verwacht dat Boogerd of de Jong hem wel zouden onderbrengen in hun ploeg.

Not, hadden al gelijk door dat de Thomas hun eigen ploeg naar de afgrond zou helpen.

Vervolgens waren het de broertjes Berkhout die hem nog een laatste reddingsboei toe gooide... met Garmin. Feit is dat Thomas direct in Amerika weer de hoeren opzocht toen hij bij Garmin een minimum contract had getekend zegt wel weer genoeg over hoe verrot die Thomas van binnen is. En maar andere erbij naaien.

Over de olympische spelen in Athene waar Thomas als amateur (19jaar) mee deed aan de tijdrit... toen lag hij ook al op de kamer met Boogerd. Tsjaa beide reden daar geen deuk in een pakje boter. Hadden daar natuurlijk ook al de beest uitgehangen van te voren.

.. Athene was trouwens wel het moment dat Boogerd voor het eerst in contact kwam met die steeple run loper Vroemen. De Vroemen die Boogerd weer introduceerde bij de Humanplasma bloedbank/Matischner.

Over Hanagraaf... dat is gewoonweg een zakenman. Wat denkt die Thomas wel? Gewoon onder zijn contract kan uitkomen? Zonder Hanagraaf had hij nooit zoveel poen gehad of een kans gehad bij Lotto. Dus Thomas doe nu niet zo tof over Hanagraaf. Hou die opgeklopte fantasy verhalen over Hanagraaf lekker voor je.

Ben blij dat Clement al aangeeft niet met Thomas in het wielercafe te willen staan. Al dat gelul over omerta blablabla Thomas is simpelweg een geldwolf die alles doet voor aandacht. Heeft zijn ouders een trauma bezorgd en vooral zijn ex vriendin Linda. Jammer voor een Linda dat het zolang heeft geduurd voordat ze zijn praatjes doorhad.

Maar ja, zonder zijn geldstatus/sportstatus had hij die Linda ook nooit het hof kunnen maken. Inplaats van de hero was het dan een grote schreeuw aap geweest die zonder afgemaakte studie mooi ergens een anonieme shitbaan had gehad. Ergens no-name 3 hoog in een achterstandswijk had gewoond.

Zoals jaren geleden al benoemd op dit forum door GeorgeBush. Als junior reed Thomas als 1e jaars ineens de pannen van het dak reed. Idem met een Bas Gilling en wat Pronkjes. Je hoefde maar uit de omgeving van Alkmaar te komen en je reed hard. Ja, toen zoemde het al over een huisarts die wel heel gretig was in het schrijven van medicijnen. Deze arts werd op zijn vingers getikt dus kapte hij met de begeleiding van sporters.

Beste Thomas als je nu eens echt de omerta wil doorbreken vertel dan toch eens wie nu toch die huisarts is geweest die jou en je vriendjes de eerste dope gaf. Kijk dan ben je een echte vent, en niet zo n matenaaier die selectief lekker allerlei personen de grond instapt.



8 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/11/2016 19:37 door Jacco Banaan.
Cecchini 19 november 2016 12:56
In de Volkskrant van vanmorgen adviseren De Betrouwbare Mannetjes u voor volgende week de mening " Hoer de France zult u bedoelen".
El Chaba 19 november 2016 14:44
Het is 'Ihi'..
El Chaba 19 november 2016 14:48
Aanname, geen enkel bewijs voor.
Je lijkt Wuyts wel..



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/11/2016 14:53 door El Chaba.
El Chaba 19 november 2016 14:53
Helemaal mee eens.
El Chaba 19 november 2016 14:56
Ik zou graag eens zien dat Lefevere uitlegt hoe het mogelijk is dat één van de meeste besmette wielerdokters van de afgelopen vijftien jaar een baan heeft gekregen bij één van de meest prestigieuze WT-teams.
Jij ook?
El Chaba 19 november 2016 14:56
Hahaha..! ;-)



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/11/2016 14:56 door El Chaba.
JW 19 november 2016 15:15
Utrecht schreef: "..... Maar dat iedereen die tot 2010/2011 wat presteerde tot de nok toe volzat met verboden en dubieuze middelen is wel duidelijk. Maar dat was het allang".

Dat betwijfel ik.
Naar mijn idee ligt de waterscheiding een paar jaar vroeger.
Met name de zaak Fuentes, de hertesten en vooral de invoering van het biologisch paspoort hebben de kans op betrapping een stuk vergroot en de ruimte tussen de lijntjes aanzienlijk ingeperkt.
En voor mijn gevoel is die ruimte nog steeds vrij beperkt.
Horsie is back 19 november 2016 15:29
@Jacco Banaan. Goeddoeme, nu ben jij te laat (inschrijving gesloten) om je zondag eens goed af te laten koelen in het NK Teugewind Fietsen.
Thijs is al verrot op de bank neergestreken na zijn derde plaats op een strandrace. Dat kun jij beter.
Even langs het kaasimperium en klaar is kaas, je rijdt met een gemiddelde boven de 30 bij windkracht 7 iedereen naar Doha.
lodjan 19 november 2016 15:38
Jacco Banaan Schreef:
-------------------------------------------------------
>
> Over de olympische spelen in Atlanta waar Thomas
> als amateur (19jaar) mee deed aan de tijdrit...
> toen lag hij ook al op de kamer met Boogerd. Tsjaa
> beide reden daar geen deuk in een pakje boter.
> Hadden daar natuurlijk ook al de beest uitgehangen
> van te voren.

Pas 6x gewijzigd?
Doe het nog maar een keer: tijdens de Spelen van Atlanta was Thomas pas 11 jaar.
JW 19 november 2016 15:52
cyclingfreakske 19 november 2016 17:09
nee..Wuyts is journalist en blijft hoe dan ook een buitenstaander. Die vangt veel op maar niet wat hij niet mag horen.
dus daar komt die omerta weer om de hoek kijken.....



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/11/2016 17:11 door cyclingfreakske.
cyclingfreakske 19 november 2016 17:19
ja, iedereen heeft wel vragen rond José Ibarguren Taus bij de ploeg... daarmee gaat Lefevre rechtstreeks tegen zijn beweerde principes in.

misschien een 2e kans na een jeugdzonde ??? smileys with beer spinning smiley sticking its tongue out
Walnoot 19 november 2016 18:39
Tja, ik durf mijn hand wel in het vuur te steken dat Andy Schleck zwaar aan de shit zat. Daar zijn echt genoeg op bewijs gebaseerde aanwijzingen voor. O.a. het feit dat zijn broer gepakt is geweest, daarnaast nog eens ongestraft tienduizenden euro's naar verkeerde dokters heeft gestuurd en, meer dan de aan zijn broer gerelateerde zaken, het prestatiepatroon van den Andy dat typisch dat van een parttime volgespoten atleet is. Vriend Schleckieboy werd 2e in de Tour van 2010... De interessante vraag voor mij is vooral wat Schleck precies deed. Waren dat dezelfde producten als Dekker maar op een andere manier toegediend? Of hebben we het over andere (en dan wellicht iets minder effectieve) stoffen?
Horsie is back 19 november 2016 19:15
@Jacco Banaan zal wel Athene 2004 bedoelen. Thomas 21e op de tijdrit en Michael, die het einde van de wegwedstrijd niet haalde.
Frederik D. 19 november 2016 19:18
Kortom, er zijn nog vele, vele vragen over dopinggebruik. Thijs en Thomas hebben nog vele boeken te gaan. Ik zou dus zeggen, beste Thijs, spit verder.
Jacco Banaan 19 november 2016 19:46
@horsie
Heb het aangepast, is idd Athene.
@Walnoot
Helemaal gelijk over Andy Schleck. Al pakte Riis hem wel aan. Remember de Vuelta van 2010. Andy die alleen maar aan het zuipen was. Tsja, ik ben geen fan Riis, maar Riis was wel een ploegleider die ingreep als het te gortig werd. Ga er maar vanuit dat Schleck dezelfde middelen gebruikte als een Dekker en een Lance Armstrong. Als Andy beter spul had gehad/heeft dan had hij veel meer gewonnen. Werd in die jaren doodziek van dat Schleck imago. Continue geroep van Mart Smeets hoe geweldig ze waren, ideale schoonzoon gedoe etc.
@cyclingfreakse
Die José Ibarguren is sowieso een duisterfiguur. Liever dat soort lui levenslang schorsen.



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/11/2016 19:51 door Jacco Banaan.
El Chaba 20 november 2016 13:30
Iedereen? Wie dan..?
Het is juist buitengewoon treurig dat welhaast niemand in België die vraag aan Lefevere durft te stellen.
Clavan 20 november 2016 14:06
Oh je bedoelt die huisarts uit het dorp dichtbij zee. Ja die ken ik wel.
cyclingfreakske 21 november 2016 00:28
omdat ze er vragen rond hebben wil het niet zeggen dat ze die daadwerkelijk gaan stellen.... dat is idd niet het geval. Ze hebben zeker wel hun bedenkingen.
Lefevre staat nog steeds als de "godfather" van het wielerwereldje, heeft enorm veel aanzien en vind op de meest onmogelijke momenten toch altijd weer veel geld voor een team.
Daarom zal niemand - ook Wuyts niet die anders altijd een grote bek heeft - hem dat vragen waarom hij zo'n zwaar besmeurd arts in de ploeg heeft.
Alhoewel... afgelopen Tour vroeg hij zich dat toch wel hardop af in een etappe-reportage, De Cauwer ontweek erg handig de netelige vraag, die zei zich er niet over uit te laten en dat hij dat aan Lefevre moest vragen. Wat hij dus niet deed.
en ja...dat is triestig.
Jacco Banaan 21 november 2016 23:25
Heb het boek vandaag gelezen, maar man man man wat een slapjanus die Dekker. Alle successen zijn gerealiseerd door epo. Toen epo te moeilijk was werd het bloedzakken. Thomas vergeet er alleen bij te vertellen dat hij al vanaf de junioren epo gebruikte. Zonder toverdrank bleek hij simpelweg pelotonvulling te zijn. Waarom Thomas Dekker dan weer Max van Heeswijk noemt in zijn boek is voor mij een raadsel. Pagina 20 tot 70 kan je gerust overslaan. Bullshit verhaal dat hij in Rheinland tijdens zijn profstage voor het eerst doping nam /kreeg van de dokter is totaal verknipt en ongeloofwaardig. Ook nu beticht Thomas zich van leugens en vertelt hij alleen wat hem uitkomt. Was het in zijn eerste boek tijdens de ronde van Polen een meisje oppikken uit een bar. Is het nu tijdens de ronde van Polen een hoer oppikken uit de kelder van het hotel waar Boogerd 10minuten eerder al overheen is gegaan. Goedkope Thomas. Het boek stuur ik morgen mooi retour terug naar bol.com. opgeruimd staat netjes.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/11/2016 23:28 door Jacco Banaan.
Horsie is back 22 november 2016 00:37
@JaccoBanaan: "Alle successen zijn gerealiseerd door epo".
Je doet het voorkomen alsof Dekker een middelmatige wielrenner was (zoals Uwes, grappeke? cool smiley), die alleen maar grote successen kon boeken door dopinggebruik.
Op het moment, dat Armstrong amper zijn zevende TDF zege had binnengesleept, was Thomas nog maar net 21 jaar.

Het heeft er wat mij betreft daarom meer de schijn van, dat hij door doping te gebruiken (vanaf wanneer en in welke mate dan ook) zijn ontwikkeling als renner flink versnelde. Zou hij bij een normaal verlopen ontwikkeling, zelfs in een wieleromgeving, die toen nog steeds niet bepaald dopingvrij te noemen was, zeker voor Nederlandse begrippen, geen hele goede wielrenner hebben kunnen worden?

Jouw redenatie lijkt me te gemakkelijk en doet hem geen recht.
Over zijn escapades laat ik me verder niet uit.
Jacco Banaan 22 november 2016 20:57
Klaar als een klontje dat Thomas nog veel meer te verbergen heeft, maar ook dit keer alleen de dingen verteld om zijn eigen portemonnee te spekken. Heb e
In een dag beide boeken van Thomas gelezen. Je ziet gewoon een patroon in zijn vertelstyle. Heeft hij niks te verbergen.... vertelt hij het complete verhaal.. hoppa wordt er gelijk een heel hoofdstuk aan gewijd... Gelet op hoe Thomas bij Garmin reed waar hij zoals hijzelf in zijn 2e boek beschrijft iedere maand zijn bloed moest testen... zijn eigen verhaal dat hij in de wattage testen slecht naar voren kwam... vervolgens in simpele Belgische kermiskoersen ook geen enkele rol speelde.. zonder de uitvinding van epo was Thomas hoogstens een goede elite renner geweest. Maar met epo? Tsja dan rijdt je bij de junioren en belofte met superwapens. Logisch dat je weet ik hoeveel wedstrijden wint. Jammer dat ze niet zoals bij Armstrong voor het gerecht kunnen slepen. Hoppa al zijn geld afpakken! Bedrieger!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/11/2016 21:18 door Jacco Banaan.
The Boss 22 november 2016 22:45
Helemaal mee eens.
Horsie is back 23 november 2016 19:35
Advies van Horsie aan @ Jacco Banaan.

Vrij naar de Chinezen. Als je van A naar B wilt moet je als je halverwege moe bent aangekomen niet gelijk maar weer terugkeren naar A. smiling smiley
Koppi 02 december 2016 17:29
Toch nog even deze Speld delen. De jeugdleden stromen toe: [speld.nl]
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen