Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

ASO stopt met Criterium International

Gepost door JW
JW 18 november 2016 13:13

Het Criterium International wordt van de wielerkalender geschrapt. Er zijn in maart te veel wedstrijden.

Door: Redactie 18-11-16, 12:48 Laatste update: 12:54

De afgelopen jaren werd de Franse rittenkoers gereden in het weekend tussen Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen. In de maanden maart en april is een overschot aan wedstrijden waardoor organisator ASO de stekker eruit trekt.

Het Criterium International was een tweedaagse wedstrijd, die uit een vlakke rit, een tijdrit en een bergrit bestond. De eerste editie vond in 1932 plaats. De wedstrijden werden de afgelopen jaren op Corsica afgewerkt.

De laatste keer werd Criterium International gewonnen door Thibaut Pinot. Twee keer schreef een Nederlander de koers op zijn naam: Joop Zoetemelk en Erik Breukink.

[bron: AD]
ton duk 18 november 2016 14:49
Eazster 18 november 2016 15:18
Nu door ons voor altijd herinnerd als de eerste stap naar de top Van Samba Sam".
> [bron: AD]

Detail, foutje AD. Drie keer won een Nederlander, het waren alleen twee Nederlanders. Breukink won 2x ('88, '93)
Arsimo 18 november 2016 16:12
En het is best wel zonde dat het CI verdwijnt.

Deze koers bracht geregeld jong rondetalent aan het licht en was meer dan eens een leuke indicator voor een mogelijke step forwards dat seizoen van een al bekend maar nog groeiend renner.
JW 18 november 2016 17:40
Mee eens.
Niet elke koers kan (en moet) de top van het deelnemersveld bevatten.
Juist voor talenten prachtige kans om zich te laten zien.
Vooral ook door de vaste combinatie van tijdrit, bergrit en rit in lijn.

De lijst met winnaars (o.a. 5 keer Poulidor, 4 keer Anquetil, 3 keer Kelly, 2 keer Hinault, Bobet, Fignon, Roche) is indrukwekkend.
Eindhovuh 19 november 2016 08:33
Zonde!
Wielrennen is voor mij ook de nostalgie van oudere koersen met een mooie erelijst van oude groten.
Er zal wel weer een nietszeggende koers voor meer geld voor in de plaats komen.
Sub Culture 19 november 2016 10:24
Logisch was de laatste jaren een dramatisch bezette koers.
Walnoot 19 november 2016 10:44
Komt natuurlijk niet geheel onverwacht. Als dit het startveld van de week van Coppi en Bartali ten goede komt (leuker qua parcours), zal het met de schade wel meevallen. De laatste jaren waren enkel de laatste 20 minuten van het CI de moeite van het kijken waard. De koers miste Jensie 'Testie' Voigt al een tijdje.
Luijt 21 november 2016 14:00
Verplaatsing naar een betere datum was beter dan afschaffing geweest.

Nota bene de koers waarin toekomstig tourwinnaar Sam Oomen voor het eerst van zich deed spreken.

Niet alleen vanwege de historie is dit een mooie koers.

1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/11/2016 14:02 door Luijt.
Luijt 21 november 2016 14:03
Ik ken koersen genoeg met een veel sterkere bezetting die eerder voor afschaffing in aanmerking komen....
cyclingfreakske 24 november 2016 18:44
andere datum is al een groot probleem...de kalender zit overvol.
daarnaast zijn het zowieso de financieele zaken die de kop afoen... besparingen terwijl de kosten blijven stijgen, en het deelnemersveld tegelijk ook een stuk armer is qua kwaliteit.
hoe dan ook was het een mooie koers, of er nu piet snot of grote namen starte....

1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/11/2016 18:45 door cyclingfreakske.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.