Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Stelling: Lotto-Jumbo heeft een zeer zwakke selectie voor de kasseikoersen

Gepost door Wim De Craene 
Wim De Craene 23 januari 2017 18:46
Stelling: Lotto-Jumbo heeft een zeer zwakke selectie voor de kasseikoersen


Door Wim De Craene


23-01-2017


Dit jaar kent de WT-kalender meer kasseikoersen dan ooit. Investeren in renners die deze koersen goed aankunnen is daarom erg verstandig. Maar als ik kijk naar de selectie van Lotto-Jumbo voor dit seizoen dan kan ik niet concluderen dat deze ploeg verstandig is geweest. Belangrijkste mutatie bij dit team op kasseigebied is het inpassen van flierefluiter Lars Boom ten koste van trainingsbeest Sep Vanmarcke. Dat lijkt mij alvast geen stap vooruit omdat die
laatste betere resultaten kan voorleggen. De belangrijkste renners die Lotto-Jumbo kan opstellen voor de kasseikoersen zijn denk ik de volgende:
Boom, Gijs Van Hoecke, Wynants, Wagner, Amund Grøndahl Jansen, Van Emden, Roosen, Groenewegen, Tankink, en Leezer.

Boom zal wel als de kopman uitgespeeld worden. Maar kopman waardige resultaten van Boom in dit soort koersen moet je met een vergrootglas zoeken. Daarnaast is inmiddels wel duidelijk dat Boom de afstand van de monumenten niet aankan. Daarmee heeft Lotto-Jumbo dus een kopman in huis die in wel serieus te nemen wielerteams hoogstens de tweede viool mag spelen. Ondermaats vind ik dat. Dan de ondersteuning voor de kopman. Sep vertrok bij Lotto-Jumbo omdat hij zich niet goed genoeg omringd vond. En daar had hij natuurlijk groot gelijk in. Is de omranding voor de kopman dit jaar beter geregeld? Dat denk ik niet. Veel is namelijk toch bij hetzelfde gebleven. Er zijn wel twee nieuwe talenten aangetrokken voor dit werk maar die moeten het allemaal nog bewijzen. Ik verwacht daarom dat Lotto-Jumbo dit seizoen in de zeer belangrijke kasseikoersen geen rol van betekenis zal spelen. Jammer, want dit zijn erg mooie koersen. Het koersverloop heeft namelijk vaak een hoge amusementswaarde en het Vlaamse land dat vol zit met pittoreske stadjes is prachtig.
bakfiets 23 januari 2017 18:53
als je een paar miljoen bijpast is er wel iets moois van te maken
Prikdude 23 januari 2017 18:58
Tegenwoordig ben ik helemaal niet meer van het zoet op brood. Vroegah vonk da nog wel eens berelekker. Boter op de bam kwakken alsof je een droge flamous met speeksel besmeert en dan vol dwarrelen met melkvlokken. Of aardbeien met suiker op een lekker ongezond maar niet veel ongezonder dan reguliere bruin sneden witbrood. Heb me in mijn meest gewetenloos decadente levensinterval ook wel eens bezondigd aan pindakaas met hagelslag. Vandaag de dag is het enkel hartig dat de klok slaat. Komt jullie dat bekend voor?

On topic: ben al enkele weken mijn favoriete caleidoscoop kwijt.
Slimmerd 23 januari 2017 19:09
Geniet van je vergrootglas
Pyama 23 januari 2017 19:25
In je bips?

Om topic: Lotto is de zwakste WT ploeg dus wat had je anders verwacht?
Arsimo 23 januari 2017 19:26
Heeft dat de afstand-niet-aankunnen van Boom intussen geen baard van hier tot Tokio? Boom zijn resultaten zijn kwa uitslagenjournalistiek in de keienkoersen minder dan die van Sep, absoluut, maar de afstand heeft daar weinig mee van doen.

Als de schrijver had opgelet dan had hij o.a. dit gezien en onthouden voordat hij zijn stukje ging schrijven:

2016: 11de RVV, 6de E3
2015: 6de RVV, 4de PR
2012: 6de PR, 5de WK

Er valt een hoop op en aan te merken over Lars Boom, maar dat afstandsverhaal slaat echt helemaal nergens (meer) op. Een "deskundige" die dat aanhaalt verliest bij mij meteen zijn geloofwaardigheid.
El Chaba 23 januari 2017 19:43
Stelling: dit prikbord wordt meer en meer een speelplaats voor kleine kleutertjes.
Wim De Craene 23 januari 2017 20:00
Arsimo Schreef:
-------------------------------------------------------
> Heeft dat de afstand-niet-aankunnen van Boom
> intussen geen baard van hier tot Tokio? Boom zijn
> resultaten zijn kwa uitslagenjournalistiek in de
> keienkoersen minder dan die van Sep, absoluut,
> maar de afstand heeft daar weinig mee van doen.
>
> Als de schrijver had opgelet dan had hij o.a. dit
> gezien en onthouden voordat hij zijn stukje ging
> schrijven:
>
> 2016: 11de RVV, 6de E3
> 2015: 6de RVV, 4de PR
> 2012: 6de PR, 5de WK
>
> Er valt een hoop op en aan te merken over Lars
> Boom, maar dat afstandsverhaal slaat echt helemaal
> nergens (meer) op. Een "deskundige" die dat
> aanhaalt verliest bij mij meteen zijn
> geloofwaardigheid.

Dat ligt aan de definitie van afstand aankunnen denk ik. Ik vind dat een renner pas bewijst de afstand aan te kunnen als hij eindigt in dezelfde tijd als de winnaar (of zelf wint uiteraard). Jij hebt blijkbaar een andere definitie.
Arsimo 23 januari 2017 20:06
Bijvoorbeeld die 4de plek van Boom in PR 2015 was in dezelfde tijd als de winnaar (Degenkolb). In de RVV een week eerder op 35 seconden, dus daar was ook de afstand niet het probleem.

Beter je huiswerk doen Wim De Craene.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/01/2017 20:06 door Arsimo.
Wanny 23 januari 2017 20:08
Ik acht de kans groter dat Boom dit jaar een kasseienklassieker wint dan dat Vanmarcke dat doet. Anderzijds acht ik de kans groter dat we Vanmarcke in meerdere van die koersen een belangrijke rol in de finale zien spelen.

Dus kies je voor iemand die op een goede dag een grote koers kan winnen. Of voor iemand die er vrijwel altijd bij zit maar het niet af maakt.
Fcdh 23 januari 2017 20:17
Ik vind dat Lotto Jumbo er juist in de breedte op vooruit is gegaan en dat was ook hard nodig.
Met zo'n beperkt budget moeten er keuzes gemaakt worden en kun je niet overal meedoen voor de top 25/50 plaatsen.

De voorjaarsploeg heeft op papier inderdaad veel ingeleverd met het vertrek van Vanmarcke, Teunissen, van Asbroeck. Hofland, Tjallingii en v.Winden. Maar op Vanmarcke na hebben ze allen niet een heel sterk seizoen achter de rug om het zo maar even te zeggen.
Daarvoor is teruggehaald Boom, Van Hoecke en Gröndahl Jansen. Boom heb ik wel vertrouwen in die staat voor het eerst in 3 jaar tijd weer redelijk scherp in januari en de andere twee is natuurlijk even afwachten.

De meeste wedstrijden op de kalender zijn toch etappewedstrijden en heuvel/klim wedstrijden.
Daar was Lotto Jumbo echt het lachertje afgelopen jaar met als pijnlijke hoogtepunt het compleet in de steek laten van de roze trui.
Enkel Kelderman is vertrokken (over een niet zo'n sterk seizoen gesproken) en als je dan ziet wat er allemaal gehaald is voor de breedte in deze wedstrijden Clement, De Tier, Tolhoek, Olivier, Lobato en vd Broeck dan zijn ze er op PAPIER toch een stuk op voorruit gegaan.

Daarnaast is de kans behoorlijk aanwezig dat Groenenwegen ook weer een stap voorwaarts heeft gezet en het zal me niet verbazen als ze daarmee echt een topper in huis hebben voor zover hij dat afgelopen seizoen al niet was.
Bob 23 januari 2017 20:18
Boom maakte bij de veldrit in Zolder meer indruk dan vorig jaar rond dezelfde tijd. Conditie is dus een stuk beter dan afgelopen jaar. Ik verwacht er wel wat van. Hoop wel dat hij niet alleen op Vlaanderen en Roubaix gokt.

E3 prijs, Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen zijn toch ook mooie koersen? Terpstra begon daar ook met winnen.
cyclingfreakske 23 januari 2017 20:57
Boom zou ook meer kans maken in een natte Parijs Roubaix.
gezien zijn uitslagen in het verleden en de omstandigheden hoe hij het moest doen (vaak alleen zonder steun), tonen wel aan dat hij een man van dit werk is.
het gedoe van geen afstand aankunnen, is dan ook meteen van de baan.
Naast proberen te winnen heb je in dat soort koersen ook dat men iemand probeert te doen verliezen, als men voelt zelf geen kans meer te maken..... dan komt er toch weer de persoonlijke band om de hoek kijken - indien het geen ploegmaat betreft.
cyclingfreakske 23 januari 2017 20:58
Misschien gaat Boom voor een wat uitgebreider Vlaams traject richting RVV en P-R
JW 23 januari 2017 21:04
De nickname wijzigt; de inhoud al jaren het zelfde.
Erg serieus kan ik het niet nemen.

Eén zo'n kasseienkoersje is wel leuk. Maar overdaad schaadt.
Blueprint 23 januari 2017 22:08
Boom staat er in de finales alleen voor en dat is inderdaad een nadeel t.o.v. Van Baarle en Terpstra, die wel over goede knechten beschikken.
Eazster 23 januari 2017 22:19
Lotto Jumbo handelt voor de kassei koersen naar mijn mening niet slecht . Heeft veel daarin geïnvesteerd met Vanmacrke en zijn omkadering de laaste jaren.Ik denk dat ze echt verwacht hadden dat Vanmarcke die voorjaars hoofdprijs voor ze zou binnenhalen. Aan zijn arbeidsethos en kracht ligt het niet en zijn knechten waren niet top ,eerder degelijk ,maar ondanks behoorlijke mooie resultaten (podium Roubaix) is het geen afmaker gebleken,soms zelfs een beetje een domme kracht. Zijn rijden in Roubaix zowat in dienst van Boonen was schrijnend.
De keus voor Joker Boom lijkt logisch. Soms wat nonchalant ogend ,maar op een goede dag glijdend over het kasseiplavij en kan het dan ook wel afmaken (Touretappe). Verder is zo'n pittoresk voorjaar vermakelijk en inderdaad altijd feest van de herkenning. Als de lente briesjes voorbij zijn echter heeft Lotto een andere omkadering nodig voor de rest van het overgrote wielerjaar en dan zijn die halve stenen mannen vaak overbodig.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/01/2017 22:31 door Eazster.
Jacco Banaan 23 januari 2017 23:19
Normaal ben ik het die op dit forum Lars Boom compleet afzeikt. Nu ik wat gematiger ben geworden nemen andere mijn oude style over. Vind wel dat Lars nu beter op gewicht is, vorig jaar sloeg het nergens op



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/01/2017 23:20 door Jacco Banaan.
Wim De Craene 24 januari 2017 06:10
Arsimo Schreef:
-------------------------------------------------------
> Bijvoorbeeld die 4de plek van Boom in PR 2015 was
> in dezelfde tijd als de winnaar (Degenkolb).

Boom reed in totaal 14 keer de kasseimonumenten (Ronde van Vlaanderen + Parijs-Roubaix) en wist slechts 1 keer in dezelfde tijd als de winnaar te eindigen. Dat was in Parijs-Roubaix van 2015 wat geen normale editie was. Ten eerste ontbraken met Tom Boonen en Fabian Cancellara de twee grootste kanshebbers vanwege blessures en ten tweede bleef de koers ongewoon lang op slot. En dat laatste is in het voordeel van renners met niet zo'n grote motor. Ik durf daarom de stelling wel aan dat de PR editie van 2015 de uitzondering was die de regel (Boom kan de afstand niet aan) bevestigt.
Blueprint 24 januari 2017 09:43
Boom is in de voorjaarsklassiekers precies twee keer in dezelfde tijd als de winnaar geëindigd. 1x in Gent-Wevelgem en 1x in Parijs-Roubaix. Volgens jouw eigen logica klopt de stelling dat Boom de afstand niet aankan dus niet.
Jacco Banaan 24 januari 2017 09:59
Ik zie in Lars Boom nog altijd een renner die mee kan komen met een Tom Boonen en Peter Sagan. Wellicht is Lars Boom op dit moment wel het grootste talent op het gebied van eendagswedstrijd in Nederland. Klaarblijkelijk heeft Lars Boom zoveel talent dat het erop lijkt dat hij teveel op zijn talent vertrouwd. Dat hij daardoor minder traint dan de rest. Boom moet simpelweg dezelfde beroepsernst hanteren als de concurrentie. Lijkt erop dat hij dat deze winter doetthumbs up. Hij ziet er een pak afgetrainder uit dan vorig jaarthumbs up. Lars moet er simpelweg 100 procent voor blijven gaan. Overigens wel goed dat hij gestopt is met dat volledig richten op het veldrijden. Dat veldrijden is maar een b-sport. Talent is natuurlijk één, er goed gebruik van maken is een tweede. Als je zoals Lars Boom in het verleden in twaalf maanden tijd drie keer wereldkampioen geworden. En dat ook nog in verschillende disciplines dan kan je echt wel fietsen hoor. Overigens wel in het tijdperk waarin epo hoogtij vierde.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/01/2017 10:04 door Jacco Banaan.
Eindhovuh 24 januari 2017 11:38
Doordat je zo overduidelijk wil trollen met je pro-Vlaanderen propaganda kan ik je stelling zelf inhoudelijk ook moeilijk serieus nemen.
Vanmarcke is constanter geweest dan Boom de afgelopen jaren, dat is een feit. Er zijn zo veel factoren die in een eendagswedstrijd het resultaat bepalen dat ik eind april wel de balans opmaak.
Laat beide eerst maar eens een heel voorseizoen fit blijven.
Blueprint 24 januari 2017 11:40
Daar is Vanmarcke wel een stuk beter in dan Boom.
ton duk 24 januari 2017 12:00
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------
> > Naast proberen te winnen heb je in dat soort
> koersen ook dat men iemand probeert te doen
> verliezen, als men voelt zelf geen kans meer te
> maken..... dan komt er toch weer de persoonlijke
> band om de hoek kijken - indien het geen ploegmaat
> betreft.

Een kopgroep met Terpstra, Vanmarcke en Boom zou hierin hilarisch zijn
gr
Luijt 24 januari 2017 12:31
Definitie aanpassen graag. Die slaat nergens op.
Luijt 24 januari 2017 12:32
Dit gematigde gedoe is dertien in een dozijn.

Graag weer iets over doping met foto's van valpartijen.
Hangmat 24 januari 2017 14:41
> Dat ligt aan de definitie van afstand aankunnen
> denk ik. Ik vind dat een renner pas bewijst de
> afstand aan te kunnen als hij eindigt in dezelfde
> tijd als de winnaar (of zelf wint uiteraard). Jij
> hebt blijkbaar een andere definitie.

Dus iemand die in L-B-L lost en niet in dezelfde tijd binnenkomt als de winnaar kan volgens jou de afstand niet aan, of geldt deze definitie enkel voor P-R?

Dan kunnen overigens maar erg weinig renners de afstand van P-R aan, zeker als een keer de uitzondering is die de regel bevestigd.
Luijt 24 januari 2017 14:41
Aardige jongen hoor die Vanmarcke, maar wat heeft ie nou eigenlijk gewonnen voor LJ? Niks. Ja, slechte ploeg. 't Zal wel.
Maar het is nou niet dat een veelwinnaar wordt ingeruild voor een loser.
Jacco Banaan 24 januari 2017 15:36
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> Aardige jongen hoor die Vanmarcke, maar wat heeft
> ie nou eigenlijk gewonnen voor LJ? Niks. Ja,
> slechte ploeg. 't Zal wel.
> Maar het is nou niet dat een veelwinnaar wordt
> ingeruild voor een loser.

Dan heb je er weinig kaas van gegeten, die Sepp is echt wel een klasbak met een grote motor. Sepp gaat de komende jaren nog vele malen een hoofdrol opeisen in de klassiekers van 250 kilometer en langer. Dat zag je al de afgelopen jaren in Parijs Roubaix en Vlaanderen. Als Sepp vorig jaar 1 procentje sterker was geweest dan had Sagan hem nooit zo eraf gereden, dan had ik het nog wel willen zien. Daarnaast gaat Lotto Jumbo een hoop Protour punten mislopen vooral omdat de kasseien wedstrijden dit jaar in de Protour zijn uitgebreid. Een coureur die de hele maand april/mei top is en van voren meedoet zijn er maar weinig in het peloton. Balletje de goede kant op rolt dan kan Sepp zo met 2 hoofdprijzen wegfietsen dit voorjaar.
Ridder Kale Knikker 24 januari 2017 16:32
Ben het niet vaak met je eens Jacco, maar in dit geval moet ik je gelijk geven. D'n Sepp is een groot gemis voor Lotto Jumbo. Bovendien wordt hij elk jaar slimmer (want hij was altijd al sterk genoeg), dus die vette vis slaat hij snel aan de haak. Daar ben ik zeker van.
Prikdude 24 januari 2017 18:29
Als men rept over dé afstand is het wat onzinnig een Gent-Wevelgem aan te halen die over slechts 210 kilometer strekte. Wel typisch trouwens, dat Boom uitgerekend in een kortere Gent-Wevelgem boven komt drijven. Nochtans een koers die om de haverklap beslist wordt in groepen groter dan Boom's fanclub.
Prikdude 24 januari 2017 18:34
Dan stap je wel erg gemakkelijk over het feit heen dat Sep in de Bermudadriehoek van de wielrennerij is beland (Cannondale).
El Mik 24 januari 2017 19:12
Onzinnige definitie, dus je kunt wel de afstand aan als je in dezelfde tijd binnen komt in een grote groep maar niet als je 2e word in een versnipperd veld als er toevallig één renner sterker is?
In Parijs-Roubaix 2012 bv. is Boonen ongenaakbaar en komt Boom "gewoon" in het groepje voor de 2e plaats binnen (maar net niet in dezelfde tijd, omdat hij liet lopen de laatste meters)

Het gaat er om of je het parcours en de concurrentie aan kan. Het is ook niet alsof Boom ieder jaar in de E3 Prijs alles op een hoopje rijdt en dan in de Ronde van Vlaanderen te kort komt. En in Milano-Sanremo (nog een stuk langere koers) kwam hij vorig jaar wel in dezelfde tijd binnen als de winnaar...

Over onzinnigheid gesproken, ik ben er nog steeds van overtuigd dat Boom de Parijs-Roubaix van Vansummeren gewonnen had als hij niet lek reed. Of dat hij minstens in dezelfde tijd tweede was geworden, als een moegestreden Tjallingii al zo lang kon volgen..
Maar dat geheel terzijde



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/01/2017 19:16 door El Mik.
Pyama 24 januari 2017 20:23
Talentontwikkeling
Luijt 24 januari 2017 23:45
Ik hoop van harte voor die jongen dat ie in de toekomst wel wat gaat winnen. Tot dusverre had ie veel pech en blonk ie bovendien niet uit in koersintelligentie.

Jouw vriend Boom kan ook wel een stukkie fietsen (als ie- zo begrijp ik van jou als man die het kan weten - geen pornovideo''s met of zonder z'n vriendin ligt te kijken).
El Chaba 25 januari 2017 07:25
Ga je nu serieus in op iemand die al jarenlang onder wel dertig verschillende namen het prikbord trollt met o.a. de stelling dat Boom de afstand niet aankan?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/01/2017 07:25 door El Chaba.
Jacco Banaan 25 januari 2017 08:11
@El Chaba
Ik heb nooit gezegd dat Boom de afstand niet aankan heb alleen geventileerd dat hij teweinig met zijn talent doet. En ja ook mijn mening over zijn corticoden gebruik waarna er een laf media optreden kwam op de televisie.

Sepp en Boom zijn beide klasbakken in het vlaams geweld al lijkt Sepp minder talent te hebben, maar dat te compenseren door meer te leven als een prof.

Bij Wout Poels was er ook altijd de vraag of hij de afstand wel aankon, maar Poels won toch maar mooi L-B-L.
El Chaba 25 januari 2017 09:27
Ik had niet over jou maar over 'Wim de Craene' alias 'Sehnsucht' alias "Socialist' alias tig andere nicks.
Lucho Herrera 25 januari 2017 09:43
Ik wil toch nog wel wat toevoegen aan de discussie over Lars Boom en de afstand. Lars Boom haalt de mooiste resultaten en overwinningen in koersen die niet veel langer zijn dan 200km. Denk aan zijn winst in de Tour de France, de Vuelta, het NK in 2008, Eneco Tour etc. Bij dat soort overwinningen spat de klasse er vanaf.

Ik zeg absoluut niet dat Boom 250km niet aan kan, maar de glans wordt met het verstrijken van de kilometers wel vaak minder en minder. El Mik haalt Parijs Roubaix 2012 aan. Boom rijdt even op de 2e plaats, wordt in de slotfase bijgehaald. En wordt totaal uitgepierd laatste van het groepje. Dat was in mijn optiek geen kwestie van even laten lopen. En zo zijn er meer voorbeelden te verzinnen. De Parijs Roubaix editie van 2015 deed mij overigens vermoeden dat Boom in zijn eerste Astana jaar wel een stap vooruit had gemaakt. Daarin deed hij echt tot het eind mee om de prijzen.
bakfiets 25 januari 2017 12:12
misschien dat Leezer zijn zelfvertrouwen een boost heeft gekregen na het WK, en van Emden zou het toch ook moeten kunnen zou je denken.
JW 25 januari 2017 14:12
Dat was (voor mij althans) overduidelijk.
El Mik 25 januari 2017 16:54
Het "Boom kan de afstand niet aan" is een wijdverspreide mening op internet, ook op andere fora, niet alleen van dit figuur.
ton duk 26 januari 2017 13:44
Ik durf wel te beweren dat bij Boom de Oude Kwaremont een "pijnhelling"is....en hem meer energie kost dan de andere toppers
gr
Carlos Danger 26 januari 2017 16:08
Sepp Blatter

Sep Vanmarcke
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen