Clasica de Almeria 2017 (1.1)

Gepost door El Chaba
El Chaba 11 februari 2017 15:47

Clasica de Almeria 2017 (1.1): Almeria - Roquetas de Mar (190,9 km / 179,1 km + 2x 5,9 km)

Deze koers is zelden selectief genoeg om een massasprint te vermijden. Vorig jaar was de race
echter gereduceerd tot een veredeld criterium van 21 km vanwege de stormachtige wind.

10. ESP ROJAS GIL Jose Joaquin MOV 11" 12

Leigh Howard zegevierde vorig jaar in deze zeer vreemde editie.

Start: 12.05 uur.
Finish: rond 17.00 uur.
Prikdude 11 februari 2017 18:47
Echter is zelfs?

Een ontzettende kutkoers, overigens. Wellicht de grootste non-koers van het seizoen. Een koers waar Bram de Groot en Marc Lotz ooit beiden in de top vijf eindigden. Hoe dat kan? Hier kan dat. Waar elke winnaar van de zege zo'n vieze spaak in zijn fietsenrek kreeg, dat men nooit terug kwam om te winnen. De laatste 8 jaar won er 6 keer ((dus) een verschillende) Angelsaks. Telkens een kutAngelsaks - zover dat qua wielrenners geen pleonasme is.Graeme Brown eindigde drie keer op het podium, een dubieus record dat hij deelt met Marcus Zberg (ook namens Rabobank), Mario Strazzer en Jan Svorada.
Rabobank was hier zelfs zo vaak op de debatten dat ik een tijd in de waan geleefd heb dat dit een door de boerenleenbank georganiseerde trainingskoers was waar warm gereden werd tegen Spaanse cyclosportieve pannenkoeken en huurzigeuners. Lieden als Pagliarini en Braikia. Over die laatste gesproken: er was in die jaren ook de vloek van de Clasica de Almeria. Nadat Braikia won, tetterde hij twee dagen later in de toen nog Ronde van Murcia van zijn hobbelros en moest het aan de knotten knopen. De vloek openbaarde zich pas veel later aan de winnaar van het jaar ervoor, Isaac Galvez, toen deze in 2006 uit het leven gekieperd werd. De vloek bleek echter het gruwelijkst voor Jerome Pineau. Die vond zichzelf enkele jaren na zijn winst plots terug in de ploeg van Patrick Lefevere. Dat gun je zelfs Patrick Lefereve niet.

Schaatser Jan Bos is de enige Nederlandse winnaar op de erelijst. Hij won in 2010, Xavier Tondo eindigde die dag als 34ste.

Amaury Capiot kan morgen in de voetsporen van zijn vader, Farm Frites Capiot, treden. Zou de koers zowaar een verhaal krijgen, lijkt dus uitgesloten.
El Chaba 11 februari 2017 19:16
Mooi achtergrondstuk! thumbs up
Walnoot 11 februari 2017 20:34
Eens, made my day!
El Chaba 12 februari 2017 13:27
De Vries, Van Rooy, en Dupont rijden voorop met maar liefs zeven minuten voorsprong op het peloton. Op 1'30" rijdt Cubero er nog tussen in.
Vreemde actie van Dupont, zou hier toch mee kunnen sprinten om winst.
El Chaba 12 februari 2017 13:40

De drie hebben al tien minuten voorsprong gepakt.
El Chaba 12 februari 2017 14:01
Voorsprong weer flink gezakt tot een minuut of zes.
Hoentie 12 februari 2017 14:06
Livestreampje ergens?
El Chaba 12 februari 2017 14:09
Zelfde antwoord als net: [twitter.com]
El Chaba 12 februari 2017 14:34
Direct Energie, Bora en Lotto-Soudal hebben zich op kop van het peloton gezet. de vluchters hebben nog 6'20" met 98 km te gaan.
El Chaba 12 februari 2017 15:13
4'30" nog, zo'n 60 km te gaan.
El Chaba 12 februari 2017 16:14