Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Samenwerking ronde van midden nederland & topcompetitie

Gepost door rvmnanton 
rvmnanton 20 februari 2017 09:47
Samenwerking Ronde van Midden Nederland en topcompetitie
16 februari 2017

Ronde van Midden Nederland nodigt ploegen uit op basis van de Topcompetitie stand
De Ronde van Midden Nederland en de Topcompetitie gaan samenwerken om te komen tot een selectie van clubteams die een uitnodiging krijgen om aan de Ronde deel te nemen. Op 9 juli, na de individuele tijdrit in Emmen, zal de Ronde van Midden Nederland de eerste drie clubteams uit het ploegenklassement een uitnodiging aanbieden
De UCI 2.2 koers zal verreden worden in het laatste weekend van augustus. Een ploegentijdrit op 26 augustus en een klassieker op 27 augustus.
De Ronde van Midden Nederland werkt al een aantal jaren aan het steeds verder versterken van het deelnemersveld. Met name de toevoeging van de ploegentijdrit aan het programma in 2015 heeft gezorgd voor steeds meer belangstelling.
Elk jaar krijgt een beperkt aantal clubteams de kans om zich in deze UCI 2.2 wedstrijd te meten met de nationale en internationale (pro)continentale teams. Het aantal aanvragen van clubteams is elk jaar groot en daarom heeft de organisatie besloten om hiervoor een duidelijk criterium te gaan hanteren.
Topcompetitie
“De Topcompetitie is een uitstekende graadmeter voor het niveau van de clubteams in Nederland. Vandaar dat er toenadering is gezocht voor een samenwerking”, aldus de organisatie van ‘De Ronde’. “We zien dit dan ook als een verdere stap om kwaliteit en prestatie te belonen. Voorts ontstaat hiermee een structuur waarin talenten in duidelijke stappen een steeds hoger niveau kunnen bereiken.”
De Topcompetitie biedt een serie wedstrijden waarin 17 Nederlandse teams de strijd aan gaan in een variatie aan wedstrijden. De competitie geeft een duidelijk beeld van de sterkste renners en teams in het betreffende seizoen. In combinatie met de Clubcompetitie heeft Nederland hiermee een mooi duo aan klassementen.
De Topcompetitie is blij met deze samenwerking. “Op deze manier kan er verder gebouwd worden aan structurele doorstroming op basis van niveau. De Topcompetitiestand is een goede graadmeter om de drie beste clubs van dat moment te bepalen.”
De datum is voor de Topcompetitieploegen ideaal. Niet alleen als voorbereiding op het Finaleweekend in de Clubcompetitie en de Eurode Omloop in de Topcompetitie, maar in de eerste plaats omdat er dat weekend geen Topcompetitie noch Clubcompetitie wedstrijd wordt gehouden. In zowel de Topcompetitie en Clubcompetitie wordt gestreefd naar een kalender waarin clubteams en continentale formaties een uitgebalanceerd programma kunnen rijden. Het is dan ook een mooie kans voor de drie clubploegen om in dit vrije weekend alsnog een Nederlandse klassieker te rijden.
Deelnemende ploegen
De organisatie heeft aan aanmeldingen niet te kort. Maar liefst 45 ploegen gaven aan graag te starten in de Ronde van Midden Nederland. De voorlopige deelnemerslijst bestaat uit zeven ploegen uit de Topcompetitie en meerdere internationale continentale ploegen. Hiermee staan er naast sterke continentale teams een aantal sterke opleidingsteams aan de start zoals Lotto Soudal U23, Chambery Cyclisme Formation AG2R en Development Team Sunweb. Uiteraard ontbreekt ook titelverdediger One Pro Cycling niet.
De ronde is voor veel teams een mooie voorbereiding op het wereldkampioenschap dat een kleine maand later in Bergen zal plaatsvinden. Met name het onderdeel ploegentijdrit is daarin erg belangrijk.
Voorlopige deelnemerslijst:
• One Pro Cycling
• Development Team Sunweb
• Lotto Soudal U23
• Chambery Cyclisme Formation AG2R
• Team Coop
• Joker Icopal
• Team Véloconcept
• Coloquick Cult
• Team Lotto Kern Haus
• Leopard Pro Cycling
• Madison Genesis
• Team Tre Berg Postnord
• Babydump Cycling Team
• Metec-TKH Continental Cycling Team
• Destil-Piels
• SEG Racing
• Delta Cycling
• Monkey Town Continental team
• Vlasman Cycling Team
Voor meer informatie over de Ronde van Midden Nederland: www.rvmn.nl
www.topcompetitie.nu
Walnoot 20 februari 2017 12:25
Klinkt positief. Van mij mogen ze overigs de ronde ook wel van twee naar drie dagen tillen, vind slechts een ritje in lijn een beetje weinig voor een meerdaagse. Maar weet niet of de juist de Topcompetitie ploegen daar op zitten te wachten.
rvmnanton 20 februari 2017 13:27
Het is onze hoop dat we in de toekomst naar drie dagen kunnen groeien om inderdaad meer balans in het klassement te krijgen. Dat is de volgende stap, die ook behoorlijk wat financiële consequenties heeft. Ons budget is daarvoor momenteel niet toereikend.
Arriere de la course 20 februari 2017 13:38
Die TTT voorafgaand aan de rit in lijn is toch een bizarre keuze? De kosten welke dat met zich mee brengt, qua hotel overnachtingen etc etc weegt toch nooit op tegen de voordelen ervan. Wat zijn eigenlijk de voordelen ervan?
Walnoot 20 februari 2017 13:45
Spektakel voor de toeschouwers, om te beginnen, zo'n TTT is een van de mooiste disciplines om live te zien. En voor veel van de renners een van de weinige momenten om eens een ploegentijdrit in wedstrijdverband af te werken, die komen echt niet veel voor. Dat lijkt me ook een van de redenen dat veel buitenlandse CT's graag willen rijden.
Arriere de la course 20 februari 2017 13:56
Oke, ja als dat echt zo is dan prima natuurlijk. Voor de toeschouwers hoeven ze het niet te doen iig, die waren er niet de afgelopen 2 jaar. Over de buitenlandse CT`s kan ik niet oordelen,maar die zullen het waarschijnlijk lucratief vinden.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen