Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Nibali

Gepost door NielsJ 
NielsJ 23 mei 2017 19:39
Na hangen aan auto's
Geruchten over mechanische doping
Rijden voor de grootste pakhazenploeg van de laatste 20 jaar
Wegrijden als kruijswijk valt
Vandaag weer dit...

Ik begin een grondige hekel te krijgen aan deze vent...




Disclaimer: dit bericht is totaal uit frustratie voortgekomen....
rustdag 23 mei 2017 19:52
Gooi het eruit.grinning smiley
Sub Culture 23 mei 2017 20:06
Nibali reed nooit voor Lefevere.
PVW 23 mei 2017 20:08
predator 23 mei 2017 20:18
Wel een winnaar
Tinuz 23 mei 2017 20:42
Ongetwijfeld één van de meest gehaaide renners van het peloton.
JW 23 mei 2017 22:51
Overigens was het Zakharin die als eerste de aanval opende nadat het peloton in eerste instantie in het zelfde tempo doorreed.
Eindhovuh 23 mei 2017 22:59
Landa dacht ook te mogen winnen..,
Johan 23 mei 2017 23:24
Landa ging die laatste bocht wel heel raar in.
El Mik 23 mei 2017 23:43
Prachtige renner.

En wegrijden nadat Kruijswijk valt klopt natuurlijk niet, hij had daarvoor al aangevallen en Valverde gelost. Je kunt niet verwachten dat hij dan stopt met zijn aanval, omdat Kruijswijk een fout maakt waardoor Valverde terug kan komen.

En vandaag vind ik het juist verbazingwekkend hoe lang Nibali en Quintana gewacht hebben voor ze de koers echt in brand zetten. Sterker nog, toen Zakarin ging werd die snel tot de orde geroepen en daarna hebben ze juist heel demonstratief gewacht en achterom langs de berg naar beneden gekeken of Dumoulin nog terug kwam. Hij kwam niet, tja.. dan moet je op een gegeven moment door. Ze deden juist meer dan ze hadden hoeven te doen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/05/2017 23:44 door El Mik.
cyclingfreakske 23 mei 2017 23:54
..........de broek zat vol............
Andere Peter 24 mei 2017 00:29
Wat een gejank.

Nibali reed dit jaar en vorig jaar terecht door. Zou het andersom zijn geweest dan hadden Kruijswijk/Dumoulin hetzelfde gedaan. Het gaat nooit ovder morekle waarden, altijd over simpele directe belangen.
Fcdh 24 mei 2017 07:19
Quintana en Nibali hebben even gewacht maar je kunt moeilijk meer dan 2 minuten gaan wachten terwijl de klim al begonnen is.
Ben altijd wel fan van de attractieve manier van koersen van Nibali, valt echt altijd aan waar hij kan.
Enkel heeft hij altijd superdagen na een rustdag en dat vind ik wel opvallend worden.
ton duk 24 mei 2017 07:38
Fcdh Schreef:
-------------------------------------------------------
> Enkel heeft hij altijd superdagen na een rustdag
> en dat vind ik wel opvallend worden.

Dat was vooral vorig jaar zo...Nibali 3e week was toen TE GOED in vergelijking met week 1 en 2 (die slecht waren)
Dit jaar was ie week 1 en 2 niet slecht en gister goed ( superdag is ook overdreven, tis nu niet dat groep 2 op minuten werden gereden)

Tuurlijk steekt het mij ook als in superlatieven wordt gesproken over zijn Girowinst 2016 en (heel misschien) 2017
Wij ( Ger en ik) zullen dan altijd denken: Als Kruijswijk , als Dumoulin....maar ja,daar kan ik Nibali niet op afrekenen
gr



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/05/2017 07:39 door ton duk.
PVW 24 mei 2017 08:14
Ik was het de 1e x met je eens maar waarom moet jij altijd alles meteen weer 1000x herhalen??? Je doet het er om he?
merijntje mortirolo 24 mei 2017 08:45
Quote
merijntje mortirolo
Tom wint 'gewoon' etappe 17, 19 en 21 ook.

Nibali, door velen afgeschreven (gister in de NRC iets van "Geen schim van vorig jaar" ((nog een keer) tggg, vorig jaar zattie ongeveer in een gelijke situatie en toen kwam (een kuurtje op de rustdag en) week drie)), zie ik zo nog die nummer twee worden. Mollema voorspelde ik tot gister nog als derde, maar ik zet mijn spreekwoordelijke (leve de spreekwoorden! Zo heb je tenminste nog wat) geld toch maar op Quintana, vooral omdat Bauke zelf niet leek te begrijpen waarom het gisteren niet lukte.

(21 mei)

Nibali is een coureur met een grote c, dat maakt hem een Coureur.

Eens met El Mik. FcdH, JW en vooruit AP. winking smiley

Ben ik overigens de enige die dacht dat Tom die etappe die Jungels won bewust niet meesprintte om geen kannibaal te lijken en niet (nog) meer 'vijanden' te willen maken? Gaat hem vandaag niet gebeuren, al is de kans dat er een zooi vluchters wegblijft natuurlijk best aanwezig.

HUP Tom!
Sub Culture 24 mei 2017 08:56
Niet mee sprintten voor de zege omdat je vreest als een veelvraat over te komen in een grote ronde die voor de eindzege wel eens een secondenspel zou kunnen worden.

Tja..
merijntje mortirolo 24 mei 2017 09:00
Sub Culture Schreef:
-------------------------------------------------------
> Niet mee sprintten voor de zege omdat je vreest
> als een veelvraat over te komen in een grote ronde
> die voor de eindzege wel eens een secondenspel zou
> kunnen worden.
>
> Tja..

Tja, indeed. Tom is een gladiator, geen kannibaal.

kZeg niet dat het zo ís, enkel dat ik die gedachte op dat moment even had. Hij waande zich veilig, had de etappe probleemloos overleefd, zelfs de symbolische gentleman uitgehangen: niets aan het handje...

tZou tamelijk koddig en legendarisch zijn als Quintana deze ronde wint met 5 seconden voorsprong op Tom.
Orakel 24 mei 2017 09:01
De koers moet altijd door gaan (of laat ik zeggen: bijna altijd).
Het wachten is verschrikkelijk en maakt de koers niet bepaald eerlijker.
- Was er gisteren gewacht (ongeveer 2 minuten), dan reed Kruijswijk ineens 4 minuten voorop richting podium. Onacceptabel.
- Had Nibali vorig jaar gewacht, dan kon hij geen munt slaan uit zijn specialisme (afdalen) terwijl dat afdalen een zwakte van Kruijswijk is.
- Wacht je op Dumoulin, waarom dan niet op Landa, Thomas en Yates richting Blockhaus? En waarom werd er niet op Clement Patat gewacht?
Het is precies zoals Andere Peter zegt. Er wordt in principe altijd doorgereden, tenzij een patron een direct belang heeft om te neutraliseren (rust pakken, kopgroep laten wegrijden, etc.). Het wachten wordt vervolgens marketingtechnisch uitgebuit als een geste en veel wielervolgers slikken het als zoete koek.
tvm 24 mei 2017 09:19
Volledig eens met Orakel.
Meneer 60% 24 mei 2017 09:24
Als we vinden dat wachten onzin is, dan moeten we er ook maar eens mee stoppen dat mensen met pech in een vlakke etappe tussen de auto's terug mogen komen. Dan moeten we het ook echt eerlijk maken. Ook bij amateurcriteriums niet meer dat slappe gedoe van een rondje cadeau krijgen bij een lekke band.

Dat er niet op Kruijswijk gewacht werd vond ik toen logisch. Het gedrag van Nibali na de Giro vond ik toen wel ergerlijk. Hij heeft door een gelukje gewonnen, terwijl iemand anders de sterkste was. Het zou hem hebben gesierd als hij dat had toegegeven.

Ik snap ook wel dat Nibali gisteren iemand op kop zette. We zullen er nooit achter komen of hij ook iemand op kop had gezet als Tom er nog bij was geweest. Misschien wel. Hij wilde die etappe winnen voor Scarponi. Als hij niet was gaan rijden op dat moment, dan was dat niet gelukt.

Tom zelf maakt zich trouwens nergens druk om en dat vind ik goed. Dat hij bij de volgende valpartij of pechgeval van Nibali of Quintana niet moet wachten lijkt me vanzelfsprekend.
Bromertà 24 mei 2017 09:30
Ik geloof dat ik dan voor minstens 25 jaar in The Black Lodge ga verdwijnen om vervolgens in de geest van The Man Who Fell To Earth de identiteit aan te nemen van Mr Jones.

Maar laat ik het zo zeggen, ik ben, ik was en ik blijf altijd een anti-Nibalist.
Walnoot 24 mei 2017 09:40
Hup Nibali.

En Hup Dumoulin. Ik wil zijn zoals Dumoulin. Doodleuk gaan zitten schijten op het doorslaggevende moment, en dan toch nog dik en dunner de Giro winnen. Je moet het maar durven.
Luijt 24 mei 2017 09:52
Schitterende renner; pakt iedere kans die hij krijgt. Veel prettiger dan die Colombiaan die nooit echt uit zijn hok komt. Mochten de onzen het niet redden, dan hoop ik van harte dat Nibali. Alleen die shirts van Astana en Bahrein misstaan hem. Zou voor een Italiaanse boevenploeg met mannen als Pozzato en Cunego moeten rijden.bijvoorbeeld in dat prachtige shirt van de Wilier ploeg.
Sub Culture 24 mei 2017 10:00
Schaamteloos kakken voor de camera op de openbare weg, dat kan allemaal, maar je borstkas volkladden met datingverzoeken, ho maar.
Walnoot 24 mei 2017 10:03
Hup Campenaerts, ook dat vond ik leuk hoor. Ik wacht op de renner die de twee combineert en via zijn bilpartij de groeten aan zijn ma doet.
Ziender Ogen 24 mei 2017 11:22
Er is niets mis met de renner Nibali. Het is een sluwe strijder en een echte winnaar.

Hij had nooit gewacht tot aan de voet van de laatste klim om zijn darmen te legen.
En daarbij had een ploeggenoot, vooraan in de groep, de wedstrijd stilgelegd.

Als TD vandaag goed doorkomt, en ajax pakt de Europacup2, dan geef ik hem nog wel een kanssmiling smiley
Sjorsoll 24 mei 2017 11:25
Vooruit, gisteren had Nibali een excuus om door te rijden. Kruijswijk reed voorop, dat was door te wachten een concurrent van hem geworden.

Waar ik me wat betreft Nibali het meest aan gestoord heb, is een interview vorig jaar ná de bewuste etappe. Kruijswijk viel. Hard. Na de rit werd Nibali geïnterviewd, als grote triomfator. Hij heeft 5 minuten lang een verhaal gehouden, maar heeft niets over Kruijswijk gezegd. Nada. Het leek alsof die valpartij nooit gebeurd was. Zelfs alsof Kruijswijk nooit een rol had gespeeld.

Dat was voor mij het sein om langzaam Nibali te gaan haten.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/05/2017 11:26 door Sjorsoll.
Pyama 24 mei 2017 11:31
Kruijswijk stelt natuurlijk ook niets voor. Gisteren zat hij ook te jammeren tegen Igor Anton. Misschien moeten ze het aantal overwinningen/dagen leiderstrui/prijzen eens gaan vergelijken.
Slimmerd 24 mei 2017 11:37
Kijk eens aan, er iets gebeurd tegen zo'n mislukte Bask en daar is onze Baskische prikker weer...the finger smiley
Bromertà 24 mei 2017 11:41
Anton? Was dat die gast die gisteren geen poot uitstak toen het gaatje naar de twee koplopers door Kruijswijk werd gedicht. Die gast die toen met z'n Spaanse vrienden vooraan ineens wel ging meedraaien? Is zijn bijnaam "la rata," of vergis ik me nou met Nieve?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/05/2017 11:42 door Bromertà.
Eindhovuh 24 mei 2017 12:07
Nee Anton is die renner die al 5 seizoenen langer prof is dan Kruijswijk en minder vaak top 10 heeft gereden in een grote ronde. Anton heeft sinds 2012 al 1 prof overwinning in de legendarische ronde van Asturië. Echt iemand met een grotere status in de huidige peloton dus.
Andere Peter 24 mei 2017 12:19
Thanx voor de feedback. Ik heb nog weinig (of geen) mensen gehoord die zeiden: eens. Daarentegen duikt het morele-waardendenken toch steeds weer op. Daarom heb ik nog niet het gevoel dat mijn overtuiging algemeen aanvaard is (misschien is dat al wel zo, er is ook weinig directe tegenstand). En in dit topic stond het nog niet. Mijn neiging tot alomvattendheid brengt mij dan in deze verleiding.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/05/2017 12:22 door Andere Peter.
Andere Peter 24 mei 2017 12:21
thumbs up

Was ik maar zo eloquent.
Andere Peter 24 mei 2017 12:28
Het is niet zo gek gedacht van Merijntje. Niet zozeer vanwege de veelvraatbeeldvorming. Maar vanwege de overdreven dominantie die het zou hebben uitgestraald. Stel dat Dumoulin die sprint wint. Dan wint hij op de 3 verschillende disciplines (tijdrijden, klimmen, sprinten) de 3 belangrijkste meetpunten voor klassementsrenners na elkaar. Met minuten vóór in het AK. Dan ga je aan Hinault en Merckx denken. Die dominantie zou een gevaar in de slotweek hebben vergroot: die van een grote combine. Nibali, Pinot, misschien ongeleid projectiel Zakarin en de Movisterren die de handen inéén slaan. Dumoulin heeft niet de ploeg die Merckx en Hinault doorgaans hadden om zo'n combine te weerstaan.

Nee, dan maar beter de bonificatie laten liggen. Dat vervolgens Quintana ermee aan de haal ging was denk ik wel een miscalculatie. Daar hield geen mens toch rekening mee?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/05/2017 12:31 door Andere Peter.
nachtwacht 24 mei 2017 13:02
Ik heb nog weinig (of geen) mensen gehoord die zeiden: eens.
Daarom heb ik nog niet het gevoel dat mijn overtuiging algemeen aanvaard is


Wim de Craene, let je op? Blijven herhalen, er komt een dag dat iedereen de Belgen het sterkste volk in het universum vindt. Geef niet op!
Luijt 24 mei 2017 13:03
Ja PVW, hij doet het er dus om.
Eazster 24 mei 2017 13:06
Ik denk niet dat Dumoulin daar bewust mee bezig was. Kijk die sprint er nog eens op na, hij kan simpelweg niet door omdat Pinot hem blokkeert. Hij lijkt te denken...ik vind het wel goed zo en wil gewoon niet risico's nemen om te vallen.
Over alles mbt die valpartij geheel eens. De "regels" zijn nageleefd in het hele peloton zelfs Dumoulin weet dat doorrijden geoorloofd was.
En als hij nu nog wint zet hij iedereen uitdager nog gigantisch te kakken... Be warned.
Walnoot 24 mei 2017 13:54
Leuk om Pyama af te zeiken, maar Anton heeft over het geheel natuurlijk echt wel een aansprekender carrière gehad dan Kruijswijk. Verschil is dat er bij Kruijswijk nog hoop is op meer en beter, hoop die bij Anton al jaren is verdwenen. Maar het is afwachten of het er uit gaat komen bij Kruijswijk.

Beiden zijn overigens aanvallende renners, dat is dan wel weer leuk. Maar ze mogen nog niet eens in de schaduw van het bilhaar van Nibali zitten, om on topic te blijven.
Eindhovuh 24 mei 2017 14:09
Niet oorzaak en gevolg omdraaien. Pyama komt uit het niets met de Anton -Kruijswijk vergelijking en zet die zwaar in. Dan is het op een prikbord niet heel vreemd om dat te nuanceren. Daarmee zeik je niemand af.
JW 24 mei 2017 17:19
PVW 24 mei 2017 19:27
Aangezien je zelf al aangeeft dat je door gaat totdat je mening algemeen aanvaard is, is het ook niet heel raar dat men niet veel energie meer verspild aan tegenspraak. Men heeft je hier door de jaren leren kennen.

Vergis dit niet met gelijk krijgen. Je houdt zoveel van discussieren dat men de strijd niet meer met je aan haat. In die zin ben je slachtoffer van je eigen volhardendheid (zeg bewust niet: succes)
cyclingfreakske 25 mei 2017 00:16
beetje belachelijk argument..... alsof TD al een massa won en zomaar kadootjes gaat uitdelen....
alsof hij gisteren Nibali een voorsprong gaf en via wifi hem aan de winst hielp.... ja Tom is een echte Sinterklaas grinning smiley
.... tijd om die bril af te zetten.... of blijf van de bollen af !! spinning smiley sticking its tongue out
cyclingfreakske 25 mei 2017 00:27
beetje stom om altijd over wachten te ^raten, en renners die hopen dat ze op elkaar gaan wachte nen soms echt zo stom zijn om het te doen...
the rule is simple : Its War !!! koersen is oorlog !

valpartijen zijn aan de orde van de dag in het wielrennen. Fairplay is goed maar men is wel serieus aan het overdrijven....
als je gaat beginnen met wachten in de hoop dat men dat ook bij jou gaat doen... ga dan die proflicentie inleveren en word wielertoerist.
Wielrennen is gewoon erg hard met onverwachte situaties, en heb je op zo'n moment daar een probleem mee als renner.. kap er dan mee.
wat een watjes tegenwoordig..... Hup Nibali, afmaken die handel !
cyclingfreakske 25 mei 2017 00:34
strikt genomen mogen renners ook niet terugkomen tussen de autos door te stayeren achter wagens...dat staat duidelijk in de reglementen.
het is een gedoogbeleid.......... maar word soms flink uitgemolken door een te lakse wedstrijdcommisaris en hangt men km's lang uit de wind achter een auto, of plakt de bidon wel superhard..
of demonstreert mechanicien veel stunt en vliegwerk om een mechanisch probleem te verhelpen.... aan 5 a 10km p/u sneller met de benen stil.
volgens het reglement kan men na het negeren van ee nwaarschuwing de renner uit koers zetten. (bij de jeugd word het wel vrij jstreng toegepast nb)



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/05/2017 00:34 door cyclingfreakske.
Sjorsoll 25 mei 2017 01:41
Oké ja. Laten we inderdaad het aantal overwinningen en prijzen van Anton vs. Kruijswijk gaan vergelijken. Ik weet mijn god niet waarom, maar boeien. Laten we dat gewoon doen.
Andere Peter 25 mei 2017 03:04
Ik wil graag overtuigen. (Dat lukt overigens vaker dan je zou opmaken uit de weerstand). Algemeen aanvaard is niet het doel, ik stelde hier alleen vast dat het niet leek alsof het algemeen aanvaard was. Pas in dit topic zie ik een paar keer dat er medestanders blijken te zijn. Die toonden zich hiervoor niet (wat ook prima is). Het scheve beeld ontstond doordat ik wel steeds weer de morele waardenredeneringen zag opduiken,.Na elk wissewasje maakt er iemand weer op doe verkeerde basis de vergelijking met een vorige situatie. In mijn hoofd (dat is dus geen absolute waarheid) zijn het dan steeds nieuwe onderwerpen. Een andere vergelijking, in een ander topic, door iemand anders.
lodjan 25 mei 2017 06:25
Het siert Dumoulin dat hij de plakbidons en kleefgels weigerde.
pirke 25 mei 2017 08:52
Viel mij ook op. Dumoulin koerst zeer correct en wil de jury niet eens op een idee brengen te overwegen of er mogelijk iets strafbaars aan de hand zou kunnen zijn. Heel anders dan de cultuur van constant op het randje daarvan zitten (zoals 90% of meer van het peloton) of zoals Nibali, destijds in de Vuelta, ver erover. Tom denkt daar niet eens aan. Hartjes voor Tom.
pirke 25 mei 2017 08:54
Walnoot 25 mei 2017 10:04
En ik wil graag dat je af en toe je muil houdt of je klavier aan stukjes slaat.
NielsJ 25 mei 2017 15:50
En fuck Cataldo ook!
cyclingfreakske 25 mei 2017 19:50
ik heb tot heden nooit de indruk gehad dat Quintana echt goed is en een beetje doorrijd op een behoorlijk vormpeil, maar ver van de hoogvorm afzit.
anderzijds ook niet echt een Giro die hem helemaal past zoals de voorbije jaren, waar het vanaf meet af lastig was en sprinters zelden een kans hadden.
Dit jaar hebben we een beetje met een klassieke Giro te maken.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen