Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Froome ziet Quintana niet als grootste concurrent in Tour

Gepost door Luijt 
Luijt 02 juni 2017 12:05
Van Wielerupdate

Froome ziet Quintana niet als grootste concurrent in Tour

1 juni 2017 – Toen hij in 2013 en 2015 de Tour de France won, verwees Chris Froome Nairo Quintana beide keren naar de tweede plaats in het eindklassement. Zijn Colombiaanse concurrent van Movistar verschijnt ook dit jaar aan het vertrek in 's werelds meest prestigieuze koers, maar Froome ziet hem niet als zijn grootste concurrent.

Quintana reed vorige maand namelijk de Giro d'Italia, waarin hij tweede werd achter Tom Dumoulin. "Mijn grootste bedreiging komt van de renners die niet hebben deelgenomen aan de Giro: Richie Porte, Alberto Contador en Romain Bardet", zegt Froome tegen Reuters. "Ik denk dat het te zwaar wordt voor Nairo om zowel de Giro als de Tour te doen."

Froome vreest vooral voor Porte, zijn voormalige ploeggenoot bij Sky. De Australiër, tegenwoordig koersend voor BMC, won dit jaar al de Tour Down Under en Ronde van Romandië. "Richie is dit seizoen geweldig en ik denk dat de Tour van dit jaar hem goed ligt", vervolgt Froome, die tussen 2012 en 2015 bij Sky ondersteuning kreeg van Porte. Laatstgenoemde stapte daarna over naar BMC om voor zijn eigen kansen te gaan. "Dit seizoen laat hij zien wat hij in zijn mars heeft. Ik heb altijd in Richie geloofd."
Arsimo 02 juni 2017 12:08
Zijn belangrijkste concurrent a.s. Tour noemt ie niet. Al heeft Froome die dit seizien wel iets eerder genoemd als geduchte "outsider" voor de Tour dit jaar: Valverde.
Luijt 02 juni 2017 12:11
Weer Froome, Contador, Porte, Bardet.... Ik heb geloof ik niet zoveel zin in de tour dit jaar....

Ik zie op z'n minst graag wat landgenoten op de eerste rij of wat andere nieuwe gezichten aan firmament verschijnen. Suggesties? Bennet?? Denk zelf van niet.
Tinuz 02 juni 2017 12:19
Het viel mij onlangs op dat het parkoers dit jaar niet zwaar oogt, met slechts 2 keer bergop aankomst: op de Izoard en Peyresourde. De tijdritkilometers zijn ook beperkt met 36,5 km.
Volgens mij is het ideaal voor Valverde.
Slimmerd 02 juni 2017 12:20
Dan eerder Roglic, maar ook dat zal eerder onderkant top-10 zijn.

Laten we hopen dat Chavez weer enigszins fit is en dat hij samen met S. Yates iets kan brengen tegen de gevestigde orde
Slimmerd 02 juni 2017 12:21
Gaan ze boven de 2000m? Vaak voor Valverde een lastige punt
Pyama 02 juni 2017 12:21
Valverde stond begin dit jaar 1:85 bij Unibet. Inmiddels 1:15 oid.
Arsimo 02 juni 2017 12:22
Roglic, Meintjes (niet nieuw, maar maakt stap), Simon Yates (zal voor het eerst voor klassement gaan in Tour), Chaves (Tour debuut)

Nederlanders in top klassement is erg onwaarschijnlijk. Gesink gaat rittenkapen en Mollema gaat werken voor Contador (en heeft Giro in de benen). Dumoulin en Kruijswerk starten niet, Oomen over 1 of 2 jaar pas. Kelderman zal neem ik aan nog (te) geblesseerd en/of onvoorbereid zijn om te starten?
El Mik 02 juni 2017 12:29
Valverde heeft geen wapens waarmee hij ergens tijd kan pakken op Froome (misschien ergens een paar secondjes in een sprintje bergop) en er zijn weliswaar niet veel tijdritkilometers, maar toch genoeg om tijd te verliezen. Los daarvan gaat hij bergop heus wel ergens lossen, zoals altijd.

Overigens zit in de rit naar Chambery wel de Mont du Chat (aankomst na afdaling), dat is wel één van de lastigste klimmen ooit in de Tour. Zit ook in de Dauphiné
Ziender Ogen 02 juni 2017 12:30
Voor mij is de leukste ronde van het jaar al geweest.

Deze tour eens kijken of Groenewegen echt bij de sprinttop is geraakt.
Tinuz 02 juni 2017 12:32
Alleen in etappes 17 en 18 over de Galibier en de Izoard gaan ze over de 2000.
veluweracer 02 juni 2017 12:37
Froome eindwinnaar. Ik vreet mijn eigen huid en haar op als een ander wint.
Arsimo 02 juni 2017 12:38
Best waarschijnlijk dat je in de praktijk gelijk gaat krijgen.

Echter, Froome heeft dit voorjaar nog niet eerder sinds hij aan de top gekomen is zich zo kwestbaar getoond. En in contrast daarmee Valverde de laatste jaren niet zo'n extreem goed voorjaar (tuurlijk wel vaker eerder goed in het voorjaar maar niet zo extreem, niet dat ik me kan herinneren althans).

Als Froome "gewoon" top is dan wint hij. Maar ik moet dat nog zien en als hij wat tegenvalt zie ik juist Valverde met zijn laatste kans als belangrijkste kandidaat om er van te profiteren.
veluweracer 02 juni 2017 12:38
Ziender Ogen Schreef:
-------------------------------------------------------
> Voor mij is de leukste ronde van het jaar al
> geweest.
>
> Deze tour eens kijken of Groenewegen echt bij de
> sprinttop is geraakt.

Begint ook al echt een persoonlijkheid te worden.
veluweracer 02 juni 2017 12:43
Arsimo Schreef:
-------------------------------------------------------
> Best waarschijnlijk dat je in de praktijk gelijk
> gaat krijgen.
>
> Echter, Froome heeft dit voorjaar nog niet eerder
> sinds hij aan de top gekomen is zich zo kwestbaar
> getoond. En in contrast daarmee Valverde de
> laatste jaren niet zo'n extreem goed voorjaar
> (tuurlijk wel vaker eerder goed in het voorjaar
> maar niet zo extreem, niet dat ik me kan
> herinneren althans).
>
> Als Froome "gewoon" top is dan wint hij. Maar ik
> moet dat nog zien en als hij wat tegenvalt zie ik
> juist Valverde met zijn laatste kans als
> belangrijkste kandidaat om er van te profiteren.

Als Quintana ziek is geworden zal Valverde mogen rijden.
Maar ik verwacht niet dat hij hier is voor zichzelf.
Ziender Ogen 02 juni 2017 12:45
veluweracer Schreef:
-------------------------------------------------------
> Froome eindwinnaar. Ik vreet mijn eigen huid en
> haar op als een ander wint.

Huid heeft een lange bereidingstijd nodig en natuurlijk goed kruiden en afblussen met een goede Bordeauxwinking smiley
Arsimo 02 juni 2017 12:47
Als het er op aan komt is Valverde de baas in de Movistar ploeg, niet Quintana. Ze zullen allebei als kopman starten en er zal voor de beste gereden worden uiteindelijk.
veluweracer 02 juni 2017 12:54
Ziender Ogen Schreef:
-------------------------------------------------------
> veluweracer Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Froome eindwinnaar. Ik vreet mijn eigen huid en
> > haar op als een ander wint.
>
> Huid heeft een lange bereidingstijd nodig en
> natuurlijk goed kruiden en afblussen met een goede
> Bordeauxwinking smiley

Ik wil ooit nog eens receptenboek schrijven met alle bekende en smakelijke gerechten die men met mensenvlees kan toebereiden.
Ik denk erover 'De Kannibaal' om hulp te vragen.
Bromertà 02 juni 2017 12:56
Mollema gaat "Opnieuw knallen" tijdens de Tour. Wie weet kan hij 2017 de wederkeer van Twin Peaks een extra dimensie geven?
El Chaba 02 juni 2017 12:57
Valverde is er altijd voor zichzelf.
En wat Arsimo zegt.
Inigo 02 juni 2017 13:13
Over die Mont du Chat, deze heb ik een jaar of twee geleden beklommen met de MTB. Afgedaald in zelfde richting als ze zullen doen in de Tour. Enorm stijle klim, met hele lange rechte stukken waar je hard op moet remmen. Wegdek wat hobbelig. Mijn schijven werden flink heet. Zou me niks verbazen als er een waaghals de bosjes invliegt in die afdaling.
Jacco Banaan 02 juni 2017 13:37
Froome mag blij zijn dat Dumoulin zich op de Giro heeft gericht en niet meedoet. Anders had ik het nog wel willen zien of Froome nog zo'n grote muil had gehad
Prikdude 02 juni 2017 13:55
Als Valverde Froomes grootste uitdager is zal dat hooguit voor het tweede laatje op het podium zijn. Porte staat er aan de hand van dit seizoen veel beter op dan Valverde.

Valverde had wellicht een podiumkandidaat genoemd kunnen worden als hij juist niet als een doorgedraaide stofzuiger al die voorjaarskruimels was gaan opvegen.
Walnoot 02 juni 2017 13:55
Izagirre, Aru, Lopez en idd vooral Chaves lijken me de grote kanshebbers om hier de (relatief) nieuwe naam in de Tour te worden. Simon Yates kan je er nog bij zetten, maar aangezien zijn broer het vorig jaar al deed en ze nauwelijks uit elkaar te houden zijn, telt dat niet echt als nieuw gezicht.
Arsimo 02 juni 2017 14:04
Op zich zou je een goed punt kunnen hebben met dat laatste ware het niet dat Valverde na LBL - die hij won - bewust geen enkele koers meer gereden heeft en precies dit weekend in de Dauphine weer koersritme naar de Tour gaat opdoen.

Er zit duidelijk bij Valverde een plan achter om top in de Tour te zijn. Of het lukt is afwachten maar leeg gereden met kruimels winnen in het voorjaar lijkt me niet te kloppen. Het zou me echter niet verbazen als het na de Tour in het najaar (Vuelta, WK) minder zou gaan met Valverde.
Slimmerd 02 juni 2017 14:12
Izagirre inderdaad vergeten te benoemen, lijkt me er wel één die zich er tussen gaan smijten.
Lopez Moreno is nog altijd afwachten hoe hij is hersteld van zijn beenbreuk, volgens mij nog niet in wedstrijd geweest dit seizoen?!
Prikdude 02 juni 2017 14:31
Schreef het er aanvankelijk achter; dat hij misschien renners als Contador en Bardet achter zich kan houden als hij de Dauphiné echt met een fluwelen handschoen bestreelt.

Waar blijkt dat duidelijke plan uit eigenlijk? Hij rijdt de Giro niet zoals incidenteel (!) vorig jaar maar verder komt het programma overeen met andere jaren. Hij wordt beter dan ooit genoemd met waarschijnlijk het beste voorjaar uit zijn carrière (qua resultaten). En dat komt dus door een vooropgezet plan om juist in de Tour goed te zijn?

Dan begrijp ik nu waar hij zijn winst haalt ten opzichte van de beoogde concurrentie waar hij in grote ronden al jaren niet meer in de buurt komt.
Arsimo 02 juni 2017 14:35
Ik bedoel een plan om goed in voorjaar en tour te kunnen zijn. Hij heeft vaak genoeg bewezen dat te kunnen. Zijn voorjaar was top alvast.

De Dauphine zal ons een hoop leren over wie echt kandidaat zullen zijn.
bakfiets 02 juni 2017 18:04
bakfiets 02 juni 2017 18:08
bora hansgrohe buchmann, konig,majka en sagan wat een team
Walnoot 02 juni 2017 23:59
Uran zou voor etappes gaan, Talansky voor het klassement als ik het me goed herinner. Denk niet dat het Uran lukt om een etappe te gaan winnen. Denk wel dat hij voor Talansky in het klassement gaat eindigen.
cyclingfreakske 03 juni 2017 00:25
best mogelijk dat Quintana in de Tour toch in zijn beste vorm geraakt... hij was in de Giro in behoorlijke doen maar ver van zijn topvorm.
een beetje met het idee gestart...de Tour is het doel, de Giro zien we wel hoe het loopt op 80-90%.

Al had men vorig jaar ook al het idee dat de vleugeltjes van Quintana in de Tour een stuk korter waren dan de jaren ervoor.
daar kan een verklaring voor zijn : tijdrit trainingen....... klimmers gaan dan vaak een stuk van hun klimcapaciteit inboeten en de dartelheid bergop word serieus afgebot.......
Pyama 03 juni 2017 00:27
Altijd grappig om hier die meningen te lezen die als feiten worden gepresenteerd.
Izagirre stond bij Unibet overigens 1:501 grinning smiley.
Slimmerd 03 juni 2017 00:51
Benoem je 'feiten', roepen zonder bewijzen is eenvoudig
Horsie is back 03 juni 2017 02:16
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------
> best mogelijk dat Quintana in de Tour toch in zijn
> beste vorm geraakt... hij was in de Giro in
> behoorlijke doen maar ver van zijn topvorm. een beetje met het idee gestart...de Tour is het doel, de Giro zien we wel hoe het loopt op 80-90%.

Op 80%-90% komt Quintana niet eens op tijd binnen.

> Al had men vorig jaar ook al het idee dat de
> vleugeltjes van Quintana in de Tour een stuk
> korter waren dan de jaren ervoor. daar kan een verklaring voor zijn : tijdrit trainingen....... klimmers gaan dan vaak een stuk
> van hun klimcapaciteit inboeten en de dartelheid bergop word serieus afgebot.......

Zelfs als je een maand lang hard zou trainen op een ergometer dan kost de aanpassing voor maximaal sprintwerk BUITEN je ook niet meer dan een half uur.
Als klimmers een uur lang op een piel verzet hebben rond gereden hebben ze ook niet veel tijd nodig om weer de grote plaat goed rond te kunnen draaien,
Dus jouw mogelijke verklaring voor het inboeten van klimcapaciteit zoeken in zogenaamde tijdrit trainingen kan ik niet erg serieus nemen.
Dartelheid bergop is toch primair de resultante van fysiologische kwaliteiten. Gewichtsverandering is volgens mij ook niet aan de orde.

Evident is dat anderen, waaronder onze buffel Dumoulin veel beter zijn geworden. De top is homogener.
Bovendien is Quintana's succes ook altijd enigszins afhankelijk geweest van hoe hij zijn (potentiële) voordelen op grote hoogte kon uitbuiten.

Horsie kan bijna niet wachten tot de TDF, zeker nu twintig renners in het vooruitzicht zijn gesteld, die allemaal net zo goed zullen zijn als onze Tom in de Giro.
Kortom, dat wordt een heuse kudde buffels. grinning smiley
bobo 03 juni 2017 11:08
Weet iemand of er bonificaties te verdienen zijn aan de meet?
El Chaba 03 juni 2017 11:53
In alle etappes 10", 6" en 4" behalve de tijdritten:

Des secondes à grapiller
Des bonifications sont attribuées dans toutes les arrivées des étapes en ligne et donc à l'exception des étapes contre la montre "individuel" et "par équipe". Elles sont de 10, 6 et 4 secondes aux trois premiers coureurs classés.
bobo 03 juni 2017 12:17
Dank.
Dat is wel in het voordeel van bv een Valverde
El Mik 03 juni 2017 13:52
Er zijn niet zoveel Valverde aankomsten, op de echte aankomsten bergop is Froome zelf eerder in het voordeel (op het plateau van de mooie meisjes won hij bijvoorbeeld al eens). Etappe 3 is wel meer voor Valverde dan voor Froome, maar nog meer voor Sagan en van Avermaet.

Nee, ik zie echt geen mogelijkheid voor Valverde om de Tour te winnen tenzij hij écht de beste klimmer zou zijn en dat is hij nog nooit geweest, dus waarom nu wel.
En moet hij ook nog eens zo veel beter dan de rest zijn dat hij zijn tijdritverlies er mee goed maakt.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/06/2017 13:54 door El Mik.
cyclingfreakske 03 juni 2017 13:56
je kan dat niet serieus nemen.....drinking smiley.....
terwijl in het verleden vaak de klimmers veel van hun pluimen verloren als ze veel meer op tijdrijden gingen trainen en net daardoor gingen inboeten aan hun sterkste wapen : klimmen en bij de Columbianen vooral het sterkste wapen de onregelmatige tempoversnellingen zijn - vaak verstikkend hoog.
Bovendien moet je toch eens beter bij de les zijn als je een koers op tv bekijkt.... ook zelfs ene De Cauwer kwam al vaker ermee boven, toen hij het had over de tijdrittrainingen die hij krijgt opgelegd weleens ten koste kan gaan van zijn bevoordeelde klimcapaciteiten.
En dan kom je idd bij de fysiologische capaiteiten.... en hier heb je het dus niet begrepen want dat is net wat ik bedoel, en waar De Cauwer (hem niet alleen) weleens over spreekt als men het heeft over klimgeiten die hun tijdrijden willen verbeteren om een grote ronde podium te rijden..


jou uitleg over trainingen zoals je hier afgeeft... mja.... ergens in een blaadje gelezen zeker ???
en we hebben het niet over sprinten, en we vergelijken TD niet eens met een type klimmer als Quintana.

wat TD als tijdritspecialist en redelijk getalenteerd klimmer heeft gedaan is gewerkt aan zijn klimwerk EN gewichtsverlies.
we hebben al wel gezien dat als hij in dat gewicht te ver gaat, hij al snel aan kracht en duurvermogen - idem het mentale - moet inboeten.
dat is ook zeer normaal, omdat hij zowel psychisch als fysiek te hard onder druk komt te staan, daardoor geest en lichaam niet meer in balans zijn.
Deze Giro was hij wat wel, maar heeft dus wel geleerd van zijn fout - nl het gewicht niet ver terugdringen... dat geeft ook meer mentale rust.
EN krachtbehoud.
wat TD verder deed was zijn klimcapaciteiten meer verbeteren door gepaste trainingsvormen.

het is nl gemakkelijker om als gespecialiseerd tijdrijder met wat klimtalent een vrij goed klimmer te worden, dan een klimmer die vrij goed tot goed wil worden in het tijdrijden.
die laatste verliest bijna altijd aan fysieke capaciteit op zijn specialitijd. dat is een natuurwet binnen het wielrennen die maar zelden doorbroken word.


Quitana doorbreekt deels die wet, maar je ziet al wel 1 a 2j dat zijn scherpte in het bergop versnellen minder is en hij er meer moeite mee heeft om duidelijk mindere klimmers dan hemzelf eraf te rijden... zowel op grote hoogte (+2000) als op kortere stijle klimmen op eender welke hoogte.
de verklaring zit hem in de tijdrittrainingen.... maar ondanks zijn verlies aan scherpte in de tempoversnellingen is hij wel vrij goed geslaagd in de "ombouw" naar het tijdrijden toe....
Alleen, als je in zo' Giro als dit jaar komt die minder voor de klimmers is dan afgelopen jaren, mis je dat dartele om voldoende voorsprong op te bouwen tegen de afsluitende tijdrit tegen een echte specialist.
Ik verwacht in deze Tour een wat idem scenraio.... tenzij hij zijn flitsende klimmersbenen van 2.5 a 3j terug heeft.

natuurlijk blijft hij automatisch het voordeel van de +2000m klimmen hebben......... iets wat we vaker zien bij de Columbianen.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/06/2017 14:14 door cyclingfreakske.
Horsie is back 03 juni 2017 15:28
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------
> je kan dat niet serieus nemen...

Heeft Horsie zo zijn best gedaan (dartel veulen CF) van repliek te dienen , werkt de techniek niet mee. Internal Errror 500 of zoiets.
Soit.
Walnoot 03 juni 2017 15:45
Als Valverde echt goed is, gaan Froome en Porte natuurlijk geen minuten op hem pakken in die twee korte tijdritjes. Dat zouden ze met anderhalve minuut al heel blij moeten zijn. Valverde is in principe natuurlijk wel een betere daler. Als hij (of Bardet) de Tour zou moeten winnen, denk ik dat het in die etappe over de Mont du Chat en die zeer korte Pyreneeën etappe zou moeten gebeuren. Maar goed, misschien chocked Porte en valt Froome, en dan kan er natuurlijk van alles gebeuren.

Hup Contador!
El Chaba 03 juni 2017 17:10
Hup Contador sowieso natuurlijk..

wat betreft Porte vraag ik me af of hij de gebruikelijke, hectische eerste week zal overleven. Zeker als er waaieretappes op het programma staan..
Slimmerd 03 juni 2017 19:05
Zit wel in een ploeg die hem goed kan ondersteunen, met bv. Van Avermaet, Oss, Dillier
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen