Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Orica stopt sponsoring

Gepost door Eindhovuh 
Eindhovuh 08 juni 2017 08:10
Eind van het seiszorn stopt Orica.
Jammer, zo'n Australisch georiënteerde ploeg voegt wel iets toe vind ik.
Het nieuwsblad stelt wel de enige relevante vraag als ondertitel.
[m.nieuwsblad.be]
Sub Culture 08 juni 2017 08:16
Ja, vreemde bijkomende vraag van een Belgische krant over een Belgische renner.
Hoe verzinnen ze het.
rustdag 08 juni 2017 08:23
Zo zeker jammer zijn, hopelijk komt het goed.
Blueprint 08 juni 2017 08:29
Quote

De ploegeigenaar is wel in vergevorderde onderhandelingen met een nieuwe hoofdsponsor zodat het team verder op WorldTourniveau kan blijven. Het zou om een contract van twee jaar gaan, dat weliswaar nog niet is afgerond.

Ziet er dus nog niet zo heel slecht uit.
rustdag 08 juni 2017 08:42
Nee zeker niet,maar je weet niet met wat voor budget ze in willen stappen.
Slimmerd 08 juni 2017 08:49
Opvallend, voor mijn gevoel heeft die ploeg alles goed op de rails en hebben ze voor de toekomst wan paar renners die flink kunnen gaan opvallen in allerlei koersen (Yates, Yates, Chaves en Ewan). Misschien te weinig Australische inbreng sinds vertrek Matthews en aflopende (?) carrière Gerrans?
Vittal 08 juni 2017 09:01
Lijkt me een mooie kans voor Keukeleire. Hij heeft zich nooit kunnen ontpoppen als de Tourwinnaar die hij van binnen is (zoals elke Belgische renner) doordat hij plaats moest maken voor de andere kopmannen.
Bummetje 08 juni 2017 10:19
Inderdaad een erg leuke en goede ploeg de afgelopen jaren. Doen op alle terreinen mee, van klassementen in grote rondes, tot zowel de kassei- als de heuvelklassiers en in de massasprints...
Toch kan ik me voorstellen dat Orica inmiddels de maximale exposure heeft bereikt en het commercieel niet meer aantrekkelijk is om te sponsoren. Dat blijft een probleem in het wielrennen, na een paar jaar kent de doelgroep je bedrijfsnaam wel en is sponsoren niet meer zo interessant. Hopelijk vindt deze sympathieke ploeg snel een nieuwe sponsor met vergelijkbaar budget!
ton duk 08 juni 2017 10:47
Leuke renner voor TLJ , denk ik in 1e instantie (tot mijn eigen schrik en verbazing)
gr
JW 08 juni 2017 11:33
+1.
Dit soort teams geeft kleur aan het wielrennen.
pirke 08 juni 2017 11:46
Al (bijna 1 jaar) oud nieuws, blijkt. 't Bedrijf Orica (mijnbouw en diensten daaromtrent) zit in lastige tijden.

[www.cyclingweekly.com]
Ruudje2209 08 juni 2017 12:52
Kan nog wel eens druk worden om plekjes te vinden. Orica die als sponsor stop. BMC en Cannondale die als sponsor een stapje terugzetten. En Lefevere zit ook nog zonder sponsor.
El Mik 08 juni 2017 13:06
Orica een leuke ploeg? Het was toch vooral die ploeg die zich specialiseerde in heuvelkoersen kapot controleren voor types als Matthews en Gerrans.
Chaves kan bij een andere ploeg net zo koersen als hij bij Orica deed.
Bummetje 08 juni 2017 18:16
Ze hebben wel meer dan Chaves hoor. Ik ben ook geen Gerransfan, maar dit jaar heeft Orica in de heuvels met Albasini toch een leuke schaduwfavoriet gehad. Daarnaast op de keien toch ook wel genoten van Durbridge en Keukeleire en vorig natuurlijk die fantastische PR van Hayman. Yates ook een prima tour gereden vorig jaar, waar hij als een van de weinige klassementsrenners af en toe probeerde aan te vallen. Gewoon een leuk en uitgebalanceerd team met een teamspirit waar menig Europese ploeg nog wat van kan opsteken.
Pyama 08 juni 2017 18:41
Precies, vraag dat maar aan Santaromita!
cyclingfreakske 09 juni 2017 15:18
het hing al een paar maanden in de lucht....... 1e intentie was een co-sponsor vinden die behoorlijk geld meebracht al leek dat een moeilijke opdracht.
daarnaast gaat het net wat minder goed, intern zijn er wrijvingen.... wellicht zaken die meegespeelt hebben in de beslissing die al vroeg bekendgemaakt word.
dat geeft de renners toch weer de impuls te gaan presteren, omdat sommigen het wat lieten hangen en nu weleens prof af kunnen worden wegens geen interesse door teams.
nachtwacht 09 juni 2017 16:38
Ik waardeer je bijdragen, maar nu sla je de plank toch wat mis. Dat Orica zou stoppen is al meer dan een half jaar bekend. Het bedrijf heeft het financieel moeilijk en de nieuwe leiding ziet wielersponsoring niet echt zitten. Logisch, want ze leveren geen producten aan consumenten. Naamsbekendheid bij het grote publiek levert Orica niets op. En binnen de mijnbouwwereld is het bedrijf bekend genoeg. Sponsoring was vooral voor het kweken van goodwill. Iets dat snel sneuvelt als er geen winst wordt gemaakt.
cyclingfreakske 11 juni 2017 12:28
oke... er was me begin april door een renner verteld dat ze de kat even uit de boom keken en hoopten op financieele tussenkomst.
kan best zijn dat de ploegdirecteur het zo wat liet uitschijnen om de prestaties en moraal hoog te houden. dat laat ik in het midden.
goed dat je het aanhaalt ivm de belangen van Oreca.... en is idd een zeer duidelijke reden voor het stoppen van sponsoring omdat hun groene excuus en bliksemafleider niet blijft werken..

De goodwill van Oreca klinkt een beetje als Belgische politici die het excuus van de euronorm op wagens gebruiken om het volk te plukken...
het groene excuus is de geldautomaat van de Belgische Staat.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 11/06/2017 12:29 door cyclingfreakske.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen