Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Slecht nieuws voor Gesink: Benoot wil ritten kapen.

Gepost door Wim De Craene 
Wim De Craene 12 juni 2017 14:42
Quote

Benoot wordt twaalfde in Dauphiné: “Maar ik ga niet voor klassement in de Tour”

Gisteren om 20:18 | Bron: BELGA


Tiesj Benoot eindigt de Dauphiné op een knappe twaalfde plaats in het eindklassement, op 8:03 van winnaar Fuglsang. De renner van Lotto Soudal verbaast ook daarmee zichzelf. “Ik had niet verwacht hier deze week op dit niveau te presteren tussen al deze toppers”, aldus Benoot na afloop.

Toch betekent dit niet dat hij zijn plannen wil omgooien en hij opeens mikt op een klassement in de Tour. “Ik reis vanavond verder door naar de Sierra Nevada, waar ik een stage inlas tot 21 juni (eerder verbleef hij voor de Ronde van België ook al drie weken op grote hoogte in Spanje, red). Daar wil ik de laatste hand leggen aan mijn voorbereiding op de Tour. In de Tour wil ik André Greipel bijstaan en mijn kans wagen in ontsnappingen. Van een klassement najagen is geen sprake.” “Het verloop van de rit vandaag is ongezien”, blikte hij terug op de slotetappe. “Van bij de start zat de vlam in de pan. Sky had gemerkt dat de ploegmaats van Richie Porte geen sterke indruk maakten en wilde hem isoleren. Samen met Rafael Valls kwam ik terecht in een groepje met Contador, maar daar moest ik afhaken. Vervolgens heb ik mijn eigen tempo aangehouden en ben ik lang bij Porte kunnen blijven. Het was vandaag bloedheet en dat ik bij deze temperatuur zo goed presteer is een heel goed teken. In het verleden was de hitte altijd een teer punt voor mij, maar ik kan daar nu blijkbaar beter tegen. Dat is positief met het oog op de Tour.”

[www.standaard.be]

De wielrenner Robert Gesink wil in de aanstaande Tour graag een rit winnen. Om zijn kans daarop te maximaliseren laat hij het klassement van de Tour varen. Immers, wanneer je geen gevaar bent voor het klassement krijg je wel de ruimte. Maar ondertussen heeft een mooi aantal renners ook aangekondigd van een ritzege een doel te maken. En daar zitten sterke lieden bij. Bijvoorbeeld Tiesj Benoot. In de Dauphiné maakte Tiesj een uitstekende indruk. Let wel, hij vernederde daar zelfs Sam Oomen! En daar Sam Oomen in Californië weer beter was dan Robert Gesink volgt uit een eenvoudige rekensom dat Robert Gesink kansloos zal zijn tegen Tiesj. Robert Gesink zal er daarom verstandig aan doen zijn initiële doel voor de komende Tour te heroverwegen. Het kan een grote afgang voorkomen.
Vittal 12 juni 2017 15:02
En hij heeft dan weer geluk dat toekomstig Tourwinnaar Lambrechts nog niet meedoet! Wat een weelde hebben die Belgen toch.

Wel jammer voor Tiesj, het is voor Belgen al weer 5 jaar gelden dat ze het lukte om voor de beste Nederland te eindigen in het AK van de Tour..
Ed@ 12 juni 2017 15:04
Tiesj wel vervelend voor Gesink zeg !
Brieske 12 juni 2017 15:06
Ik mag hem wel, die Wim...

Groet
Eddy Veen 12 juni 2017 15:13
Gesink versloeg Fuglsang in Emilia. Misschien geeft hem dat alsnog hoop op een goed klassementsmiling smiley
Slimmerd 12 juni 2017 15:14
De eenvoudige rekensom leert mij dan weer dat elke rit Kristoff de favoriet is, want die maakte Benoot dan weer compleet belachelijk in de Ronde van Vlaanderen in 2015
Blueprint 12 juni 2017 15:20
Je stukjes worden steeds hilarischer smileys with beer



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 12/06/2017 15:20 door Blueprint.
Carlos Danger 12 juni 2017 15:21
Dan maar gewoon voor de eindwinst gaan.
Bromertà 12 juni 2017 15:21
We schakelen rechtstreeks over naar Hans Eysvogel, die de microfoon voor de mond duwt van, jawel, De Wielrenner. "Geen zin? Ik? Nou ja, zeg. Heb je die vette reeks gezin met al die plussen en minnen. Daar wordt een mens niet vrolijk van. Laat staan een paard op z'n laatste vier benen. Mag ik renpaard zeggen? En dan, wat koop je nou helemaal voor een klassement tegenwoordig. Da's vreselijk achterhaald en ... Nou. Nee, je moet 't zo zien. De leeftijd speelt tegen, vaderschap zit er ook niet meer in, en Vino schenkt absoluut niet bij. Daar komt bij dat over de top ben ik al zo vaak gegaan, uhh geweest. Ook. Aah joh, die onzin van getild en worden. Verder wil ik Buitenzorg Henri buiten beschouwing laten, hoewel ie in goede doen was. Op baan dan, hè. Maar Benoot is en blijft een geduchte vervanger. Zeker. Ik zag zijn cijfers. Zo hé!"

"Ja, u hoort 't dames en heren. Geen zin? Ik? Voor het klassement? Zit vol in de voorbereiding in een tot nu toe tegenvallend wegseizoen. Over naar de studio in Mijnsheerenland, waar Jaap Baks u bijpraat over de fraude bij de Ysselmeervogels."
Jacco Banaan 12 juni 2017 15:23
Laten we eerst maar gewoon de eerste bergetappe afwachten voordat we een of andere geluksbelg promoveren tot rittenkaper specialist. Die Benoot heeft werkelijk nog nooit een koers gewonnen.
Sub Culture 12 juni 2017 15:25
Ja, kijk, dan krijg je dit, WDC. Nu content?
Cecchini 12 juni 2017 15:40
Dat er iemand nog serieus ingaat op de door Wim gestarte topics. Gelukkig hebben we Brieske nog, die alles in perspectief ziet.
Horsie is back 12 juni 2017 16:07
Horsie debiteert hier even een bekend Chinees spreekwoord: Intelligenz schützt nicht unbedingt vor Dummheit.
Het is ongekend.
Frederik D. 12 juni 2017 16:11
De Tour bestaat uit zo'n honderd mogelijke rittenkapers.
Remko 12 juni 2017 16:29
Mooi deze, vooral die onmenselijke vernedering van Sam Oomen. Meer, meer!
Orakel 12 juni 2017 16:46
Simpel: Gesink moet enkel op avontuur op dagen dat Lotto Soudal de kaart Greipel trekt.
Eindhovuh 12 juni 2017 18:07
Natuurlijk niet dommie, dan haalt Benoot hem gewoon terug!
merijntje mortirolo 12 juni 2017 19:10
Ik mag jou wel.

#kusjes
Wim De Craene 13 juni 2017 07:44
Meer slecht nieuws voor Gesink. Ook Wellens zet namelijk alles op een ritzege.
[sporza.be]
Sub Culture 13 juni 2017 08:07
Tim 'ik zorg altijd wel dat er mij iets overkomt in een rittenkoers zodat de druk van een klassement wegvalt en ik mij kan focussen op ritzeges en een 4de plaats in een etappe in de ronde van zwitserland vind ik al supergoed' Wellens.

Anderzijds zou het dan ook weer niet verbazen mocht hij effectief een ritzege behalen in de Tour.

Begon wel erg veelbelovend aan het seizoen, zeker toen hij er in Mallorca Valverde eenvoudig oplegde en de zegeteller al snel op 3 stond.
Prima Strade Bianche ook, maar dan helemaal weggedeemsterd.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/06/2017 08:09 door Sub Culture.
Luijt 13 juni 2017 09:34
Benoot en Wellens, allebei jongens die net als Gesink veel te makkelijk hun klassementsambities opbergen. Durf eens wat!!!
Eddy Veen 13 juni 2017 09:35
Het slechtste nieuws voor Gesink is dat een ritoverwinning in een grote ronde niet erg opzienbarend meer is in wielerminnend Nederland. Dumoulin heeft de markt verpestwinking smiley
Orakel 13 juni 2017 09:47
Toen Boom in de Tour won, was het groots vanwege de zege en de lange tijd zonder zege in de Tour.
Maar daarna hebben naast Dumoulin, ook jongens als Van Poppel, Lindeman, Gesink etappes gewonnen de laatste 5 GT's.
Is zeker aan inflatie onderhevig, het is nu even niet meer bijzonder.
Zelfs tussen 6-10 in een grote rode is voor ons Nederlanders inmiddels een beetje teleurstellend.
We worden verwend.
Arsimo 13 juni 2017 10:14
Orakel Schreef:
-------------------------------------------------------
> Toen Boom in de Tour won, was het groots vanwege
> de zege en de lange tijd zonder zege in de Tour.
> Maar daarna hebben naast Dumoulin, ook jongens als
> Van Poppel, Lindeman, Gesink etappes gewonnen de
> laatste 5 GT's.
> Is zeker aan inflatie onderhevig, het is nu even
> niet meer bijzonder.

Grappig, je bewijst dit in feite zelf ook, omdat je er paar niet noemt:

Mollema - Vuelta 2013
Weening - Giro 2014
van Emden - Giro 2017

Er zit zeker een kern van waarheid in. Een Nederlandse etappezege in een grote ronde heeft nog zeker flink marktwaarde, zeker eentje in de Tour met 't criteriumcircus meteen er na, maar het is wel minder speciaal dan het was.

Ik denk ook dat de manier waarop een etappezege wordt behaald meespeelt. Een massasprintzege van Groenewegen tegen alle grote sprinters in de Tour zal denk ik meer waard zijn dan in een etappe de sterkste zijn van een groepje "kanslozen" die een vrijgeleide kregen. Alle toppers in direct duel verslaan bij een finish bergop zal het allermeeste opleveren - maar ook veruit het minst waarschijnlijk dat een Nederlander dat in de a.s. Tour behaalt (op papier zouden dat alleen heel misschien Mollema en Poels dat kunnen maar - als ze beiden al meedoen - die hebben sowieso een duidelijk taak die dat zo goed als uitsluit)





> Zelfs tussen 6-10 in een grote rode is voor ons
> Nederlanders inmiddels een beetje teleurstellend.
> We worden verwend.
El Mik 13 juni 2017 10:15
Toen Boogerd op La Plagne won had Nederland ook behoorlijk wat ritzeges in de jaren daarvoor behaald, zelfs in die Tour nog met Kroon.
Als Gesink een rit wint zal dat hét hoogtepunt van zijn carrière zijn, het moment wat over 30 jaar nog vertoond wordt tijdens avondetappe-achtige programma's en wat hij zijn kleinkinderen zal laten zien.
Niet een zege in Canada of California, koersen die dan waarschijnlijk niet eens meer bestaan, of een onzichtbare ereplaats in een klassement.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/06/2017 10:17 door El Mik.
Arsimo 13 juni 2017 10:34
La Plagne zal voor de grote massa het hoogtepunt van Boogerd zijn, maar voor mij staan zijn AGR en ook nog diverse andere winsten of ereplaatsen veel hoger op zijn ranglijst. La Plagne was zeker leuk op het moment zelf maar heeft voor mij weinig (sportieve) waarde (en Boogerd's dopingbekentenissen hebben daar niets mee te maken).

Ik behoor daarmee tot een minderheid ongetwijfeld.

Een Tour-etappe van Gesink kan zijn hoogtepunt zijn maar dat hangt sterk af van hoe die de etappe dan wint. In de slag met echte toppers, ja, dan zal het geval zijn. Echter een La Plagne-kopie of een met een groepje in een overgangsetappe zal het voor mij niet doen, dan voor mij toch Montreal of zelfs zijn etappezege in de Ronde van Zwitserland of hoe hij in de slag was met Valverde in de Vuelta en helaas een val het verpestte.
Bromertà 13 juni 2017 10:51
Het massaal afglijden naar de troostprijzenkelder is in zwang geraakt. Helaas.
Andere Peter 13 juni 2017 10:58
Akkoord. Maar nog belangrijker vind ik dat het te simpel is om de juistheid van Gesinks keus af te meten aan wel of niet een rit winnen. In de Tour gaan een stuk of 15 van de ritten naar specialisten. De kans dat je als niet-specialist een rit wint is uiterst klein. Je moet op het juiste moment heel goed zijn en tevens heel veel geluk hebben. In de vorm van Emilia of Quebec is hij goed genoeg.

Gesinks keus was meer dan een succeskansrekening. Het kwam van binnenuit om vooral een ander type renner te willen worden. Je kunt je wel afvragen of het wel een keus is. Froome/Quintana partij bieden zit er niet in. Het hele seizoen afstemmen op een 7e plaats (als alles meezit) is niet zo aantrekkelijk als je 30+ bent en dat allemaal al eens hebt gedaan. Ik denk dat de echte keus was: (meester)knecht worden of vrijbuiter.

(Overigens ook van mij een compliment aan WdC, die met deze uitstekend uitgevoerde over-de-top-topic zelfspot en ontwikkeling toont)
Andere Peter 13 juni 2017 11:04
Boom was groots door het type rit. Hij was echt de beste op dat parcours.

Natuurlijk speelt die inflatie een rol. Maar je vergelijking loopt mank doordat je tour met Giro/Vuelta gelijk lijkt te stellen. Ritzeges in de Tour zijn nog altijd niet zo talrijk. En staan in exposure ver boven ritzeges in Giro of Vuelta.

Wat Gesink wil, is een Tourrit winnen als niet-specialist. Dat is nog een stuk schaarser. Eigenlijk telt alleen Dumoulins rit in lijn als zodanig. Boom is te zien als kasseispecialist die een kasseienrit won.
Eddy Veen 13 juni 2017 11:05
Die zege in Canada genereerde overigens meer Prikbordreacties (411) dan de Girowinst van Dumoulin: [wielrennen.startpagina.nl]



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/06/2017 11:15 door Eddy Veen.
Andere Peter 13 juni 2017 11:09
Een massasprintzege van Groenewegen tegen alle grote sprinters in de Tour zal denk ik meer waard zijn dan in een etappe de sterkste zijn van een groepje "kanslozen" die een vrijgeleide kregen.

Ik denk dat dit wel meevalt. Ik denk dat hier sportieve kennis het beeld vertroebelt. We hebben het nog steeds over de ritzege van pakweg Kroon.Wat wel een rol speelt: als Groenewegen er eentje wint, dan wordt hij de rest van de Tour en zelfs in volgende Tours als serieuze kanshebber gezien. In zie zin heeft zijn eventuele zege een grotere spin-off.
Bromertà 13 juni 2017 11:12
30+ ruikt nogal naar jong belegen.
Bromertà 13 juni 2017 11:13
Dit is dan ook géén neutraal wielerliefhebbersontmoetingsplaats.
Andere Peter 13 juni 2017 11:15
Overgedramatiseerde bullshit weer eens. Rekenkundig kan dit alleen als er plots iets is veranderd in de verhouding tussen het aantal troostprijzen en hoofdprijzen. Daarnaast pakken de NL'ers de laatste jaren juist aardig wat hoofdprijzen. Giro, LBL, PR, mooie ereplaatsen in klassementen. Doel je ook op de Belgen (onderwerp is Benoot) dan wordt dat beeld nog een fraaier). Er glijdt dus niks meer af dan in het verleden. Toen vonden dit soort keuzes net zo goed plaats.
Bromertà 13 juni 2017 11:22
Over stierenstront gesproken, ik wist niet dat er een troostprijzenkelder bestond voor eendagkoersen. En dat "rekenkundig," hilarisch toch weer.
Cecchini 13 juni 2017 11:27
Maar alle Giro etappes bij elkaar opgeteld zullen er vermoedelijk wel meer dan 411 reacties zijn geweest, toch ?
El Mik 13 juni 2017 11:31
Het ene sluit het andere niet uit.

Je kunt als vrijbuiter prima nog wat hand en span diensten doen voor een kopman (zal Gesink ook wel doen als Roglic of Bennett het erg goed doet, had Dumoulin vorig jaar ook moeten doen als Barguil beter was geweest ) en als knecht prima wel eens mee in een vlucht voor eigen kansen.
Zo wonnen Zakarin, Pantano en Izagirre ook nog een rit in de vorige Tour. En die andere Izagirre in de afgelopen Giro.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/06/2017 11:32 door El Mik.
Arsimo 13 juni 2017 11:44
Ik zeg niet dat Gesink zich moet richten op een zoveelste 7de plek in het klassement. Been there done that. En sowieso denk ik niet dat hij dat nog kan, maar dat terzijde.

Er is dus niets mis mee om voor een Tour-rit te gaan. Ik vind het alleen wat minnetjes - maar wie ben ik? - dat hij blijkbaar zijn hele seizoen daarop afstemt en zo'n etappezege als het ultieme nog openstaande doel in zijn carriere ziet.

Ik zou het mooier vinden als Gesink zich bijvoorbeeld ook volledig op bepaalde grote eendagkoersen zou richten. Daar is volgens mij nog flink eer voor hem te halen.
Eddy Veen 13 juni 2017 11:54
Gerelateerde onderwerpen inclusief nasleep buiten beschouwing gelaten 2393.
El Mik 13 juni 2017 12:11
Dit prikbord is niet de maatstaf, verreweg de meeste mensen kennen die hele koers niet eens, laat staan dat ze er iets van gevolgd hebben en sowieso was dat nog het oude prikbord waar het ook een stuk drukker was.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/06/2017 12:12 door El Mik.
Andere Peter 13 juni 2017 13:29
Lekker makkelijk, maar maak eens begin met aan te tonen wat je bedoelt, alvorens een soort ethisch prijzenverval te claimen.

Over wie heb je het? Er gebeurt niets massaal. Er is niets meer in zwang geraakt dan in het verleden.
Andere Peter 13 juni 2017 13:32
Ik moest aan deze denken door dat vermeende afglijden.


Herstel en verval van normen en waarden
Luijt 13 juni 2017 13:50
"Vrijbuiter", alleen het woord al.

Meesterknecht? Wiens meesterknecht moest hij bij LJ dan worden?

Gesink wilde om zijn eigen woorden maar eens te gebruiken "zijn ballen niet meer afknijpen" voor een AK klassering. Jij maakt daar een 7e stek van. Denkt ie zelf waarschijnlijk ook echt.

Ik denk dat vergeten wordt hoeveel pech en ander malheur Gesink is tegengekomen in zijn carrière. Intrinsiek is ie een topper, die voor meer dan 7e stek kan gaan.

En overigens, nog drie jaar top tien in grote ronden zou hem veel meer aanzien hebben gegeven dan die ene touretappe (die hij waarschijnlijk nooit gaat winnen).

Dit uitbuikgedrag is onverteerbaar, ook al heeft er zelf voor gekozen.
Luijt 13 juni 2017 13:51
Hoezo been there done that?
Arsimo 13 juni 2017 13:55
Gesink heeft al enige eindklassementen tussen 5de en 10de plek in grote rondes inclusief de Tour gereden. Een zoveelste voegt niet echt meer iets toe.

En de tijd dat hij zonder pech het podium zou kunnen halen in een grote ronde ligt al enige jaren achter hem. Dat was hem toen helaas niet gegund en nu kan hij dat niet meer. Niet zijn schuld of fout hoogstwaarschijnlijk maar het is wel de realiteit.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/06/2017 13:57 door Arsimo.
El Chaba 13 juni 2017 14:10
Helemaal mee eens. Smaken verschillen ook natuurlijk..

Die etappezege van Boogerd op La Plagne bijvoorbeeld is voor hem en het gros der Nederlanders waarschijnlijk zijn mooiste en grootste overwinning, voor mij absoluut niet.
Prikdude 13 juni 2017 14:12
Wint alvorens u een klassement bemint.

Oud wieleradagium, zojuist verzonnen, meest recentelijk gepropagandeerd door die van die negerhut.

AanfLuijt.
Orakel 13 juni 2017 14:14
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik denk dat vergeten wordt hoeveel pech en ander
> malheur Gesink is tegengekomen in zijn carrière.
> Intrinsiek is ie een topper, die voor meer dan 7e
> stek kan gaan.


Dat is zeker waar, maar er zijn honderden renners door 'pech' nooit profrenner geworden en om je potentie als profrenner waar te maken zal je zo veel mogelijk gevrijwaard moeten zijn van pech binnen je carriere. Gesink is in zijn race naar de top van de piramide vlak voor die top er af gekukeld. Op de apenrots is maar plek voor een handvol renners.

Gesink is overigens niet de enige die pech heeft gehad. Hij zit in een mooi rijtje WT renners, waarvan zo al in mij opkomen: Phinney, Boeckmans, Pozzovivo, Lopez, Power, Malori, Roglic, Haussler, Alaphilippe, Chaves, Contador.
El Mik 13 juni 2017 14:31
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> En overigens, nog drie jaar top tien in grote
> ronden zou hem veel meer aanzien hebben gegeven
> dan die ene touretappe (die hij waarschijnlijk
> nooit gaat winnen).

Nee.

Zie Georg Totschnig
El Chaba 13 juni 2017 14:57
Die etappe van Totschnig was natuurlijk om meerdere reden een hele speciale, dus dat telt niet.

Eens met Luijt dus.
(sorry Luijt)
Andere Peter 13 juni 2017 15:18
De optie meesterknecht geldt natuurlijk niet bij LJ.

Je doet net alsof top-010 in de grote ronden een soort automatisme zou zijn.

Wat hij intrinsiek allemaal zou kunnen, dat hoor ik al 10 jaar. Het is nauwelijks meer dan jongensdromen. Intrinsiek ben ik Multatuli. En Darwin. En Churchill. En Beyoncé.
Andere Peter 13 juni 2017 15:19
Dat is het precies.
El Mik 13 juni 2017 15:19
Wat voor redenen dan?
Of je nu 5, 6 of 8x top 10 in een grote ronde hebt gereden, het zal weinig meer of minder indruk maken als je het iemand verteld. Een rit winnen daarentegen wel.

Overigens andersom ook, als je heel veel ritten wint dan vervaagt het belang ook (zeker bij sprinters). Of Greipel straks nu op het einde van zijn carrière 11 of 13 ritten in de Tour heeft gewonnen, het zal weinig verschil maken over hoe men naar Greipel kijkt over 20 jaar.
Het is hooguit een groot verschil op de korte termijn ivm met salarisonderhandelingen bij een nieuw contract.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/06/2017 15:20 door El Mik.
Andere Peter 13 juni 2017 15:21
Wat je hier benoemt is wat ik noem 'exposure'. Aandacht van pers en het brede publiek. Die staat in de Tour niet in verhouding tot welke andere koers dan ook.
Prikdude 13 juni 2017 15:33
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Intrinsiek ben ik Multatuli. En
> Darwin. En Churchill. En Beyoncé.

Dood, dood, dood en geil zijn. Mijn vier belangrijkste jongensdromen goed opgesomd.
Andere Peter 13 juni 2017 16:04
Complimenten. Tot dusver ben je in 1 op 4 geslaagd!
Luijt 13 juni 2017 17:55
De door jullie zo verafschuwde plek 5 = wereldtop en iedere dag in beeld.
Luijt 13 juni 2017 17:56
Prikdoetwelmaarvoelniks
Luijt 13 juni 2017 17:59
Jij bent gewoon AP, op en top, niks Beyoncé
Eazster 13 juni 2017 18:34
Atapuma leeft nog hoor...

Eens met Luijt .Gesink moet gewoon doen waar hij goed in is,en dat is een mooi klassement rijden.Met de grote meedoen en respect afdwingen dat hij daar niet ver van af staat.Ik vind het wel degelijk iets toevoegen of je 10x of 6 x top 10 rijd in een grote ronde. Dat een rit voor Gesink belangrijker is dan een top 10 kan ik begrijpen, maar om daar nu een seizoen op af te stemmen ,voor die ene kleine kans vind ik een manke. Komt mij zelfs een beetje onprofessioneel over.

En ja Greipel heeft waarschijnlijk ook liever een top 10 plek in een klassement ,maar die man weet dat hij nu eenmaal een sprinter is. Schoenmaker je weet wel.
El Mik 13 juni 2017 19:10
Ik heb Greipel ook niet met een top 10 klassement in de Tour genoemd.

Waar het om gaat is dat het belang vervaagt van iets dat je al veel hebt. Als hij straks stopt dan staan er op zijn palmares misschien 11 of misschien 13 Tour ritzeges, zal dat echt het beeld veranderen dat wij of de wielerwereld van Greipel hebben?

Hetzelfde met als Gesink nu nog een keertje 6e zou worden in een grote ronde. Dat heeft hij al een keer of 5 gedaan, podium rijden zou een ander verhaal zijn. Alleen lijkt een ritzege mij een iets haalbaarder doel.

edit. overigens vind ik ook niet dat hij een heel seizoen moet afstemmen op een ritzege in de Tour, als ik hem was zou ik ook proberen om in koersen als Paris-Nice, de Amstel Gold Race goed te presteren of bijvoorbeeld een keertje Nederlands kampioen te worden.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/06/2017 19:11 door El Mik.
Andere Peter 13 juni 2017 21:12
Ja, maar intrinsiek jongen, je moest eens weten...
Ziender Ogen 14 juni 2017 00:13
Dat zou een mooie nieuwe superheld zijn: Intrinsiekman.

Hij kan alles maar het komt er niet echt uit...
Columbus SLX 14 juni 2017 07:48
Luijt Schreef:
-------------------
> Dit uitbuikgedrag is onverteerbaar, ook al heeft
> er zelf voor gekozen.

Na eerder in het nieuws deze week "onwelwording" als nieuw woord te hebben mogen verwelkomen, vind ik "uitbuikgedrag" ook niet onaardig.

Het is echt niet alleen Gesink, ook bijvoorbeeld in Zwitserland... Reinders. Heel goed dat hij vooruit rijdt - ik kijk altijd met een schuin oog naar B-ploegjes. Maar dan laten lopen... het is wel goed zo. Ik ben wat moe, of zo... Als moe zijn een probleem is - had je wat beter je best op school moeten doen. Dan val je maar de volgende dag van je fiets af.

Ik denk dat het een optelsom is om van toptalent ook tot topprestaties te komen - veel trainen (dat zal wel goed zitten), maar ook genoeg koersen, vertrouwen houden, met alle tegenslag omgaan, de hardheid verwerven. Die bewijsdrang die kan je denk ik niet aan leren (dat heb je of dat heb je niet), maar als je het hebt, kan je wel je best doen om het te houden. Te voorkomen dat je gaat indutten. En dat is denk ik wat er een beetje gebeurd is. Top 10 is ook mooi in de tour (Gesink) of in de klassiekers (Boom). Aan een kant moet je eigenlijk best een naar karakter hebben om perse te willen presteren.

Als die tour niet lukt - ga naar je sponser "tour winnen is niet reeel". Als je dan als ploeg toch met een ronde renner aan de slag wilt - ga dan de dauphine proberen te winnen of zwitserland. Als sportliefhebber zou ik daar meer bewondering voor hebben. Al wint Dumoulin nooit de tour, die Giro van dit jaar... gaat de boeken in. voor altijd.

Misschien maar eens een tweetje naar TLJ "uitbuiken doen we thuis".



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/06/2017 07:51 door Columbus SLX.
Orakel 14 juni 2017 09:12
Andere Peter, zou je je naam op dit prikbord kunnen aanpassen naar: Intrinsiek Beyonce?
Luijt 14 juni 2017 10:10
En intrinsiek ook vast wel een jongen, alleen daar zie je van buiten niets van.....
Luijt 14 juni 2017 10:12
Het is er al heel vaak wel uit gekomen.
Bromertà 14 juni 2017 10:17
Normale mensen spreken dan over een "waan." Er is niet zo lang geleden nog een magnifieke film overgemaakt onder de titel Birdman.
Ziender Ogen 14 juni 2017 10:44
Ja ik moet Birdman nog zien. Bedankt voor de herinnering.

Misschien moet Andere Peter idd worden herbenoemd tot Intrinsic Peter.

Watch this new movie that matters! Starring Intrinsic Peter in the roll of his live as an
unlikely hero who battles his psychosis and cope with the hassle of the day.cool smiley
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen