Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Meer topconfrontaties

Gepost door arnes 
arnes 29 maart 2015 10:54
Ik zie Felline winnen voor Jungels, maar ik blijf het persoonlijk jammer vinden dat die jongens, net als Gilbert, Gallopin, Kwiatkowski, Matthews, Gerrans… niet starten in de Vlaamse klassiekers (hetzelfde geldt voor Cancellara, Vanmarcke, Sagan, Van Avermaet… wat de heuvelklassiekers betreft). Gezien de prestaties van Valverde in DVV vorig jaar, Nibali in de kasseirit in de Tour en Contador bij zijn comeback in Enecotour, zouden ronderenners daar zelfs iets te zoeken hebben.

Op een of andere manier zouden alle toppers moeten aangemoedigd worden om aan de grootste wedstrijden deel te nemen. Dan moet er natuurlijk voor gezorgd worden dat pieken in zowel Vlaamse als Waalse klassiekers mogelijk gemaakt wordt (= kalenderwijziging). En misschien ook kleinere ploegen zodat ze niet verdeeld kunnen worden in aparte kernen voor de verschillende soorten klassiekers.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/03/2015 11:19 door arnes.
JW 29 maart 2015 11:48
Het is niet iets wat ik zou toejuichen.

Ronderenners in de Vlaamse klassiekers ?
De lichte frêle klimmers zijn niet gebouwd om over de kasseien te stuiteren. Grotere blessurekans dan een zwaarder gebouwde keienrenner. Het risico om door een blessure belangrijke rondes te gaan missen zal ze niet echt bevallen.
Bovendien zijn het allemaal toch specialismes. Een keer leuk mee kunnen doen is toch wat anders dan bij de favorieten horen.

Bovendien lijkt het mij persoonlijk helemaal niet aantrekkelijk om in veel meer topkoersen steeds tegen dezelfde gezichten aan te kijken. Liever in elk onderdeel de besten in hun discipline aan de start.
arnes 29 maart 2015 12:09
Het ging mij in de eerste plaats om de specialisten van de heuvelklassiekers, die in het rondewerk niet tot de top behoren. Inderdaad, dat ronderenners het risico niet willen nemen, daar kan ik inkomen. Maar voor degene die niet in aanmerking komen voor het podium in een grote ronde, is het een extra mogelijkheid om sportief te schitteren.
Sticky Bottle 29 maart 2015 12:24
Ik begrijp best wel dat je in je opbouwperiode naar AGR,WP en LBL geen risico gaat lopen op de keitjes in Vlaanderen. Dat is vragen om problemen
El Chaba 29 maart 2015 12:33
Quote
arnes
Dan moet er natuurlijk voor gezorgd worden dat pieken in zowel Vlaamse als Waalse klassiekers mogelijk gemaakt wordt (= kalenderwijziging).



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/03/2015 12:33 door El Chaba.
Sticky Bottle 29 maart 2015 12:38
Ah overheen gelezen

Conclusie: onmogelijk
El Chaba 29 maart 2015 12:38
Het zou het zeker leuk maken, denk ik. Meer kanshebbers is meestal ook meer fun volgens mij. En iedereen wil toch ook wel eens weten of Cancellara en Boonen kans zouden maken in bijvoorbeeld de AGR?

Voorwaarde is wel een een kalenderwijziging zoals jij terecht al aangeeft maar ik zie daar niet zo snel mogelijkheden voor, laat staan of de organisatoren én de UCI het überhaupt wel zouden willen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/03/2015 12:39 door El Chaba.
Sticky Bottle 29 maart 2015 12:54
Gilbert heeft jaren lang zowel Vlaamse als Waalse koersen gereden en presteerde in beiden. Zijn er vast meer die dat vroeger deden. Waarom nu niet meer? Omdat de hulpmiddeltjes te detecteren zijn of specialiseren renners zich meer tegenwoordig?
Eindhovuh 29 maart 2015 13:19
Je kan gewoon niet 10 weekenden in topvorm zijn. Stel dat Sagan 10x top 10 rijdt, maar niets wint dan heeft hij gewoon een slecht seizoen voor de buitenwacht.
Wint hij door goed pieken 1x een topklassieker dan is zijn seizoen bijna goed.
Goozzer 29 maart 2015 14:00
Het grootste probleem zal zijn dat MSR eigenlijk te ver afligt van de andere klassiekers om alles te kunnen doortrekken. Die een week dichter aansluiten en de Ronde en Roubaix omdraaien en je hebt m.i. een logischer en beter behapbare reeks (het biedt ook meteen kans om PN en Tirreno niet meer te laten overlappen, wat in lijn is met de toekomstdoelstellingen). Dat betekent uiteraard wel dat de koersen van dit weekend een probleem hebben, omdat dit het nieuwe MSR-weekend zou worden, maar dat vind ik persoonlijk prima. Koersen als de E3 en GW zijn uiteindelijk natuurlijk geen topkoersen, en hoeven m.i. geen onnodig tussenweekend te vormen. Ze kunnen misschien wel een leuke plaats hebben in het najaar, bijvoorbeeld in aanloop naar het WK of anderzijds ter afsluiting van het seizoen, wat het naseizoen voor dat type coureur dan toch iets meer inhoud geeft dan hetgeen er nu ligt...
Sticky Bottle 29 maart 2015 14:04
Ronde en Roubaix omdraaien lijkt mij helemaal niks als fan. Ronde is leuk en PR als finale. Zo moet dat blijven
Prikdude 29 maart 2015 14:20
Ik kom hier nog binnen dit jaar op terug.
Meneer 60% 30 maart 2015 09:43
Enige oplossing. Een Oleg Tinkov achtig iemand moet gewoon vijf miljoen klaarleggen voor iemand die in maximaal twee jaar tijdsbestek top-10 rijdt in de zeven wedstrijden RVV, PR, LBL, Giro, Tour, Vuelta en WK.

Dan richt een Nibali-achtige renner zich het ene jaar op de combi LBL + Giro, dan resetten en in het najaar Vuelta + WK en het jaar erna op het voorjaar met RVV en PR en dan een nieuwe piek tijdens de Tour.

Appeltje eitje.smiling smiley
Arsimo 30 maart 2015 09:59
Oplossing: zoek oude tv-opnames van koersen in de jaren 70 en begin jaren 80. Doe de gordijnen dicht en ga die opnames op de juiste datums bekijken en vergeet de werkelijkheid even. Alsof je in de bioscoop zit. En geniet dan zo van het wielrennen zoals jij dat graag ziet.

Specialiseren hoort er bij in het profwielrennen: de top is breder, de subtop is breder. Met bijvoorbeeld 10, 15 eendagswedstrijden op (bijvoorbeeld) 95% van iemand's potentieel bereikt men minder dan 3, 4 wedstrijden tegen de 100%.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen