Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Driedaagse De Panne-Koksijde (2.HC)

Gepost door Sticky Bottle 
Sticky Bottle 30 maart 2015 17:34
Etappe 1 - De Panne › Zottegem (201.6k)
Etappe 2 - Zottegem (217.2k)
Etappe 3a - De Panne (111.4k)
Etappe 3b (ITT) - De Panne › De Panne (14.2k)

Startlijst


Favorieten:
VAN KEIRSBULCK Guillaume
WIGGINS Bradley
BOOM Lars


TOP 10 vorig jaar:

1.VAN KEIRSBULCK Guillaume11:38:16
2.DURBRIDGE Luke0:07
3.STEEGMANS Gert0:08
4.TERPSTRA Niki0:15
5.KITTEL Marcel0:21
6.JEROME Vincent0:25
7.FINETTO Mauro0:27
8.KRISTOFF Alexander0:32
9.RUIJGH Rob0:33
10.PORSEV Alexander,,

Eerste etappe:




2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/03/2015 17:40 door Sticky Bottle.
Sub Culture 30 maart 2015 17:40
Morgen en overmorgen zal het weer al niet bijster veel beter zijn dan het gisteren was.

Dat wordt weer spektakel!
Slimmerd 30 maart 2015 17:41
Sehnsucht 30 maart 2015 17:43
Eens zien welke renners na deze koers de ambities voor RVV en PR kunnen opbergen.
Slimmerd 30 maart 2015 17:48
Staan maar weinig echt grote kanshebbers aan de start eigenlijk: Etixx zelfs maar met zes starters.

Denk dat Kristoff de enige echt grote naam is icm RVV en PR. Wiggins kan er voor die 2e koers nog bij, maar heeft denk toch wel een conditionele achterstand. Dat laaatste geldt ook voor de hier startende Pozzato. Verder zie ik hier geen mogelijke winnaars RVV en PR starten
Arsimo 30 maart 2015 17:54
Jij slaat bewust Boom over? Die is met zijn huidige vorm een reeele kandidaat voor winst in Parijs Roubaix. RVV wil ik vooralsnog wat voorzichtiger mee zijn.


--
edit: typo



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/03/2015 17:55 door Arsimo.
Sticky Bottle 30 maart 2015 17:57
Komt ook zelden voor dat winnaar De Panne ook De Ronde of PR wint. Dat valt op 1 hand te tellen.

even snel uitgezocht,

Panne en de Ronde:
2007 Alessandro Ballan
1999 Peter van petegem

Panne en Roubaix:
1987 Eric Vanderaerden
El Chaba 30 maart 2015 18:01
Start: 11.55 uur.
Finish: rond 16.45 uur.

Weersverwachting: 10 à 11 graden, half bewolkt, waarschijnlijk geen regen, wind uit het westen, kracht 5 à 6.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/03/2015 18:32 door El Chaba.
Prikdude 30 maart 2015 18:19
Welke vorm? Dat hij af en toe sterke momenten heeft gekend zegt niets over wat hij in finales zou kunnen en zeker niet die over 250 kilometer, zijn welbekende achilleshiel.

Boom lijkt me zeker niet kansloos in Parijs-Roubaix maar dat hij zelden een beter vormpeil in het voorjaar kende is toch wel een beetje een eigen leven gaan leiden hier en nergens op gestoeld.
Slimmerd 30 maart 2015 18:27
Ik sla hem zeker bewust over, omdat hij in mijn ogen niet tot de grote favorieten behoort voor RVV en PR.
En als dat vornpeil zo goed is, doet hij er weinig mee om eerlijk te zijn: speldenprikjes, meer heb ik niet gezien.
Linkebal 31 maart 2015 01:46
De Panne is als voorbereidingswedstrijd totaal overbodig geworden met de nieuwe kalender. Ze hebben net in vijf dagen Dwars door Vlaanderen, de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem gehad. Dan kan je beter je rust pakken voor de RVV dan nog drie dagen kapot te gaan lijkt me.
Sub Culture 31 maart 2015 06:01
Er is een pak meer wind dan zondag nog.
Volgens mij, zoals het nu buiten woeit, is er zelfs sprake van storm.
Tinuz 31 maart 2015 07:13
Het lijkt wel herfst buiten.
lodjan 31 maart 2015 07:58
Stormweer verwacht in Driedaagse: noodplan ligt klaar

De Driedaagse De Panne-Koksijde houdt er terdege rekening mee dat het vandaag en morgen opnieuw gaat stormen, zoals zondag in Gent-Wevelgem.

Opnieuw wordt windkracht van 5 tot 6 beaufort verwacht met rukwinden tot 90 km per uur. De organisatie heeft enkele noodscenario’s klaar, zoals desnoods de tweede lus rond Zottegem afschaffen indien het opnieuw te gortig wordt. ‘We houden alles nauwlettend in de gaten. Ook voor de passage van woensdag in de Moeren’, klonk het gisteren in het zenuwcentrum in De Panne.

Nieuwsblad
Zorro 31 maart 2015 09:42
'Net zoals in Gent-Wevelgem verwacht ik dat de wind een bepalende factor zal zijn de komende dagen',
analyseert Bart Leysen - sportdirecteur bij Lotto-Soudal de koers .

'Gezien de voorspellingen zal de wind in de openingsetappe in het voordeel van de renners blazen, met grote kans tot waaiervorming als gevolg. In combinatie met het aantal hellingen in de Vlaamse Ardennen tijdens het tweede deel van de etappe, denk ik dat we met een heel beperkt aantal renners gaan strijden voor de ritzege, wat meteen grote implicaties heeft op het aantal kanshebbers voor de eindzege.

Op dag twee rijden we opnieuw richting kust, waarschijnlijk tegen de wind in, met een beperkt aantal hellingen in Heuvelland, en dus misschien een grotere kans op een sprint met een grotere groep, al is dit ook afhankelijk van de ploeg van de leider na dag één. In blok is Etixx-Quick Step de te kloppen ploeg en daarnaast hebben een aantal ploegen een renner in de rangen die hoopt in de slottijdrit zijn slag te kunnen slaan.'

De ritten
Dinsdag 31 maart: De Panne-Zottegem (201,6 km)
Woensdag 1 april: Zottegem-Koksijde (217,2 km)
Donderdag 2 april: De Panne-De Panne (111,4 km)
gevolgd door een individuele tijdrit (14,2 km)
rustdag 31 maart 2015 11:23
De eerste 12 kilometers worden geneutraliseerd door de smalle wegen en de sterke wind.
Cecchini 31 maart 2015 11:42


Door Thijs Zonneveld 

Beste voorbereiding voor Ronde van Vlaanderen is niet in Vlaanderen

De Driedaagse De Panne-Koksijde start vandaag. Die koers was ooit dé ideale voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen, maar tegenwoordig staan er nauwelijks nog favorieten aan het vertrek. Ze willen hun dure benen en hun goede conditie niet langer riskeren in de Russische roulette van de Vlaamse koersen.

Ooit liep er maar één weg naar de start van de Ronde van Vlaanderen. En die weg liep via de Driedaagse De Panne-Koksijde. Johan Museeuw, Frank Vandenbroucke, Michele Bartoli, Peter van Petegem; de favorieten voor de Ronde reden allemaal in De Panne. Als voorbereiding, en als het even kon ook om te winnen. Nog een laatste keer dokkeren over de steentjes, nog een laatste keer diepgaan. Want zo hoorde dat nu eenmaal.

De laatste jaren leiden er steeds meer wegen naar de start van de Ronde van Vlaanderen. Sommige specialisten rijden één of twee dagen mee, zoals Peter Sagan, die zich twee edities op een rij - in de leiderstrui nota bene - liet lossen en afstapte. Maar steeds meer favorieten voor de Ronde rijden met een grote boog om de Driedaagse De Panne heen.


Trainingsvisie
Daar zijn twee redenen voor. Eén: het past niet in de huidige trainingsvisie om in de week voor een belangrijke koers nog zoveel wedstrijden te rijden. Overal aan de start verschijnen is ouderwets; het gaat om pieken. In de week voor de Ronde moet je met de benen omhoog op de bank liggen en vooral veel niets doen. Wie nog hard moet trainen is te laat. Niki Terpstra, die De Panne laat schieten: ,,Je moet keuzes maken. Je kunt niet alles meer rijden."

De tweede reden dat veel favorieten niet meer komen opdagen in De Panne is het risico op valpartijen. Een wedstrijd als De Panne, en de risico's die eraan verbonden zijn, weegt niet meer op tegen het belang van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Hoe je het ook wendt of keert, koersen in Vlaanderen is een Russische roulette. De wegen zijn smal en bezaaid met drempels en paaltjes, het peloton is nerveus, het weer vaak slecht en het asfalt nog slechter.


Valpartijen
Uit onderzoek dat enkele maanden geleden werd gepubliceerd in het International Journal of Sport bleek dat er in het huidige wielrennen veertien procent meer valpartijen met zwaar letsel voorkomen dan in de jaren 80 en 90. Veel van die valpartijen vinden plaats in Vlaamse koersen. Niet voor niets puilt de ziekenboeg na anderhalve week koers in Vlaanderen uit.

Fabian Cancellara liep breuken op aan zijn ruggenwervels, Edvald Boasson Hagen viel weg met een gebroken sleutelbeen en Sebastian Langeveld, die van zijn ploeg niet mocht rijden in de Omloop Het Nieuwsblad vanwege het gevaar op valpartijen, viel in de afgelopen week twee keer en moet op zijn zwaar gekneusde knieën bidden dat hij de Ronde nog haalt.

Gedevalueerd startveld
En dus moet de Driedaagse De Panne het de komende dagen doen met een gedevalueerd startveld. Zonder Cancellara, zonder Tom Boonen, zonder Saxo-Tinkoff (en dus zonder Peter Sagan), zonder Giant-Alpecin (en dus zonder Degenkolb), zonder Greg Van Avermaet, zonder Daniel Oss, zonder Ian Stannard, zonder Niki Terpstra, zonder Luca Paolini, zonder Zdenek Stybar, zonder Jelle Wallays, zonder Garmin (en dus zonder Sebastian Langeveld en Dylan van Baarle) en zonder Pippo Pozzato.

De enige favoriet voor de Ronde van Vlaanderen die wél start is de Noor Alexander Kristoff. En met een beetje fantasie zou je er Lars Boom ook nog bij kunnen zetten, die er na zijn val in Dwars Door Vlaanderen dagen uit lag en hoopt nog wat koersritme op te doen in De Panne.


Oh ja Bradley Wiggins staat op de startlijst. Zijn lijf dan. Want zijn hoofd is alleen maar bezig met Parijs-Roubaix. Zodra Wiggins het gevoel krijgt dat hij meedoet aan de Russische roulette van de Vlaamse koersen, dan stapt hij af. Net als in Gent-Wevelgem, afgelopen zondag.

Want hoe mooi de Vlaamse koersen ook zijn, en hoe paradoxaal het ook klinkt: de beste voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen is hoe langer hoe vaker om níet te koersen in Vlaanderen.
diravi 31 maart 2015 11:46
Jacky Durand: Aujourd'hui première étape 3 jours Panne ! Les moins de 70 Kg !prévoyez des sacs de sable sur le dos pour vous lester ! VENTS VIOLENTS !
Slimmerd 31 maart 2015 11:48
Pippo en Paolini staan toch wel aan de start?
Slimmerd 31 maart 2015 12:20
Slimmerd 31 maart 2015 12:27
Ze hebben de wind goed in de rug, ze rijden op dit moment met ongeveer 70 km/h over de Belgische wegen.
Er zou wat chaos zijn, omdat de auto's voor de koers in de weg rijden...
Arsimo 31 maart 2015 12:29
Thijs vergeet belangrijkste reden waarom niet veel stenentopper meer in de Panne rijden.

Het weekend voor RVV was tot een handvol jaren terug een leuke voorbereiding/warmdraaier: men reed de E3 of de Brabantse Pijl, en dan lekker verder voorbereiden in de Panne. Nu is dat weekend voor de coureurs die in Vlaanderen willen scoren belangrijk met de twee WT-koersen, de opgewaardeerde E3 en naar voren geschoven Gent Wevelgem en gaat men dus twee keer diep. Dan past nog een rondje naar RVV en PR niet. Lekker uitrijden, uitrusten, nog wat trainen en verkennen past dan beter.

--



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/03/2015 12:30 door Arsimo.
Slimmerd 31 maart 2015 12:45
DNF Steegmans (na wederom een val)
Slimmerd 31 maart 2015 13:24
Inmiddels heeft zich een kopgroep van zeven renners losgeworsteld van het peloton:Hulsmans, Archbold, Barbin, Grosu, Rickaert, Dufrasne en Vermeulen

Voorsprong pas 30" op het peloton, aangevoerd door Sky
Slimmerd 31 maart 2015 13:33
Deze kopgroep is inmiddels weer ingelopen trouwens.

In het eerste uur 56 kilometer afgelegd en zojuist valpartij met Debusschere
Slimmerd 31 maart 2015 13:39
De berichtgeving over de val van Debusschere is nu verdwenen n de ticker en nu wordt hij genoemd in het leidende kwartet.
Samen met Salomein, Oliveira en Reihs rijdt hij 30" voor de rest uit
Slimmerd 31 maart 2015 13:58
Verschil is gegroeid tot 1'05 bij het opdraaien van de Haaghoek.
De Vreese hangt er tussen op 20"
Slimmerd 31 maart 2015 14:23
1'50 voor de vier koplopers, de eerste passage aan de finish is zojuist geweest
Slimmerd 31 maart 2015 15:17
Nog 44km en vooraan rijden Debusschere en Bak, het Lotto-duo heeft 20"
Slimmerd 31 maart 2015 15:28
Het duo vooraan moet nog 35 km afleggen, Katusha doet de achtervolging en het verschil is 55"
Slimmerd 31 maart 2015 15:41
Nog altijd 57" voor de twee vooraan, nog 28km
Slimmerd 31 maart 2015 15:45
Bystrom, Stuyven, Lampaert, de Bie, Demare, Quinziato, Modolo en een Wanty in de achtervolging, verschil zakt onder de 30"



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/03/2015 15:45 door Slimmerd.
Slimmerd 31 maart 2015 15:47
Daarachter smelten wat groepjes samen, teken voor Bystrom om door te trekken, krijgt De Bie mee.

De voorste nog 24km en 20"
Slimmerd 31 maart 2015 15:48
Krisstoff knalt op de Berendries naar zijn ploeggenoot en De Bie. Devolder sluit ook aan, nu op naar de voorste twee
Slimmerd 31 maart 2015 15:50
Zes koplopers nu: Debusschere, Bak, de Bie, Bystrom, Kristoff en Devolder.

Nog 22,5 km
Slimmerd 31 maart 2015 15:51
18" verschil op een groep van circa 35 renners . Sky voert deze groep aan
Sub Culture 31 maart 2015 15:52
Uiterst gecharmeerd door het rijden van de Lotto-jongens, top!
Slimmerd 31 maart 2015 15:54
Zeker als je het vergelijkt met die andere Belgische ploeg, al startend met zes en weinig initiatief (op mislukte aanval Lampaert na)
Slimmerd 31 maart 2015 15:55
Verschil naar 32" op 18km, Knees en Orica krijgen het tempo niet hoog genoeg
Slimmerd 31 maart 2015 15:59
Astana komt ook helpen in de achtervolging, 42" op 16km van de streep
Slimmerd 31 maart 2015 16:06
Nog 10km en het verschil is 40"
Anony 31 maart 2015 16:06
Slimmerd 31 maart 2015 16:12
Nog 6km en 35", de achtervolging is in snokken, geen ploeg die controleert tot zover. Nu Wiggins die overneemt van Durbridge
Slimmerd 31 maart 2015 16:19
1. Kristoff
2. Debusschere
3. Devolder
4. De Bie
5. Bak
6. Bystrom 6"
7. Kueng 32"
8. Demare 34"
9. Modolo
10. Sbaragli

Kueng 1" voor Demare. Achterstand nog niet in beeld



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/03/2015 16:23 door Slimmerd.
Sub Culture 31 maart 2015 16:22
Leuke rit gezien.
Lotto's jammer genoeg geen zege.
Verliezen van Kristoff geen schande.

Devolder voor de eindzege? Zou mooi zijn.
Slimmerd 31 maart 2015 16:24
Devolder momenteel in pole-position, echter Kristoff moet niet teveel boni's pakken. Werd al eens tweede hier dacht ik, verleden jaar ook 8e
MarcoV 31 maart 2015 16:45
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
> Devolder momenteel in pole-position, echter
> Kristoff moet niet teveel boni's pakken. Werd al
> eens tweede hier dacht ik, verleden jaar ook 8e

Devolder heeft niet zoveel goede tijdritten gereden de laatste jaren, en Kristoff en Bak kunnen ook wel iets ... lijkt me niet persé de topfavoriet.
Carlos Danger 31 maart 2015 17:42
Rijden de Roompotjes hier niet mee? Of gaat het allemaal wat te snel voor ze?
Slimmerd 31 maart 2015 17:59
R. Kreder was gewoon 11e
Clavan 31 maart 2015 18:32
Goh. Rob Ruygh reed hier ook rond. Zo'n bloedpaspoort is toch ook niks voor hem.
Carlos Danger 31 maart 2015 21:43
11e? Toe maar!
Eindhovuh 01 april 2015 15:23
Dat is natuurlijk flauw. Eerst net doen of het allemaal te snel voor ze gaat en dan bij een 11de plaats denigrerend gaan doen.
EtixxQuickstep had niemand bij de top 11 ging allemaal wat te snel voor ze. Net als voor Team Sky en Astana. Prutsteams...
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen