Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Verbrugghe: "Teuns kan iets wat weinigen kunnen, ik zie een soort Valverde in hem"

Gepost door Wim De Craene 
Wim De Craene 02 augustus 2017 08:29
Quote

Verbrugghe: "Teuns kan iets wat weinigen kunnen, ik zie een soort Valverde in hem"

DI 01/08/2017 - 13:24
Met zeges in de Ronde van Wallonië en Polen lijkt de doorbraak van Dylan Teuns een feit. "Zijn winnaarsmentaliteit was wat afgebot, maar nu is hij die drempel over", zegt Rik Verbrugghe, de mentor van Teuns bij de opleidingsploeg van BMC.

"3e plaats in Waalse Pijl viel minder op dan deze zeges"

"Ik heb Dylan gisteren nog gebeld na zijn overwinning", zegt Rik Verbrugghe aan Sporza. "Hij was uiteraard supertevreden. Als je derde wordt in de Waalse Pijl, dan valt dat minder op bij de buitenwereld. Maar als je begint te winnen, dan wel."
"Een jonge renner heeft het ook nodig om eens te kunnen winnen bij de profs. Het is een drempel die je over moet. Bij de jeugd had Teuns al een winnaarsmentaliteit, maar die was op het hoogste niveau wat afgebot. Maar toen al was duidelijk dat hij op dit soort terrein goed uit de voeten kon."

"Hij moet het hooggebergte ook aankunnen"

Teuns kondigde na zijn zege aan dat hij nu ook een gooi wil doen naar de eindzege in Polen. Dan zou hij Tim Wellens opvolgen op de erelijst, een renner met wie Verbrugghe hem graag vergelijkt.
"Wellens is ook een renner met een goeie punch, die af en toe een rittenkoers kan winnen. Maar op dit moment is de tijdrit van Teuns niet goed genoeg om zich om te scholen tot een ronderenner."
"Hij is licht en kan goed klimmen. Ik denk dat hij het hooggebergte dus ook moet aankunnen. Maar dat moet hij eerst nog bewijzen tegen de echte toppers én ook enkele dagen na elkaar."

"Hij moet in sommige Vlaamse koersen ook uit de verf kunnen komen"

De verleiding is groot om Teuns de opvolger van Philippe Gilbert te noemen. "Omdat hij die kleine bergjes goed verteert, moet hij in sommige Vlaamse koersen ook goed uit de verf kunnen komen. Hij kan iets wat maar weinig renners kunnen."
"Maar ik zie in Teuns meer een type zoals Valverde. Het hangt ervan af hoe hij blijft evolueren, maar als alles goed verloopt, moet hij dat niveau aankunnen."
De kans dat hij nu plots gaat zweven, acht Verbrugghe erg klein. "Het is een mannetje dat zijn twee voeten op de grond houdt. Hij wordt ook goed omringd, krijgt veel steun van zijn ouders en zijn vriendin."
En ook bij BMC zelf is Teuns weer een stapje op de ladder gestegen. "Ze hebben geen andere renners die dit kunnen, dus is het logisch dat een Rohan Dennis zich opoffert voor Teuns. Zeker nu die in topvorm is."

"De jeugdrenners zijn me nog niet vergeten"

Dylan Teuns is een van de paradepaardjes van de opleidingsploeg van BMC, die door Rik Verbrugghe mee werd opgericht. Ook Stefan Küng, Silvan Dillier, Loïc Vliegen en Nathan Van Hooydonck leerden er de kneepjes van het vak.
"Ik ben bijna al die renners gaan ophalen en heb ze naar de top gebracht", zegt Verbrugghe niet zonder trots. "Daar plukt de ploeg nu de vruchten van."
Toch trekt de ploeg de stekker uit zijn opleidingsploeg. "Dat is jammer, maar de toekomst van de profploeg is maar tot 2018 verzekerd en dan heeft het weinig zin om met de jeugd voort te doen."
Verbrugghe heeft intussen nog altijd een goed contact met al zijn ex-renners. "Ze zijn me nog niet vergeten. Bij de opleidingsploeg van BMC kwamen ze voor het eerst in hun carrière terecht in een gestructureerde ploeg. Het is logisch dat je de persoon van wie je je opleiding krijgt als een vader beschouwt."

[sporza.be]

Dylan Teuns van het pittoreske Diest is een renner die met zijn recente zeges enorm veel indruk heeft gemaakt. En deze renner die zonder overdrijving doorgaat als de verbeterde versie van Valverde zal in de toekomst nog veel meer winnen. Zijn talent maakt hem in de eerste plaats uitermate geschikt voor de heuvelklassiekers maar wees niet verbaasd wanneer hij ook in het hooggebergte ruim een maatje te groot is voor de rest. Samen met De Plus en de nog zeer jonge Lambrecht als speerpunten zullen de Belgen over circa 2 à 3 jaar zeer dominant zijn in de klimkoersen. Het halen van de 100% score (zoals dit seizoen in de kasseikoersen van het WT-circuit) in de heuvelklassiekers zal met al dat supertalent dat tegenwoordig op de deur klopt in het kleine België daarom eerder regel dan uitzondering zijn. Wel wat saai natuurlijk wanneer alle winnaars van 1 land afkomstig zijn maar ook heel indrukwekkend. België is immers maar een klein land dus is volledige dominantie niet vanzelfsprekend. Zoiets verwacht je dan eerder van landen met veel meer inwoners zoals Frankrijk, Italië of zelfs Nederland. Maar ja, kwantiteit zegt natuurlijk niet alles. Blijkbaar bestaat er ook zoiets als talentdichtheid en die is onder de Belgen uitzonderlijk hoog.
Vittal 02 augustus 2017 08:44
Nu ben ik niet altijd even actief geweest op dit prikbord, maar is Wim de Craene de Socialist van weleer? of slechts een slechte kopie?

Ik zit namelijk nog altijd op die 40 Belgische supertalenten te wachten die mij vier jaar geleden waren beloofd die nu het wielrennen zouden domineren...
El Chaba 02 augustus 2017 08:47
Ja, dezelfde klapmongool..



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/08/2017 09:04 door El Chaba.
Carlos Danger 02 augustus 2017 08:49
En Dylan gaat al die 40 beloftes inlossen.
Arsimo 02 augustus 2017 08:51
Teuns zeker talentvol. Maar nieuwe Valverde? Laten zijn bewonderaars maar blij zijn als het geen tweede Slagter blijkt te zijn.
Curzio 02 augustus 2017 09:16
De hele wielergeschiedenis is straks een voetnoot bij de daden van Dylan Teuns.
merijntje mortirolo 02 augustus 2017 09:41
-
Precies. Over een jaar of vijftien zal de zin "Eddy Merckx mag de veters van Dylan Teuns niet eens strikken" (wereld)wijdverspreid zijn.
El Mik 02 augustus 2017 09:47
Dylan zal zo groot worden dat de hele wereld Vlaams gaat spreken inderdaad.
Walnoot 02 augustus 2017 09:51
Zo te lezen zit Verbrugghe intussen met de blaren op zijn pik.
Eindhovuh 02 augustus 2017 09:52
Als je het geblaat van wimdecraene niet meeleest is het artikel zelf redelijk genuanceerd met een aantal voorbehouden toch?
Theuns is ook een groot talent en hij laat het nu in een sterk veld zien. Zou zomaar een hele mooie erelijst bij elkaar gaan fietsen.
ton duk 02 augustus 2017 10:04
Lijkt me een redelijke kijk van Verbrugghe en dan idd met die aanvulling van Arsimo ( Slagter)
gr
Sub Culture 02 augustus 2017 10:06
Benieuwd waar Teuns zijn limieten liggen.
Lijkt me sowieso een vaste klant voor het Ardennenwerk de komende jaren.
Qua rondewerk lijken mij de koersen van 3 weken iets te hoog gegrepen.
Was bij de jeugd op de pittige klimmetje vaak de beter van leeftijdsgenoot Alaphilippe
Blueprint 02 augustus 2017 10:36
Eerder een nieuwe Dani Moreno.
Walnoot 02 augustus 2017 10:38
Uiteraard het stukje van Soos niet gelezen, het gaat me om deze uitspraken:

"Ik ben bijna al die renners gaan ophalen en heb ze naar de top gebracht"

"Ze zijn me nog niet vergeten. Bij de opleidingsploeg van BMC kwamen ze voor het eerst in hun carrière terecht in een gestructureerde ploeg"

"Het is logisch dat je de persoon van wie je je opleiding krijgt als een vader beschouwt"

Je zou van die eerste quote gaan denk dat ze daar eigenhandig types zoals Gaviria en Benoot hebben opgeleid. De feiten zijn echter dat "toppers"--meervoud--hier enkel en alleen op Kung en Teuns kan slaan. Voor de rest zijn er vooral renners met tot op heden weinig indrukwekkende resultaten vandaan gekomen, zoals Vliegen, Gerts, Vermeulen, Bohli. Verbrugghe staat hier te snotteren alsof hij eigenhandig de toekomst van het wielrennen heeft veilig gesteld, nogal lachwekkend natuurlijk. En dan zeg ik nog niets over de 'Teuns is een type Valverde' uitspraak.
Bromertà 02 augustus 2017 10:39
Is Teuns de nieuwe Wellens?
Sub Culture 02 augustus 2017 10:46
Teuns en Wellens zijn niet te vergelijken.
Wellens is iemand die veelal anticipeert, betere tijdrijder ook.
Teuns meer puncher, intrinsiek allicht betere klimmer, zwakke tijdrijder.
Bromertà 02 augustus 2017 11:18
Het was 'n retorische vraag met een cynische nagalm.

Hoe gearriveerd is Wellens? Een zonnestraal en het is dweilen.
veluweracer 02 augustus 2017 11:30
Is Teuns ook niet direct een verdachte renner? Verdacht van je weet wel. Een soort v. Avermaet Light.
ton duk 02 augustus 2017 11:35
Gezien de erelijst Wellens is het ook best vaak wat minder weer....
gr
ton duk 02 augustus 2017 11:38
Er gaat een gerucht in het peloton dat de UCI eind juni een rondschrijven aan diverse renners heeft gericht waarbij ze een verhaal lazen over onder de vergrootglas..Sommige renners worden dan ineens verslagen in Juli op hun favoriete aankomsten of vrij snel gelost op Baskische hellingen ....
Tis natuurlijk maar een gerucht
gr
Bromertà 02 augustus 2017 12:14
" ... een verhaal lazen over onder de vergrootglas ..."

Uhh, uhh, kweettutnie hoor, maar veeg mij maar op. Ik ken wel het pieken en de achttien urige terugkeer van de tweeling Piek, maar da's een heel ander pak vla.
cire 02 augustus 2017 12:27
Is Wim de Craene de nieuwe Speld?
Anony 02 augustus 2017 12:40
De vergelijking die Blueprint maakt lijkt me de beste. Een type Dani Moreno. Een Rodriguez light.
Voorts kunnen de uitspraken van veluweracer en ton duk regelrecht de vuilbak in, en de makers ervan eventueel ook.
Slimmerd 02 augustus 2017 12:44
Eerst maar eens zien of hij het in Polen al één week aan kan tegen een toch sterk veld!

In potentie een prima renner, die nu in twee weken even vier zeges binnenhaalt. In het Waalse werk zal hij er vanaf heden wel altijd staan, getuige zijn sterke WP dit seizoen en eigenlijk was vorig seizoen ook al sterk.
Sub Culture 02 augustus 2017 13:29
Het gewauwel van ton duk klasseer ik doorgaans meteen in de virtuele prullenbak.
veluweracer 02 augustus 2017 14:18
Anony de praatpoes laat een windje uit zijn mondje.
Eindhovuh 02 augustus 2017 14:36
Doe eens een beetje normaal.
Carlos Danger 02 augustus 2017 14:37
Anony Schreef:
--- Een Rodriguez light.


Dju, hoeveel weegt dat?
Cyclad 02 augustus 2017 14:43
Anony praat tenminste geen poep. Jij daarentegen.....

En wat Socialist betreft: zijn stukjes zijn toch heerlijk voor ons om te lezen? De prestaties van Teuns zijn smaakvol, maar de vergelijking met Valverde is natuurlijk hopeloos. Eerst maar eens bestendigen (dat zal denk ik wel lukken, ik schat hem hoger in dan Slagter) en maar zien of hij in het hooggebergte ook mee kan.
Tot dusverre heeft hij daar nauwelijks of geen blijk van gegeven. En lukt dat niet, dan kan hij als puncher alsnog een prachtcarrière opbouwen.
El Chaba 02 augustus 2017 14:43
Voorts kunnen de uitspraken van veluweracer en ton duk regelrecht de vuilbak in, en de makers ervan eventueel ook.

Wat mij betreft ook.
ton duk 02 augustus 2017 14:47
Ik ga er vanuit (het is een publiek geheim) dat iedereen hier weet dat die brieven elk jaar eind Juni in het peloton belanden. Het is dan best een leuke sport om te kijken wiens prestaties tegenvallen in Juli
gr



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/08/2017 14:48 door ton duk.
El Mik 02 augustus 2017 14:48
Waarom zou je hem hoger inschatten dan Slagter? Die was op een jongere leeftijd dan Teuns nu heeft de winnaar van de TDU en should-have-been winnaar van Parijs-Nice. En 6e in LBL en 5e in een Canadese WT koers etc etc.

Alleen omdat Slagter nu is teruggevallen?



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/08/2017 14:51 door El Mik.
Cyclad 02 augustus 2017 14:55
wrong topic



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/08/2017 14:55 door Cyclad.
Cyclad 02 augustus 2017 14:56
Slagter is teruggevallen inderdaad. Ik verwacht van Teuns meer stabiliteit. Is een verwachting, hoor. Geen wetenschappelijke zekerheid!
Pyama 02 augustus 2017 15:49
Ook Dani Moreno heeft hele mooie uitslagen in het grote rondenwerk (check zijn top 10's in de Vuelta maar eens incl. ritten). Toch gevaarlijk om een jonge renner meteen te vergelijken met iemand met zo'n palmares. Dus voorlopig praat Anony wel een beetje poep hoor, wat jij cyclad.
Sub Culture 02 augustus 2017 16:18
Wat een vermoeiend gezever.
Dollevoet 02 augustus 2017 17:54
Persoonlijk ben ik op dit moment,qua klimmen, meer onder de indruk van Benoot.
Anony 02 augustus 2017 18:02
Ik denk dat hij qua type het meest aansluit bij Dani Moreno. Nergens garandeer ik dat hij hetzelfde palmares bijeen zal rijden. Ik denk dat je vooral met veel poep in je ogen dingen leest, en daardoor weinig juist interpreteert. Doei.
Eindhovuh 02 augustus 2017 18:38
De Belgen hebben wel wat talent weer ja.
El Chaba 02 augustus 2017 18:45
Voor een renner die goed is in het Vlaamse werk, is zijn klimwerk zeker knap te noemen maar het is toch echt (lang) niet goed genoeg om een rol van betekenis in de top 10 van het klassement van de grote rondes en/of zwaardere kleine rondes te spelen.
Walnoot 02 augustus 2017 23:08
Voor een jochie van 23 in zijn eerste gronde ronde was het ook niet slecht. Het is geen Barguil, eens, maar hij zou best klassementen moeten kunnen rijden als hij zich er op toe zou leggen.
cyclingfreakske 02 augustus 2017 23:47
... kuch kuch.......

ik kan u alvast wakker maken met te zeggen dat Teuns geen hoogvlieger is en word in het hooggebergte ondanks zijn klimtalent.
De Plus is daar meer bevoordeeld van moedr natuur uit.
.
de verbeterde versie van Valverde.... Valverde stond op die leeftijd al hele provincies voor.
niettegenstaande is Teuns een trager groeiend talent, bij zijn profdebuut leek hij snel op te komen maar vorig jaar bleef hij vrijwel volkomen uit beeld. (pech en aanpassing)
Dit jaar lijkt hij dan toch verdere opgang te maken,
Dyans's specialiteit zal het soort etappes zijn met aankomsten met wat steile percentages en niet te lang.
San Sebastian, RV Lombardije, Ardennen klassiekers, kleiner rondewerk met steiler klimwerk (bv Tirreno Adriatico) kunnen een specialiteit worden.
Groot rondewerk lijkt beloftevol maar het blijft afwachten, ondanks hij vanaf de juniors opgeleid is naar ronderenner.

Voor 2018 is het best voor hem dat hij zich zodanig positioneert in het team dat hij een soort meesterknecht word voor finales en daar veel van tracht te leren.
Hij zou in enkele wedstrijden onder Van Avermaet kunnen werken
in wat rondewerk zich in beeld trachten te rijden voor een kopman, met optie om zelf af te werken (waar kan) Dat zou hem definitief op de Protour kaart zetten en zijn marktwaarde flink optrekken. Hij is alvast graag gezien in het BMC team door de andere renners.

Best mogelijk dat hij de Vuelta gaat doen,

Qua Belgisch rondetalent, lijkt enkel De Plus een kandidaat voor een top tien in de toekomst in groot rondewerk.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/08/2017 23:48 door cyclingfreakske.
Carlos Danger 03 augustus 2017 00:00
Er is een groot ploegleider verloren gegaan.
lodjan 03 augustus 2017 06:49
....kuch kuch......winking smiley
Ziender Ogen 03 augustus 2017 12:31
Gezondheid!

Er heerst een zomergriepje op het prikbord..
Wim De Craene 04 augustus 2017 08:10
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------

> Qua Belgisch rondetalent, lijkt enkel De Plus een
> kandidaat voor een top tien in de toekomst in
> groot rondewerk.

Bjorg Lambrecht.
ton duk 04 augustus 2017 10:29
Er lijkt best een redelijk aantal belgische ronderenners aan te komen...maar ja,dat hebben "we" wel vaker gedacht...
gr
cyclingfreakske 07 augustus 2017 21:24
LIJKT eentje te worden maar ....afwachten hoe de eerste 2-3 jaren bij de profs gaan.
in ekj geval wel veelbelovend wat hij nu vanaf de juniors tot nu liet zien

Of hij De Plus zal evenaren vanaf zijn debuut zal echt afwachten zijn en ik twijfel of dat ook zal lukken... ik vermoed dat hij net iets meer aanpassingstijd nodig gaat hebben, En mogelijk bij de profs zich niet kan profileren als klimmer... we zullen zien, ook al omdat het afhangt is wat soort profwedstrijden men hem gaat inzetten.
Ik hoop ook wel dat hij slaagt en geschikt parcours in zijn proframma's voor de wielen krijgt.
El Chaba 13 augustus 2017 05:50
Zeg, Spaak, word nou eindelijk eens wakker, man!
(Twee keer..!)

Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen