Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

De favorieten voor de Vuelta volgens Wielerupdate

Gepost door Luijt 
Luijt 16 augustus 2017 10:21
Van Wielerupdate.nl

De Vuelta a España is de ronde met onafgeronde zaken voor Chris Froome, de ronde waar Steven Kruijswijk zijn mislukte Giro d'Italia goed kan maken en de ronde waar Fabio Aru en Romain Bardet azen op revanche na de Tour de France. WielerUpdate.nl zet de klassementsfavorieten op een rij.

Podiumkandidaten
Onder de kandidaten voor het eindpodium in Madrid mogen wat ons betreft Tourwinnaar Chris Froome, Romain Bardet (derde in de Tour), Fabio Aru, Vincenzo Nibali en Steven Kruijswijk gerekend worden. Maar wat is een Vuelta zonder verrassingen? Zie dit overzicht als een ruwe inschatting, want met acht aankomsten bergop is er elke dag kans op spektakel uit onverwachte hoek.

Chris Froome
Team Sky

Natuurlijk is de winnaar van de afgelopen Tour de France een van de grote blikvangers in deze Vuelta a España. Vorig jaar vocht Chris Froome een geweldig duel uit met Nairo Quintana. De Colombiaan won, Froome werd voor de derde keer in zijn carrière tweede in het eindklassement. En dus zal de Brit dit jaar willen bewijzen dat hij echt twee grote rondes in een jaar kan winnen. Wout Poels is schaduwkopman van Team Sky en waarschijnlijk een van de belangrijkste helpers straks in het hooggebergte.

Romain Bardet
AG2R-La Mondiale

Tijdrijden, daar heeft Romain Bardet het niet zo op. Hoewel de Vuelta ook dit jaar start met een ploegentijdrit (in Nîmes) en er onderweg nog een individuele tijdrit op het programma staat (etappe 16, zo goed als vlak en 40,2 kilometer lang), ligt de focus duidelijk op het klimmen. Daar houdt de Fransman wel van. Zoals gezegd, er liggen acht aankomsten bergop te wachten op de renners. In de Tour liet Bardet al zien dat hij als klimmer niet onder hoeft te doen voor mannen als Froome en Aru.

Vincenzo Nibali
Bahrain Merida

In de Giro d'Italia werd duidelijk dat Nibali niet direct meer bij de allerbeste ronderenners van deze aardkloot hoort. Maar vlak hem niet uit, zeker niet in de koerschaos die de Vuelta steevast teweeg brengt. Nibali is niet vies van wat risico in een afdaling of een verrassingsaanval. Daar zou hij weleens ver mee kunnen komen in deze Vuelta. Daarnaast is zijn grote voordeel dat er geen Tour in zijn benen zit. Nibali heeft zich na de Giro zorgvuldig kunnen voorbereiden op deze Ronde van Spanje.

Fabio Aru
Astana

Hij leek in juli de grootste uitdager te worden van Froome in de Tour toen hij na etappe twaalf het geel om zijn schouders kreeg. Maar de Italiaan werd ziek en zakte langzaam weg in het klassement. Met een beetje mazzel blijft Fabio Aru nu fit en kan hij opnieuw een poging om Froome van eindwinst af te houden in een grote ronde. In 2015 was Aru nog de beste in de Vuelta. De vraag is natuurlijk wel hoe fit hij nog is na die zware Tour?

Steven Kruijswijk
LottoNL-Jumbo

Steven Kruijswijk zag zijn Giro d'Italia mislukken dit jaar. Daarna heeft de rossige Brabander weinig gekoerst en zich gericht op trainingsstages. Hoe Kruijswijk ervoor staat, is dus een klein vraagteken. Met George Bennett in de ploeg is er bovendien een schaduwkopman bij LottoNL-Jumbo die lang mee zou moeten kunnen op de bergen tijdens deze loodzware Vuelta. Maar Kruijswijk is de kopman en zal zijn status van kandidaat eindwinnaar willen bevestigen in Spanje.

Outsiders
Onder de outsiders de renners die zeker in de top-tien kunnen eindigen en, als alles meezit, zelfs een gooi zouden kunnen doen naar het eindpodium. Mannen als Wilco Kelderman (de kopman van Team Sunweb) en Ilnur Zakarin horen volgens ons in deze categorie.

Rafal Majka
BORA-hansgrohe

Rafal Majka viel uit in etappe acht van de Tour de France en is daarom waarschijnlijk fitter dan zijn concurrenten voor het klassement die de Tour wel uit hebben gereden. In de Ronde van Polen werd Majka tweede en liet hij zijn goede vorm zien - misschien wel de beste vorm van alle mannen die van start gaan in deze Vuelta. En ook voor Majka geldt: hij kan als klimgeit zijn hart ophalen met het parcours van deze Ronde van Spanje.

Adam Yates
Orica-Scott

Orica-Scott komt met Esteban Chaves, Simon Yates én Adam Yates aan de start. Chaves viel tegen in de Tour, Simon Yates reed de Tour de France en Adam Yates is na zijn negende plek in de Giro d'Italia klaar om nog een keer te knallen in een grote ronde. De Australiërs schuiven hem en Chaves naar voren als de kopmannen, de rol van Simon Yates is vrijer. Met het matige optreden van Chaves in Frankrijk gokken wij erop dat Adam Yates de man voor het klassement zal worden bij Orica-Scott.

Ilnur Zakarin
Team Katusha-Alpecin

Ilnur Zakarin wist de Ronde van Italië in mei af te sluiten met een vijfde plek in het klassement. Daarmee bevestigde de Rus zijn status van rondetalent. Maar het was pas zijn eerste top-tienklassering in een grote ronde, en dus is voorzichtigheid geboden in de verwachtingen wat betreft deze Vuelta. In de Ronde van Polen werd hij achter mannen als Majka, Nibali, Poels, Adam Yates, Kelderman en Oomen elfde in het eindklassement.

Andrew Talansky
Cannondale-Drapac

Andrew Talansky werd vorig jaar vijfde in de Vuelta en hoort dus zeker thuis in deze lijst. Maar een 49ste plaats in het eindklassement van de Tour de France, dat valt niet mee. Daarna wist De Amerikaan de Clásica San Sebastián niet uit te reden en deed hij aan geen koers meer mee. Kortom: de vorm van Talansky is niet geweldig de laatste maanden. Alleen in de Ronde van Californië deed hij dit jaar goed mee, met een derde plaats algemeen. Maar dat was al in mei...

Wilco Kelderman
Team Sunweb

Dat Wilco Kelderman kopman zou zijn van Team Sunweb, was al bekend voordat Girowinnaar Tom Dumoulin aangaf niet mee te gaan naar Spanje. Kelderman lijkt in goeden doen, hij werd bijvoorbeeld vierde in de lastige Ronde van Polen. Maar is Sunweb sterk genoeg om hem goed te kunnen steunen? De Duitse ploeg gaat met vijf (!) debutanten van start, daar zit wel rondetalent Sam Oomen bij. En ook Tour-bergkoning Warren Barguil is van de partij.

Bob Jungels
Quick-Step Floors

Bob Jungels gaat voor het eerst in zijn carrière twee grote rondes in een jaar rijden. Dit jaar was hij de beste jongere in de Ronde van Italië, waar hij achtste werd in het eindklassement. Maar vooral het dragen van de roze trui (vijf dagen) en het winnen van de vijftiende etappe gaven de Luxemburger moraal. In de Ronde van Polen stapte Jungels weer op (afgezien van de Luxemburgse kampioenschappen), daar werd hij twaalfde.

Louis Meintjes
UAE Team Emirates

Louis Meintjes, nog zo'n toptalent voor de grote rondes. De Zuid-Afrikaan werd voor de tweede keer op rij achtste in de Tour de France. Ook vorig jaar ging Meintjes na La Grande Boucle naar de laatste grote ronde van het jaar, toen werd hij veertigste. Het wordt dus interessant om te zien of Meintjes verder is in zijn ontwikkeling en dit jaar wel voor een topklassering kan gaan. In 2015 werd Meintjes al een keer tiende in het eindklassement.

Tejay van Garderen
BMC

Naar eigen zeggen gaat BMC naar de Vuelta met Tejay van Garderen, Nicolas Roche en Samuel Sánchez als mogelijke kandidaten voor een goed klassement. De potentie van Van Garderen is al jaren duidelijk, hij werd al twee keer vijfde in de Tour de France. De laatste jaren wil het minder lukken bij de Amerikaan. Dit jaar werd hij twintigste in de Giro d'Italia en ook in de Ronde van Polen (25ste) kon hij niet overtuigen. Van Garderen is dus een groot vraagteken.

Alberto Contador
Trek-Segafredo

Hij start met rugnummer één en zal na deze Vuelta zijn carrière afsluiten. Daarmee neemt een groot ronderenner afscheid van het profpeloton. Hoewel de Spanjaard in de Tour de France negende werd, lijkt zijn vorm tanende. Het is nog maar de vraag wat de plannen van Contador in Spanje zijn. Misschien is dat wel vooral spektakel brengen aan de Spaanse fans en een rit winnen. Zijn klassement zou door die instelling weleens ten onder kunnen gaan.
Luijt 16 augustus 2017 10:25
Voor sommige prikkers zal het een hele opluchting zijn dat de namen van Kruijswijk en Kelderman nu wel genoemd worden, de eerste zelfs als podiumkandidaat.
Het is dan ook een Nederlandse site.

Mijn interesseren dit soort lijstjes nauwelijks;
maar wat ik er wel over kwijt wil is dat men Nibali ten onrechte afschrijft als één van de beste ronderenners op basis van 1 iets mindere Giro en dat Van Garderen mag worden afgevoerd van het lijstje outsiders.
Leon 16 augustus 2017 10:49
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> Van Wielerupdate.nl

> Naar eigen zeggen gaat BMC naar de Vuelta met
> Tejay van Garderen, Nicolas Roche en Samuel
> Sánchez als mogelijke kandidaten voor een goed
> klassement.

En Caruso, gaat die rittenkapen of zo? Lijkt me op basis van zijn prestaties dit jaar een geschiktere kopman dan het genoemde trio.
Sub Culture 16 augustus 2017 11:06
Vreemd dat David De La Cruz wordt stilgezwegen.
El Mik 16 augustus 2017 11:19
Zit er bij de Jetse Bol ploeg nog iemand die kan verrassen?
Cecchini 16 augustus 2017 11:55
Eén mindere ronde ? Gewoon derde na één van de grootste renners van dit moment én een veelvuldig Grote Ronde Winnaar, en ook nog eens een vaste podium kandidaat. Dumoulin wordt nog door menigeen steeds weggezet als een soort toevalswinnaar. Nibali is denk ik gewoon op waarde geklopt.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/08/2017 18:22 door Cecchini.
El Mik 16 augustus 2017 12:02
Inderdaad, Quintana zat naar mijn mening ook gewoon op of boven zijn niveau van de Tour en Vuelta van vorig jaar en Pinot was top.
Vorig jaar, toen was Nibali duidelijk minder in de Giro ook al won hij wel.
predator 16 augustus 2017 12:51
Nibali lijkt me, ook gezien zijn ervaring en het niet rijden van de Tour, de grootste favoriet.
Heisenberg 16 augustus 2017 12:51
Ook Dennis geef ik meer kans op een goed klassement dan deze drie.

Naast De la Cruz mis ik ook Pozzovivo in dit overzicht. En Chaves kwam in de Tour net terug van een blessure. Vorig jaar goed in zowel de Giro als Vuelta.
Curzio 16 augustus 2017 16:51
Eigenlijk heeft Nibali nooit meer het niveau gehaald van de Tour die hij won (en ook de jaren daarvoor leek hij me iets sterker dan nu, maar misschien was de concurrentie wel zwakker). Ook dit jaar moest hij toch een aantal keren serieus plooien.
Orakel 16 augustus 2017 17:22
Froome, Nibali, Adam Yates lijkt mij het podium indien ze gevrijwaard blijven van pech.
Nibali wordt eigenlijk al jaren onderschat. Heeft een palmares waar bijna niemand aan kan tippen, laat staan qua diversiteit.
Een Nibali dicht tegen zijn topniveau is, mede door zijn frisheid, misschien wel de grootste uitdager van Froome.
Carlos Danger 16 augustus 2017 17:37
El Mik Schreef:
-------------------------------------------------------
> Zit er bij de Jetse Bol ploeg nog iemand die kan
> verrassen?


Jetse Bol.
Wielerspel 16 augustus 2017 23:15
Voor de liefhebbers organiseer ik nog een leuk Vuelta Espana Spel, waarmee je ook nog het Goede Doel steunt!

Interesse? Laat het weten...
Sub Culture 17 augustus 2017 07:39
Klonk interessant tot je over een goed doel begon.
jellevaart 17 augustus 2017 10:28
Zet mijn geld op Kelderman, dat kan weleens de verassing worden, vooral omdat je ziet dat zijn hele ploeg al het hele jaar goed rijdt, de trainingsbegeleiding is simpelweg goed in orde.
El Mik 17 augustus 2017 11:06
Ze zingen over België, zou jou toch wel moeten aanspreken?
Wielerspel 17 augustus 2017 23:54
Interessant tot in over een Goed Doel begin, aparte beredenering ????
Prikdude 18 augustus 2017 00:19
Niks over De la Soul?
Ik bedoel Cruz
Maar niet de tuinman
Pepé le Pews matras
Of een pratende beer
Maar de enorme kneus
Die getekend is
Voor het luchtledige

Dieproeten hengstwed: Lach to the Lan, Mort en vie.
Sub Culture 18 augustus 2017 11:44
Kan dit ophouden?
Luijt 18 augustus 2017 13:36
Op NOS.nl interview met Kelderman over zijn kopmanschap in de Vuelta.
Lief!
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen