Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Zeeman klaar met 'gigantisch frustrerende' tegenslagen Lotto-Jumbo

Gepost door rustdag 
rustdag 08 april 2015 08:15
Zeeman klaar met 'gigantisch frustrerende' tegenslagen Lotto-Jumbo

Ploegleider Merijn Zeeman hoopt dat er snel een einde komt aan de pech die Lotto-Jumbo dit voorjaar achtervolgt. Iedere kopman van de Nederlandse formatie kreeg al te maken met tegenslag en er is nog geen koers gewonnen.

"Het is gigantisch frustrerend, maar we moeten gewoon zorgen dat we een goed plan hebben om weer in de spiraal naar boven te komen", aldus de ploegleider van Lotto-Jumbo, woensdag actief in de Scheldeprijs, tegen NU.nl.

Robert Gesink, Laurens ten Dam, Moreno Hofland en Tom Van Asbroeck moesten al wedstrijden missen. Een griepje speelde Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman even parten in de eerste maanden van 2015.

"We hebben laatst een document gemaakt en daarin werd duidelijk dat 70 procent van de renners griep heeft gehad. We hebben daarnaast extreem veel te kampen met blessures van mensen die er lang uit zijn."

"Dat kan geen enkele ploeg opvangen, maar dat telt natuurlijk niet. Die nul staat er gewoon. We evalueren en reflecteren onze werkwijze continu, maar tegen zoveel griepgevallen kun je je niet wapenen."
Balen

Lotto-Jumbo heeft daarnaast het probleem dat er minder renners zijn dan in de Belkin-tijd en er zodoende weinig kleine koersen gereden worden. "Het is niet zomaar even winnen in de World Tour. We hebben het over de absolute wereldtop van een hele gemondialiseerde sport. Je moet daar verschrikkelijk goed voor zijn."

"We hebben twee sprinters die voor overwinningen moeten zorgen, massasprints zijn toch de beste kans. Maar Van Asbroeck valt uit in de Driedaagse van West-Vlaanderen en Hofland is al het hele jaar ziek. Het is balen, maar daar laat ik niet zoveel ruimte toe. We moeten verder en een nieuwe stap gaan maken."

Door de tegenslagen moet Lotto-Jumbo noodgedwongen andere keuzes maken. Zo is de onervaren George Bennett deze week kopman in de Ronde van Baskenland, onderdeel van de World Tour, bij afwezigheid van Gesink.

Ziek

Mike Teunissen moest die koers maandag al na één etappe verlaten door de gevolgen van een eerdere val. Brian Bulgac ging dinsdag onderuit en stapte eveneens af.

Martijn Keizer rijdt weer rond in het Baskenland omdat Paul Martens op het laatste moment ziek afhaakte. De tijdritspecialist zou eigenlijk woensdag met Kruijswijk op trainingskamp gaan in Spanje richting de Giro d'Italia.

Hofland zou op zijn beurt in de Scheldeprijs van start gaan, maar is nog onvoldoende hersteld van ziekte. Ook Rick Flens moet afzien van deelname omdat hij niet fit is. De Zaandammer moet zondag Sep Vanmarcke ondersteunen in Parijs-Roubaix. De Belg wil daar zijn teleurstellende optreden in de Ronde van Vlaanderen goedmaken.
Leon 08 april 2015 08:30
rustdag Schreef:
-------------------------------------------------------

> Lotto-Jumbo heeft daarnaast het probleem dat er minder renners zijn dan in de Belkin-tijd
> en er zodoende weinig kleine koersen gereden worden
> "Het is niet zomaar even winnen in de World Tour.
> We hebben het over de absolute wereldtop van een
> hele gemondialiseerde sport. Je moet daar
> verschrikkelijk goed voor zijn."
>

Wel een beetje bij de les blijven, Zeeman. L-J is lang niet de enige ploeg die nog geen WorldTour-overwinning heeft behaald, dus daar ligt het probleem niet. Je kunt dan wel beweren dat er "weinig kleine koersen gereden worden", maar het merendeel van de koersen die de ploeg heeft gereden waren niet-WT-koersen. Alle 5 podiumplaatsen van de ploeg werden ook in continentale koersen genoteerd. Dus w.b. het "niet zomaar even winnen in de WorldTour": doe het dan in andere koersen.
Olano 08 april 2015 09:39
Op zich met je eens, maar we weten niet wat de vraagstelling is geweest. Misschien is er specifiek gevraagd waarom er niet gewonnen wordt in een WT-wedstrijd. Helaas staan de vragen er niet bij, dat zou in veel gevallen wat meer duidelijkheid geven...
arki 08 april 2015 09:39
Magere prestaties zijn wel logisch. Van de vier kopmannen hebben er twee niet of nauwelijks gereden (Hofland, Gesink). De andere (Kelderman en Vanmarcke) zijn goed voor hooguit een paar overwinningen per jaar. De rest van de ploeg is pelotonvulling/knechten.
Sub Culture 08 april 2015 09:42
Gewoon te weinig directe kwaliteit.
Veel renners die de voorbije jaren nooit een plekje zouden hebben gekregen binnen deze ploeg.

Jonge renners die nog moeten groeien als prof.
Als de weinige goeie renners die er nog restten dan geconfronteerd worden met pech, ziekte of een mindere vorm dan krijg je dit soort 'resultaten'.
JW 08 april 2015 09:59
Heel passend in de huidige reeks zou zijn als Sep a.s. zondag in gewonnen positie door materiaalpech de strijd moet staken...Dat soort dingen..

Afgaande op de reacties op verschillende sites zijn veel zogenaamde "fans" er al weken klaar mee.
Wie vaak wint heeft veel meer vrienden.... En supporters die ook bij eindeloze tegenslag hun team niet afvallen zijn dun gezaaid. (Af en toe voel ik me best eenzaam hier winking smiley )

Als je alles van tevoren weet kies je ook niet zo'n opvallend tenue. Zelfs in de regen zijn ze vanuit de heli heel goed te zien, zelfs voor mevr. Van Z. met haar lasogen.
Een ideale kleur voor een ploeg die veel voorin rijdt. Nu komt het even slecht uit, want ook als de renners er vooraan niet meer bij zijn valt het meteen op.

En verder ? Geduld is een schone zaak, en ook aan alle tegenslag komt wel een keer een einde.
Hup Lotto !



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/04/2015 10:00 door JW.
malheur 08 april 2015 10:01
Als je alles van tevoren weet kies je ook niet zo'n opvallend tenue. Zelfs in de regen zijn ze vanuit de heli heel goed te zien, zelfs voor mevr. Van Z. met haar lasogen.
Een ideale kleur voor een ploeg die veel voorin rijdt. Nu komt het even slecht uit, want ook als de renners er vooraan niet meer bij zijn valt het meteen op.


Muisgrijs was dus beter geweest?
testa della corsa 08 april 2015 10:08
Het belangrijkste nieuws in dit bericht is overigens het volgende zinnetje: 'Martijn Keizer rijdt weer rond in het Baskenland omdat Paul Martens op het laatste moment ziek afhaakte'

U begrijpt natuurlijk wel dat daarmee die Ardense koersen ook geen top tien plekken gaan opleveren. Martens zou de enige geweest zijn die daar met wat geluk een keer een mooie uitslag kan rijden. Of hebben ze nog ijzers in het vuur?
Fashionisto 08 april 2015 10:11
Waarom is het überhaupt een renner tot kopman te bombarderen terwijl die niet over de benodigde capaciteiten beschikt? Zo had Lotto-JumboNL er beter aan gedaan om te starten met acht 'vrijbuiters' (en dat te communiceren), in plaats van Bennett tot kopman benoemen op basis van zijn 10e plek in Tour Down Under.
Hangmat 08 april 2015 10:13
Precies Sub. Een erg matige ploeg waar bij kleine tegenslagen voor de beste renners weinig van over blijft...
Eazster 08 april 2015 10:17
Ik vind wel dat je een beetje doorslaat in de verdediging JW . Kritiek uiten is wat anders als een ploeg niet steunen. Als een regisseur een slechte film maakt ,end e rest van z'n oeuvre is goed maakt het dat alsnog een slechte film, geen slechte regisseur.
Pech speelt hen parten dat klopt ,maar misschien kun je ook wel stellen dat ze hun team een beetje hebben overschat.
Mollema en Boom in de ploeg houden of vervangen was natuurlijk niet te doen met het huidige budget.
Toch Markus heeft het niveau niet van een Bos wat ze wel een beetje hadden verwacht. George Bennet zou de leemte moeten opvullen in de kleinere niet WT rondjes ,maar check diens uitslagen eens ,dat is niet alleen de leeftijd.
Vanmarcke piekt te vroeg en nu hebben ze zonder Boom geen bliksemafleider smiling smiley . Tjallingi ,Leezer ,Flens ,van Emden ,De Weert ,Bulgac ,Keizer,Wynants en Lindeman zijn allemaal sterke dienstbare coureurs maar totaal geen puntenpakkers ,ook hier zie je dat de spreiding in knechten die ook kunnen winnen wel iets sterkere selectie voorhanden is bij ander ploegen.
Kritiek mag je van mij verdedigen ,maar schuif het niet zo makkelijk weg op pech ,alle teams kampen daarmee . Met zo'n mwah het komt wel weer attitude word het voor Lotto-Jumbo ook niet beter.
Eindhovuh 08 april 2015 10:19
Er zal ongetwijfeld veel tegenslag zijn bij het team. Maar je moet ook eerlijk zijn over het falen van de ploegleiding. Omdat de communicatie over de nieuwe sponsors zo onduidelijk was gingen een aantal renners verder kijken. Vervolgens stelde Lotto als eis dat Kelderman, Gesink en Vanmarcke behouden bleven. De laatste 2 hadden een doorlopend contract dus dat was geen probleem. Kelderman was echter al bijna rond met een andere ploeg en zeer gewild.
Die kon dus de hoofdprijs eisen, logischerwijs. Kelderman is natuurlijk een groot talent, maar nog geen gearriveerde veelwinnaar. Datzelfde geldt voor de andere kopmannen die allemaal een vergelijkbaar salaris verdienen vergeleken met hun concurrenten die meer winnen(potentiële tourwinnaars uitgesloten).

Vervolgens wisten Plugge, Zeeman en consorten dat Jumbo wss 3 miljoen op tafel wilde leggen. Ze besloten echter om alle niet-kopmannen 20% salaris in te laten leveren voor ze de Jumbo-deal melden. Hierdoor konden ze de omkadering vervolgens op peil konden houden, lees, ploegleiding zelfde salaris, geen ontslagen, dure trainingskampen, etc. Dat zijn keuzes die je maakt.
Wellicht hadden ze die extra miljoenen beteren in enkele goede extra renners kunnen steken..........



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/04/2015 10:20 door Eindhovuh.
arki 08 april 2015 10:20
testa della corsa Schreef:
-------------------------------------------------------
> Het belangrijkste nieuws in dit bericht is
> overigens het volgende zinnetje: 'Martijn Keizer
> rijdt weer rond in het Baskenland omdat Paul
> Martens op het laatste moment ziek afhaakte
'
>
> U begrijpt natuurlijk wel dat daarmee die Ardense
> koersen ook geen top tien plekken gaan opleveren.
> Martens zou de enige geweest zijn die daar met wat
> geluk een keer een mooie uitslag kan rijden. Of
> hebben ze nog ijzers in het vuur?

Kelderman lijkt me de beoogde kopman en wellicht is Martens ook op tijd weer fit. Verder zal er weer een erg matige ploeg aan de start staan.
Hangmat 08 april 2015 10:20
Naast dat ze geen uitslagen rijden reden ze tot voor kort ook onzichtbaar (best knap met die gele shirts). Nu maar hopen dat ze meer gaan aanvallen, dan kan het zo maar een keer meezitten.
Ed@ 08 april 2015 10:21
JW Schreef:
-------------------------------------------------------
> Heel passend in de huidige reeks zou zijn als Sep
> a.s. zondag in gewonnen positie door materiaalpech
> de strijd moet staken...Dat soort dingen..
>
> Afgaande op de reacties op verschillende sites
> zijn veel zogenaamde "fans" er al weken klaar
> mee.
> Wie vaak wint heeft veel meer vrienden.... En
> supporters die ook bij eindeloze tegenslag hun
> team niet afvallen zijn dun gezaaid. (Af en toe
> voel ik me best eenzaam hier winking smiley )
>
> Als je alles van tevoren weet kies je ook niet
> zo'n opvallend tenue. Zelfs in de regen zijn ze
> vanuit de heli heel goed te zien, zelfs voor mevr.
> Van Z. met haar lasogen.
> Een ideale kleur voor een ploeg die veel voorin
> rijdt. Nu komt het even slecht uit, want ook als
> de renners er vooraan niet meer bij zijn valt het
> meteen op.
>
> En verder ? Geduld is een schone zaak, en ook aan
> alle tegenslag komt wel een keer een einde.
> Hup Lotto !

Ook zonder tegenslag zal er nauwelijks iets gewonnen worden.
Kwaliteit in deze ploeg is veel te mager. Zowat elke renner presteerd bovendien onder de mogelijkheden
Ook inspireerd een ploegleider met een zuurpruim gezicht als Melkert niet echt.
Maar hij zal bij de volgende ploegenpresentatie wel weer wat papiertjes uitdelen omdat ze zo goed hun best hebben gedaan.
Nee een harde hand is hier de enige manier om er nog iets van te maken.
testa della corsa 08 april 2015 10:37
De selectie is veel te mager. Daar kampen trouwens meer teams mee. Roompot haalt zelfs in de kleinste koersjes nauwelijks resultaat en gaat straks ook inzien dat Hoogerland niet meer in staat is om een hoog niveau te halen. Maar wat te denken van Qhubeka? Overal sprinters opvissen (ciolek, Goss, Bos, Bo Hagen) en nergens resultaat halen.

Is het dan toch de 'visie' van een ploeg zoals Giant die de doorslag geeft? Zijn er boefjesploegen die het verschil op ongeoorloofde wijze maken (de magische wederopstanding van het uit de MPCC vetrokken Lampre?) Is het een combinatie van oorzaken waardoor verschillen tussen bepaalde ploegen zo groot zijn?
Slimmerd 08 april 2015 10:44
Volgens mij heeft MTN met de klimmersafdeling nog wel de nodige resultaten, dus die vergelijking gaat mank volgens mij.
Komt ook nog bij dat je ze nu vergelijkt met niet-WT teams.
shake 08 april 2015 10:45
Ed@ schreef

> Ook zonder tegenslag zal er nauwelijks iets
> gewonnen worden.
> Kwaliteit in deze ploeg is veel te mager. Zowat
> elke renner presteerd bovendien onder de
> mogelijkheden.

Als ik jou moet geloven dan vind ik de prestaties van de LJ-ploeg nog meevallen. Magere kwaliteit, tegenslagen en ondermaats presteren en dan nog niet eens laatste staan in WT-stand.

> Ook inspireerd een ploegleider met een zuurpruim
> gezicht als Melkert niet echt.

Bij Etixx valt dat wel mee hoor.

> Maar hij zal bij de volgende ploegenpresentatie
> wel weer wat papiertjes uitdelen omdat ze zo goed
> hun best hebben gedaan.
> Nee een harde hand is hier de enige manier om er
> nog iets van te maken.
william 08 april 2015 10:46
Roompot heeft natuurlijk een veel kleiner budget. Die hebben renners moeten contracteren die normaal gesproken niet in aanmerking kwamen om prof te worden, of die bij andere ploegen tekort kwamen. Hoogerland en de Kreders moeten het daar eigenlijk doen, dat zegt genoeg.
Arsimo 08 april 2015 10:55
De basis van Lotto-Jumbo is gewoon smal voor een WT-equipe. Daarmee serieus succes behalen kan wel maar dan moet in een aantal belangrijke koersen echt alles meezitten - alles gewoon is dan niet voldoende. En nu zitten ze in zelf in het andere uitsterste van het spectrum: de hoek waar de klappen vallen en ja dan komt er met zo'n selectie helemaal niets uit. Tel daarbij op dat ze vanuit het verleden al niet zo'n denderend track record hebben ten aanzien van goed succesvol pieken. Misschien bij de collega's van het schaatsen informeren hoe die dat doen? Slechter dan nu kunnen ze er niet van gaan fietsen tenslotte.
Blueprint 08 april 2015 11:28
Er is niets magisch aan de wederopstanding van Lampre: ze hebben dankzij Merida meer budget en daarvan konden ze Costa halen. Verder blijft het op WT-niveau een middelmatige ploeg.
JW 08 april 2015 11:29
Juist de meeste renners die vorig jaar WT-punten pakten zijn weg gegaan. Al voor de start van het seizoen waarschuwde ik ervoor dat je van dit team niet zo heel veel overwinningen mocht verwachten.
Als dan ook nog van de weinig overgebleven potentiële puntenpakkers Gesink en Hofland wegvallen, dan wordt de spoeling erg dun.

Als alle teams "op vergelijkbare wijze" met zoveel pech kampen daag ik je toch uit een vijftal teams te noemen die hiermee vergelijkbaar zijn. Goed, vier is ook genoeg. Of slechts drie, om je te matsen winking smiley

Dat ze hun team toch nog wat overschat hebben lijkt me goed mogelijk. Maar ik denk ook dat door alle tegenvallers en uitvallers de druk nu soms wel erg veel op de jonge renners komt te liggen. In een goed draaiende ploeg is het voor dat soort renners wat gemakkelijker goed te presteren.

Maar zelfs als vrijwel iedereen dit voorjaar fit was geweest denk ik dat het aantal overwinningen vrij minimaal zou zijn geweest. Dit is, ook m.i., geen team dat veel gaat winnen. Zeker niet op de korte termijn.
Dat was in elk geval mijn verwachting, en daar kan ik goed mee leven. Ik was vooral blij dat de ploeg, met een belangrijk deel van de oude kern, in stand kon blijven. En dat ben ik nòg steeds, incl. de heel bescheiden verwachtingen.
En juist dàt verdedig ik.

Het enige alternatief was geweest de stopzetting van de ploeg !
Dan toch heel wat liever dit. En ik denk nog steeds dat dit project gaat slagen !

Kritiek is prima, maar alle hoon die wordt uitgestort over renners die beslist hun uiterste best doen vind ik altijd, wie het ook treft, verwerpelijk. Meer iets voor voetbal"fans".



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/04/2015 11:37 door JW.
marksi 08 april 2015 11:29
Tja de kopmannen zijn geen echte winnaars. Dan wordt het heel erg lastig als je ook nog eens op het tweede garnituur bezuinigt. Daarbij valt me al een tijdje op dat (jonge) renners zich erg langzaam ontwikkelen binnen de ploeg. Waar dat exact aan ligt, laat zich enkel raden. Wat ik wel constateer is dat de ploeg minder dan andere ploegen uitstraalt dat er alles aan wordt gedaan om te winnen (op zekere hoogte misschien maar goed ook). Zowel qua cultuur, materiaal als begeleiding vind ik het soms wat vrijblijvend ogen.
Blueprint 08 april 2015 12:26
Afgezien van de pech die in sommige gevallen is opgetreden, stijgt er niemand boven zichzelf uit en weten de kopmannen zonder pech ook niet echt te imponeren. De slachtofferrol, die Zeeman hier aanneemt, lijkt me dan ook ongepast.
ton duk 08 april 2015 13:22
Er is gewoon een strijd bezig binnen Lotto-Jumbo....zie de Telegraaf gister en dit artikel vandaag
Als het buiten de ploeg rommelt, is het moeilijk om resultaten neer te zetten....zeker met een gefrustreerde omkadering (masseurs,verzorgers,fietsenmakers,
chauffeurs e.d)

gr Ton DUK
Dennis 08 april 2015 13:31
Waarom iedereen zo scherp op TLJ is dat het de enigste ned ploeg op WT nivo is. Daar zit ook het dubbele in, Je wilt niet dat deze laatste NED protour ploeg aan hevige kritieken het onderspit delft, maar je wilt wel dat ze naar behoren gaan presteren. Maar hoe??

Gegeven is:
* Veel zieke, blessures
* Kleine ploeg
* Te weinig winnaars, maw veel knechten/jong talent.

In de voetballerij kun je bv ander systeem gaan spelen, trainerswissel, nieuwe spelers halen. In het wielrennen is dat toch anders.
De vraag is dan wat moet men doen om het tij te keren?
ik hoor wel eens een andere ploegleiding, gaan coureurs daar echt harder van trappen? wordt je dan niet ziek?
Rouleur 08 april 2015 13:36
Waarop baseer je de trage ontwikkeling? De drie maanden die het seizoen oud is? Een jongen als Marc Goos had mooie sen kunnen maken, maar is de dupe geworden van een parcours dat hem werd voorgeschoteld en is daardoor lang uitgeschakeld.
Kuiperinho 08 april 2015 13:44
Ed@ Schreef:
-------------------------------------------------------
> JW Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Heel passend in de huidige reeks zou zijn als
> Sep
> > a.s. zondag in gewonnen positie door
> materiaalpech
> > de strijd moet staken...Dat soort dingen..
> >
> > Afgaande op de reacties op verschillende sites
> > zijn veel zogenaamde "fans" er al weken klaar
> > mee.
> > Wie vaak wint heeft veel meer vrienden.... En
> > supporters die ook bij eindeloze tegenslag hun
> > team niet afvallen zijn dun gezaaid. (Af en toe
> > voel ik me best eenzaam hier winking smiley )
> >
> > Als je alles van tevoren weet kies je ook niet
> > zo'n opvallend tenue. Zelfs in de regen zijn ze
> > vanuit de heli heel goed te zien, zelfs voor
> mevr.
> > Van Z. met haar lasogen.
> > Een ideale kleur voor een ploeg die veel voorin
> > rijdt. Nu komt het even slecht uit, want ook
> als
> > de renners er vooraan niet meer bij zijn valt
> het
> > meteen op.
> >
> > En verder ? Geduld is een schone zaak, en ook
> aan
> > alle tegenslag komt wel een keer een einde.
> > Hup Lotto !
>
> Ook zonder tegenslag zal er nauwelijks iets
> gewonnen worden.
> Kwaliteit in deze ploeg is veel te mager. Zowat
> elke renner presteerd bovendien onder de
> mogelijkheden
> Ook inspireerd een ploegleider met een zuurpruim
> gezicht als Melkert niet echt.
> Maar hij zal bij de volgende ploegenpresentatie
> wel weer wat papiertjes uitdelen omdat ze zo goed
> hun best hebben gedaan.
> Nee een harde hand is hier de enige manier om er
> nog iets van te maken.


Denk dat jij eerder een harde hand nodig hebt voor je dramatische kennis van de Nederlandse taal. Goede argumenten verder ook. Het zuurpruimgezicht van de ploegleider lijkt me wel de juiste oorzaak ja....

Geen grootse selectie icm pech lijken mij inderdaad eerder de oorzaken (in hoeverre je de pech van Gesink nog pech kunt noemen dat vraag ik me dan wel af)
arki 08 april 2015 14:04
Een ploegleiderswissel zal nu niet helpen, maar met een budget van 10 miljoen Euro had men toch betere renners moeten kunnen contracteren dan nu het geval is lijkt me.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/04/2015 14:04 door arki.
Ed@ 08 april 2015 18:19
Kuiperinho Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ed@ Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > JW Schreef:
> >
> --------------------------------------------------
>
> > -----
> > > Heel passend in de huidige reeks zou zijn als
> > Sep
> > > a.s. zondag in gewonnen positie door
> > materiaalpech
> > > de strijd moet staken...Dat soort dingen..
> > >
> > > Afgaande op de reacties op verschillende
> sites
> > > zijn veel zogenaamde "fans" er al weken klaar
> > > mee.
> > > Wie vaak wint heeft veel meer vrienden.... En
> > > supporters die ook bij eindeloze tegenslag
> hun
> > > team niet afvallen zijn dun gezaaid. (Af en
> toe
> > > voel ik me best eenzaam hier winking smiley )
> > >
> > > Als je alles van tevoren weet kies je ook
> niet
> > > zo'n opvallend tenue. Zelfs in de regen zijn
> ze
> > > vanuit de heli heel goed te zien, zelfs voor
> > mevr.
> > > Van Z. met haar lasogen.
> > > Een ideale kleur voor een ploeg die veel
> voorin
> > > rijdt. Nu komt het even slecht uit, want ook
> > als
> > > de renners er vooraan niet meer bij zijn valt
> > het
> > > meteen op.
> > >
> > > En verder ? Geduld is een schone zaak, en ook
> > aan
> > > alle tegenslag komt wel een keer een einde.
> > > Hup Lotto !
> >
> > Ook zonder tegenslag zal er nauwelijks iets
> > gewonnen worden.
> > Kwaliteit in deze ploeg is veel te mager. Zowat
> > elke renner presteerd bovendien onder de
> > mogelijkheden
> > Ook inspireerd een ploegleider met een
> zuurpruim
> > gezicht als Melkert niet echt.
> > Maar hij zal bij de volgende ploegenpresentatie
> > wel weer wat papiertjes uitdelen omdat ze zo
> goed
> > hun best hebben gedaan.
> > Nee een harde hand is hier de enige manier om
> er
> > nog iets van te maken.
>
>
> Denk dat jij eerder een harde hand nodig hebt voor
> je dramatische kennis van de Nederlandse taal.
> Goede argumenten verder ook. Het zuurpruimgezicht
> van de ploegleider lijkt me wel de juiste oorzaak
> ja....
>
> Geen grootse selectie icm pech lijken mij
> inderdaad eerder de oorzaken (in hoeverre je de
> pech van Gesink nog pech kunt noemen dat vraag ik
> me dan wel af)

Inderdaad mensen met een zuurpruim gezicht werken demotiverend
utrecht 08 april 2015 18:26
Gewoon een hele matige selectie. Voeg daaraan toe dat er totaal geen winnaarsmentaliteit binnen de organisatie is en dit is het logische resultaat.
marksi 08 april 2015 20:01
Ik vind dat veer renners bij LTJ (Belkin/Rabo) maar een beperkte ontwikkeling hebben laten zien van jonge renner in het peloton naar gevestigde renner. Het kan natuurlijk zijn dat ik teveel verwacht, maar ik kan weinig renners die bij het team de stap hebben gezet die ik van ze verwachtte.

Laten we bijvoorbeeld eens alleen maar naar het huidige team kijken:

Jos van Emden - in de beloften veel gewonnen kwam ook redelijk door bij de profs won een paar prologen, maar nu toch echt minder competitief.
Maarten Wynants - leek als subtopper in het klassiekerwerk elk jaar weer een stapje te zetten in zijn ontwikkeling bij Quick-Step, zette dit eerst door, maar stagneert inmiddels ook al twee seizoen
Paul Martens - kwam als jonge renner binnen die kon scoren in de kleine koersen, heeft dat doorgezet, maar geen stap kunnen zetten sindsdien
Barry Markus - Jonge gast die eerder stappen achteruit dan vooruit heeft gezet sinds bij de ploeg
Tom Leezer - reed zijn beste resultaten toen hij nog een jonge renner was, het gaat qua competitiviteit eerder achteruit de laatste jaren dan vooruit
Steven Kruijswijk - 1ste en 2de jaar bij de ploeg waren toch het beste in mijn ogen(wel veel blessureleed natuurlijk), maar iemand die zo binnenkomt verwacht je toch dat hij doorgroeit ondanks pech
Hofland - pure pech laatste tijd, een van de enige die echt een indrukwekkende ontwikkeling heeft doorgemaakt (en hopelijk weer gaat maken)
Gesink- ook veel pech, maar als je de laatste jaren van Gesink bekijkt heeft hij toch weinig stappen gemaakt. Toen hij opkwam was hij beter dan Nibali.
Kelderman - heeft ieg dit seizoen nog geen stapje kunnen zetten en eerlijk is eerlijk valt het zelfs wat tegen. Vorig jaar mooie dingen laten zien natuurlijk, en vind ik iemand die wel degelijk elk jaar beter wordt. Alleen zie je ook dat er renners zijn die net zo snel als hem opkomen die eerder gaan winnen.
Flens - beste jaren op z'n 24/25ste daarna eigenlijk alleen maar minder geworden.
Tjallinghii - kwam als oudere renner binnen, goed ontwikkeld, echt sterker geworden
Tankink - kwam wat ouder binnen, stabiel gebleven, laatste jaren iets minder in mijn ogen
Ten Dam - kwam als oudere renner binnen, hele mooie stappen gezet.
Goos - pure pech,moeilijk om wat over te zeggen, leek op weg naar mooie stapjes te zetten.

Zoals ik al zei, je kunt meerdere plausibele redenen voor dit (arbitraire) rijtje opnoemen. Zou het liggen aan de RBTT3 en te professionele begeleiding? Zal het liggen aan de medische begeleiding die wat teruggeschroefd lijkt? Zal het liggen aan de trainer? Ligt het aan de cultuur in de ploeg?

Hoe dan ook, het valt mij wel op dat (jonge) renners maar weinig stappen lijken te zetten in hun ontwikkeling binnen de ploeg. Wat me nog meer opvalt is dat dit helemaal geen issue in de ploeg lijkt. Er lijkt weinig innovativiteit in de ploeg te zitten. Het is allemaal van hetzelfde en kabbelt een beetje door. Dat beeld kan ook liggen aan het weinig succesvolle marketingplan achter de ploeg, maar ik krijg toch het gevoel dat teams als Trek en Sky het allemaal wat meer gericht en gedreven oppakken (tuurlijk financieel zit er ook een verschil, maar dat was niet altijd het geval).
Andere Peter 08 april 2015 20:17
Hee wat leuk. Weer een nieuwe ploeg om je standaard-oordeel op te projecteren.
ton duk 08 april 2015 20:36
@ Marksi

Emden,Leezer, Tjallingii , Tankink en Flens (zie zijn interview RvV) hebben natuurlijk op een gegeven moment gekozen voor knecht worden/zijn en dat doen ze gewoon goed
gr Ton DUK
marksi 08 april 2015 21:06
Hee wat leuk weer een post waar je uit de hoogte op kan reageren.
malheur 08 april 2015 21:14
Ik vind LTJ tot zoverre zowel slecht als aan pech onderhevig. Vanmarcke en Kelderman zijn echt wel weg volgend jaar als ze geen betere omkadering krijgen.
Sehnsucht 08 april 2015 21:32
Misschien kan hij het tij keren?

[sporza.be]
Walnoot 08 april 2015 22:40
Ben jij niet diegene die mij ooit nog eens met privéberichten ging stalken omdat je vond dat ik inhoudelijk moest reageren?
Leon 09 april 2015 00:07
Sehnsucht Schreef:
-------------------------------------------------------
> Misschien kan hij het tij keren?
>
> [sporza.be]


Ik dacht dat ze bij Lottojumbo met spoed nieuwe mecaniciens en verzorgers zochten nadat de helft is opgestapt. Maar Ken the postman wordt dus ploegleider nummer zoveel..?
Michael B. 09 april 2015 00:20
Emden,Leezer, Tjallingii , Tankink en Flens ... ooit blijkbaar hebben aangegeven dat ze alleen willen knechten... Heel gauw van afstappen, die renners moeten gewoon in de aanval rijden, meespringen met de kopgroep in het begin van de koers.
Prikdude 09 april 2015 00:38
Er staat iemand hier heel dik wal te vatten.
Eindhovuh 09 april 2015 08:57
Bizar hoe ze daar geld in de verkeerde putten blijven gooien.
Michael B. 09 april 2015 11:15
Wellicht dat Sven Kramer ze trainingstips kan geven. Hoe je alles uit je carriere haalt, lijkt wel of dat met name de knechten verre van 100% voor hun sport leven.
Walnoot 09 april 2015 11:28
Denk dat ze van Sven in ieder geval nog wel wat kunnen leren over hoe te doperen en dan daarmee weg te komen door af en toe eens een blessure te fingeren. Ik zeg doen, Kruijswijk top 5 in de Tour!
Velodroom 09 april 2015 11:51
Walnoot Schreef:
-------------------------------------------------------
> Denk dat ze van Sven in ieder geval nog wel wat
> kunnen leren over hoe te doperen en dan daarmee
> weg te komen door af en toe eens een blessure te
> fingeren. Ik zeg doen, Kruijswijk top 5 in de
> Tour!

Leve de vrije meningsuiting. Het Walnootbrein is wel consistent bezig!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/04/2015 11:55 door Velodroom.
Bromertà 09 april 2015 12:06
De beste Zeeman staat niet slechts aan wal maar vooral in z'n hemd. Eerst laat ie via de media rond bazuinen dat ie veel van z'n kopman verwacht in P-N. "Ze" hadden immers geweldig getraind. Dan laat iemand anders, waarschijnlijk van de afdeling PR, weten dat "ze" het gooien op #samenwinnen. Ook laten "ze" niet na om te benadrukken dat ze heel veel verwachten van Vanmarcke in de RvV. Kort daarna las ik dat Gesink en Ten Dam worden klaargestoomd via een droomplan onder de bezielende leiding van de high performance manager; jawel u raadt het al, want dat is Louis Delahaije. Ja, dames en heren, in Romandië kunnen we wat verwachten hoor. Verder valt op dat er 46 mensen in de omlijsting zitten en 25 op de fiets.
Michael B. 09 april 2015 14:24
Wellicht tijd voor een nieuwe teamarts. Die ze nu hebben helpt ze ook niet verder. Dan denk ik aan een Hans Smid (KNWU arts geweest en ook bij het schaatsen), Cees-Rein van den Hoogenband (Panasonic nog ploegleider geweest) of nog beter Peter Janssen (oud ploegleider van Vacansolei)
Andere Peter 09 april 2015 19:40
Sjonge. Stalken nog wel. Na een mailtje van zeker een half jaar geleden. Het zit je kennelijk hoog. Maar ik vind inderdaad dat je persoonlijke verwijten beter onder 4 ogen kunt bespreken en dat het hier beter over inhoud kan gaan. Eenieder zal daarvoor zijn eigen grens bepalen.

Daarbij: je maakt duidelijk nog altijd moeite te hebben met wat nu eigenlijk persoonlijk is en wat niet. Het is niet meteen persoonlijk als je iemands reactie plaatst in het licht van zijn eerdere reacties. Zo is markski's cynische reactie op mij hierboven niet persoonlijk maar inhoudelijk. Prima. Hij laat blijken wat hij er inhoudelijk van vindt door mijn reactie te vergelijken met mijn eerdere reacties. Er is niets persoonlijks aan om van mening te zijn dat mijn reacties altijd uit de hoogte zijn.

Precies om die reden is ook mijn reactie op utrecht niet persoonlijk. Ik laat blijken wat ik daar inhoudelijk van vind door zijn reactie te vergelijken met zijn eerdere reacties. Er is niets persoonlijks aan om van mening te zijn dat utrechts oordelen over bepaalde ploegen altijd hetzelfde zijn.

En nu komt de leuke twist. Precies jij komt hier wel met een persoonlijke reactie (en dat mag hoor, maar de pot verwijt de ketel dattie zwart ziet). Het wordt dus wel persoonlijk, maar pas door jouw inmenging. Jij geeft geen mening over het onderwerp (zoals utrecht doet). Jij geeft geen mening over utrechts reactie (zoals ik doe). Jij geeft geen mening over mijn reactie (zoals markski doet). Je haalt er een gebeurtenis tussen 2 personen uit het verleden bij. Niet als argument in een discussie, maar om een beeld van een persoon te schetsen.

Kennelijk blijft het een ingewikkelde scheidslijn voor je, zo spreek ik uit de hoogte. Daar ging lang geleden mijn privé-berichtje naar jou ook over, ja. Tenslotte: ook deze reactie van mij lijkt misschien persoonlijk, maar is een inhoudelijke reactie op jouw post over de persoon.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/04/2015 19:42 door Andere Peter.
Walnoot 09 april 2015 19:46
Kwestie van een tl;dr, vriend Peter. Maar is dit geen stalken dan?
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen