Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Seeldraeyers: "Ronde van Marokko rijden is geen cadeau"

Gepost door lodjan 
lodjan 09 april 2015 09:32
Ver weg van de spotlights van het Vlaamse voorjaar wordt ook de Ronde van Marokko gereden. Kevin Seeldraeyers is een van de drie Belgen die meerijden in Noord-Afrika. "De organisatie is niet super. Twee dagen geleden kwamen auto's naar boven gereden in volle afdaling."
Seeldraeyers rijdt sinds dit seizoen voor de Turkse continentale ploeg Torku Sekerspor. Europese wedstrijden rijdt de ploeg voorlopig niet. Het verschil met niet-Europese wedstrijden blijkt groot. "In het begin van de Ronde van Marokko was het weer nog goed, maar vanaf het begint te regenen worden de wegen super glad. Zelfs als je gewoon rechtdoor rijdt", vertelt Seeldraeyers aan Sporza.

"Het kan hier heel gevaarlijk zijn. Twee dagen geleden kwamen auto's naar boven gereden in volle afdaling. De organisatie is niet super. De hotels zijn vaak slecht en het eten is niet echt goed. Het heeft veel weg van een ontdekkingstocht, maar ik hoop dat het een eenmalig avontuur blijft."

Na enkele seizoenen bij Quick Step, Astana en Wanty- Groupe Gobert wil Seeldraeyers zijn carrière in kleinere rittenkoersen weer leven inblazen. Maar kan dat in wedstrijden als de Ronde van Marokko?

"Ik hoop zeker nog hogerop te geraken. Voor mij is de Ronde van Turkije het belangrijkste doel dit jaar. Mijn Turkse ploeg heeft alleen interesse in de Ronde van Turkije (van 26 april tot en met 3 mei), voor hen is dat de Tour de France."

"Er zijn twee etappes die me moeten liggen in Turkije. Dan zal het van moeten zijn, want voor de Ronde van Turkije is wel wat aandacht. Misschien doe ik daarna nog wel mee aan wat koersen in China bijvoorbeeld, maar het zou kunnen dat ik drie maanden niet koers. Veel andere koersen zal ik niet kunnen rijden, tenzij we van het hoofdkantoor de toestemming krijgen om ook wat te koersen in Europa."

"Door de antibiotica had ik geen weerstand meer"
Torku Sekerspor heeft geen al te beste reputatie in het peloton. Onder meer in 2013 werd een renner van de Turkse ploeg betrapt op doping na de Ronde van Turkije. Maar er is heel wat veranderd, zegt Seeldaeyers.

"Natuurlijk is het niveau lager dan bij een ProTour-ploeg, maar alles is goed georganiseerd en er wordt veel gedaan om de ploeg nog te verbeteren."

"Er zijn ook heel wat dopingcontroles. Onze Franse manager Lionel Marie wilde ons ook per se bij de rennersvereniging CPA. Dat vind ik goed."

Er is nog iets veranderd. Seeldraeyers voelt zich fysiek weer beter dan de voorbije jaren. "In het verleden werd ik vaak ziek en kreeg ik altijd antibiotica. Na een tijdje reed ik om de twee maanden op antibiotica en had ik geen weerstand meer."

"Vorig jaar heeft de dokter van Wanty-Groupe Gobert mij aangeraden te stoppen met die antibiotica en sinds de winter ben ik niet meer ziek geweest. Ik voel dat het weer beter met me gaat."


Verslag Tour du Maroc: [wielerprikbord.nl]
Seeldraeyers staat na zes etappes 13e in het klassement. In de eerste etappe was hij mee in de grote kopgroep waar de top drie van het klassement uit wegreed.
Gaan we Seeldraeyers nog op hoger niveau terug zien?
Sub Culture 09 april 2015 09:57
Heb zijn relaas gisteren op Radio 1 gehoord.

De grootste oorzaak van zijn 'gefaalde' carrière ligt bij zichzelf natuurlijk.
Te veel verknocht aan de heimat, niet bereid zijn de opofferingen te doen die je zou moeten doen als je het als ronderenner uit de lage landen wil maken.

Stekje huren ergens bij de bergen en daar regelmatig trainen, had hij er allemaal niet voor over.
Als je met zo'n klimtalent gezegd bent en het zelfs ontziet om tot nog maar de Ardennen te gaan trainen, dan kan je enkel falen.

De Belgische generatie '85-'86 kondigde zich aan als zeer talentvol, maar op Van Avermaet en in iets mindere mate Roelandts na zijn die toch een beetje weggedeemsterd.
Zie ook Cornu.
Hoentie 09 april 2015 11:22
Ben je niet wat streng voor bijvoorbeeld De Gendt (1986), Meersman en Vanendert (beide 1985)?
Walnoot 09 april 2015 11:35
Alle respect voor Meersman, mooi palmares, maar tegen de toprenners en in de grote wedstrijden komt hij er niet aan te pas. Typisch zo'n renner die excelleert als je hem een B-programma voorschotelt. Beetje zoals bij onze vriend Tom Dumoulin vorig jaar, alleen zit er op Dumoulin waarschijnlijk nog wel wat groeimarge. De Gendt heeft op een paar uitschieters na helemaal een bleke carrière. Ik ben fan, maar het talent komt er zelden uit bij hem.
Arsimo 09 april 2015 11:42
Over Meersman ben ik het geheel met je eens. Je vergelijking met Dumoulin gaat echter geheel mank - die heeft misschien nog niet veel zeges maar wel echte topuitslagen staan tegen de wereldtop.
Walnoot 09 april 2015 13:30
Een paar inderdaad. Maar die heeft Meersman ook. De uitslagen van Dumoulin komen voorlopig vooral uit de minder bezette WT-koersen. Dit seizoen in Nice en Baskenland heeft hij het nog niet kunnen laten zien. Ben benieuwd wat hij in Luik en in de Tour kan laten zien. Daar met de grote jongens meedoen zou wat dat betreft al een stap vooruit zijn. Maar dan moeten we nog niet gaan denken dat hij er al is, de hier genoemde relatieve nobody Vanendert staat er meestal ook wel in klassiekers. En De Gendt heeft meerdere keren top vijf of zelfs top drie gereden in de tijdritten in de Tour. Geen goede voorbeelden om een carrière aan te spiegelen.
D. Marrage 09 april 2015 13:53
Walnoot Schreef:
-------------------------------------------------------
> Meersman, beetje zoals bij onze vriend Tom Dumoulin vorig jaar, alleen zit er op Dumoulin waarschijnlijk nog wel wat groeimarge.
Ongetwijfeld. Hij is vijf jaar jonger dan Meersman.
testa della corsa 09 april 2015 15:20
Dumoulin op het WK tijdrijden. Nuff said. Wereldtop.
Hoentie 09 april 2015 15:31
Inderdaad, rare keuze bij een off topic thread over renners uit '86 of '85.
Prikdude 09 april 2015 16:25
.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/04/2015 16:25 door Prikdude.
Keuteberg 09 april 2015 23:36
Dumoulin is een type als Tony Martin, logisch dat hij in het Baskenland niet zomaar meekan. Hij is 10kg zwaarder dan de andere klassementsrenners en dan zo'n Baskische muur op is geen sinecure... Had hem dan ook absoluut niet in de top verwacht.
In Parijs Nice wel, maar daar kwam hij terug van ziekte waar hij een week niet had kunnen trainen. Dus ook logisch

Dus een paar rare noten van onze walnoot.
Pyama 10 april 2015 00:14
Tsja podium in een grote ronde, is dat al een bleke carrière tegenwoordig?
sijbriskie 10 april 2015 10:42
Dat is één van die uitschieters waar Walnoot het over heeft.
sijbriskie 10 april 2015 10:45
Dumoulin lijkt me inderdaad gewoon te zwaar om een top-klassementsrenner te worden. Als ik hem was zou ik me specialiseren in tijdritten, kleine, redelijk vlakke rondjes én de voorjaarsklasssiekers. Snap niet goed dat hij het 'Vlaamse' werk aan zich voorbij laat gaan. Lijkt ie me juist uitermate geschikt voor.
Eindhovuh 10 april 2015 10:51
Helemaal mee eens. Type Cancellara of Martin qua postuur en kracht.
Walnoot 10 april 2015 11:06
Wel grappig hoe snel dit topic door één opmerking nu een off-topic is geworden. Ben benieuwd of Dumoulin wat kan laten zien in Luik, zeker niet onmogelijk dat hij daar op zijn Gerrans' een top-tien in de wacht kan slepen. En ook benieuwd naar Seeldraeyers in Turkije, kijken of hij daar die sprinters een beetje pijn kan doen. Hup koers in ieder geval!
sijbriskie 10 april 2015 11:40
Ja, inderdaad, ha ha. Hoe gáát het eigenlijk met Seeldraeyers in Marokko?
Pyama 10 april 2015 12:16
Tsja Seeldraayers... witte trui, ritzeges bergop... en dan afzakken naar Torku. Het was ook wel raar dat hij nergens anders terecht kon na zijn Astana jaren dan bij Wanty.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/04/2015 12:17 door Pyama.
Walnoot 10 april 2015 13:37
Nou, zo dus:

[www.procyclingstats.com]



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/04/2015 13:37 door Walnoot.
Rudy t. 10 april 2015 14:00
Inmiddels wel in de top 10 van een grote ronde:

Zou podium er nog inzitten? [www.procyclingstats.com]

Kunnen er nog wel een aantal tussen uit lijkt me...

Vwb vergane glorie. Gusev is ook actief hier zie ik. Stond ooit nog eens stil voor de trein met van Petegem meen ik vlakbij Roubaix?
lodjan 10 april 2015 21:44
Hij komt vandaag de top 10 binnen. Hij moet natuurlijk ook kopman en klassementsleider Tomasz Marczynski ondersteunen.
Hoentie 11 april 2015 09:24
Die gast heeft volgens mij in alle grote klassiekers top tien gereden en kwam er daarna achter dat het zonder doping toch wel een moeilijk spelletje was.
Rudy t. 11 april 2015 09:27
Tja zo kan ik er nog wel een stuk of 100 noemen denk ik...
zumsteg 11 april 2015 10:16
Rudy t. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Inmiddels wel in de top 10 van een grote ronde:
>
> Zou podium er nog inzitten?
> [www.procyclingstats.com]
> 009
>
> Kunnen er nog wel een aantal tussen uit lijkt
> me...
>
> Vwb vergane glorie. Gusev is ook actief hier zie
> ik. Stond ooit nog eens stil voor de trein met van
> Petegem meen ik vlakbij Roubaix?

Ja hoor, makkie: Sastre, Serpe, Seeldraeyers!
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen