Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Boom kampt met hartritmestoornis

Gepost door rustdag 
rustdag 22 december 2017 11:17
Boom kampt met hartritmestoornis

Lars Boom heeft last van hartritmestoornissen. De Nederlander is inmiddels onderzocht en wordt binnenkort aan de kwaal geholpen. Door de problemen is de renner van LottoNL-Jumbo gedwongen om zijn seizoenstart aan te passen.
Later meer.
Horsie is back 22 december 2017 13:21
How too much exercise can (k)ill you, and what you can do to protect your heart.. Titel van The Haywire heart. Ga ik in 2018 zeker lezen.

Nu is dit boek wel duidelijk geschreven vanuit de optiek van de langdurig (qua tijd en leeftijd) hardlopende atleet, maar onze dwangarbeiders van de weg behoren natuurlijk ook tot deze categorie.

Robert Marchand, 106, heeft in zijn leven ook veel getuinierd maar begon "feitelijk pas" in zijn 2e eeuw te trainen.
5000km per jaar.

Resultaten:
Vo2 max: van 31 naar 35 ml/kg/min = +13%;
Peak Power Output: van 90w naar 125w = +39%
Max HF: van 134 naar 137

Gelukkig is de hartscreening van de moderne top wielrenner om me daartoe te beperken aanmerkelijk verbeterd, zodat Boom weer vlot aan het werk kan om menigeen te plezieren of soms ook te ergeren.
cyclingfreakske 22 december 2017 15:36
Eddy Merckx zei wat jaren terug.... "er gaan er veel het aan,hunne wekker krijgen"....
(over het verbieden van recupmiddelen via inspuiting zoals aminozuren etc ten gevolge van de no needle politiek die soms veel te ver gaat)

en of hij al gelijk heeft gekregen............;
veluweracer 22 december 2017 18:35
Wat vrat Merckx in hemelsnaam als hij spuiten met aminozuren geïnjecteerd wilde hebben om nog een beetje te kunnen fietsen?
Tjappie2 22 december 2017 19:38
Boom. Voor mij de Nederlandse Aru. God, wat haat ik van die man (dixit Acda en De Munnik).
Horsie is back 22 december 2017 20:36
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------
> Eddy Merckx zei wat jaren terug.... "er gaan er
> veel het aan,hunne wekker krijgen"....
> (over het verbieden van recupmiddelen via
> inspuiting zoals aminozuren etc ten gevolge van de
> no needle politiek die soms veel te ver gaat)
>
> en of hij al gelijk heeft gekregen............;

Er zijn vele factoren, die op oudere leeftijd tot hartproblemen leiden, dus ook bij voormalige topsporters.
De link van excessieve duurarbeid en atrium fibrilleren is echter al menige keer in allerlei onderzoeken naar boven gekomen.
Het fenomeen hartritmestoornissen in al zijn schakeringen speelt daarbij ook of juist op oudere leeftijd (van het hart) een rol.
Het voorkomen van hartinfarcten bij voormalige topsporters kan natuurlijk ook wel eens gelijk gesteld worden met topsporters, die zich na hun top in bepaalde opzichten als normale burgers gaan gedragen.

Zo stierven in korte tijd de bekendste man van het Ossestuur, de Oost-Duitser Lothar Thoms (61), Olympisch kampioen 1980, en de West-Duitser, Fredy Schmidtke WK 1984 (56) aan hartgerelateerde problemen. Beiden reden op de kilometer met staande start. Eerder was hen de Oost-Duitse wereldkampioen op de weg 1960 voor amateurs, Bernhard Eckstein voorgegaan. Hij werd 82.

Zoals ik al schreef, The Haywire Heart ligt klaar om gelezen te worden.

Het hart is op de hersens na natuurlijk het meest geëvolueerde menselijke orgaan, maar het stuit kennelijk ook met al zijn regelmechanismen, het unieke samenspel van ontspanning en inspanning, en niet te vergeten met het fenomeen hart variabiliteit uiteindelijk op zijn grenzen.

Maar de belangrijkste vraag op dit moment is natuurlijk; "Jij een oliebol, ik een oliebol, of "Cd voor jou, Cd voor mij". grinning smiley
Horsie is back 22 december 2017 20:44
Tjappie2 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Boom. Voor mij de Nederlandse Aru. God, wat haat
> ik van die man (dixit Acda en De Munnik).

Videutje voor jou, videutje voor mij, zeker.smiling smiley
Tjappie2 22 december 2017 21:48
Te makkelijk, sorry viervoeter.
cyclingfreakske 23 december 2017 22:14
EM had het vooral over de actieve profrenners...... het aantal problemen met actieve profs is idd wel aanzienlijk gestegen sinds de no needle politiek, omdat er aan de kalender en activatie niks veranderd(e)... integendeel... ipv 8,5 maanden zijn het er nu 11 geworden.
en de exessieve drang naar nog minder gewicht eist ook wel zijn tol in combinatiie van de inspanningen wat omp relatief korte termijn soms cardio problemen kan opleveren.(kettingreactie)
je kan niet naast het aantal probleemgevallen om tussen de 20 en 30 jaar.........
wat EM aanhaalde, is ook vaker genoemdt door diverse artsen, Sommigen in directe taal en anderen die het toch hadden over de vraag of bepaalde zaken ter bevordering van recuperatie in bepaalde omstandigheden beter zou zijn. Ook omdat topsport uiteindelijk pure roofbouw is op het lichaam. (en niks te maken heeft met sport op zich)

de "oude" generatie en vooral de oud oost europese / duitse topsport kent veel sterfgevallen / cardio problematiek door ... exsessief gebruik van anabole steroiden en amfetamines.
cyclingfreakske 23 december 2017 22:16
dat waren andere tijden, die generatie kent vele overlijdens en kankergevallen aan de organen op relatief jonge leeftijd... vaak ten gevolge van de anabolica die toen rijkelijk uitgedeelt werd. De amfetamines deden het ook erg aardig.
Horsie is back 23 december 2017 23:44
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------
> EM had het vooral over de actieve profrenners...... het aantal problemen met actieve profs is idd wel aanzienlijk gestegen sinds de no needle politiek, omdat er aan de kalender en activatie niks veranderd(e)... integendeel... ipv 8,5 maanden zijn het er nu 11 geworden.
> en de exessieve drang naar nog minder gewicht eist ook wel zijn tol in combinatiie van de inspanningen wat omp relatief korte termijn soms
> cardio problemen kan opleveren.(kettingreactie) je kan niet naast het aantal probleemgevallen om tussen de 20 en 30 jaar......... wat EM aanhaalde, is ook vaker genoemdt door diverse artsen, Sommigen in directe taal en anderen die het toch hadden over de vraag of bepaalde zaken ter bevordering van recuperatie in bepaalde omstandigheden beter zou zijn. Ook omdat topsport uiteindelijk pure roofbouw is op het lichaam. (en niks te maken heeft met sport op zich)

Afgaande op de media zou je inderdaad tot de indruk kunnen komen, dat hartgerelateerde problemen in de wielersport zijn toegenomen.
Maar dit zou evengoed het gevolg kunnen zijn van meer openheid en ook betere preventieve screening of screening na minimale klachten.
Alhoewel het trainingsregime moeilijk met elkaar te vergelijken zal zijn is wel zeker dat de totale wielerbelasting van de generatie van Merckx en erna als hoger ingeschat moet worden dan die van de huidige generatie. Dus in hoeverre no needle politiek en de tendens naar verlaging gewicht correleert met een grotere hartgerelateerde problematiek (voor zover dat al is vastgesteld) is mij niet duidelijk. Bovendien kunnen we er denk niet omheen dat er meer mensen zijn gaan wielrennen, zoals ook het aantal beschouwers drastisch is toegenomen (vertel Horsie wat).


Hartproblematiek bij jongeren (feitelijk tot 35) is maar al te vaak genetisch bepaald en heeft als zodanig niet met de zwaarte van de wielersport te maken al kan deze zwaarte natuurlijk wel een trigger vormen die eerder dan in een normaal leven toeslaat. Alhoewel er niets van naar buiten komt, valt hoogstwaarschijnlijk het drama Nouri (voetbal) hier ook onder. De zogenaamde hartdood bij jongeren is in het moderne voetbal absoluut geen zeldzaamheid meer, waarbij uiteraard een wereldwijde beoefening een danige rol speelt. Het aantal voetballers wereldwijd overtreft natuurlijk met groot gemak het aantal wielrenners en hierbij heb ik het niet noodzakelijkerwijs over de top.

Het Citius, Altius, Fortius adagium motto heeft uiteraard vele uitwassen gekend en kent die helaas nog, maar topsport is op zich natuurlijk geen pure roofbouw.
Niet anders dan dat van zijn beschouwers, werkenden et cetera.


> de "oude" generatie en vooral de oud oost europese / duitse topsport kent veel sterfgevallen / cardio problematiek door ... exsessief gebruik van anabole steroiden en amfetamines.

Hier ligt de zaak wat duidelijker. Het is natuurlijk niet voor niets, dat ik berichtte over twee vroegtijdige doden in notabene hetzelfde tijdperk en zelfs sportnummer.
Vanuit een statistisch oogpunt moet je uiteraard buitengewoon voorzichtig zijn met conclusies over een paar gevallen. Niettemin.
cyclingfreakske 24 december 2017 00:57
de relatie van de no needle politiek met het cardio vasculaire is dat de atleet hoe dan ook zonder toevoegingen van recuperatiemiddelen die SNEL(ler) werken dan eeniedere orale toegediend supplement, veel sneller uitgeput raakt of een erge graad van vermoeidheid bereikt ZONDER dat hij de kans krijgt volledig te recuperen.
het betekent concreet roofbouw op het lichaam. (opname oraal = 3-8%, musculair en intraveneus is +70 en 90% en vaak sneller omzetbaar)

de relatie van het cario vasculaire en de no needle politie mbt de drang tot zoveel mogelijk gewicht te verliezen met doel trachten de prestatie te gaan verbeteren, betekent in vele gevallen roofbouw.
het nadeel is dat als je dat zonder supplementen doet, en daar hoort dan (helaas of niet) ook de injecteerbare vorm toe van enzymes, mineralen en aminozuren., je aan pure roofbouw doet met zulke zware beroepssport dicipline.
ALLE factoren - zeker als ze in combinatie staan met elkaar - en dat doen ze - kunnen lijden tot onstabiele reacties mbt hormonale processen, herstelproblemen door metabole verstoringen etc....
Wie bv de ziekte van Pfeiffer heeft of recent heeft doorstaan en vooral met problematisch herstel krijgt te maken in de nasleep, is goed geholpen met intramusculaire en intraveneuze injecties omdat dat de enige zijn die een sneller herstel min of meer garanderen en de opname zo maximaal verloopt. Orale supplementen zijn qua opname vergeleken problematisch laag te noemen.
probleem is dat we weer opnieuw geconfronteerd worden met de no needle politiek, ook al is hier duidelijk een terechte medische reden voor.

het volgende probleem dat we dan later zien - en dat draagt zeker bij tot de hartproblematiek van jonge actieve beroepsporters - idem ook tot jongere wielrenners in bepaalde gevallen - is dat de hartspier te hart belast raakt, en schade krijgt. Het virus kan ook nog een ontsteking van de hartspier veroorzaken als de atleet niet volledig is herstelt.
neem nota dat vooral niet de hoogactieve periode van het virus (enkele weken) maar vooral de periode erna erge vormen van vermoeidheid kunnen geven en zelfs lang aanhouden.
Het aantal profrenners dat na een actieve EBV periode en een opnieuw deelname in de competitie nadien met hartproblemen krijgt te kampen, word langer en langer.

de correlatie tussen dat alles is, dat :
1) intensieve inspanning, extreme sportdicipline, een vrijwel continue belasting gedurende het jaar (trainingen meegerekend)
2) afname van de weerstand imuunsysteem, groeiende vermoeidheid, zelden geheel recuperend.
3) afvalrace... zowieso roofbouw.... altijd nadelig als men niet voldoende kan ondersteunen met supplementen. dus ook inspuitingen van mineralen etc...bovendien niet te onderschatten verhoogd risico op verstoringen van biochemische processen, die vooral in latere perioden problematisch worden gezien de extreme omstandigheden..
4) zwakke weerstand lijd vaker tot ziekte, activatie en re-ativatie van EBV recente en oude besmette personen kan leiden tot allerlei problemen. Het aantal cardio-problemen na zo'n periode stijgt duidelijk in deze sport. Ook cytomegalo komt om de hoek kijken, wat het gevaarlijker maakt.



(het EBV en cytomegalo probleem met een te slechte ondersteuning en een te vroeg hervatten leid ook bij de juniors, beloften en elite z/contract vaker tot verplicht stopzetten van sportactiviteiten, soms definitief, soms tijdelijk maar zowieso uit competitie.
het probleem door uitputting door de omstandigheden zoals bij de profs kom je hier zelden tegen (soms bij continentale teams beloften renners)

ik denk dat je het medisch ondersteunt aspect en de invloed die vooral nadien speelt wat onderschat.
de oude generatie die nog leeft, staat stijf van de cardio problemen en slikt betablokkers.......... het word nog wel afwachten of door de beperking van dopingvrije in te spuiten supplementatie ook getekent word door hartlijders in de nadagen van hun carriere.
En uiteraard spelen daar ook genetische factoeren een rol in hun leven.
......... toch blijf ik erbij - ook aan de hand van wat steeds vaker in de categorie 20-30j voorkomt - het een grote fout dat de UCI in alle onwetenheid en oogkleppenpolitiek arts speelt en de arts zijn werken deels in de weg staat. Alle genoemde factoren leiden tot meer cardio problemen.
Het zou beter zijn dat een panel van artsen/specialisten in de UCI komt zitten om daar een toch actieve problematiek aan te pakken en eindelijk eens echte medische wetenschap binnen de UCI toevoegt.

kot gesteld :
de relatie no needle politiek, de vrijwel continue inspanningen, de afvalrace en een vorm van supplementering die lang niet de eisen van het lichaam kan bijhouden (orale) en dus leiden tot lang vermoeide renenrs / slecht herstel en kans op latere complicaties stuurt het aantal overlijdens en cardio visculaire problemen in de sport omhoog.
De UCI moet stoppen met de alleswetende arts/specialist te spelen en terechte acties van artsen te beknotten om risico's bij de atleet te beperken. Ze moeten openstaan voor een medisch panel in de organisatie.... iets waar de medische afdeling in de profwielrennerij al zéééér lang achter vraagt en eindelijk duidelijke lijnen schetst. Ook leid dat tot beter toezicht van medische staf in teams.
Vooral de atleet is ermee gebaat, en het verminderd cardio risico's door de genoemde factoren die beter bestreden kunnen worden.
We moeten vooral 1 nota nemen en dat is dat topsport geen sport is en er gewoon andere eisen en noodzakelijkheden zijn dan in een sport.
geen doping, wel een betere medische strucutuur en we moete nweg van die no needle politie, ter vervanging een medisch UCI panel.

misschien spreek ik nu teveel van ondervinding van problematieken en waar je in bepaalde gevallen echt noodzaak aan hebt, meer dan een vingerwijzend UCI wannabe arts-commisaris die je zegt dat aminozuurtjes niet mogen. het zet wel een duidelijk beeld neer waar nog steeds de wielrennerij tegenop botst en menig arts hun vraag tot een medisch infrastrucutturu in de UCI gewoon genegeert word.
Ze hebben zich verkocht aan het IOC om toch maar die ene wegrit of mtb cross te doen en de IOC vertrekt vanuit een standpunt dat geboren is in de amateursport van niveau. En blijft aanhouden, totaal geen rekening houd met omstandigheden en mogelijke gevolgen in extreem fysieke duursport als het wielrennen.
Uiteindelijk word de atleet daar niet beter van.... integendeel. Het lichaam heeft beperkingen, er is echter 1 partij die dat niet begrijpt : UCI.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/12/2017 01:11 door cyclingfreakske.
Horsie is back 24 december 2017 03:15
Gezien het late uur een korte reactie, @ CF. Het grootste verschil tussen ons zal ongetwijfeld zijn, dat ik geen enkele insider informatie heb over het wielerpeloton (alles van achter mijn bureau) en dat jij wel het nodige aan insider informatie hebt, wat heet. Zoveel kan iemand niet bij elkaar fantaseren, neem ik aan. Maar mijn relativeringsvermogen zegt me toch ook, dat je een dusdanig zwart beeld schetst van het moderne peloton (waarin de no needle politiek centraal zou staan), dat je feitelijk nu een klokkenluider bent geworden.

Het wielerpeloton moet ontwapend worden; de hetze over salbutamol, een jiffy bag moet maar eens afgelopen zijn.
Het wedstrijdprogramma moet met 40% worden ingekrompen, zodat het wielerprikbord nog langer met kerstreces en als een PC in de slaapstand kan.

Dat topsport zijn excessen kan hebben weten we natuurlijk al heel lang.
Afhankelijk van definitie kun je doping als een marginaal probleem beschouwen of een majeur probleem, want tot misschien wel 40%.

Maar de stelling, dat topsport bedrijven als zodanig wel tot roofbouw moet leiden lijkt me toch geen houdbare zaak.
Het zijn natuurlijk daarentegen wel de in mooi Duits Umweltfaktoren, die de zaak compliceren.

We moeten wel op de grond blijven staan.
De stelling dat het leven dodelijk is zal niemand kunnen ontkrachten, maar we gebruiken deze stelling toch maar niet.

Hoe dan ook, prettige feestdagen gewenst.
Curzio 24 december 2017 10:19
Peper in z'n hart!
Bromertà 24 december 2017 12:05
Toen Robert Gesink met z'n ware fysieke malheur naar buiten kwam, overspoelde dit forum met sympathie betuigingen. Lars Boom blijft echter een bijna onopgemerkt woord buiten de kantlijn. Triest, vind ik dat. Ik hoop dat Boom weer helemaal de oude wordt en wellicht nog een trapje beter. Gun hem mooie overwinningen en wens hem alle goeds voor 2018. Zet 'm op Lars !!


De zogenaamde ellenlange medische rapportwisselingen tussen een paard en een gek fietsje sla ik per definitie over, in de wetenschap dat zelfs een onschuldig griepje desastreuze gevolgen kan hebben voor de rikketik. En wie geplaagd wordt door afwijkingen aan dit essentiële orgaan moet vooral heel veel, maar dan ook heel heel erg veel springtrainingen doen.
Super Grover 24 december 2017 12:47
Ik wil jullie allebei graag geloven, maar jullie zouden er beide, Horsie en CF, beter aan doen bronnen te gebruiken. Het is een interessante discussie waar ik graag wat van op zou steken. Dat is nu echter niet te doen aangezien getallen, correlaties en causaliteit genoemd worden die erg aannemelijk lijken, maar voor zover ik het nu lees net zo goed uit twee hele dikke duimen kunnen komen.
Horsie is back 24 december 2017 15:11
Super Grover Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik wil jullie allebei graag geloven, maar jullie
> zouden er beide, Horsie en CF, beter aan doen
> bronnen te gebruiken. Het is een interessante
> discussie waar ik graag wat van op zou steken. Dat
> is nu echter niet te doen aangezien getallen,
> correlaties en causaliteit genoemd worden die erg
> aannemelijk lijken, maar voor zover ik het nu lees
> net zo goed uit twee hele dikke duimen kunnen
> komen.

@CF komt met EM, zou dat kunnen staan voor Eddy Merckx? smiling smiley
Alle gekheid op een stokje, CF zegt vooral te beschouwen vanuit zijn verworven insider kennis, die ik absoluut niet heb. Dus dat wordt moeilijk.

Zelf begon ik met een prachtige bron, een recent verschenen boek The Haywire Heart, met een subtitel How too much exercise can kill you and what you can do to protect your heart. Nog niet gelezen, maar begrijp wel ook te zijn geschreven vanuit toenemend bewijs, dat ook na decennia lang sportbeoefening hartgerelateerde problemen wel degelijk op de loer liggen.

Eén bron wil ik toch ook wel noemen, simpel omdat dit bij mijn weten het enige grote onderzoek is, althans publiekelijk is, en handelt over de staat van het
Tour de France hart (1995 en voor een deel dezelfde renners weer in 1998).
Serial Left Ventricular Adaptations in World-Class Professional Cyclists, in 2004 verschenen in het vakblad American College of Cardiology.

Ik zie bovenin mijn PC scherm inmiddels de aftiteling genaamd: De avonturen van Hoogleraar Bromwich Albion, al zingend in zijn badkuip.
Ik moet wel zeggen, dat hij zonder (stiekem) te lezen toch wat heeft opgestoken, namelijk dat je aan het leven met een onschuldig griepje dood kunt gaan. grinning smiley

En beste Super Grover, heb nog dank voor de op dit wielerprikbord zeldzame blijk van bemoediging, maar je moet echter volgens mij niet teveel betekenis toe willen kennen aan het begrip causaliteit, want ook de door Bromertà zo vaak bejubelde wetenschap tast over sommige zaken af en toe nog behoorlijk in het duister.
Het fenomeen vermoeidheid en plotse hartdood is met al de toegenomen kennis in de laatste decennia nog verre van compleet beschreven.

De kans op plotse hartdood voor jonge mensen is in competitie 1:200.000 (Europees Congres Cardiologie 2013).
Walnoot 24 december 2017 15:22
Het schijnt allemaal redelijk mee te vallen en onder controle te zijn. Zie bijvoorbeeld: [www.nieuwsblad.be]

Hup Boom verder, intussen in de schaduw van Dumoulin, Mollema en dergelijke, maar de afgelopen tien jaar toch wel een van de sterkhouders van het Nederlandse wielrennen. Wat meer respect mag best.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/12/2017 15:22 door Walnoot.
Horsie is back 24 december 2017 15:27
Bromertà Schreef:
-------------------------------------------------------
> Toen Robert Gesink met z'n ware fysieke malheur
> naar buiten kwam, overspoelde dit forum met
> sympathie betuigingen. Lars Boom blijft echter een
> bijna onopgemerkt woord buiten de kantlijn.
> Triest, vind ik dat. Ik hoop dat Boom weer
> helemaal de oude wordt en wellicht nog een trapje
> beter. Gun hem mooie overwinningen en wens hem
> alle goeds voor 2018. Zet 'm op Lars !!
>
Bromertà zet als voorzitter weer eens een andere pet op, van weer een andere fanclub. Sky is echter the limit.
En zeker, ook ik wens hem alle goeds.

> De zogenaamde ellenlange medische rapportwisselingen tussen een paard en een gek fietsje sla ik per definitie over, in de wetenschap dat zelfs een onschuldig griepje desastreuze gevolgen kan hebben voor de rikketik. En wie geplaagd wordt door afwijkingen aan dit essentiële orgaan moet vooral heel veel, maar dan
ook heel heel erg veel springtrainingen doen.

Ik heb het DSM-5 boek al tig keer doorgebladerd (niet heus), maar ik vind nergens een adequate beschrijving van iemand, die regelmatig denkt de avonturen van een paard op een gek fietsje te (moeten) lezen.
Bromertà 24 december 2017 15:34
Aan een gek fietsje of een paard vragen om bronvermeldingen is zoiets als aan een pinguïn vragen hoe 't op de kermis was, of aan Camiel Eurlings vragen waar je aangifte kan doen voor "eenvoudige mishandelingen."
Clavan 24 december 2017 15:50
Ik heb DSM IV wel gezien. Serie V nog niet. Is deze al op Netflix?
Clavan 24 december 2017 15:54
Ik heb vanmorgen nog 100 km achter Niki T en LtD gereden. Niki gaat weer heersen dit voorjaar
cyclingfreakske 24 december 2017 16:34
een klokkenluider...die is goed.... kgeloof niet in de paasklok smiling smiley

helaas is het wielerwereldje niet zo zwart wit... en het is zwarter dan menig mens wel denkt. Het word altijd met sun en shine overgoten, Mr proper dirigeert.
de uitdrukking "dwangarbeider van de weg" is altijd al reeeler geweest dan ingeschat, zelfs nu nog de dag vandaag.
Dat ik stel dat de UCI zelf vooruitgang in de weg staat qua gebruik van dopingmiddelen en gewoon afging op de uitleg van en Millar die het slachtoffer speelt, beetje zielig deed........ en geen enkel moment dacht en denkt aan een daadwerkelijk medische staf/panel in de organisatie, is totaal absurd.
want de no needle is vooral gemaakt op Millar's bewering dat wat aminozuurtjes prikken de aanleiding is tot doping........en dat bij hem het deed.
...Terwijl hij voor zijn bekendheid en ook voor zijn profdebuut weleens bekeken werd met gronsende wenkbrauwen.
Dacht je nu echt dat hij nooit meer geen spuitje liet zetten met amino's en mineralen ???
Het ergste is dat de UCI en media dat als zoete broodjes slikte en er helemaal in op ging....
niets is wat het lijkt of wat hij beweerde. dit is exact waarop die no needle niet deugt en op een ander vlak renners in gevaar kan brengen.

de wielerfan moet maar eens goed beseffen waar die "no needle" vandaan komt en het op die basis totale onzin is, en ook atleten hun gezondheid mee in gevaar kan komen.
Niet alleen doping is een gevaar, maar ook het gebrek of zeg maar beperking opleggen van werken op basis van onzin vormt een gevaar voor de atleet.

Als de UCI geloofwaardig wil zijn en de sport dat ook moet uitstralen, dan kan men niet anders dan een medisch panel / staf binnen de UCI te organiseren, waar ENKEL EN ALLEEN artsen/specilisten/medische wetenschap op de stoel zit. Dat betekent ook dat ze met momenten de UCI op de vingers kunnen tikken en corrigeren.
Het wielrennen heeft nood aan dit soort hervorming, en het zal uiteindelijk zorgen dat potentieele sponsors sneller over de brug komen.

zo word ook de kans op roofbouw bij de atleet een stuk kleiner, ook al omdat in bepaalde gevallen het medisch panel van de UCI kan ingrijpen als de renner zelf van zijn team uit verplicht word doodmoe te gaan koersen.
dat Boom met zijn duidelijk uitgeput lichaam van Astana aan de start moest staan en de UCI en ASO een oogje dischtknijpen, zal ook niet meer voorkomen.
We mogen zegge nwat we willen van Tinkoff, maar hij was van meet af ook vragende partij van zulke re-organisatie.
(wat ook vaker tot conflict leide met de UCI)


Weerlegging cardio problemen en EBV
neem nu Boom zelf.........
heeft actieve EBV gehad, het gaat op en af, maar er blijven ook problemen... nu enige cardioproblemen.
Wijlen Rob Goris, Niels Albert.....Bart Wellens, Klaas Lodewijck Gesink: Nick Nuyens ....en de lijst kan lang blijven doorgaan.......allen niet zo erg lang na een actieve EBV, en vrij vroeg herstarten, cardio problemen.
hetzelfde gebeurd ook bij jeugdreeksen en elite z/contract.
En dan te beseffen dat er artsen zijn die zeggen dat eenmaal EBV gehad, het nooit meer terugkomt (wel erg domme bewering) dus vlammen maar wat je kan.
En als het tegenzit krijg je ook cytomegalo... dan is het eigelijk gewoonweg gedaan met topsport.

Helaas zal geen enkel arts zal op papier de link leggen, omdat het 1) indirect bewijs is en 2) het te laat is 3) men weet dat het virus op de hartspier kan slaan en het kan leiden tot tal van klachten en ziektebeelden. daar valt oa Hashimoto op na zo'n actieve infectie (auto imuunziekte die niet altijd maar wel vaker kan ingeleid worden na actieve EBV. .. dus als er wat is te bewijzen, zal het altijd een indirect bewijs blijven - zelfs al lijkt er een duidelijke correlatie tussen het aantal cardiogevallen bij opvallend wielrenners - (wegens harder gescreent dan andere sporten). Feit is dat zulke ateleten veel sneller in de roofbouwfase komen vanwege een auto-imuunverstoring van de bijnieras

Topsport is mooi en extreem zwaar in de wielrennerij, maar men negeert teveel de noden van de renenrs inzake recuperatie... en dan spreek ik vooral voor de minder bekende goden in het peleton.
Een toprenner kan zeggen, ik koers 2-3 maanden niet en train, tegelijk goed recuperen. De helper en de renner die af en toe eens schittert maar vooral beulenwerk moet uitvoeren, word bijna elk voorrecht ontzegt van goede recuperatie en beslissing niet te rijden op dat moment.
en vooral zij moeten ook tegen zichzelf worden beschermd omdat de drang naar beter en meer presteren toch zeer erg groot is, ook al kennen ze hun beperkingen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/12/2017 16:35 door cyclingfreakske.
Horsie is back 24 december 2017 18:45
Clavan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik heb DSM IV wel gezien. Serie V nog niet. Is
> deze al op Netflix?

Grapjas! Ik had het natuurlijk over Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, 5th Edition.
Horsie is back 24 december 2017 19:35
Ok, CF, je bent dus geen Quasimodo (alhoewel Bromertà die term misschien wel graag voor ons beiden in petto had gehad). grinning smiley
Ik heb wel weer je verslag met rode oortjes gevolgd.

Je bent wel aardig specifiek over Lars Boom, maar ik ben geen sportmedicus om precies te kunnen beoordelen, in hoeverre het allemaal valide is.
Niettemin heb ik zeker niet de indruk, dat zoals sommigen beweren, je alleen maar onzin verkoopt. Ik ben dus in goed gezelschap.

Ik ben van nature niet zo zwaar op de hand en kijk dus tamelijk optimistisch naar voren.

Wel fronste ik even mijn wenkbrauwen bij het lezen van het woord Hashimoto, hetgeen staat voor een auto-immuun ziekte, die toch vooral genetische predispositie en de mooie leeftijd van vrouwen tussen de 30 en 50 voorop stelt. Aan de andere kant had (heb) ik de tegenhanger ervan, de Ziekte van Graves Morbus.
Over de oorzaken kan ik zoveel zeggen, dat de genetische predispositie bestaat, ook leeftijd als factor, ook onwijselijk sterke stressfactoren, maar in hoeverre er een relatie is geweest met inspanning blijft me een raadsel.

Over een ding kan ik glashelder zijn: Ik zit niet tussen de 30 en 50 en behoor ook niet tot het zwakke geslacht.

"Zeg Fred, misschien iets te vaak ik" grinning smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/12/2017 19:37 door Horsie is back.
Eindhovuh 26 december 2017 00:19
Weer?
Een keer zou mooi zijn. RVV en een semi klassieker en zijn erelijst is compleet.
Andere Peter 26 december 2017 02:01
thumbs up

Ik snap die afkeuring van Boom ook nooit zo. Wees blij dat niet elke renner in een prototype past. Wat hem vaak (terecht of onterecht) verweten wordt, vind ik veelal een pre.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen