Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Omloop deelt wildcards uit: Chavanel en oud-winnaar Pozzato ontbreken

Gepost door Wim De Craene 
Wim De Craene 25 januari 2018 08:03
Quote

Omloop deelt wildcards uit: Chavanel en oud-winnaar Pozzato ontbreken

WO 24/01/2018 - 18:56

Alle tickets voor de Omloop Het Nieuwsblad zijn verdeeld. 4 Belgische teams krijgen een wildcard, Direct Energie (Chavanel) en Wilier (Pozzato) vallen uit de boot.

17 WorldTour-teams, 4 Belgische wildcards

Nog 31 keer slapen en dan start het Belgische wielervoorjaar, met de Omloop Het Nieuwsblad. Organisator Flanders Classics verwelkomt 17 WorldTour-ploegen (enkel Movistar ontbreekt).

8 andere ploegen krijgen een wildcard. Onder de gelukkigen vertoeven 4 Belgische teams: Wanty-Groupe Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise, WB-Aqua Protect-Veranclassic en Veranda's Willems-Crelan (met of zonder Wout van Aert).

Ook de Franse ploegen Cofidis, Fortuneo en het nieuwbakken Vital Concept (Coquard, Boeckmans en De Backer) vonden een uitnodiging in hun brievenbus. De oranjehemden van Roompot maken de deelnemerslijst vol.

Chavanel voor het eerst in 10 jaar niet in Omloop

Opvallende afwezige is Direct Energie, de ploeg met boegbeeld Sylvain Chavanel. De 38-jarige Fransman is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste profseizoen, maar ziet de start van de voorjaarsklassiekers dus aan zijn neus voorbijgaan. De voorbije 10 jaar stond Chavanel wel telkens aan de start van de Omloop.

Met Filippo Pozzato (36) ontbreekt er nog een "ancien" met een mooie erelijst in de klassiekers. "Pippo" klopte in 2007 nog Flecha en Boonen in de Omloop, maar zijn huidige ploeg Wilier is te licht bevonden voor een wildcard.

De Omloop Het Nieuwsblad krijgt vanaf dit seizoen ook een grondige facelift. In de finale wordt het oude traject van de Ronde van Vlaanderen gevolgd, met passages over de Muur en de Bosberg. De aankomst ligt in Meerbeke en niet langer in Gent.

[sporza.be]

De Omloop is traditioneel de eerste wielerwedstrijd van het jaar zonder de stempel van trainingskoers. Wie de Omloop wint kan al spreken van een geslaagd seizoen ook al is het seizoen dan nog pril. De wildcards voor deze koers zijn dan ook een zeer gewild cadeau. Natuurlijk kan de organisatie niet elk team uitnodigen dat aanklopt want dan staan er meer dan duizend man aan de start. Daarom zit de organisatie elk jaar weer met de handen in het haar want er moeten moeilijke keuzes gemaakt worden. Helaas voor Chavanel en Pozzato viel dit jaar de keuze niet op hun. Persoonlijk begrijp ik de keuze om beide klinkende namen te weigeren niet. Dit soort jongens genereert namelijk altijd wel publiciteit en het alternatief dat wel een wildcard wist te scoren voor de komende editie is nogal een niemendalletje. En dan heb ik het natuurlijk over Roompot, een team dat alleen uit Nederlanders bestaat wat je dan ook duidelijk kunt aflezen aan de resultaten. Jammer die keuze want ik zie namelijk het liefst zo'n hoog mogelijk niveau aan de start van de seizoensopener. Dat verdient deze zeer schone koers gewoon.
Eindhovuh 25 januari 2018 09:36
Haha en je hebt nog een punt ook .:-)
Al zijn Chavanel en Pozzato wel vergane glorie.
El Chaba 25 januari 2018 11:36
Pozzatto vorig jaar nog achtste in de RvV..
Eazster 25 januari 2018 11:43
Kijk er echt naar uit...heerlijke koers altijd. Met de muur & bosberg nog meer Vlaams geweld op het parcours. Gelukkig doet Roompot mee,er moet toch iemand alvast aanvallen op die pittoreske historische wegen. #Spamcode Pippo.
Wanny 25 januari 2018 12:11
Zeer schone koers. Wellicht dat ze daarom die ouwe rakkers niet meer uitnodigen?
Tjappie2 25 januari 2018 13:05
Wim De Craene Schreef:
-------------------------------------------------------
> Helaas voor Chavanel en
> Pozzato viel dit jaar de keuze niet op hun.
> Persoonlijk begrijp ik de keuze om beide klinkende
> namen te weigeren niet. Dit soort jongens
> genereert namelijk altijd wel publiciteit

Je neigt nu wel echt een beetje naar trollen met deze opmerking.
Het is leuk dat je de boel een beetje wilt prikkelen, maar doe dat dan iets subtieler.

Alsof de Omloop een verdwaalde Fransman en Italiaan nodig heeft om publiciteit te genereren... Grotere bullshit heb ik nog niet gehoord.
Met of zonder Chavanel en Pozzato stemt de wereld toch wel af op deze koers om zodoende te kunnen genieten van de bovenmenselijke prestaties van de Belgen die aan de start staan.

TV aan, geluid uit, en Wagners Götterdämmerung uit de speakers. Tiesj Benoot als de Siegfried met dienst? Ik kan niet wachten.
bakfiets 25 januari 2018 13:49
Veranda's Willems-Crelan ook naar Parijs - Roubaix, wel erg zwakke ploeg. Wat bezielt de ASO.
Blueprint 25 januari 2018 14:23
Helaas zijn de Belgen zo sterk en dominant dat Sagan, Kristoff en Degenkolb hier niet durven te starten.
D. Marrage 25 januari 2018 14:58
Quote
WDC
Wie de Omloop wint kan al spreken van een geslaagd seizoen
Gelul.

Quote
WDC
en het alternatief dat wel een wildcard wist te scoren voor de komende editie is nogal een niemendalletje
Dus ipv de ploegen van Chavanel en Pozzato komt louter Roompot?
Weer gelul.
Carlos Danger 25 januari 2018 15:56
Ondertussen verkrijgt Wout zijn gewenste wildkaart voor P-R.
Carlos Danger 25 januari 2018 15:57
bakfiets Schreef:
-------------------------------------------------------
> Veranda's Willems-Crelan ook naar Parijs -
> Roubaix, wel erg zwakke ploeg. Wat bezielt de ASO.


WOUT!
Tjappie2 25 januari 2018 16:10
Ben benieuwd of Wout z'n beste prestatie in een wedstrijd van boven de 250 km kan verbeteren. Tot nu toe is een knappe 47e plaats in het BK van 2015 de adelbrief die hij kan voorleggen. Hup Wout!
bakfiets 26 januari 2018 10:55
bert de backer kan betere resultaten overleggen
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen