Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

69th Volta a la Comunitat Valenciana (2.1) 4e etappe

Gepost door Cecchini 
Cecchini 03 februari 2018 13:56
Stage 4 » Orihuela › Cocentaina (181k)



.
Team LottoNL-Jumbo heeft in de ploegentijdrit van de Ronde van Valencia geen onnodige risico’s genomen. De tijdrit telde wegens de slechte weersomstandigheden niet mee voor het algemeen klassement. Primoz Roglic start dus ook morgen in de koninginnenrit als nummer negen van het algemeen klassement.

Team LottoNL-Jumbo wist op voorhand al dat de ploegentijdrit gevaarlijk zou worden. “We hebben eerder op trainingskamp het parcours verkend en toen zagen we al dat het parcours erg technisch is”, laat ploegleider Grischa Niermann weten.

Tot overmaat van ramp waren de weersomstandigheden bar slecht. “Gelukkig telde de ploegentijdrit niet mee voor het algemeen klassement. Dat was een juiste beslissing van de organisatie, want het parcours was niet geschikt voor een ploegentijdrit. We hebben daarom unaniem besloten om geen risico’s te nemen.”

Voor Team LottoNL-Jumbo is het een gemiste kans. “De ploegentijdrit is heel belangrijk voor ons. We trainen er veel op. Zo hebben we in voorbereiding op het nieuwe seizoen nog de posities voor de ploegentijdrit getest in de windtunnel van de TU/e.”

Toch ziet Niermann nog voldoende kansen. “We hebben weliswaar al een ritzege op zak, maar er komen nog twee belangrijke dagen voor ons. Neilson Powless en Primoz Roglic zijn in orde en onze troeven voor de koninginnenrit van morgen. Zondag kan Danny van Poppel zich weer laten zien.”
LD88 03 februari 2018 15:58
1. Valverde
2. A.Yates
Carlos Danger 03 februari 2018 18:31
Hup Eurosport.
JW 03 februari 2018 18:58
Diverse teams zorgden ervoor dat Valverde weinig hoefde te doen.
In de laatste kilometer van de slotklim zette hij voldoende aan om Yates nog te achterhalen.
Roglic deed leuk mee, waar Poels duidelijk moest passen. Dat laatste was toch verrassend.
Eazster 03 februari 2018 19:37
Het was ook niet zwaar genoeg om tot die laatste klim iets te doen en dan red Valverde zich natuurlijk wel. Knap dat hij keer op keer dit niveau haalt.
LL Sanchez was ook erg sterk en Roglic deed ook goed mee. Poels was nog een stukje achter Moscon zelfs.Ach ja elk jaar is anders en zijn wedstrijden komen er zeker nog wel.
Eazster 03 februari 2018 19:39
Wat is die Frankiny eigenlijk voor een renner? Tijdrit talent toch..? ,maar ging als lange slungel toch soepeltjes mee omhoog.
Leon 03 februari 2018 21:20
Heeft toch individueel nog niks bijzonders gepresteerd in tijdritten toch?
Alleen vrij vaak op de bagagedrager gewonnen in TTT's.
Blueprint 03 februari 2018 21:22
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen