Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Froome van start in Ruta del Sol: hij vraagt begrip van publiek

Gepost door Man zonder hamer 
Man zonder hamer 05 februari 2018 13:12
Volgens een persbericht van Team Sky gaat Chris Froome op 14 februari van start in de Ruta del Sol. NOS.nl meldt:
Froome laat weten dat hij er samen met de ploeg alles aan doet om de kwestie zo snel mogelijk op te lossen. Ook zegt hij te begrijpen dat er commotie is ontstaan rond zijn persoon, maar vraagt hij het publiek tevens begrip te hebben voor het feit dat hij er niks over kan zeggen.

Waar Sky en Froome in de races geen probleem hebben om snelheid te maken, blijkt dat in deze merkwaardige Salbutamol-affaire (toegegeven, andere categorie) verschrikkelijk moeilijk.
Waar de UCI in het verleden in vergelijkbare gevallen geen probleem had om een schorsing op te leggen, is dat nu wel het geval. Veel verder dan een oproep aan team Sky om Froome voorlopig vrijwillig uit de competitie te houden komt de UCI niet.
Bij ontbreken van maatregelen is het niet ondenkbeeldig dat het wielerpubliek zelf zal gaan proberen een grens te stellen in deze zaak, waarbij wat mij betreft te hopen valt dat de lichamelijke integriteit van renner en team niet in het geding gaan komen.
ton duk 05 februari 2018 13:17
Het peloton zou zelf moeten ingrijpen en weigeren te rijden met deze fraudeur
gr
Sub Culture 05 februari 2018 13:33
Blueprint 05 februari 2018 13:34
Helaas staan de regels niet toe dat de UCI hiervoor een voorlopige schorsing oplegt. Dat is Team Sky wel toegestaan, maar daar kiest men voor een ander plan dan destijds met Henao's bloedpaspoortaffaire.
Ger 05 februari 2018 13:36
Het is voor Froome vragen om moeilijkheden. Ben benieuwd hoe hij daar ontvangen gaat worden. Snap niet dat er door de UCI of organisaties niet gezegd wordt je start niet. Eerst maar eens duidelijkheid na zo'n lange tijd had er toch een beslissing genomen kunnen worden.
Horsie is back 05 februari 2018 13:47
Laat hem gewoon starten. Als Froome c.s. er niet in slagen met een plausibel verhaal te komen, dan is Froome persoonlijk misschien wel verder van huis.
Nu wordt steeds gerekend met een half jaar, maar dan ????
Sjorsoll 05 februari 2018 13:48
Naast dat de pleuris nu misschien uitbreekt is het ook sportief niet geel handig toch? Als hij niet rijdt totdat hij geschorst wordt dan zou hij waarschijnlijk met terugwerkende kracht worden geschorst vanaf zijn laatste wedstrijd. Bij een half jaar schorsing zou dat betekenen dat 'ie de Giro alweer kan rijden.


Dat zou nu niet kunnen lijkt me.

Maar misschien weet Sky al meer dan wij...
El Chaba 05 februari 2018 14:35
Wat mij betreft geen enkel probleem, het is ten slotte allemaal volgens de regels. Helaas voor hem zullen velen er heel anders over zullen denken, dus op begrip van de grote gemene deler van het publiek zou ik zeker niet rekenen.
Zie in dat licht bezien bijvoorbeeld ook een poll op de Franse wielersite velo-club.net waar maar liefst 81% van de ondervraagden bij voorbaat al van mening is dat hij sowieso geschorst moet worden:

Chris Froome doit-il être suspendu par l'UCI suite à son contrôle pendant la Vuelta ?

81% Oui
11% Trop tôt pour se prononcer
8% Non

En wat Sjorsoll terecht opmerkt, of het sportief gezien nou zo handig is, waag ik ook te betwijfelen maar waarschijnlijk zijn ze er bij Team Sky behoorlijk van overtuigd dat hun verdediging juridisch gezien goed zit dicht getimmerd en vinden zij dat Froome daarom maar het beste zo spoedig mogelijk weer wedstrijdritme op moet gaan doen met het oog op zijn geplande deelname aan zowel de Giro als de Tour.

Hup Froome!
El Chaba 05 februari 2018 14:36
Dat is heel simpel, Ger: daarin voorzien de reglementen nou eenmaal niet.
Bromertà 05 februari 2018 14:46
Het denken van sommigen is even consequent als een stoelgang die varieert van dunne spetter poep tot dikke knetterharde keutels. Petacchi en Ulissi werden in exact dezelfde situatie meteen door eigen team voorlopig geschorst, in de hoop dat de renner zijn onschuld zou kunnen bewijzen. Nou dan ga je wel haast maken. Froome wordt door eigen team niet geschorst, en heeft er dus alle baat bij dat dit een zeer lang slepende affaire gaat worden. Hij fietst voorlopig vrolijk verder en ik spaar mijn urine alvast op.
Orakel 05 februari 2018 14:46
Het blijft vreemd. Volgens de regels keert de bewijslast om bij een niet negatieve test. Froome is dus in overtreding tenzij kan aantonen dat zijn lichaam anders reageert op een toegestane hoeveelheid salbutamol. Froome is bezig met zijn verdediging, maar tot die tijd dus 'schuldig'. Het treuzelen van Froome beloont hem en dat mag nooit de bedoeling zijn.
Orakel 05 februari 2018 16:29
Bovendien snap ik Sky in deze zaak niet. Je moet in alle redelijkheid uit gaan van een schorsing van 6-9 maanden. Wanneer Sky op 1 december had gezegd dat Froome al op non actief staat sinds het WK tijdrijden, dan zou een 9 maanden schorsing eindigen op 20 juni. Via wat kleine rittenkoersen en Polen zou hij zich dan kunnen klaarstomen voor een Vuelta en WK en zodoende alsnog een redelijk goed seizoen kunnen draaien.

Als Froome nu wat flutkoersen rijdt en ergens in april 9 maanden aan de broek krijgt, dan zien we Froome pas weer terug in het voorjaar van 2019 en heeft hij anderhalf jaar verloren.

Sky speelt hoog spel (alles of niets) en dat is vreemd voor zo'n 'professioneel' team, omdat de kans op 'niets' (lees 6-9 maanden schorsing vanaf dag uitspraak) de meest aannemelijke uitkomst is.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 05/02/2018 16:30 door Orakel.
Blueprint 05 februari 2018 16:50
Zo zijn de regels dus juist niet wanneer het om salbutamol gaat. Het verbaast me hoeveel mensen iets over regels roepen zonder het commentaar van de UCI te lezen.
Orakel 05 februari 2018 17:09
"Zo zijn de regels dus juist niet wanneer het om salbutamol gaat."

Over welk deel heb je het? Het omdraaien van de bewijslast? Volgens mij speelt dat wel degelijk.

[www.uci.ch]

"In the case of an Adverse Analytical Finding, the relevant Anti-Doping Rule Violation is the presence of a prohibited substance or method”.

"When the CADF becomes aware of an Adverse Analytical Finding, it informs the UCI Legal Anti-Doping Services (LADS)."

"The LADS conducts a summary analysis of the documentation accompanying the Adverse Analytical Finding and notifies the rider, his/her National Federation, the National Anti-Doping Organisation of his/her country as well as WADA."

"Upon notification, the rider can ask for his/her B sample to be analysed. If the B sample analysis confirms the result of the A sample, or if the rider does not request the opening of the B sample, the LADS gives the rider the opportunity to provide an explanation for the Adverse Analytical Finding".



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 05/02/2018 17:21 door Orakel.
Bummetje 05 februari 2018 17:36
Ik snap het wel van kamp Froome. Want stel nou dat hij niet koerst en het lukt om te worden vrijgesproken, dan zou hij zonder wedstrijdritme de giro moeten gaan rijden. Op die manier gaat hij zijn seizoensdoelen sowieso niet meer halen. Froome gewoon zijn programma laten afwerken en achter de schermen werken aan een goede juridische verdediging is volgens mij de slimste optie.
Andere Peter 05 februari 2018 18:47
Dat vind ik, voor Fransen die oordelen over een niet-Fransman, een opmerkelijk lage score. Een opstekertje voor Froome in de court of public opinion.
Andere Peter 05 februari 2018 18:50
Precies, het is alles of niets. Tevens kan niet starten als schuldbekentenis worden uitgelegd. Ook al heeft dat juridisch geen enkele waarde, het is toch verstandig om fysiek weerstand te bieden. Als je baas je wil ontslaan en je wil dat aanvechten, lever dan vooral niet je bedrijfsspullen in, maar meld je gewoon op het moment dat de werkdag start. Dat helpt wel degelijk.
Luijt 05 februari 2018 19:03
Sky had Froome beter kunnen schorsen om vervolgens het advocatenteam te laten gaan werken aan de arglistige kunstgrepen die men nu reeds aan het uitbroeden is.

Froome is nu overal waar ie komt aangeschoten wild.
Luijt 05 februari 2018 19:04
"Als Froome c.s. er niet in slagen met een plausibel verhaal te komen, dan is Froome persoonlijk misschien wel verder van huis"

Zo ist maar weer eens net.
Sjorsoll 05 februari 2018 20:06
Bij een half jaar schorsing had die dan de Giro kunnen laten schieten en zich voor kunnen bereiden op de Tour via de Dauphiné bv of zelfs ook een weekje of twee Giro. Niet alles of niets, ze hadden dan keuzes kunnen maken.
Ger 05 februari 2018 20:18
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dat is heel simpel, Ger: daarin voorzien de
> reglementen nou eenmaal niet.


Dat klopt, maar heb begrepen dat een organisatie dat wel zou kunnen.
jor 05 februari 2018 22:11
Hij heeft nauwelijks ritme nodig. Vorig jaar reed hij wat mee in de Dauphine zonder indruk. Paar weken later was hij ineens iedereen de baas.
Horsie is back 05 februari 2018 22:16
jor Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hij heeft nauwelijks ritme nodig. Vorig jaar reed
> hij wat mee in de Dauphine zonder indruk. Paar
> weken later was hij ineens iedereen de baas.

Fietsen verleer je niet. Volgens de WHO betekent een uur fietsen een verlenging van je leven met een uur.
Zo bezien heeft een hamster in de tredmolen het eeuwige leven.
El Chaba 06 februari 2018 08:14
Gelukkig is het logisch denken bij sommigen nog prima in orde. thumbs up



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/02/2018 08:15 door El Chaba.
Eindhovuh 06 februari 2018 08:28
Sky steekt een dikke middelvinger op naar de geloofwaardigheid van het wielrennen. Dit is bijzonder schadelijk, de reacties bij de start naar Froome toe zullen dit negatieve sentiment laten zien. De UCI staat erbij en kijkt ernaar. Dit is nog nooit vertoont, Sky voert volledige regie.
Ik ben al mijn respect voor die club verloren.
Bummetje 06 februari 2018 08:35
Ook Froome heeft ritme nodig. Oké, het is geen Nibali die pas na een grote ronde een beetje op stoom komt, maar het is een misvatting dat Froome vorig jaar vrijwel 'koud' in de tour startte. Hij begon zijn seizoen al in januari in Australië en had 27 wedstrijddagen vóór de tour, o.a. in Catalonië, Romandië en Dauphiné.
Walnoot 06 februari 2018 09:36
Misschien tijd om die reglementen aan te passen dan.

Hoop overigens ook dat het publiek de situatie begrijpt en hem wegens dat begrip flink uitjouwt.
Sub Culture 06 februari 2018 09:53
Hoop dat hij iedereen op een hoopje rijdt en in elke rit telkens de streep overschrijdt met een imaginair puffertje in de hand dat hij ostentatief demonstreert.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/02/2018 09:54 door Sub Culture.
Eindhovuh 06 februari 2018 10:00
Jij hoopt op een nieuwe crisis, afhaken sponsoren, etc etc?
Sub Culture 06 februari 2018 10:21
Neen, sensatie.
Tjappie2 06 februari 2018 10:34
Hoe kwader die Fransen op hem zijn, hoe meer publiek er straks in juli aan de kant van de weg staat om Froome wat lauwwarm lichaamsvocht aan te bieden. Zo bezien is de wielersport de grote winnaar in dit verhaal. (btw, geloofwaardigheid van de wielersport, wat is dat?) Als ik naar een gereguleerde optocht wil kijken ga ik in juli wel in Nijmegen staan.
Carlos Danger 06 februari 2018 11:16
Per direct UCI ontbinden en opheffen en dan Brailsford aanstellen als 'Chef totalitaire de cycling'.
Ger 06 februari 2018 11:19
Eindhovuh Schreef:
-------------------------------------------------------
> Sky steekt een dikke middelvinger op naar de
> geloofwaardigheid van het wielrennen. Dit is
> bijzonder schadelijk, de reacties bij de start
> naar Froome toe zullen dit negatieve sentiment
> laten zien. De UCI staat erbij en kijkt ernaar.
> Dit is nog nooit vertoont, Sky voert volledige
> regie.
> Ik ben al mijn respect voor die club verloren.


thumbs up Zo denk ik er ook over. Sky is de baas en bepaald wat er gaat gebeuren.
Tjappie2 06 februari 2018 11:25
In elk geval is het dan overzichtelijk.
Cecchini 06 februari 2018 11:43
Froome die begrip vraagt van het publiek. Ik zou het toch andersom willen stellen, en dat het publiek Froome om begrip vraagt (in de algemene wens dat Froome vooralsnog op non-actief wordt gesteld).
Blueprint 06 februari 2018 12:21
Ik neig er toch naar om de UCI-voorzitter te geloven op het gebied van regelgeving. Ze zijn dus aan het onderzoeken of ze Froome voorlopig kunnen schorsen, maar de kans dat ze vervolgens een arbitragezaak wegens ongelijke behandeling verliezen is groot.

[nos.nl]

Quote
NOS
Volgens Lappartient heeft de UCI wel degelijk overwogen om Froome voorlopig te schorsen. "Juridisch is dat mogelijk", aldus de UCI-voorzitter. "Maar net als andere sportorganisaties past de UCI het wereldwijde antidopingreglement toe. Bij zware middelen wordt er direct geschorst. Voor specifieke middelen als salbutamol spreekt geen enkele sportorganisatie direct een schorsing uit. Dat hebben wij ook nooit eerder gedaan. Dan zou Froome een speciale behandeling krijgen. Dat is niet eerlijk."

Bovendien vreest Lappartient voor de juridische gevolgen van een voorlopige schorsing. "Zo'n zaak zouden we bij het Internationale Arbitragehof verliezen."

[road.cc]

Quote

World cycling’s governing body has never imposed a provisional suspension in the past in a case involving salbutamol, nor any other specified substance that is permitted to be used up to a certain threshold. As things stand at the moment, Froome is the subject of an adverse analytical finding rather than an anti-doping rule violation, which would have triggered an automatic provisional suspension. However, UCI anti-doping rules do permit the UCI to provisionally suspend a rider who is the subject of an adverse analytical finding, and the Press Association reports that the governing body is continuing to monitor the case.
Bromertà 06 februari 2018 12:47
Soortgelijke gevallen in het verleden leidden meteen tot een voorlopige schorsing door het eigen team. Sky kiest bewust voor de confrontatie en laat de zaak bungelen. De UCI moet ingrijpen middels een schorsing wil zij haar geloofwaarigheid niet nog verder verliezen. Hoe langer dit duurt hoe meer publiek, pers, en peloton gaan morren.
In wezen is de stand van zaken nu zo: Froome is schuldig bevonden maar krijgt de kans om zijn onschuld te bewijzen. Laten we de zaak dus niet omdraaien en kom in geen geval met lamentabele dooddoeners als "onschuldig zolang onbewezen."



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/02/2018 12:48 door Bromertà.
Blueprint 06 februari 2018 13:30
Dus schorsen en arbitragezaak verliezen? Leuk voor de bühne (we hebben iets gedaan!), maar dat schiet natuurlijk niet op.
Orakel 06 februari 2018 14:27
De UCI mág inderdaad niet nu al schorsen. Dat is echter iets anders dan de aanwezige omkering van bewijslast. Het mogen koersen nu is de maas in de regels. Froome is momenteel schuldig, maar krijgt de kans zijn onschuld aan te tonen (aantonen dat een legale hoeveelheid toegediende dosering salbutamol leidt tot een ongewoon hoge dosering in de urine). De maas in de regel is dat er geen concrete tijd staat aangegeven, dus Froome kan tijd rekken. Had er in de regels gestaan dat het verweer binnen 100 dagen bij de UCI ingediend zou moeten zijn, dan zou dat redelijk zijn en dan zou iedereen het snappen. De publieke opinie keert zich tegen Sky en Froome en die kracht zal sterker zijn. Froome zal daarom (gelukkig) vaart maken met zijn verdediging. Fietsen als aangeschoten wild houdt hij niet lang vol.
Horsie is back 06 februari 2018 14:42
Parafraserend, TIME is an ocean, but it ends at the british shore or the SKY is either eight miles high or the limit.
Bromertà 06 februari 2018 15:08
Orakel Schreef:
-------------------------------------------------------
> De UCI mág inderdaad niet nu al schorsen.

Dat mag de UCI dus wél.

Nog maar een keertje deze:



article 7.9.3 applies: "For any potential anti-doping rule violation under these Anti-Doping Rules […] not covered by Article 7.9.1 or 7.9.2, the UCI may impose a Provisional Suspension […]."
"May" – not "shall promptly". 15/

[twitter.com]
Orakel 06 februari 2018 15:38
Je dient te kijken bij de AAF.

[www.uci.ch]

What is a provisional suspension?

The provisional suspension means that a rider is suspended even before a final decision is made (either by Acceptance of Consequences or by decision of the UCI Anti-Doping Tribunal). In accordance with the WADA Code, the UCI Anti-Doping Rules provide a dual regime for the imposition of a provisional suspension, which depends mainly on the nature of the substance found in the rider’s sample:

Provisional suspension is mandatory and automatically imposed when the Adverse Analytical Finding is for a so-called “non-Specified Substance” (i.e. a prohibited substance that is not listed as a “Specified Substance” by WADA).
If the Adverse Analytical Finding is for a Specified Substance (i.e. a substance that WADA considers more likely to have been consumed for a purpose other than performance enhancement), the rider is not subject to mandatory provisional suspension. The rider can however decide to voluntarily suspend himself/herself.

In both cases, the period of provisional suspension served will be deducted from the suspension eventually imposed.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/02/2018 15:40 door Orakel.
veluweracer 06 februari 2018 19:00
Froome is het wederom bewijs dat de UCI niet te te vertrouwen is. De wielersport ondervindt er veel schade door.
Bromertà 06 februari 2018 19:01
Nee, waar jij naar verwijst, is niet de officiële regelgeving.

In "Rules and Regulations" staat zwart op wit:

7.9.3 Provisional Suspension based on an Adverse Analytical Finding for Specified Substances, Contaminated Products, or for other Anti-Doping Rule Violations
For any potential anti-doping rule violation under these Anti-Doping Rules asserted after a review under Article 7 and not covered by Article 7.9.1 or 7.9.2, the UCI may impose a Provisional Suspension prior to analysis of the Rider’s B Sample (where applicable) or prior to a final hearing as described in Article 8.
Orakel 06 februari 2018 21:13
Ik heb er uitgebreider naar gekeken en ben het met je eens dat 7.9.3 hier van toepassing lijkt.

De UCI probeert in haar uitlegbrief de situatie helder te krijgen voor ons leken, maar verteld daarin dus maar het halve verhaal.
De rijder is inderdaad niet onderhevig aan een verplichte voorlopige schorsing. Maar dat de mogelijkheid wél bestaat en wat gebruikelijk is, dat wordt uit de brief gelaten.


If the Adverse Analytical Finding is for a Specified Substance (i.e. a substance that WADA considers more likely to have been consumed for a purpose other than performance enhancement), the rider is not subject to mandatory provisional suspension. The rider can however decide to voluntarily suspend himself/herself.


Dank voor de verheldering Bromerta
JW 06 februari 2018 21:50
En beiden bedankt voor de moeite die jullie nemen om deze moeilijke materie op te helderen !
JW 06 februari 2018 22:29
En als Brailsford dan eindelijk zijn mond open doet stemt dat ook niet direct tot veel jolijt:

Brailsford overtuigd: Froome heeft niks verkeerd gedaan

Voor Dave Brailsford, teambaas van wielerploeg Sky, staat vast dat Chris Froome geen straf verdient naar aanleiding van de te hoge waarde salbutamol die bij de Britse renner is aangetroffen tijdens de door hem gewonnen Ronde van Spanje.

ANP 06-02-18, 21:29 Laatste update: 21:40

Froome moet zich bij de internationale wielrenunie UCI verantwoorden voor de veel te hoge waarde van het anti-astmamiddel in zijn lichaam en riskeert een schorsing. Andere renners en zelfs UCI-baas David Lappartient vinden dat Sky hangende het onderzoek Froome uit koers moet houden, maar de viervoudig Tourwinnaar start volgende week in de Ruta del Sol. ,,Het is een moeilijke situatie'', erkende Brailsford. ,,We willen dat de UCI de sport leidt, we hebben de regels van het WADA en we hebben ons team en het belang van de individuele renner. Voor die laatste twee ben ik verantwoordelijk, maar ik moet ook aan het belang van de sport denken. Maar ik geloof in zijn onschuld.''

Brailsford is niet blij met de publiciteit rond de zaak. ,,Dit is vertrouwelijk. Op dit moment had het nooit in de openbaarheid moeten komen. Iedereen heeft recht op een eerlijk proces. Ook daarom steunen we hem, al begrijp ik dat het een moeilijke situatie is, voor iedereen. Het feit dat hij nu weer gaat rijden hebben we vanuit ieders standpunt bekeken, maar ik geloof in Chris en vind dat hij de mogelijkheid moet krijgen te fietsen terwijl wij op de achtergrond eraan werken om aan te tonen dat hij niets verkeerds heeft gedaan. We willen snel zijn onschuld aantonen, maar dat vraagt een zorgvuldig onderzoek.''

[AD]



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/02/2018 22:29 door JW.
Luijt 07 februari 2018 10:33
Maar JW, wat had je dan gedacht dat Brailsford zou zeggen?
diravi 07 februari 2018 19:26
Jullie kunnen een d tegen een t ruilen.
Bromertà 08 februari 2018 13:24
Er moet toch sprake zijn van een soort wonder op twee benen waartussen zich een fiets bevindt. Want, alles op 'n rijtje, deze sporter wordt niet alleen geplaagd door bilharzia (worm-ziekte), astma en sinds kort ook nog nierfalen, maar bovendien heeft ie niet eens een winnaarsmentaliteit in de zin van "koste wat kost willen winnen." Niks "dood of de gladiolen," maar braaf genoegen nemen met een treetje lager.

Bromertà 08 februari 2018 13:52
En hier nog wat astma-gevalletjes.

Norway has sent over 6000 asthma doses to the Olympics
[norwaytoday.info]

Een salbutamol vernevelaar
[www.fis-ski.com]
El Chaba 08 februari 2018 14:19
Het zit je wel hoog, hè..?
Tjappie2 08 februari 2018 14:47
Het Noors Olympisch Comité begrijpt tenminste dat je op alles moet zijn voorbereid. Het gaat hier wel om medailles he, niet per se over de hoeveelheid functionerende longblaasjes die na afloop van de Spelen nog over is.
Bromertà 08 februari 2018 15:01
Er schuilt meer slechtheid in de mens die wegkijkt dan in de overtreder. Nog een graadje erger is de sussende en zalvende relativering van de buitenstaander die zich even onverschillig opstelt als een sneeuwpop in een ijsvlakte. Maar het kan nog gruwelijker met 't geniepige en vileine "Hup Froome."
Tjappie2 08 februari 2018 15:47
Ah, interessant. Een moreel activist.

Ik zou zeggen blijf hangen in je ideaalbeeld en dicht de mens maar een morele zuiverheid toe. Een tip: misschien is het verstandig je eigen morele zuiverheid niet langer als uitgangspunt te nemen. Misschien slaag je er dan wat gemakkelijker in om te beseffen dat anderen ook niet aan de hoogste morele eisen kunnen voldoen.

Om toch nog wat empathie te tonen zal ik een zekere renner van Sky hier niet aanmoedigen. winking smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/02/2018 15:48 door Tjappie2.
Horsie is back 08 februari 2018 20:42
Terwijl ik me in de kou zat uit te sloven op mijn retro R, dat nodig medicinale bijstand behoeft, maar even daaraan niet geholpen kan worden, speelde zich hiero een interessante discussie af. Morele latwerk, zo van hoe hoog kan een (toch niet dat?) paard nou echt springen?
Volgens Sjokkemeule minstens 3 meter, volgens andere meer diervriendelijker trainers is 2 meter 25 ook al zat.

Kijk, ik ben het met Bromertà eens, dat de moderne topsport van biochemische ondersteuning en dito bijstand een potje heeft gemaakt.
Soms is ook de dopingbestrijding daar zelf schuldig aan, maar aan de basis staan de topsporters, die altijd koste was es wolle aan de top willen staan en daarvoor de fluctuaties in hun prestatievermogen op slinkse wijze even opkrikken.

Als we de morele lat op 100% leggen, komt waarschijnlijk 40 tot 50 percent van alle topsportprestaties, uitgezonderd een aantal sporten, die ook niet hieronder gerekend hoeven te worden, niet in aanmerking voor het predikaat volmaakt SCHOON.

Niet zo lang geleden was Meldonium het grote toverwoord. Niet dat dit hartgeneesmiddel voor topsporters nu zoveel deed, maar wat alle geneesmiddelen wel min of meer met elkaar gemeen hebben, is het feit, dat ze de kunstmatige of spontane fluctuaties in het prestatievermogen beter aka sneller tacklen. De natuur neemt namelijk zijn tijd. Sinds de moderne topsport wordt aangedreven door de immense commercialiteit is het vaker een ware ratrace geworden.
El Chaba 08 februari 2018 21:06
Jij snapt het..!
Horsie is back 08 februari 2018 22:12
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------
> Jij snapt het..!

Duidelijk werd recent ook, dat de Noordse Skisport in de afgelopen twee decennia absoluut niet gevrijwaard is gebleven van dopinggerelateerde zaken.
Hier is ook op grotere schaal gefraudeerd, zeker als je een hogere morele standaard voorstaat.
Behalve in de wintersportlanden maalt men daar niet om.
Alleen als Usain Bolt zou zijn betrapt was in de sportwereld de hel uitgebroken, voor even dan. grinning smiley

Dus of Tjappie het ook helemaal snapt, Mwah.
Het kan natuurlijk ook zijn, dat ik jaloers ben op de kudo's, die El Chaba Dubai af en toe weggeeft. hot smiley
Horsie is back 08 februari 2018 22:14
Op dit forum broeit weer wat, zoals op andere plekken, waar men Fausto WUR Coppi weer tot leven wil brengen.
Bromertà 08 februari 2018 22:19
Ach, wat zielig nog een wegkijker. En, weer zo iemand die niet weet hoe dit toch heel simpele forum werkt. Kijk, als je op mij reageert dan moet je je bericht niet plompverloren onderaan laten bungelen. Even het fatsoen om de regels te lezen is er niet bij, terwijl je toch al ruim een jaar lid bent. Misschien kan je je inderdaad maar beter specialiseren in het observeren van wandeltochten.
Horsie is back 08 februari 2018 23:24
De Via Gladiola bij 35 graden Celsius. Topsport.

Ik begrijp nu echter niet meer aan welk dom paard Bromertà dan toch steeds refereert. hot smiley
Tjappie2 09 februari 2018 01:39
Op het moment dat de vierdaagse een topsportkarakter krijgt zal ik een specialisatie zeker overwegen. Op dit moment niet aan de orde natuurlijk, ik gok dat elke gezonde nederlander dat ding uit kan lopen.

Om even on topic te blijven. Een schorsing voor Froome vind ik helemaal prima. lult ie zich er uit, ook prima. Het is niet dat de wielersport staat of valt met 1 renner.
Ger 09 februari 2018 09:52
Denk daar heel anders over. Er zijn diverse renners geschorst voor hetzelfde vergrijp. Bij Froome is de hoeveelheid dubbel zoveel dus schorsen die handel. Geen gezeik. angry smiley
Bromertà 09 februari 2018 12:24


Over 5 miljard jaar is de aarde sowieso uit dit universum weggevaagd, dus waar zou je je druk om maken? Typisch gevalletje wegrelativeren, waarbij elke passie, toewijding en betrokkenheid volslagen betekenisloos in een oude doos op zolder belandt. Deze kan je erbij voegen:

[pbs.twimg.com]



En, wegkijken is dodelijk.
Simeone 09 februari 2018 14:08
het Noorse boodschappenlijstje bevat 4x zoveel astma pufjes dan eieren.

Ach, als ze maar de juiste lippencreme meenemen!

Doet Theresa Johaug( lekker ding) eigenlijk mee?
Tjappie2 09 februari 2018 14:29
Bromertà Schreef:
-------------------------------------------------------

>
> En,
> [url=http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/1.31404
> 33]wegkijken is dodelijk.[/url]

Ik heb geen tijd om het allemaal na te zoeken op dit moment, maar het bericht waar je naar verwijst bevat vermoedens. Over sectie op het lichaam wordt niet gesproken.

Graag dus een bevestiging dat dit sterfgeval doping gerelateerd is.
Bromertà 09 februari 2018 18:39
Er zijn ook bosjes mannen die ontkennen dat roken dodelijk is, dat de aarde opwarmt, dat EPO 'n prestatiebevorderende werking heeft, en zo verder en zo verder. Bij zoveel onbenul past een peniskoker.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/02/2018 18:40 door Bromertà.
Tjappie2 09 februari 2018 18:56
Daar gaat het natuurlijk totaal niet om. Ik denk dat er niemand (ook ik niet) op dit forum ontkent dat excessief of onprofessioneel gebruik van stimulerende middelen (zeer) schadelijk is voor de gezondheid.

Dat jij omwille van het schokeffect in de discussie de dood van een jongeman erbij sleept moet je zelf weten. Ik snap wel dat de dood van iemand die amper volwassen is geworden lekker werkt voor het pathetisch gehalte van de discussie.

Waar het mij om gaat is dat sporters zelf de afweging moeten maken of ze onder, op, of over de grens willen m.b.t. dopinggebruik. Net zoals iemand het zelf moet weten wanneer hij wil roken (mits hij dat op zo'n manier doet dat anderen de schadelijke effecten niet lichamelijk ervaren).
El Chaba 09 februari 2018 19:02
Het gebruikelijke slappe verweer van iemand die simpelweg niet kan accepteren dat sommige mensen er een andere mening op na houden dan hij zelf.
El Chaba 09 februari 2018 19:04
En dan te bedenken dat één van jouw grootste opponenten hier ooit begon met prikken onder de naam Faustino.. grinning smiley
El Chaba 09 februari 2018 19:09
Haha, best hilarisch dat iemand die iedereen die een afwijkende mening heeft dan die van hemzelf, die ander in onwelriekende bewoordingen veroordeelt, durft te spreken van fatsoen..
Horsie is back 09 februari 2018 21:59
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------
> En dan te bedenken dat één van jouw grootste
> opponenten hier ooit begon met prikken onder de
> naam Faustino.. grinning smiley

Geen idee, El Chaba, of openbaar je hier staatsgeheimen?
Bromertà 11 februari 2018 14:32
Waar het hier om gaat is dat Froome een plasje heeft achtergelaten waarin een stof zit die qua hoeveelheid de limiet met een factor 2 heeft overschreden. Over "excessief" gesproken.
Tjappie2 11 februari 2018 18:31
Bromertà Schreef:
-------------------------------------------------------
> Waar het hier om gaat is dat Froome een plasje
> heeft achtergelaten waarin een stof zit die qua
> hoeveelheid de limiet met een factor 2 heeft
> overschreden.

Dat is inderdaad precies waar het om gaat. En in deze zaak is daar het volgende uit af te leiden:

• dat Froome de regels heeft overtreden.

• Dat de UCI in dit geval een voorlopige schorsing op mag leggen (Rules and Regulations 7.9.3), maar dat dus niet hoeft.

• Dat de UCI er op dit moment voor kiest geen voorlopige schorsing op te leggen (mogelijk uit angst voor een arbitragezaak)

• Dat Sky de renner zelf zou kunnen schorsen

• Dat Sky daar niet voor kiest

• Dat Froome daarom dus gewoon van start mag gaan in wedstrijden

• Dat Bromerta het daar niet mee eens is en om zijn punt te maken “bosjes mannen”, een peniskoker, Donald Trump, wijlen Linas Rumsas, en een sneeuwpop
op een ijsvlakte van stal haalt

• Dat Tjappie2 vindt dat Froome mag fietsen zolang hij niet geschorst is en op de blaren moet zitten op het moment dat hij wel geschorst is.


Volgens mij zijn we er dan toch?
Bromertà 12 februari 2018 12:40
Je opsomming doet vermoeden dat een andere hobby van je weleens het bewandelen van zijpaden zou kunnen zijn. Wie zo zwalkende door de recente geschiedenis walst, moet wel affiniteit hebben met onverschilligheid. Om toch een beetje de hoofdweg in het zicht te houden, zal ik jouw belangrijkste omissies even aanstippen:

    * bilharzia
    * astma
    * nierfalen
    * mentaliteitsdeficiëntie

En om je morele besef wat aan te scherpen: "It might be their right to keep Froome racing but it isn't the right thing to do?"
Tjappie2 12 februari 2018 13:34
Bromertà Schreef:
-------------------------------------------------------

>
> En om je morele besef wat aan te scherpen:
> [url=http://www.cyclingnews.com/blogs/author/phili
> ppa-york-blog-chris-froome-is-at-the-centre-of-a-t
> eam-sky-mess-not-the-other-way-around/][b]"It
> might be their right to keep Froome racing but it
> isn't the right thing to do?"[/b][/url]

Ik zit niet op een wielerforum om m'n morele besef aan te laten scherpen. Ik geef me over, je hebt gewonnen.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen