Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Laigueglia - Almeria - Murcia - Provence - Colombia - Zuid-Afrika

Gepost door Anony 
Anony 12 februari 2018 01:32
Hoop echt dat er wat meer schwung in dit prikbord komt. Weer een paar leuke wedstrijden dit weekend waar helaas niemand de moeite voor heeft genomen om een thread te openen. Hulde aan El Chaba die als enige regelmatig de tijd neemt om dat wel te doen.


55e Trofeo Laigueglia (1.HC)

Laigueglia - Laigueglia (203,7 km / 158,5 km + 4x 11,2 km + 0,4 km)



Met de afgelasting van de GP Etruschi was deze vaste waarde de opening van het Italiaanse wielerseizoen. Het 'verloren toptalent' Moreno Moser knoopte weer aan met de flair die hij in zijn eerste profjaren toonde. Hij werd door gelegenheidsploegmaat Brambilla (Italiaanse selectie) gelanceerd op de laatste beklimming en rondde een solo van 9 kilometer knap af. Driekwart minuut later zorgden Paolo Totò (mooie naam) en Matteo Busato voor een Italiaans podium. Ben Hermans werd negende en verder eindigden Sean De Bie, Thomas Degand en Stijn Devolder ook nog aardig.


33e Clasica de Almeria (1.HC)

Almería - Roquetas de Mar (185,1 km / 174,1 km + 2x 5,5 km)



Het tweede Spaanse treffen van dit weekend. Traditioneel eindigend op een massasprint, al viel het peloton in volle finale nog behoorlijk uiteen door het hoge tempo en een valpartij. Caleb Ewan bleek uiteindelijk de snelste, Danny van Poppel en Timothy Dupont vertegenwoordigden onze naties op het podium.


38e Vuelta Ciclista a la Region de Murcia Costa Calida (1.1)

Beniel - Murcia (208,3 km)



Daags voordien werd er in Murcia gestreden voor de bloemen, in een zware wedstrijd met maar 39 lieden aan de finish. Alejandro Valverde en Philippe Gilbert, winnaars van de twee voorgaande edities, werden dit jaar voorafgegaan door Luis Léon Sanchez. Hij counterde een aanval van Valverde in de slotfase, al leek dat vooral op een wederdienst van 'El Imbatido' voor de bewezen diensten in Valencia onlangs. Gilbert eindigde op twee minuten, Trentin als vierde al op vier minuten.


3e Tour Cycliste International La Provence (2.1)

E2: La Ciotat - Gémenos/Col de l'Espigoulier (144,5 km)
E3: Aix-en-Provence - Marseille (166,7 km)



De tweede rit (waarvoor Chaba nog wel een topic startte) werd gewonnen door... Rémy Di Grégorio. De (eigenlijk nog altijd maar) 32-jarige bezorgde thuisploeg Delko Marseille Provence een mooie zege bergop, voor de neus van goudhaantje Lilian Calmejane. De slotrit was in een sprint een prooi voor man-in-vorm Christophe Laporte, Jonas van Genechten finishte derde. Die andere Fransman met een sublieme seizoensstart, Alexandre Geniez, is eindwinnaar.


1e Colombia Oro y Paz (2.1)

E5: Pereira - Salento (163,7 km)
E6: Armenia - Manizales/Torre de Chipre (187,7 km)



Wel nog besproken in de thread van etappe 4, maar verdient toch meer aandacht. De vijfde rit kwam op naam van Rigoberto Uran, die de nul wegveegde voor EF-Drapac-Cannondale. Nairo Quintana nam de leiderstrui over van Julian Alaphilippe, maar zag de eindzege op de slotdag door de vingers glippen na een sterk optreden van supertalent Egan Bernal. Broertje Dayer zorgde met dagwinst wel voor een mooie troostprijs. Opvallend: in de eindafrekening is Alaphilippe de enige Europeaan in de top tien, als zevende. Acht stuks zijn overigens thuisrijders, met de vier sterren netjes in de top vier.


Nationale kampioenschappen Zuid-Afrika

Weg: Oudtshoorn - Oudtshoorn (154,8 km)
TT: Oudtshoorn - Oudtshoorn (43,8 km)



Een weinig verrassende dubbelslag voor Daryl Impey, al moet je het als absolute topfavoriet nog altijd maar waarmaken. In de tijdrit zette hij Gibbons op 2:16 en verloor de derde al bijna zeven minuten. In de wegrit pakte hij de titel door van Jacques Janse van Rensburg brandhout te maken in een sprint met twee. Reinardt Janse van Rensburg is nog niet aan zijn seizoen begonnen.
Eddy Veen 12 februari 2018 06:47
Jij in elk geval bedankt voor deze update.
Nelis! 12 februari 2018 08:26
Bedankt Anony!
Cecchini 12 februari 2018 08:54
In welke snoeppot heeft Luis Leon Sanchez deze winter gekeken ?
MarcoV 12 februari 2018 09:16
mooie plaatjes. Brute koersen in Murcia en in Colombia.
LL Sanchez draait altijd goed in deze fase van het jaar, nu heel goed. Maar waar zo'n Moser het dan weer vandaan haalt ...
Eazster 12 februari 2018 10:27
Murcia natuurlijk wel de thuiskoers voor Sanchez en een pannenkoek is het toch ook verre van..
Tjappie2 12 februari 2018 10:40
Op maandagochtend eventjes snel wat sfeer uit het wielerweekend proeven met leuke plaatjes. Thanks Anony!
Ridder Kale Knikker 12 februari 2018 10:41
Bedankt Anony, je hebt gelijk. Er mag weer wat meer schwung in het prikbord. Ikzelf begin een beetje te ontwaken na een diepe winterslaap, het wielerseizoen moet voor mij nog echt beginnen. Maar goed, de Omloop komt steeds dichterbij. Het begint weer te kriebelen!
Ik waardeer de posts van anderen altijd zeer, ben zelf niet zo'n topic opener. Maar je hebt gelijk, we zijn allemaal een beetje verantwoordelijk voor het levendig houden van dit prachtige prikbord.

Verder mis ik het chauvinistisch gewauwel van Ton. Dat was een soort van folklore, hopelijk komt hij weer snel terug na de carnaval. Gelukkig hebben we Wim Socialist DeCraene nog. Hup Ton, hup Wim!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 12/02/2018 10:42 door Ridder Kale Knikker.
Horsie is back 12 februari 2018 12:58
De Schwung van het prikbord van dit moment wordt in stand gehouden door het Fernduell tussen de man, die soms van onzin heel overtuigende grafieken weet te maken en de man, die gelooft in het sprookje van onder dokters toezicht gecontroleerde doping ter verbetering van het menselijke ras.

Scheidsrechter is een dom paard, dat niettemin heel snel weet te vertellen hoe snel je in het laatste kwartier moet zijn om virtueel naast Fausto Coppi te mogen rijden, als je in de drie voorafgaande kwartieren gemiddeld respectievelijk 41, 41,5 en 42,5 km/uur hebt gereden.










58,484
Horsie is back 12 februari 2018 13:00
De uitspraak van het weekend was natuurlijk: "Op die 28ers van hullie, ja".
valse trage 12 februari 2018 15:34
Een jaar of 10 geleden werden ze uitgelachen maar Espen Braven en Jack Sparrow hebben helemaal gelijk gekregen. De Colombianen worden sterker en sterker in de bergen. Ze zijn machtiger dan ooit, in de breedte al veruit de sterkst bergop. Quintana, Chaves, Uran, Sg. Henao en M.A. Lopez waren al toppers en met Bernal, D.F. Martinez en Sosa is er nog meer op komst...
valse trage 12 februari 2018 15:37
Precies. Ik had zelfs het idee dat het een half cadeautje was van Valverde, die LL wel heel gemakkelijk liet wegrijden en echt niet op leven en dood achtervolgde in de laatste kms.
Eindhovuh 13 februari 2018 09:29
Ja klopt. Leuk voor het wielrennen dat het toch wel traditionele wielerland Colombia zo terug is.
Alleen dat tijdrijden blijft ze veel zeges kosten.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen