Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Prognose op het kasseiseizoen 2018

Gepost door Bummetje 
Bummetje 19 maart 2018 14:09
Met Milaan-San Remo achter ons en binnen de komende drie weken achtereenvolgens Brugge-De Panne, E3-Harelbeke, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen, De Scheldeprijs en Parijs-Roubaix voor de deur is het hoog tijd om lekker vooruit te blikken naar de mooiste fase van het wielerseizoen. De kop is er al af, de banden zijn al opgewarmd, de vorst nog steeds in de grond en de toppers hebben zo hier en daar hun klasse al getoond. Genoeg voer voor een prognose op het kasseiseizoen 2018.

1. Wie wordt de veelvraat?
In 2012 won Tom Boonen achtereenvolgens de E3-prijs, Gent-Wevelgem, De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Ongeëvenaard sindsdien, hoewel Greg van Avermaet vorig jaar dit kunstje bijna wist te herhalen. Niet zelden is er één renner die het kasseiseizoen weet te domineren. Dit jaar verwacht ik veel van Anti-winnaar Sep Vanmarcke. Na een derde plaats in zowel de E3 als de RVV gaat Sep er in Roubaix met zijn eerste kassei vandoor.

2. Wie breekt er door?
Magnus Cort Nielsen bewijst dit seizoen ook op kasseien uit de voeten te kunnen met een mooie sprintzege in Gent-Wevelgem waar hij voor Kristoff en Sagan weet te eindigen. Ook de de Ronde van Vlaanderen doet hij tot aan de finale goed mee wat hem een top-10 notering in dit monument oplevert.

3. Welke knecht overtreft zijn kopman?
Waar Jürgen Roelandts in de E3-Harelbeke nog voor het karretje van Greg van Avermaet wordt gespannen, blijkt in deze koers duidelijk dat Jürgen dit jaar sterker is dan Greg en besluit BMC hem een vrije rol te geven in de daaropvolgende wedstrijden. Van Avermaet blijft tegenvallen, terwijl Roelandts op het podium weet te eindigen in de RVV en knap vijfde wordt in Parijs-Roubaix.

4. Welke favoriet had beter thuis kunnen blijven?
Naast de hierboven omschreven minder vorm van Greg van Avermaet, speelt ook de gehele Sky-ploeg geen rol van betekenis en weet bij Quickstep enkel Nikki Terpstra een paar mooie uitslagen te noteren. Kwiatkowski, Moscon, Van Baarle, Gilbert, Stybar en Lampaert vallen collectief tegen dit jaar.

5. Wat wordt de mooiste koers?
In Parijs-Roubaix worden we eindelijk weer eens getrakteerd op een regenachtige en bovendien winderige editie. Dit komt de koerst ten goede en het is smullen geblazen vanaf 120 kilometer voor de meet. De sterksten komen onvermijdelijk bovendrijven en vechten hun duel uit zonder hulp van al te veel knechten.
Sjorsoll 19 maart 2018 15:27
Voor die laatste voorspelling teken ik.
JW 19 maart 2018 16:39
Ieder zijn smaak.
Persoonlijk vind ik het kasseiseizoen zeker niet de mooiste wielerperiode van het jaar.
Veel te veel van het zelfde, over veelal dezelfde heuvels, en voornamelijk steeds weer dezelfde specialisten.
De helft van deze koersen schrappen, of naar het najaar verplaatsen, maakt de resterende een heel eind leuker.
Ridder Kale Knikker 19 maart 2018 17:05
1. Wie wordt de veelvraat?
Ik verwacht geen veelvraat. GW gaat naar een sprinter als Viviani of Demare. Mocht de Kemmel er goed bij liggen en Groenewegen heeft een goede dag dan is hij de te kloppen man, maar ik denk dat het nog een jaartje te vroeg is. De E3 is voor Sagan en de RvV gaat voor het eerst sinds jaren naar een echte outsider die vanuit de vroege vlucht overblijft doordat de groten bang zijn voor elkaar. Roubaix zou ik Sepp wel gunnen, maar denk dat hier QS zijn overmacht uitspeelt en Stybar uiteindelijk wint.
2. Wie breekt er door?
Geen idee, ik hoop op een mooi resultaat van Timo Roosen of Jos van Emden in Roubaix. Verder valt er voor de Nederlanders denk ik weinig te genieten tijdens de keienkoersen.
3. Welke knecht overtreft zijn kopman?
Jouw voorspelling aangaande Roelands vind ik een mooie, die steun ik van harte. Mooie kerel die Jurgen, gun hem een glansrol
4. Welke favoriet had beter thuis kunnen blijven?
Kristoff, geen enkele logische reden voor, maar als ik dan toch iemand moet noemen dan denk ik aan hem.
5. Wat wordt de mooiste koers?
De Ronde van Vlaanderen, gewoon omdat ook de mooiste koers is in mijn ogen. Dit jaar barre omstandigheden, een secondenspel waarbij de vroege vluchters het nipt halen
Carlos Danger 19 maart 2018 17:22
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen