Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Tour of Croatia, etappe 3

Gepost door lodjan 
lodjan 19 april 2018 13:28
De koninginnerit. Een serieuze col als finish.

Livetwitter: [mobile.twitter.com]

Live op eurosport na de Tour of the Alps.
lodjan 19 april 2018 14:30
Breakaway extended their lead to 5min 28sec #TourOfCroatia2018 #TOC2018

Nick vd Lijke is mee met een kopgroep van vijf man.
Carlos Danger 19 april 2018 16:26
Slimmerd 19 april 2018 17:36
Siutsou wint voor Weening
Cecchini 19 april 2018 18:22
Adembenemende natuur, die slotklim
Cyclad 19 april 2018 18:47
Behoorlijke verschillen. Siutsou en Weening veel sterker dan de rest.
lodjan 19 april 2018 19:12
Schijnt een schitterende klim te zijn. Helaas niets kunnen zien. Wordt vanavond herhaald op Eurosport?

Hierbij het verslag op WF:

Kanstantin Siutsou heeft de koninginnenrit in de Ronde van Kroatië 2018 op zijn naam geschreven. Na een slotklim van dertig kilometer, reed de 35-jarige Wit-Rus van Bahrain Merida in de laatste tientallen meters weg bij onze landgenoot Pieter Weening. Yevgeniy Gidich werd op gepaste afstand derde. Siutsou is ook de nieuwe leider.

Van der Lijke houdt lang stand
Al snel na het vertrek vormde zich een kopgroep van vijf renners. Jon Božic (Adria Mobil), Nicolai Brøchner (Holowesko p/b Citadel), Emil Dima (MsTina-Focus), Mateo Frankovic (Meridiana Kamen) en onze landgenoot Nick van der Lijke (Roompot-Nederlandse Loterij) kozen het hazenpad. Zij reden al snel een maximale voorsprong van zo’n vijf minuten bijeen. Eenmaal op de slotklim aangekomen, hadden de koplopers nog altijd een mooie bonus. Toch ging het niet snel genoeg, oordeelde Van der Lijke. Hij reed zijn vluchtmakkers los en ging op jacht naar de ritzege.

Eg maakt indruk
In het peloton bepaalde Trek-Segafredo het tempo. Of beter gezegd, klimtalent Niklas Eg deed dat. De 22-jarige Deen ranselde het peloton helemaal uit elkaar. De topfavorieten voor de eindzege moesten stuk voor stuk lossen uit het wiel van Eg. Toen zijn kopman Gianluca Brambilla ook moest lossen, gingen Siutsou, Weening, Gidich en Radoslav Rogina in de aanval. Toch ging het de 37-jarige Fries niet hard genoeg. Op een kleine vijf kilometer van het einde ging hij er op zijn bekende monsterverzet vandoor. De overige drie moesten passen, maar op anderhalve kilometer voor de top kwam de Wit-Rus aansluiten. De twee gingen vervolgens op de meet af, waarna Siutsou in de laatste 50 meter het verschil maakte.
Studio Badmuts 20 april 2018 09:30
Gisteravond herhaling gezien op Eurosport.
Schitterende klim. Maar eens naar Kroatië op vakantie gaan. Zo ik wel eens willen fietsen daarzo, smal slingerend weggetje en fantastisch uitzicht.
Jammer voor Weening dat ie 't niet kon afmaken, knappe poging dat wel. Maar wat een stoempversnelling zeg, tjonge jonge. Het verschil was goed te zien met Siutsou, die had wat tandjes minder, mooie tred in vergelijk met dat beestachtige gestoemp. Ik heb het idee dat ie zichzelf door die versnelling teveel kapot fietste. Maar goed, hij heeft al een hele carrière achter de rug en zal hem dit wel het beste passen.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen