Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

101st Giro d'Italia (2.UWT) 10e etappe

Gepost door Cecchini 
Cecchini 14 mei 2018 20:33
Stage 10 » Penne › Gualdo Tadino (239k)Parcours
De week begint met een heuvelachtige etappe richting het in de provincie Peruglia gelegen Gualdo Tadino. Het is met 239 kilometer de langste rit van de Giro. De 15.000 inwoners eren tot op de dag van vandaag hun wielerheld Adolfo Leoni. De in 1970 gestorven sprinter zegevierde in de jaren 40 en 50 maar liefst zeventien keer in Il Giro, en won in 1942 Milaan-San Remo. Wie mag zich in één adem noemen met deze legende?

De etappe begint direct met een zware klim vanuit Penne. De Fonte della Creta (tweede categorie) is 21,3 kilometer lang en kent een piek op 1254 meter, wat direct ook het hoogste punt is van deze dag. Na een lange afdaling begint een uitgebreide fase van op-en-neer over lichte heuvels. 56 kilometer na het vertrek ligt nog een klim van derde categorie. In het middenstuk van de koers liggen nog twee tussensprints, waar hoogstwaarschijnlijk de vluchters alle punten en bonusseconden zullen grijpen.

De lange heuvelzone wordt dertig kilometer voor de eindstreep afgesloten met nog een klim. Na de steile muur van Annifo gaat het in dalende lijn richting Gualdo Tadino. De finale is zeer technisch, dus oppassen voor de mannen die gaan strijden om de winst. In de laatste anderhalve kilometer liggen nog vier (meer dan) haakse bochten. De finishstraat is ruim 500 meter lang.

Start: 11.05 uur
Finish: Tussen 16.53 en 17.34 uur

Weer en TV
Het peloton wacht dinsdag weer een regenachtige dag. De weergoden hebben met zo’n veertien graden Celsius en ongeveer tien millimeter regen weinig goeds in petto voor de renners. Voor de kijkers thuis begint de Giro-uitzending op Eurosport 1 om 13:00.


PENNE


Gualdo Tadino


Algemeen Klassement na 9e etappe
1 Yates Simon Mitchelton-Scott 20 37:37:15
2 Chaves Johan Esteban Mitchelton-Scott 0:32
3 Dumoulin Tom Team Sunweb 0:38
4 Pinot Thibaut Groupama - FDJ 0:45
5 Pozzovivo Domenico Bahrain Merida Pro Cycling Team 0:57
6 Carapaz Richard Movistar Team 1:20
7 Bennett George Team LottoNL-Jumbo 1:33
8 Dennis Rohan BMC Racing Team 2:05
9 Bilbao Pello Astana Pro Team ,,
10Woods Michael Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale 2:25

Cecchini 14 mei 2018 20:33
.Oorlog in het Carrera-team: de Giro van 1987De huidige stand in de Giro doet me enigszins denken aan de Giro van 1987 waarin 2 ploeggenoten om de winst streden. Vooralsnog wijst niets er op, dat Chaves en Yates elkaar in de wielen rijden, maar als je ergens 2e in het klassement komt te staan zal er diep van binnen niet het oproer gaan kraaien ? Nog mooier zou het zijn dat Adam Yates nu 2e had gestaan. Een heroische broedertwist zou de wielersport weer een welkome impuls kunnen geven.

Daarom nog maar eens het verhaal over de oorlog tussen Roberto Visentini en Stephen Roche in de Giro van 1987. Uit "Het is Koers"

Bestolen voelde hij zich. Die Noord-Europeanen hadden geen greintje respect voor hem gehad. Eigenlijk al vanaf het begin, maar wat ze in deze Giro hadden geflikt, daar lustten de honden geen brood van. Verraad. Nog zo’n woord dat in hem opkwam.

Roberto Visentini had de Giro d’Italia van 1986 gewonnen. In de bergetappe naar Foppolo reed hij Saronni uit het wiel en veroverde hij het roze. De hele laatste week droeg hij het roze – met de gratie en klasse die hij van nature uitstraalde.

Visentini kwam uit een welgestelde familie. Zijn vader had fortuin gemaakt als uitvaartondernemer, maar Roberto was geenszins van plan het bedrijf over te nemen. In plaats daarvan stortte hij zich op het wielrennen. En de vrouwen, want Roberto was gezegend met een mooi gezicht en dat wilde hij weten ook.
In 1987 was Visentini’s Carreraploeg ongetwijfeld de beste ploeg in koers in de Ronde van Italië, met toprenners als Stephen Roche, Guido Bontempi en Claudio Chiappucci en meesterknecht Eddy Schepers. Roche, die na een val in 1986 lange tijd was uitgeschakeld, was sterker dan ooit. Visentini had zijn zinnen gezet op de Giro. Roche zou drie weken voor hem knechten; later dat jaar mocht hij voor eigen kansen rijden in de Tour de France. De ambitie van Visentini reikte vooralsnog niet verder dan winnen in eigen land.

‘Droomstart voor Roberto’, kopte La Gazzetta dello Sport nadat Visentini de proloog in Sanremo had gewonnen. In het tweede deel van de eerste etappe, een daaltijdrit (!) vanaf de Poggio naar Sanremo, pakte Stephen Roche de winst. Een paar dagen later onderstreepte de Carrera-ploeg zijn superioriteit door de ploegentijdrit te winnen, het roze ging naar Roche. Visentini maakte zich nog weinig zorgen. De trui was in de ploeg en Roche zou hij in de bergen wel achter zich laten. De Ier dacht daar inmiddels al anders over. Op de vraag van een journalist wie de kopman was, antwoordde Roche dat de tijd dat wel zou uitwijzen.

De eerste bergetappe verraadde al iets van Roche’s plannen: hij sprong weg uit een groep waarin de favorieten zaten, pakte 30 seconden, maar werd teruggehaald door ploeggenoot Visentini, die de andere kanshebbers gangmaakte. Roche was geïrriteerd, maar hij was er nu zeker van dat hij kort kon rijden in deze Ronde.
In de elfde etappe, met finish bergop, heroverde Visentini een handjevol seconden op de Ier. Bij een val in de massasprint van de voorgaande etappe had Roche verwondingen aan zijn knie opgelopen en dat speelde hem nu parten. Visentini maakte er handig gebruik van.
In de door regen overspoelde tijdrit twee dagen later had Visentini opnieuw een grootse dag. Hij won de etappe, zette Roche op meer dan twee minuten en pakte het roze. Il futuro sembra luminoso per Roberto.

Twee dagen later waren de rollen echter volledig omgedraaid. Visentini beleefde een klassieke jour sans. Zoals hij er nog maar zelden een had beleefd. Johan van der Velde won de bergetappe naar Sappada, met Toni Rominger, Stephen Roche en Robert Millar in zijn kielzog. Visentini verloor vele minuten in de slotklim, waar hij geparkeerd stond. Zigzaggend en geholpen door duwende toeschouwers reed hij omhoog.

Tijdens de etappe had Visentini ploegleider Davide Boifava bij zich geroepen. Of Roche niet een beetje rustiger aan kon doen. Boifava aarzelde, maar gaf Roche uiteindelijk orders om te temporiseren. De Ier weigerde; Boifava zag zich genoodzaakt zijn knechten jacht te laten maken op hun eigen ploeggenoot. Wat volgde was chaos. De domestiques hadden geen zin om achter Roche te rijden, maar een woedende Visentini maakte hen stuk voor stuk uit voor rotte vis. Boifava begon koortsachtig naar bondgenoten te zoeken (‘Rij je mee? Wij betalen!’), maar het baatte niet. Visentini verloor veel tijd – en de roze trui. In de slotklim reed hij zonder knechten naar de streep.

In het hotel brak de hel los. Visentini was kwaad op zijn knechten. En op Roche. Roche op zijn beurt was boos op Boifava, Visentini en de knechten. Alleen de Belg Eddy Schepers koos de kant van Roche. De Ier dreigde de Ronde te verlaten, maar een nachtelijk bezoek van Carrera-directeur Tito Tachella bracht hem op andere gedachten. Niemand van het team zou tot het einde van de Giro met de pers praten, en de vijftiende etappe moest iedereen maar snel vergeten. Dat Visentini zijn racefiets na de etappe met een zaag te lijf wilde gaan, vertelde hij de pers pas jaren later. Het kostte Boifava de grootste moeite hem de daad uit zijn hoofd te praten.

Niet dat de volgende etappe in pais en vree werd verreden. Roche had nu niet alleen te maken met openlijke vijandschap binnen zijn eigen team, ook het Italiaanse publiek keerde zich tegen hem. De tifosi bespuugden hem, stompten hem op zijn rug en slingerden de meest vreselijke verwensingen naar zijn hoofd. Alleen een escorte van Schepers links en Robert Millar rechts van Roche kon voorkomen dat de fans hem daadwerkelijk aanvielen. Visentini en Roche praatten niet meer met elkaar en deden gedurende de volgende etappes hun best elkaar te negeren.

Visentini trok zich intussen weinig aan van het spreekverbod en praatte gewoon met de pers. Zijn boodschap: Roche en Schepers moeten na de Giro gestraft worden door Carrera en als hij de kans zou krijgen Roche op zijn knieën te krijgen in de laatste bergetappes van deze Giro, zou hij dat zeker doen. Fagor en Panasonic reden trouwens in dienst van Roche, had de pers dat wel gemerkt? Roche’s repliek in de Gazzetta was fraai: ‘Roberto is op zijn hoofd gevallen in de Ronde van het Baskenland. Daarom lult hij er soms zo volkomen naast.’

Etappe 21. Roberto Visentini hing uitgeput over zijn stuur. Millar, Roche en Lejaretta hadden hem in de vernieling gereden, nadat hij door een val achterop was geraakt. De tijdrit van de volgende dag zou beslissen wie de Giro zou winnen. Maar die winnaar heette in elk geval niet Roberto Visentini.
In de tijdrit op de slotdag bleef Visentini zelfs aan de kant. Met zijn arm in het gips. Roche sloeg hard toe en won de rit met grote overmacht. De Giro was voor hem.
Zes weken later won Roche de Tour de France en aan het eind van de zomer ook het WK. Visentini won nooit meer een grote koers en zette in 1990 een punt achter zijn carrière.Door Leon Geuyen
Léon Geuyen doet iets met internet bij een uitgever. Verzint ideeën. Voert ze nog uit ook. Ook bekend als drummer van The Gasoline Brothers, de band die in 2009 dankzij überfan Koos Moerenhout een hype werd in het wielerpeloton. Sinds 2010 heeft hij weer een racefiets.
1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/05/2018 20:45 door Cecchini.
Blueprint 14 mei 2018 21:02
Dag voor de aanvallers?
JW 14 mei 2018 22:14
Dat zou je wel verwachten.

Het lijkt een vrij gemakkelijke etappe, maar het venijn zit m.i. in de start,
Na een rustdag meteen bergop, dat verteert niet iedereen goed. De voorspelde weersomstandigheden zullen het daarbij niet gemakkelijker maken.

Het zou iets voor Contador zijn om vanuit de start onrust te stoken.
Maar misschien krijgt hij een opvolger ?1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/05/2018 22:15 door JW.
Sjorsoll 14 mei 2018 22:51
JW Schreef:
-------------------------------------------------------
>het venijn zit m.i. in de start

Poëtisch winking smiley
Cecchini 14 mei 2018 23:09
Uit Slogblog Wielerblog - Fred van Sogteren

Als ik de naam Stephen Roche hoor of lees denk ik direct aan dat voor hem uitzonderlijke jaar 1987. De mentaal kwetsbare en blessuregevoelige Ier zat dat jaar alles mee. Hij won de Giro, de Tour en als klap op de vuurpijl ook nog het wereldkampioenschap.

De Belg Eddy Schepers was een ploeggenoot van Roche. Schepers was een van die talenten die na het afscheid van Eddy Merckx dreigde te bezwijken onder de verwachtingen, omdat hij als amateur de Tour de l’Avenir had gewonnen.

De Belg twijfelde daardoor hevig aan zichzelf, want hij slaagde er maar niet in als prof door te breken. Tot er een telefoontje kwam uit Italië van Davide Boifava, de ploegleider van de sterke Italiaanse ploeg Carrera.

Of hij er à raison van een gigantisch salaris iets voor voelde om als knecht van Stephen Roche en Roberto Visentini voor de door een spijkerbroekenfabrikant gesponsorde topploeg te komen rijden.

Schepers hapte direct toe en maakte kennis met de wankelmoedige Ier. ‘Het was net zo’n twijfelkont als ik en het klikte tussen ons’, vertelde hij me eens in zijn weelderige tuin waar hij bezig was een megalomaan tuinhuis te bouwen in de stijl van een Romeins paleis.

Roche en Schepers werden dikke vrienden, want hoewel de Belg niet overtuigd was van zijn eigen kwaliteiten, slaagde hij er wel in om Roche over diens vele dieptepunten heen te praten.

In de Ronde van Italië van dat voor Roche zo gedenkwaardige jaar 1987 werden de kaarten van de Carrera-formatie geheel op Visentini gezet. Roche was echter in supervorm en in de eerste zware bergrit toonde hij zijn grote klasse door van kop af iedereen los te rijden, de etappe met overmacht te winnen en de roze trui te grijpen.

Een kopgroep van zes ontstond en Visentini kon slechts aanklampen. Tot hij onvermijdelijk moest lossen. Boifava gebood Schepers zich af te laten zakken om Visentini weer bij de kopgroep te brengen.

De Belg ging naast Roche rijden, en vroeg: "als gij nu zegt dat u voor mijn toekomst gaat zorgen, dan blijf ik bij u." Roche antwoordde: "Eddy ik zorg voor u." Schepers bleef bij Roche tot woede van Boifava.

Die avond daalde de helikopter van de Carrera-directie op het gazon voor het hotel en de heren eisten dat Roche en Schepers hun koffers zouden pakken en direct vertrekken. Boifava weigerde met de vraag: "ge kunt de roze trui toch niet wegsturen?"

De directie haalde bakzeil en Roche won de Giro en vergaarde daardoor zoveel zelfvertrouwen dat hij ook in de Tour en het WK dat jaar de allerbeste was.

Roche hield, vertrok aan het eind van het seizoen naar Fagor en nam Schepers mee. Het niveau van 1987 heeft de Ier echter nooit meer gehaald, maar in dat ene jaar heeft hij zich gelijkwaardig getoond aan de allergrootsten uit de geschiedenis van het cyclisme.

Zijn zoon Nicholas is ook een heel goede coureur geworden, maar haalt het toch bij lange na niet bij zijn vader die aan één seizoen genoeg had om legendarisch te worden.


Eddy Schepers
PVW 15 mei 2018 06:35
No way met zo'n lange etappe
Luijt 15 mei 2018 09:45
Cecc, wederom mijn complimenten voor het inleidende stuk met foto's van de etappe van vandaag en dank voor het stuk over Visentini en Roche. Daar wordt een mens blij van, althans ik.
Heisenberg 15 mei 2018 11:20
Kopgroep van 13 met Bouwman, Pantano, Ciccone, Mohoric.
Slimmerd 15 mei 2018 11:21
Al 2'40, dit is dus weg voor de dag.
Benieuwd wie de kopgroep vol maken, graag een QuickStep en Bora mee voor succes...
Heisenberg 15 mei 2018 11:21
Ook Hermans, Conti, King, Ballerini, Mosca.
Heisenberg 15 mei 2018 11:23
En een Astana voor het ploegenklassement smiling smiley
Heisenberg 15 mei 2018 11:24
Hermans en Neilands (Israel Cycling), Bouwman (Lotto-Jumbo), Pantano en Pedersen (Trek), Mohoric (Bahrain), Luis Leon Sanchez (Astana), Ballerini (Androni), King (Dimension), Mosca (Willier), Martin (Katjoesja), Scully (EF) en Conti (UAE).
Slimmerd 15 mei 2018 11:25
Potje Mohoric tegen LLSG, succes aan de andere elf vluchters.
Heisenberg 15 mei 2018 11:27
Pantano en Pedersen lijken me ook zeer geschikt voor dit parcours.

Daarnaast hebben Hermans, Bouwman en Ciccone hun goede vorm al getoornd.

In de vluchtersgroep smakt Tony Martin tegen het asfalt. Zijn plek wordt ingenomen door het trio achtervolgers: Montaguti, Mads Würtz Schmidt en Ruben Fernandez.
Slimmerd 15 mei 2018 11:31
Martin weer vooraan, 17 leiders dus
Slimmerd 15 mei 2018 11:33
Conti op 10'50 beste man in AK.

Straks de zwaarste klim van de dag, benieuwd of een QuickStep en Bora een dikke 230km willen gaan controleren. Lotto Soudal een opvallende afwezige vooraan overigens
Heisenberg 15 mei 2018 11:35
Ben Hermans en Neilands (Let) Israel Cycling Academy
Bouwman (Ned) Lotto-Jumbo
Pedersen (Den) en Pantano (Col) Trek-Segafredo
Martin (Dui) en Würtz Schmidt (Den) Katjoesja-Alpecin
Mohoric (Svn) Bahrain-Merida
Luis Leon Sanchez (Spa) Astana
Ballerini (Ita) Androni
King (VS) Dimension Data
Scully (NZe) EF Education First
Conti (Ita) UAE Team Emirates
Mosca (Ita) Willier
Montaguti (Ita) AG2R
Fernandez (Spa) Movistar
Ciccone (Ita) Bardiani
Inigo 15 mei 2018 11:35
Je zit in de vlucht en je rijdt omhoog, alsnog krijg je het voor elkaar te vallen..
Slimmerd 15 mei 2018 11:39
Het peloton koerst wel aardig door op die col van 2e categorie, o.a. Viviani zou al lossen
Eindhovuh 15 mei 2018 11:40
Slimmerd 15 mei 2018 11:47
Sky, Poels, zou het tempo bepalen in peloton.

Vooraan kunnen Fernandez, Mosca, Würtz Schmidt en Pedersen het tempo niet volgen
Slimmerd 15 mei 2018 12:00
Ciccone als eerste over de top, vooraan nog twaalf man over (Scully ook gelost)
Slimmerd 15 mei 2018 12:06
De twaalf koplopers hebben trouwens nog maar 1'10
Slimmerd 15 mei 2018 12:13
Chaves zou achterop geraakt zijn, verklaard waarom
Sky misschien zo door gaat.

Het is nog onduidelijk of hij 1'30 achter de kop zit of al achter de groep Sky
rustdag 15 mei 2018 12:13
Chaves in de problemen?
In het peloton zou Esteban Chaves achterop geraakt zijn. Maar het is nog niet duidelijk hoe groot de schade is voor de 2e uit de stand
Cecchini 15 mei 2018 12:15
Of is ie alla Gesink minuten aan het verspelen voor nog een etappe zege later deze Giro
Slimmerd 15 mei 2018 12:16
Die kon hij al pakken zonder die achterstand.
.. en zolang Yates in roze rijdt, lijkt me het een lastig verhaal
Cecchini 15 mei 2018 12:17
Dank beiden. Ik doe het graag.
Slimmerd 15 mei 2018 12:17
Mohoric overigens solo gegaan in de afdaling
Heisenberg 15 mei 2018 12:17
Volgens de site van de Giro (live-tracking) zit Chaves in een grote groep met ook Viviani en Van Poppel. Een kilometer achter de groep Yates.
Cecchini 15 mei 2018 12:18
Ik bedoelde het ironisch Slimmerd. En ik zei ook "voor nog een etappe zege"
Slimmerd 15 mei 2018 12:23
Mohoric weer gegrepen, vanuit peloton nu tegenaanval van Cavagna en Bilbao (nummer 9 in AK)
Slimmerd 15 mei 2018 12:28
Cavagna en Bilbao gaan succesvol de oversteek make , zo krijgen we 14 koplopers.

Sky is van kop af in het peloton, blijkbaar voelde niemand zich geroepen te helpen, Mitchelton-Scott heeft overgenomen. Al ruim 2'00, Chaves zal zo dus ook wel terugkeren met een groep
Slimmerd 15 mei 2018 12:32
Sunweb heeft nu toch overgenomen en gaat Chaves (En o.a. Meintjes) niet zomaar laten terugkeer
Slimmerd 15 mei 2018 12:37
Sky en Sunweb voeren nu samen de meute weer aan, 1'20 achter de koplopers.
Slimmerd 15 mei 2018 12:40
Kopgroep begint aan tweede klim van de dag
El Chaba 15 mei 2018 12:40
En terecht. Het zou wel heel dom zijn Chaves makkelijk te laten terugkeren.
Heisenberg 15 mei 2018 12:41
En Bilbao zomaar een paar minuten cadeau geven zou ik ook niet doen.
Slimmerd 15 mei 2018 12:48
Chaves 2'16 achter de groep roze trui, Chaves heeft ook alleen Bewley als ploeggenoot
Tjappie2 15 mei 2018 12:50
Zit Viviani bij Chaves? Of daar nog achter?
Slimmerd 15 mei 2018 12:52
Zat er wel bij, ook D. van Poppel, Bonifazio en Wellens werden in de groep genoemd. Maar of dat nog steeds alle.aal samen rijdt is mij niet duidelijk
Orakel 15 mei 2018 12:56
Waarom zou Quick Step hard voor Viviani gaan rijden als de finale te zwaar is voor deze sprinter? Het ziet er naar uit dat Chaves het samen met Bewley op moet knappen en dat gaat normaal gesproken nooit lukken. Ga maar uit van 5-7 minuten aan de broek vandaag.
Slimmerd 15 mei 2018 12:58
Mitchelton laat nog renner afzakken naar Chaves, zal Juul-Jensen wel zijn lijkt me. Tuft rijdt er waarschijnlijk al achter
Sjorsoll 15 mei 2018 13:01
Nou nou, niet verwacht dit.

De enige hoop voor Chaves is dat één van de sprintersploegen nog terug wil komen. Bennett kan deze finale wss wel aan, zit die bij Chaves in de buurt?
Slimmerd 15 mei 2018 13:02
Die zou in de groep roze trui zitten, lijkt me eerder een nadeel
Cecchini 15 mei 2018 13:04
Eurosport begint en Bobby Traksel wordt als ervaringsdeskundige gevraagd hoe hij een rustdag verteerde. Zou hij ooit een Grote Ronde hebben gereden ?
Cecchini 15 mei 2018 13:07
Hij vertelt nu over zijn ervaringen met rustdagen. Wikepedia zegt toch echt, dat hij nooit een Grote Ronde heeft gereden. Zou Bobby ook in de datsja van Poetin hebben gezeten ?
Sjorsoll 15 mei 2018 13:07
Ok, Bennett in groep favorieten, dat wordt inderdaad juist link voor Chaves.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/05/2018 13:08 door Sjorsoll.
ton duk 15 mei 2018 13:34
Kan iemand af en toe de verschillen tussen het peloton en groep Chaves plaatsen ?
gr
Sjorsoll 15 mei 2018 13:37
Als Yates nu lek rijdt heeft hij drie man tegen waarschijnlijk de hele ploeg van Aru.
predator 15 mei 2018 13:38
ton duk Schreef:
-------------------------------------------------------
> Kan iemand af en toe de verschillen tussen het
> peloton en groep Chaves plaatsen ?
> gr

2,5 minuut
Sjorsoll 15 mei 2018 13:44
Deze liveticker is redelijk up to date. Sporza is volgens mij nog wel net wat accurater.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/05/2018 13:45 door Sjorsoll.
ton duk 15 mei 2018 13:49
Adje Wijnands 15 mei 2018 13:52
Chaves zou voor de start tegen een fotograaf gereden zijn en werd vanochtend
al vroeg op de rollers hebben gezeten. Zou hij zich al niet zo lekker hebben gevoeld?
Adje Wijnands 15 mei 2018 13:53
Slimmerd 15 mei 2018 13:58
Nog 132 km, koplopers zijn er niet meer.

Peloton roze trui tegen klein peloton paarse trui/Chaves, verschil 2'03
Heisenberg 15 mei 2018 13:59
Nu een strijdt tussen klassementsploegen en QuickStep. Benieuwd hoeveel knechten opgeofferd worden om Chaves op afstand te houden.

Ik denk dat we straks gewoon een compleet peloton hebben.
Fashionisto 15 mei 2018 14:01
Ik vind het onbegrijpelijk dat Quick-Step zich inspant om voor Viviani te rijden: zodra ze terugkomen bij de voorste gelederen is er vast geen mankracht meer over om nieuwe vluchters te controleren, en zodoende gaat de sprint toch aan hun neus voorbij.
Fashionisto 15 mei 2018 14:04
De Engelse commentator van Eurosport verklaart de werken van Wilier-Triestina door te stellen dat Mareczko zich in de tweede groep bevindt. #giroterugnaarsporza
Slimmerd 15 mei 2018 14:08
Nog maar 1'25 tussen de twee groepen, Willier helpt de troepen van Quickstep
Heisenberg 15 mei 2018 14:10
Dus heel veel ploegen werken, maar Mitchelton Scott doet in beide groepen niets?
Slimmerd 15 mei 2018 14:12
Juul-Jensen trapt laf wat mee, maar het zijn er vooral drie van Quickstep die hard werken
Fashionisto 15 mei 2018 14:21
Volgens mij zag ik Sam Oomen ook in groep twee.
Slimmerd 15 mei 2018 14:23
De groep roze trui loopt weer uit naar 1'50 op een hellende strook, vooral Gesink maakte flink tempo
Heisenberg 15 mei 2018 14:26
Door Gesink en Bouwman zich al zo vroeg leeg te laten rijden, kiest Jumbo wel heel nadrukkelijk voor Bennett deze etappe. Of het nou met een grote of kleine groep is: ze hebben met Battaglin en Van Poppel een redelijke kans op de ritzege.
Fashionisto 15 mei 2018 14:29
Heisenberg Schreef:
-------------------------------------------------------
> Door Gesink en Bouwman zich al zo vroeg leeg te
> laten rijden, kiest Jumbo wel heel nadrukkelijk
> voor Bennett deze etappe. Of het nou met een grote
> of kleine groep is: ze hebben met Battaglin en Van
> Poppel een redelijke kans op de ritzege.

Battaglin bevindt zich in de voorste groep.
lodjan 15 mei 2018 14:29
Het op afstand houden van groep twee is ook gunstig voor de kansen van Batta en Poppel (als ze in groep 1 zitten).1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/05/2018 14:30 door lodjan.
ton duk 15 mei 2018 14:32
Nu jullie me zenuwachtig maken...waar zitten Oomen en DvPoppel nu met enige zekerheid ?
gr
Slimmerd 15 mei 2018 14:33
Battaglin in eerste groep met Bouwman, Gesink en G. Bennett.

De overige vier in groep Viviani.

Sunweb ook met vier in groep Viviani, enkel Vervaeke gezien (door valpartij in eerste afdaling)1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/05/2018 14:34 door Slimmerd.
Heisenberg 15 mei 2018 14:34
Dat weet ik, maar ik bedoel dat hij ook knechten kan gebruiken in de finale.
Slimmerd 15 mei 2018 14:35
Nog 105km, verschil tussen de twee groepen is weer boven de 2'
Fashionisto 15 mei 2018 14:37
Er komt een arendsnest aan. Dat zal wel de nekslag zijn voor de achtervolgers.
Slimmerd 15 mei 2018 14:42
QuickStep geeft er de brui aan in de achtervolging, nu de vier man van Mitchelton-Scott die overnemen. Verschil al wel boven de 2'30
Heisenberg 15 mei 2018 14:44
Yates maar twee man bij zich? Drie man bij Chaves en volgens mij rijdt Tuft daar nog kilometers achter.
Inigo 15 mei 2018 14:46
De Giro is begonnen!
Slimmerd 15 mei 2018 14:49
Fashionisto 15 mei 2018 14:50
ton duk Schreef:
-------------------------------------------------------
> Nu jullie me zenuwachtig maken...waar zitten Oomen
> en DvPoppel nu met enige zekerheid ?
> gr


Er zitten vier Lotto-renners in de tweede groep en vier vooraan: daar Battaglin duidelijk vooraan te zien is, moet Van Poppel wel in groep twee zitten.
predator 15 mei 2018 14:53
Streep door Chaves lijkt me
ton duk 15 mei 2018 14:53
en het schrikbeeld dat uwes schetste over Oomen in de 2e groep kan hopelijk ontzenuwd worden ??
gr
Fashionisto 15 mei 2018 14:56
ton duk Schreef:
-------------------------------------------------------
> en het schrikbeeld dat uwes schetste over Oomen in
> de 2e groep kan hopelijk ontzenuwd worden ??
> gr

Ja. winking smiley

Van Twitter geplukt:
#Giro101 73km raced so far and groups are scattered all over the road. 12 riders are left in the break, 1'30" ahead of the Maglia Rosa group which contains @tom_dumoulin, @ChadHaga, @SamOomen + @laurenstendam. The rest of our guys are in a group at 3'31".
Slimmerd 15 mei 2018 14:57
Yates wint de tussensprint van Pinot en Ballerini, inclusief de bonificaties
ton duk 15 mei 2018 14:59
Niet meer doen hè
gr
Sjorsoll 15 mei 2018 15:00
Slimmerd 15 mei 2018 15:00
Frapporti trekt nu ten aanval op 90 kilometer van de streep
ton duk 15 mei 2018 15:01
Ene T Dekker schrijft ergens dat dit een godsgeschenk voor Yates is....
gr
Slimmerd 15 mei 2018 15:01
Inderdaad, Pinot 2" en komt dus op 5" van Dumoulin
Sjorsoll 15 mei 2018 15:08
Man zonder hamer 15 mei 2018 15:16
Voelt vervelend voor mij als chauvinistisch toeschouwer. Toch lijkt het me goed dat Dumoulin en ploeg niet meedoen met die tussensprints. Kost een paar seconden, maar spaart krachten voor het zware werk later in de Giro. Dat kan soms in de minuten lopen.
Misschien ook veel geleerd van de twee na laatste etappe van de 2015 Vuelta en van de zware laatste week van de Giro van vorig jaar.
JW 15 mei 2018 15:27
Helemaal mee eens !
Inigo 15 mei 2018 15:46
Blijf het toch raar vinden, die boni secondes die meetellen voor een klassement. Zonder boni's had Dumoulin er al helemaal mooi voor gestaan.
Ik snap dat een organisatie graag de favorieten ziet strijden voor de dagzege, maar is daar nou echt geen andere manier voor te bedenken?
Was er niet een redelijk recente Vuelta gewonnen denkzij boni's (die van Cobo?)
Fashionisto 15 mei 2018 15:47
Een volgende ergernis dient zich aan: de Sporza-liveticker. Wie tikt daar godverdegodver de updates voor? Samson en Gert? Kabouter Plop?
Tinuz 15 mei 2018 15:56
Tegenover de bonificatietrend in de grote rondes staat dat de tijdrit kilometers structureel minder zijn geworden, de eerlijkste discipline in het wielrennen.
Inigo 15 mei 2018 16:13
Mits de topper met hetzelfde weer & wind rijden en er geen ploegentijdrit is.
Fashionisto 15 mei 2018 16:14
De 'bonificatietrend' houdt mijns inziens in dat de tijdboni (we zijn in Italia) voor de top-3 zijn teruggeschroefd van 20-12-8 seconden naar 10-6-4.
Tinuz 15 mei 2018 16:18
Rondjes rijden in Thialf, is dan wellicht een goede optie. :-)
In die trant zou je ook de (verhoudingsgewijze) mate waarin een renner uit de wind wordt gehouden in de berekeningen mee kunnen nemen.
Sjorsoll 15 mei 2018 16:20
Door die bonificatiezucht van Yates denk ik dat er heel erg weinig vroege vluchters het gaan uithouden tot de meet deze Giro.
Is er überhaupt al een vlucht geslaagd tot nu toe?
Fashionisto 15 mei 2018 16:29
Ik verwacht aanvallen op het eerstvolgende arendsnest daar mannen als Battaglin toch niet met Sam Bennett naar de meet willen. Hopelijk een duo-aanval met Bouwman of Gesink!
Heisenberg 15 mei 2018 16:33
Sjorsoll 15 mei 2018 16:39
Adje Wijnands 15 mei 2018 16:49
predator 15 mei 2018 16:50
Dumoulin op een nieuwe fiets
predator 15 mei 2018 16:51
Adje Wijnands 15 mei 2018 16:52
Voorbarig... sorry!
Sjorsoll 15 mei 2018 16:55
rustdag 15 mei 2018 16:56
rustdag 15 mei 2018 16:57
Sjorsoll 15 mei 2018 16:58
Kijk inmiddels tv. Dank smiling smiley
Heisenberg 15 mei 2018 17:02
Mohoric en Denz gaan strijden voor de ritzege. Villela waarschijnlijk derde. Teleurstellend podium (vind ik) voor zo'n spectaculaire rit.
Anony 15 mei 2018 17:04
Nou Heisje, Mohoric is wel een raspaardje.
Anony 15 mei 2018 17:13
1. Mohoric
2. Denz
3. Bennett

Krijgen we toch wat spanning voor het puntenklassement.
Slimmerd 15 mei 2018 17:35
Hoezo spanning in punten klassement?

Puntentelling in deze rit is minder dan in een vlakke sprint, nog ruim 60 punten verschil. Viviani zal donderdag/vrijdag een sprint moeten missen wil dit nog spannend worden1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/05/2018 17:41 door Slimmerd.
JW 15 mei 2018 17:39
Geweldige etappe.
De langste van deze Giro, en bijna van begin tot einde spannend !
Het venijn zat inderdaad in de start.

Niet slim gereden door M.Scot. Als ze Chaves eerder van hulpkrachten hadden voorzien hadden ze dat gat nog dicht kunnen rijden.
Al weer één belangrijke concurrent minder voor Dumoulin !
Cecchini 15 mei 2018 17:43
Natuurlijk is het jammer dat we José de Cauwer en Renaat moeten missen, maar Eurosport valt me toch niet tegen dit jaar. Jeroen en Karsten zijn voor mij acceptabel, en de snelle interviewtjes tijdens de koers, en vooral nadien krijgen mijn waardering. Binnen 10 minuten na afloop van de etappe hadden we Tom en Sam al gehoord over hun jongensboekbelevenissen van vandaag (en wat zagen ze er knap chagrijnig uit). Alleen die reclameblokken maken veel kapot.
Man zonder hamer 15 mei 2018 17:48
Vanuit NL perspectief inderdaad prettig dat Chaves op grote achterstand is geraakt. Anderzijds is het misschien wel de sympathiekste renners van het peloton. Die gun ik het niet om op zo'n manier op achterstand te komen.

Was het trouwens onhandig van M. Scott of had Chaves sowieso teveel last van (wat ik begreep) hooikoorts, om vandaag in het peloton mee te kunnen komen?1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/05/2018 17:57 door Man zonder hamer.
Frederik D. 15 mei 2018 18:36
Dumoulin zag er vermoeid uit. Oomen was tamelijk opgewekt. Althans volgens mijn subjectieve indrukken.
Cyclad 15 mei 2018 19:14
Ik heb dezelfde subjectieve indruk. De val van Dumoulin was niet handig en volgens mij heeft hij er meer last van dan hij wilde toegeven.
Johan 15 mei 2018 19:38
Ja, als hij morgen snel moet lossen op naar de Tour thumbs up
Horsie is back 15 mei 2018 20:08
Watsgebeurd? Another day at the office? Nou ja, de etappe liet zich qua wielerbelasting wat nog wel iets anders is dan dynamiek toch wel vergelijken met een Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix. Als je dan plotseling een allergie of griep hebt is het hier afgelopen. Chaves had heel wat pufjes nodig gehad.
Heb nog wel ruim een uur "gezien" via Eurosport met een declamerende Jeroen en een Karst voor het broodnodige contragewicht.

Of het nu allemaal zo spannend is geweest? Mijn span of control is niet zo groot.
Ik houd het maar op 103 seconden, de tijd, die Tom nodig had om in volle stress zijn snel weg van de stress in het lijf goed af te rijden.
390W bij max van 750W. Gemiddeld 46,9 km/h. "Ik was te laat met remmen", was zijn nuchterige commentaar.
Dit Rit Naar Bordeaux 15 mei 2018 20:38
Is dit nu een goede dag voor Dumoulin of niet?1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/05/2018 20:38 door Dit Rit Naar Bordeaux.
Kuiperberg 15 mei 2018 20:46
Dumoulin heeft toch een flinke smak gemaakt. Last van een knie. Poeh, afwachten wat dat brengt morgen. Hopelijk heeft hij nu zijn portie pech gehad of komt er nog een poepstop ? smoking smiley
Sjorsoll 15 mei 2018 20:55
Eigenlijk wil je als Chaves denken: 'Afstappen en naar de Tour'. Maar hij heeft een etappe gekregen van die aardige en slimme Yates...1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/05/2018 20:55 door Sjorsoll.
predator 15 mei 2018 21:08
Dit Rit Naar Bordeaux Schreef:
-------------------------------------------------------
> Is dit nu een goede dag voor Dumoulin of niet?

Niet
JW 15 mei 2018 21:19
Gisteren gaf je het zelfde antwoord op dezelfde vraag.

Ik denk dat het antwoord nu vooral afhangt van de mogelijke gevolgen van zijn val op 16 km voor het einde.
Na de etappe van morgen, met een erg lastige finale, valt daar meer duidelijkheid over te geven.
Remko 15 mei 2018 21:21
Jammer van Chaves, mooie renner.
Carlos Danger 15 mei 2018 21:26
En lijkt de enige, die zich aan de vuistregel hield: Twee uur rijden, vijf minuten rust.
Kom je wel wat later op je bestemming aan, maar wat dan nog?
Anony 15 mei 2018 21:43
'Wat spanning' impliceert niet meteen 'veel spanning'. Maar hij heeft dus nog ergens een concurrent, dat bedoelde ik.
Bromertà 15 mei 2018 23:17
De vrienden van Cecchini lezen de koers en zien een vermoeide Dumoulin. Hij krijgt zelfs het advies om te stoppen.

Vanuit de frontlinie van het voorste peloton klonken heel andere geluiden, zo moest Bouwman zijn drieste plannen voor een etappezege laten varen om zich ten dienste te stellen van kopman Bennett, want Chaves had de rustdag wel heel beroerd verteerd. Er gingen geruchten dat ie een acute hooikoortsaanval had, anderen wisten dan weer dat ie "gewoon" een slechte dag had, de eerste slag miste en de hele dag al maar verder achter de feiten aan trapte. “Ik heb een kilometer of 120 op kop gereden om Chaves te breken,” sprak Bouwman na de chaotische rit. En, “Het is goed dat een kandidaat voor de top-5 er tussenuit valt. Dat is alleen maar goed voor George (Bennett). Ik was in de laatste veertig kilometer helemaal leeg. Ik heb vandaag echt bizarre wattages gereden.” Geen taal die men tussen kantoormuren spreekt. kortom, het was koers van start tot finish, de hele lange 245km lang. De Cauwer Schotte zouden "oorlog" in de mond genomen hebben, om uiteindelijk bij "spectacolo en twee wedstrijden voor de prijs van één" te eindigen. Kroon en Vanbelleghem daarentegen spreken een ander jargon: "We gaan er even tussenuit en zijn zo weer terug." En, da's best knap, want met enthousiasme.

De Giro-beleving via de stoorzender voelt als het oponthoud in een lange rij bij de supermarkt. Opnemen, terugkijken en heel veel doorspoelen. Hé, 't zal toch niet? Dumoulin onderuit. Volgens Kroon toch geen val maar een lekke voorband met een bermstop als gevolg. Achteraf bleek 't toch een val door te laat anticiperen op een voorganger die uit z'n klikpedaal de bocht inging. Fietswissel en aanhaken. Schade? Fysiek, mentaal? Tot nu toe onbekend. "Dat weet ik morgen wel," zei Dumoulin droogjes.

Dwarsdoor alle schermutselingen van vandaag weerklonk een krampachtig charme-offensief: "Kijk ons eens schoon rijden. Onze renner met hooikoorts gebruikt géén pufjes. Géén pufjes."
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen