Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Hichem Chaabane positief

Gepost door Sticky Bottle 
Sticky Bottle 24 april 2015 08:38
Google translated vanuit het Frans

ALGIERS - Algerijnse runner Hichem Chaabane van Cevital team won de oranje trui van de Grand Tour van Algerije 2015 positief getest en hing "voorzorg", APS geleerd van de Algerijnse wielerbond (FAC).

 

"De Nationale Commissie voor de bestrijding van doping werden bij brief van 22 april als urine-analyses uitgevoerd door de Parijse laboratorium van Chatenay Malabray op twee monsters van dezelfde fietser, onthulde de aanwezigheid van twee verboden stoffen" aldus een verklaring van de FCC.

Te dien einde, het federaal agentschap besloten, volgens de voorschriften, om een ​​ad hoc commissie installeren om de sporter te interviewen tot aan de voltooiing van de regelgevende procedures. Leeftijd van 26 jaar, Hichem Chaabane werd getoond op de vijfde editie van de GTAC-2015, het winnen van zes overwinningen door de tien evenementen op het programma van deze wedstrijd.

[www.aps.dz]ôle-positif
Ron Meijers 24 april 2015 10:44
El Chaba 24 april 2015 13:08
[www.wielerflits.nl]

Algerijn Chaabane betrapt op verboden middelen

De nummer twee van de Africa Tour, Hichem Chabaane, is op 22 april betrapt op het gebruik van verboden middelen. Algerijnse media melden dat het onder meer om EPO gaat. De 26-jarige Algerijnse wielrenner, die vorige maand zeven zeges boekte in eigen land, is voorlopig geschorst.

“De Nationale Commissie voor de bestrijding van doping werd op 22 april op de hoogte gesteld van unine-analyses die zijn gedaan in een laboratorium in Parijs. Twee monsters van dezelfde renner toonden twee verboden stoffen aan”, meldt de Algerijnse wielerbond FAC in een verklaring. Om welke verboden producten het gaat, is niet officieel bekendgemaakt. Volgens Algerijnse media is een van de twee middelen EPO.

Chabaane komt dit seizoen uit voor het kleine Cevital. Hij wist in maart liefst zeven overwinningen te boeken. Dit begon met het Circuit International d’Alger op 6 mei, waarna hij nog meerdere ritzeges pakte in Algerijnse rittenkoersen. In de Tour Internationale d’Annaba wist hij tevens de eindzege op zijn naam te schrijven. Op 28 maart boekte hij zijn laatste zege in Constantine.

De kans is groot dat Chaabane zijn overwinningen in zal moeten leveren, naast de schorsing die hem te wachten staat. Hij mag de B-staal nog aanvragen. Mocht deze ook positief zijn, wordt hij definitief geschorst door de FAC.
Leon 24 april 2015 14:23
Dat Chabane is betrapt op 22 april zal wel een vertaalfoutje zijn lijkt me.
lodjan 24 april 2015 16:35
Yep, 6 mei klopt ook niet.
Leon 24 april 2015 17:53
Jammer trouwens, hopelijk heeft dit geen negatieve gevolgen voor het voortbestaan van de "Ronde van Algerije", want dat blijft een unieke serie koersen in Afrika.
lodjan 25 april 2015 09:09
Reactie Team Rwanda op Facebook:

SO FRUSTRATING....Team Rwanda believes in Discipline, Respect & Integrity. Hichem Chaabane from Algeria tested positive as did two others in the races in Algeria last month. It cost Janvier two wins and Bosco a win plus our guys a whole bunch of money. The whole month the races in Algeria were rife with cheating....holding onto cars, sticky bottles, poor commissaires AND now 3 riders testing positive. It shows how strong our boys really are, Janvier Hadi beat the cheater, Hichem, in one of stages ‪#‎raceclean‬

[www.facebook.com]

Kimberley Coats: Rwanda is 100% to riding clean and being good men in that peloton. We will not succumb to the pressure to win at any costs. I would rather see us lose, than win at any cost (doping). Just talked to Janvier Hadi and said he knew he was doping: "if he's really that strong why is he not on a pro team?" Janvier rode his heart out in Algeria.
El Chaba 25 april 2015 12:34
thumbs up
Mooie reactie, al zullen sommigen hier dat wel weer als naïef van mij bestempelen.
Rudy t. 25 april 2015 13:04
Nee terechte reactie. Algerijnen zijn de ultieme valsspelers inde koers. Als je daar niet vals speelt word je uit gelachen. In Rwanda zijn ze 100 procent het tegen over gestelde...
lodjan 25 april 2015 13:57
De Algerijnen zijn de Spanjaarden, Italianen of Belgen van het peloton en de Rwandezen zijn net als de Nederlanders?
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen