Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Sunweb breekt met Giant, KPMG mogelijk nieuwe co-sponsor’

Gepost door Cecchini 
Cecchini 16 mei 2018 12:11
Een breuk tussen wielerploeg Sunweb en voormalig hoofdsponsor Giant is aanstaande. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Ploegmanager Iwan Spekenbrink bevestigt dat die mogelijkheid bestaat. KPMG wordt daarnaast genoemd als nieuwe co-sponsor van de Duits-Nederlandse formatie.

KPMG is een internationale accountants- en adviesorganisatie met een hoofdkantoor in Amstelveen. Het zou voor het Nederlandse bedrijf de eerste stap in de wielrennerij worden. Waar KPMG lijkt te komen, ligt een scheiding met Giant in de lijn der verwachting. Ondanks een contract tot 2020 is die optie er vanwege een ‘samenwerking die niet optimaal is’. Volgens het dagblad vraagt Sunweb meer innovaties dan Giant wil bieden.

De Taiwanese fietsenfabrikant Giant was enkele jaren terug een belangrijke redder van de huidige Sunweb-ploeg. Destijds sprong de fietsenfabrikant in het gat dat ontstaan was na het late afhaken van een hoofdsponsor. In 2014, 2015 en 2016 droeg de ploeg de naam Giant, eerst met Shimano als partner, daarna Alpecin. Daarna verdween Giant van de voorgrond, maar bleef het actief als materiaalsponsor. Cervélo is een van de fietsenmerken die in de markt is om Giant op te volgen.
Curzio 16 mei 2018 12:51
Giant komt toch niet over als een conservatieve fietsenbouwer? Gek dat ze dit laten lopen.
Luijt 16 mei 2018 15:08
Tom eerst op een Giant en dan straks op een Cervelo. Van de regen in de drup. Hij mag mijn fiets wel lenen.
bakfiets 16 mei 2018 21:27
Cervelo is pon, nederlands misschien een link met kpmg wie zal het zeggen
Man zonder hamer 16 mei 2018 22:50
Jammer, ik geniet altijd wel van de aanblik van die Giant tijdritfietsen. Vooral wanneer Dumoulin erop zit cool smiley Blijkbaar innoveren ze niet meer genoeg bij Giant, waarbij ik me soms afvraag hoeveel er nog verbeterd kán worden. Maar ja, de heren cycle engineers komen toch steeds weer met wat nieuws. Hoewel veel ervan vooral mode betreft, zitten er af en toe toch weer minime technische verbeteringen bij.
Gelukkig maar trouwens dat Cervelo gespecialiseerd is in tijdritfietsen winking smiley
Snorfietser 16 mei 2018 23:39
Was het vorig jaar niet zo dat de renners niet op de Propel wilden rijden, omdat ze deze niet goed genoeg vonden?
lodjan 17 mei 2018 08:00
Giant zou met Deloitte de BMC-ploeg laten voortbestaan.
Bron: Telegraaf.
bakfiets 17 mei 2018 08:28
Giant is de grootste fietsproducent ter wereld, maar heel veel serie productie. De kleinere fabrikanten die kleinere oplages maken kunnen meer experimenteren met carbon etc. Bardet rijdt niet voor niks op een relatief onbekend merk, maar wat volgens hun ploeg wel super is. Er is hier geen sprake van sponsor belang omdat bardet een fiets mocht kiezen zonder dat de fabrikant geld mee moest nemen. Hetzelfde geld voor het franse LOOK hebben geen budget voor grote sponsor deals, maar toch rijden er erg veel baanwielrenners mee omdat het goede fietsen zijn, zeker nadat ze zijn overgenomen door een aglomeraat wat ook ski's maakt en veel kennis bezit over carbon. En dat hier kennis gedeeld wordt. Maar kan me slecht voorstellen dat Giant niet voldoet.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/05/2018 09:01 door bakfiets.
Cecchini 17 mei 2018 09:50
Bardet rijdt dan ook fantastische tijdritten
bakfiets 17 mei 2018 10:57
je koersfiets, is toch zeker ook materiaal? hij rijdt wel fantastische afdalingen.
nachtwacht 17 mei 2018 11:50
In deze Giro rijdt er geen enkele renner op een Propel. Zoals gebruikelijk mochten de renners kiezen en allemaal kozen ze voor de TCR Advanced. Voor alle etappes.

Bron: een mechanicien van de ploeg.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen