Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

101st Giro d'Italia (2.UWT) 19e etappe

Gepost door Cecchini 
Cecchini 24 mei 2018 22:35
Stage 19 » Venaria Reale › Bardonecchia (184k)



De organisatie heeft het beste duidelijk voor het laatst bewaard. Het mag de rit van zaterdag dan wel als Il Tappone (de koninginnenrit) hebben aangemerkt, de zwaarste Alpenetappe staat vandaag op het menu. Over een afstand van 184 kilometer staan er met de Colle Del Lys, Colle Delle Finestre, Sestriére en Bardonecchia maar liefst vier Alpenreuzen op het menu. Wie weet deze mythische etappe naar zijn hand te zetten? WielerFlits blikt vooruit!


Parcours
Startplaats Venaria Reale is gelegen in de regio Piemonte, een vijftiental kilometer van het veel bekendere Turijn. Veel is er niet uit te wijden over Venaria Reale, maar sinds 1997 staat het wél op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Of beter gezegd; het Reggia di Venaria Reale. Deze voormalige koninklijke residentie werd in 1675 gebouwd in opdracht van de toenmalige hertog van Savoie, Carlo Emanuele, die hevig op zoek was naar een uitvalsbasis voor zijn in de regio gehouden jachtpartijen.

Lang kon de Savoie-dynastie niet genieten van hun luxe residentie, want aan het einde van de zeventiende eeuw namen de Fransen het commando over. De kunstzinnige plantsoenen en tuinen werden omgetoverd in kale vlakten, die als terrein moesten dienen voor militaire exercities. Sinds het paleis weer in het bezit is van het Ministerie van Cultuur, is de voormalige grandeur weer grotendeels hersteld.

Venaria Reale


De eerste dertig kilometer lopen al gevoelig bergop, om daarna haast natuurlijk over te gaan in de eerste klim van de dag: de Colle Del Lys. Officieel is hij 28 kilometer lang, maar de eerste veertien kilometer zijn te verwaarlozen. In het tweede gedeelte van de klim kruipen de percentages regelmatig boven de 7%. Na een behoorlijk steile afdaling en een dertig kilometer lange vallei, begint na kilometerpaal 92 de gevreesde Colle delle Finestre.

In 2005 ontdekte koersdirecteur Angelo Zomegnan deze nog onuitgegeven bergpas. Na een uitgebreide inspectie werd de Finestre geschikt geacht door spektakelman Zomegnan. Het bleek een schot in de roos, want de wielerfan kreeg in de Giro van datzelfde jaar een ijzingwekkende etappe voorgeschoteld. Paolo Savoldelli reed al sinds het einde van de tweede week in het roze, maar werd die dag bestookt door Gilberto Simoni, José Rujano en Danilo Di Luca. De drie reden weg op de Finestre, in een ultieme poging de Giro nog op zijn kop te zetten. Met het verstrijken van de kilometers leek een scenario van Visentiniaanse proporties in de maak, maar uiteindelijk zag Savoldelli zijn rivalen een voor een wegvallen. Pocketklimmer Rujano reed naar zijn moment de gloire, maar ‘Il Falco’ wist zijn roze trui te redden op Sestriére. Hij hield 28 seconden over op Simoni, die nooit meer dichter bij een derde Girozege wist te komen.

De vraag is of we ook dit jaar – na 2005, 2011 én 2015 – vuurwerk krijgen op de flanken van de Finestre. In tegenstelling tot de voorgaande edities, ligt de klim nu een stuk verder van de finish. Met zijn lengte van 19 kilometer en gemiddelde stijgingsgraad van maar liefst 9% – met pieken tot 14% – is het een van de zwaarste beklimmingen in Italië. Wat de Finestre vooral bijzonder maakt, is het tweeledige karakter. De eerste helft loopt over asfaltwegen, het tweede gedeelte gaat over onverhard terrein. De renner die als eerste bovenkomt wint de Cima Coppi, aangezien de Finestre dit jaar het hoogste punt is in deze Giro met 2178 meter.



Na de Finestre gaat het via een uiterst snelle en technische afdaling, langs Pourrières, naar de beklimming van Sestriere, die kan worden geclassificeerd als loper. In 14 kilometer stijgt het wegdek aan 5%, met halverwege een piek van 9%. Sestriére is al verschillende malen aankomstplaats geweest in de Giro, maar de meest beruchte passages vonden plaats in de Tour de France. De hoofdrolspelers waren wél Italiaans, met Fausto Coppi (in 1952) en Claudio Chiappucci (1992). Vooral de zege van El Diablo staat nog altijd in het geheugen gegrift. Een solo van ruim honderd kilometer, over de Iseran en Mont-Cenis naar Sestriére. Tienduizen tofisi die waren afgezakt naar de Italiaanse Alpencol, om hun god op twee wielen aan te moedigen. De concurrenten die aan gort werden gereden, moesten zich die dag een weg banen door een zee van toeschouwers. “Een oase van rust onder een doordringende blauwe hemel, met lucht die de doden kon terugbrengen”. De woorden van La Repubblica-journalist Gianni Mura bleken profetisch van aard.

Het klimwerk is nog niet afgelopen na het ronden van Sestriére. Na een lange bijtrap-afdaling en dito aanloop wordt de negentiende rit afgesloten met de steile slotklim naar Bardonecchia. Gedurende zeven kilometer zakken de percentages niet onder de 8%, terwijl de dubbele cijfers regelmatig worden overschreden. Wie fietst zich in de voetsporen van Eddy Merckx en de verstoten Mauro Santambrogio, die hier in het verleden wonnen?



Weer en TV
De renners zullen starten onder warme omstandigheden met temperaturen van 27 graden Celsius. Er staat amper wind. Onderweg zal de temperatuur – zoals vaker op grote hoogte – kouder worden. In aankomstplaats Bardonecchia is het met 20 graden echter nog aangenaam.

De start van de rit is om 11:40. Eurosport is er vanaf 13:15 live bij met commentaar van Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon. De aankomst wordt verwacht tussen 16:56 en 17:40.

Algemeen Klassement
1 Yates Simon Mitchelton-Scott 20 75:06:24
2 Dumoulin Tom Team Sunweb 0:28
3 Pozzovivo Domenico Bahrain Merida Pro Cycling Team 2:43
4 Froome Christopher Team Sky 3:22
5 Pinot Thibaut Groupama - FDJ 4:24
6 Lopez Miguel Angel Astana Pro Team 4:54
7 Dennis Rohan BMC Racing Team 5:09
8 Bilbao Pello Astana Pro Team 5:54
9 Carapaz Richard Movistar Team 5:59
10 Konrad Patrick BORA - hansgrohe 7:05
11 Bennett George Team LottoNL-Jumbo 7:06
12 O'Connor Ben Dimension Data 7:45
13 Oomen Sam Team Sunweb 9:04
14 Betancur Carlos Movistar Team 9:28
15 Poels Wout Team Sky 9:40

Cecchini 24 mei 2018 22:36
Giuseppe Saronni



In de topic van de vorige etappe werd de vraag gesteld of er ooit een Giro was beslist door de boni's. De naam Saronni viel, die in 1983 de Giro won met 1 minuut en 7 secondes voorsprong op Visentini. Nog opvallender was deze Giro er 4 tijdritten waren, en de eerste lange tijdrit een dag na de proloog werd verreden. Ondanks de vele massasprints waarin Saronni veelvuldig scoorde, zou dat toch een ideale Giro zijn geweest voor Dumoulin. Bij het speuren naar leuke verhalen van Saronni stuitte ik op een afscheidsartikel in de NRC van oktober 1990 van Guus van Holland.

.Giuseppe Saronni; Kopman is kopman, punt uit

Klein, zwijgzaam maar uiterst snel. Giuseppe Saronni was een begenadigd sprinter. Dat talent leverde hem een indrukwekkende reeks overwinningen op, ondanks de aanwezigheid van zijn eeuwige kwelgeest Francesco Moser. Saronni was een decennium lang de verpersoonlijking van de Italiaanse stijl van wielrennen. De kopman is de kopman, punt uit.

Afgelopen maandag, aan de vooravond van de semi-klassieker Milaan-Turijn, ontving Giuseppe Saronni (33) ter gelegenheid van zijn afscheid als wielrenner in het prestigieuze hotel Leonardo da Vinci te Milaan de voltallige Italiaanse wielerpers. Nog eenmaal dromden de journalisten samen om te luisteren naar de zachte stem van 'Beppe'.

Het was lang geleden dat Saronni zo in de belangstelling stond. Sinds de kleine Lombard in het Italiaanse ciclisme is overvleugeld door Bugno, Chiappucci en Argentin, hebben de media geen aandacht meer aan hem geschonken. Saronni was alleen interessant als hij won of net niet won. Voor opmerkelijke uitspraken was men bij de dromerige wielrenner aan het verkeerde adres. Hij werd een 'campionissimo' genoemd, maar miste de uitstraling die bij die kwalificatie past.

Ondanks zijn indrukwekkende erelijst heeft Saronni nooit tot de verbeelding gesproken. In veertien jaar als prof won hij 196 wedstrijden, waaronder tweemaal de Ronde van Italie, het wereldkampioenschap, Milaan-Sanremo, de Ronde van Lombardije, de Waalse Pijl, de Ronde van Zwitserland, het Kampioenschap van Zurich en de Tirreno-Adriatico. In 1982 boekte hij liefst 35 overwinningen. Toch leefde hij in de schaduw van Francesco Moser, de rijzige, immer strijdlustige en brutale renner uit de Dolomieten.




Ten overstaan van het volk liet Saronni zich dinsdagochtend voor de start van zijn laatste wedstrijd door Moser omarmen. Het spel moest nog een keer worden gespeeld. Maar Saronni was er niet gelukkig mee. Hij heeft altijd moeten lijden onder de aanwezigheid van 'Ceco'. Moser zocht zowel in de wedstrijd als erbuiten de strijd. Hij gedijde bij rivaliteit en kleineerde de zwijgzame Saronni voortdurend. Moser zocht de publiciteit, Saronni meed ze, maar kon niet verhinderen dat zijn naam in een adem met die van zijn concurrent werd genoemd.

Saronni was een troetelkind. Uit een enquete van Gazzetta dello Sport werd eens geconcludeerd dat 'Beppe' het populairst was bij oudere vrouwen. Als Saronni iets deed, had Moser het al gedaan. Toen Moser dank zij de medische bijstand van professor Conconi in 1984 achtereenvolgens het wereld-uurrecord brak, Milaan-Sanremo won en de Ronde van Italie, zocht Saronni de assistent van Conconi, Tredici, op om hem te begeleiden.

Moser moest alleen dulden dat Saronni eerder dan hij de Ronde van Italie won. Al in 1979 was Saronni succesvol in de Giro, die hij in 1983 nogmaals op zijn naam schreef. Saronni was tijdens zijn eerste overwinning pas 21 jaar en negen maanden oud. Het was zijn eerste grote triomf op Moser, die tweede werd. Hij werd meteen vergeleken met Fausto Coppi, die in 1940 de jongste winnaar in de Giro-geschiedenis was met twintig jaar en negen maanden. Saronni had op zijn twintigste, na twee profjaren, al meer gewonnen dan Coppi: 32.

Maar Saronni zou nooit een Coppi worden. Hij was als baanrenner van origine niet meer dan een sprinter en een redelijk tijdrijder. In de bergen voelde hij zich niet thuis. Hij was specialist in aankomsten die een beetje opliepen. Op een zo'n parcours in Goodwood (Engeland) werd hij in 1982 wereldkampioen. 'Ondanks de tegenwerking van Moser', liet hij zich deze week plotseling ontvallen.

In 1977 mocht hij niet van Moser mee naar het WK in Venezuela. Maar technisch directeur Martini nam hem toch op in de ploeg. Saronni: 'Ik heb toen hard voor Moser gewerkt en hij werd wereldkampioen. Een jaar later tijdens het WK op de Nurburgring lag ik anderhalve ronde voor het einde met Knetemann en Hinault anderhalve minuut voor. Toen kwam Martini me zeggen dat ik niet meer mocht meewerken. Later bleek dat Moser met de Belgen in de slag zat en ons wilde terughalen. Gelukkig werd Moser tweede. Ik had kunnen winnen. Ik reed in 1979 met hem de Trofeo Barachi (een koppeltijdrit, red.). Hij begon verschrikkelijk hard. Ik vroeg hem rustig aan te doen. Maar hij luisterde niet. We wonnen, maar ik was kapot. Tegen de pers vertelde hij dat het zijn overwinning was.'




'Zonder Moser had ik meer gewonnen', beweert Saronni. 'Maar zonder mij had Moser minder gewonnen. Hij trok zich aan mij op.' Saronni was de verpersoonlijking van de Italiaanse stijl van wielrennen, vergelijkbaar met het 'catenaccio', de defensieve voetbaltactiek. Rondom hem werd een ploeg van louter 'knechten' geformeerd die de wedstrijd tot de laatste kilometers gesloten hielden om de kopman tenslotte te lanceren voor de sprint. Bijna elke ploeg hanteerde dit systeem met een sprinter als kopman. Maar het team van Saronni was hierin het meest bedreven.

Saronni waagde zich pas in 1987 aan de Tour. Halverwege staakte hij in gezelschap van zijn broer Alberto de strijd. 'De manier van koersen in de Tour ligt mij niet', gaf hij toe. De nieuwe generatie Italianen past zich tegenwoordig met succes wel aan de Westeuropese tactiek aan. Het is naast verzadiging een reden waarom de overwinningen van Saronni steeds schaarser werden. 'Vroeger was de kopman de kopman, punto e basta. Nu weet je niet waar je aan toe bent. Je kunt niemand vertrouwen.'

Dit jaar won Giuseppe Saronni slechts een wedstrijd: de Giro della Provincia di Reggio Calabria. In maart. Het was zijn laatste. In april 1970 boekte hij als dertienjarige zijn eerste overwinning. Er zouden nog 475 volgen. Dinsdag nam hij afscheid in Milaan-Turijn met een 108ste plaats. In zijn geboorteplaats Novara had de organisatie van de Ronde van Piemonte hem donderdag voor zijn laatste wedstrijd graag aan de start willen hebben. Saronni zag er vanaf. Hij wilde geen polonaise. Die heeft de introverte Italiaan al genoeg moeten meedansen.






1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/05/2018 22:59 door Cecchini.
Andere Peter 25 mei 2018 00:27
Voor mij is Saronni een grootheid. Meestal ietsje minder dan Moser, maar ja zeg. Hij was ook 6 jaar jonger, dan boks je op tegen zo'n held. En eigenlijk won Moser de Giro nooit. Zijn zege in 1984 toen hij 33 was zat gekunsteld in elkaar. Dus 2-0 of 2-1 voor Saronni tav Giro. Ik snap Saronni's klaagtoon dus niet zo.

Met terugwerkende kracht een extra genot dat Knetemann die Moser erop legde op de Nürburgring. Ik heb eens die hele finale teruggekeken. Alléén maar legendes in de finale. Fantastische ploeg Belgen (ik geloof oa Maertens en De Vlaeminck) mist tot twee keer toe de slag. Eerst is Knetemann weg met Hinault en Saronni. Geef van dat groepje eens een equivalent uit de WK's van het moderne wielrennen... Regerend kampioen gaat Moser inderdaad in de slag met de Belgen om hen terug te halen. Het spel slaagt. Favoriet en misschien betere sprinter Moser raakt voorop met Knetemann. Die hem erop legt in de meeslependste sprint uit de Nederlandse wielerhistorie.

Nürburgring 1978

Het zit kennelijk diep. Ik verdwaalde even op Youtube en ik kwam deze tegen. Mijn Italiaans is niet goed genoeg om het letterlijk te volgen, maar dat hoeft ook niet. Moser (2e) en Saronni (1e) kijken terug op de Giro van 1979. Ze kunnen elkaars bloed wel drinken. Let met name op een passage na ca 4 - 5 minuten. Ik begrijp niet wat Saronni nu precies Moser verwijt. Ze zaten in verschillende ploegen. In de lichaamstaal is fraai dat Moser erbij zit als winnaar en Saronni als geslagene. Dat klopte niet met de werkelijheid. Saronni stond al in het roze en zou die trui ook vasthouden door de slottrijdrit in het roze te winnen.

Giro 1979, napraten op de RAI



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/05/2018 00:28 door Andere Peter.
Sub Culture 25 mei 2018 07:06
Leuke beelden, thanks!
Sub Culture 25 mei 2018 07:10
Benieuwd hoezeer het mentale front na gisteren is aangetast bij Yates.
Ga er van uit dat Froome op de Finestre al oorlog probeert te maken.

Vrees eerder voor een scenario waarbij enkele protagonisten zich in hun herwonnen courage wat vergalopperen en al hun enthousiasme ten spijt de spankracht, na de opflakkering van gisteren, uit de Giro is.
D.R.E. 25 mei 2018 08:18
Laten we vooral hopen dat er niemand lek rijdt op de finestre, ik weet nog toen deze onverharde klim voor het eerst werd opgereden, er veel discussie was of dit wel eerlijke koers opleverde. Nu hoor je daar niemand meer over....
JW 25 mei 2018 08:52
...tot een van de favorieten hier lek rijdt....
LD88 25 mei 2018 09:03
Ik zou als ik Dumoulin was gewoon op de slotklim wachten.

Er zijn twee mogelijkheden:
- Gisteren was een incident en Yates is gewoon de oude, dan is vroeg aanvallen met die zwakke klim naar Sestrieres en lange vallei en Yates' sterke ploeg zelfmoord. Beter wacht je dan op zaterdag met een alles of niets poging (geen vallei tussen de drie laatste bergen).
- Yates is inderdaad verzwakt, dan rijdt je hem er op de slotklim ook wel af.

Froome moet wel uit een ander vaatje tappen, ook al omdat hij niet alleen op Yates maar ook op Dumoulin minuten moet goed maken.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/05/2018 09:03 door LD88.
Walnoot 25 mei 2018 09:23
Yates, Dumoulin en Pozzovivo hebben inderdaad weinig reden om vroeg te gaan. Maar naast Froome zullen types zoals Lopez en Carapaz waarschijnlijk ook denken dat ze nog best wat plekkies kunnen stijgen. En als zij gaan, moeten de anderen vanzelf ook mee. Verwacht zeker van Astana vuurwerk in het begin van de etappe.
RikdeKraam 25 mei 2018 09:24
Helemaal eens met LD88; te vroeg beginnen met aanvallen van Dumoulin kan funest zijn voor hem. Froome gaat aanvallen en daar moet Dumoulin gewoon op wachten en kijken of hij kan aanhaken. Overigens moet Sunweb als team nu laten zien wat ze waard zijn. Ten Dam etc. moeten nu mee zijn met de aanvallen en Sam Oomen moet tot de laatste klim bij hem zijn (tenzij semi-toppers gaan, dan moet Sam Oomen mee springen). Als Dumoulin vandaag in de zelfde tijd finisht is het ook niet verkeerd, morgen is er nog een extreem zware dag.
JW 25 mei 2018 09:36
De kans is groot dat er al voor de slotklim dingen gebeuren die tot een andere keuze dwingen.

Van belang lijkt ook hoe sterk de teams momenteel nog zijn. Kreeg Haig gisteren inderdaad een rustdag of is hij opgebrand ? Van M.Scott maakte gisteren alleen Nieves een redelijke indruk. De dominantie van het team lijkt nu wel voorbij. Derde week !

Sky lijkt de te vrezen ploeg, maar ook dat is onzeker.

Een topper die vandaag op de Finestre alleen zit balanceert op het randje.
Curzio 25 mei 2018 09:41
Het is ook van belang om niet vandaag al het roze te pakken. Op z'n vroegst moet dat morgen gebeuren, maar liefst zondag.
Fashionisto 25 mei 2018 09:54
Als de heren hoog in het klassement de juiste pionnen in de vlucht weten te schuiven, kan er al op de Finestre worden gemaakt. In het dal na Sestrière heb je mankracht nodig. Dumoulin zou kunnen wachten tot de slotklim, Pozzovivo en Froome wellicht niet. Morgen leent zich beter voor oorlog vanaf de eerste klim.
Ron de Renner 25 mei 2018 10:02
Ook Sky is niet echt in goede doen. Poels lijkt steeds beter te worden, maar de rest ligt er bij elke kleine versnelling meteen af.

Voor Dumoulin lijkt het me inderdaad goed om de kat even uit de boom te kijken. Het is vooral afwachten hoe goed hij zelf zal zijn, aangezien een etappe met meerdere klimmen zoals vandaag hem normaal minder ligt dan een etappe met een lange aanloop zoals gisteren. Een voordeel voor hem lijkt wel dat de Finestre en de slotklim 'gelijkmatig' steil zijn. Nadeel is dat we weer naar een grotere hoogte gaan.
Walnoot 25 mei 2018 10:16
Pozzovivo is op zijn 87ste natuurlijk hartstikke blij met een eerste podiumplaats in de Giro (terecht!) en gaat die echt niet op het spel zetten voor een minuscule kans om nog te gaan winnen. Pozzovivo zal eerder naar Froome kijken dan naar Dumoulin of Yates (tenzij een van die twee echt in crisis raakt en hij zo podium kan veiligstellen). Denk niet dat er buiten Dumoulin of Froome nog iemand denkt de eerste plaats van Yates af te kunnen snoepen.
Kuiperberg 25 mei 2018 10:26
Mooi al die bespiegelingen. Duidelijk is wel dat de meeste renners op hun tandvlees rijden. Er gaat mogelijk met minuten worden gesmeten en de top tien kon zondag weleens totaal anders zijn. Weer een schitterende Giro en ik hoop voor Dumoulin met een mooie roze trui as zondag.
Bergvlakte 25 mei 2018 10:42
Dat er in het klassement nu nog zoveel kan gebeuren is de reden waarom ik de Giro de mooiste ronde van het jaar vind
Bromertà 25 mei 2018 10:59
"We zeggen de hele Giro al dat de twee etappes die nu nog op het programma staan de ronde zullen beslissen en dat blijkt ook zo te zijn", stelt Reef. "Er kan echt nog van alles gebeuren op vrijdag en zaterdag. We staan graag met onze beide voeten op de grond, want we hebben nog niks."
[www.nu.nl]

Bovenstaande doet nogmaals denken aan de schitterende zienswijze van Peter Winnen: "in de derde week is Rome veel verder weg dan in de eerste."
Inigo 25 mei 2018 11:02
Bromertà 25 mei 2018 11:08
Hier is nog wat informatie over profielen en percentages die de renners vandaag voor de kiezels krijgen: bruut, ongenadig, beestachtig, de mens richting 't randje van de uitputting, maar gelukkig zijn er gelletjes en bidons. In de tijd van Coppi ging 't voornamelijk op vetverbranding en te grote versnellingen.
Sjorsoll 25 mei 2018 11:27
Het mooiste zou zijn als hij de trui vlak voor het opstijgen op maandag nog ff snel van Yates kan jatten winking smiley
JW 25 mei 2018 11:29
Eens !
Die volzin van Winnen viel me ook meteen op bij het lezen van de Vk.

Rome is inderdaad nog héél ver weg.
rustdag 25 mei 2018 11:35
Ja ik mis de profielen ook, Jammer.
Nomath 25 mei 2018 11:39
Tot nu toe waren Dumoulin en Pozzovivo in de klims ongeveer even sterk, maar dat zou op de Finestre wel eens anders kunnen zijn. Op verharde wegen speelt de rolweerstand nauwelijks een rol, maar op een onverharde weg wel en sterk in het nadeel van zwaardere renners. Dat is is vooral zou als de weg modderig of juist extreem zacht en zanderig is.
Op CyclingTips [cyclingtips.com] staat dat een paar fotografen de Finestre woensdag verkend hebben en dat het onverharde stuk zeer modderig is door smeltwater. Dit is het terrein voor Pozzovivo en Yates!

Tinuz 25 mei 2018 11:51
Gotsemikkie, dat wordt weer een hallucinante calvarietocht voor de renners.
Inigo 25 mei 2018 12:05
Hoewel ik doorgaans groot fan ben van bijv. de strade bianche, een kasseistrookje of een stukje >25%, moet ik toch zeggen dat dit wel wat extreem wordt zo met die smeltsneeuw erbij...
Cecchini 25 mei 2018 12:06
Er is niets op tegen zelf eens extra profielen te plaatsen. Participatie samenleving !
lodjan 25 mei 2018 12:11
Kopgroep

Hubert Dupont (FRA)
Laurent Didier (LUX)
Jacopo Mosca (ITA)
stoempert 25 mei 2018 12:12
Nu maar hopen dat Tom minimaal 28 mm bandjes inzet...
Inigo 25 mei 2018 12:28
Lijkt me dat Gesink vandaag in de kopgroep moet zitten. Onzekere Yates zal geen risico willen nemen dat andere klassementsrenners boni's pakken, terwijl andere klassementsrenners waarschijnlijk eerst willen zien of het verval van Yates doorzet of dat het eenmalig was.
merijntje mortirolo 25 mei 2018 12:28
-
Kweenie wat jullie aan het doen zijn, maar de Rai heeft leuke intro's en historische feitjes etc

[www.firstonetv.net]
Andere Peter 25 mei 2018 12:30
Het zal toch echt voor 99,999% gaan over de fysieke sta va za bij Yates.

Het mentale effect waar Yates zich zorgen over kan maken zit hem vooral bij zijn concurrenten. Zij hebben plots het idee dat Yates te pakken is.
Andere Peter 25 mei 2018 12:32
Dat telt nu echt niet meer. Pakken wat je pakken kan.
Andere Peter 25 mei 2018 12:35
Inderdaad een prachtig citaat van Winnen. Eentje voor de eeuwigheid.

Winnen formuleert heel goed en heeft een eigen kijk op het wielrennen. Ik zou hem wel eens als co-commentator willen horen.
Andere Peter 25 mei 2018 12:38
Daar komt nog bij dat Dumoulin gisteren een duidelijke verklaring had voor de andere waardeverhouding. De hel;e dag rusti ]g en dan een half uurtje zo hard mogelijk een berg op, dat ligt Dumoulin het best. Vindt Dumoulin.

Als je die gedachte doortrekt dan mag je verwachten dat Dumoulin met een zo rustig mogelijke aanloop naast Yates wil beginnen aan de slotklim.
rustdag 25 mei 2018 12:39
De schoenen van Yates

Simon Yates droeg de hele Giro schoenen met veters, behalve gisteren, de dag waarop hij voor het eerst bergop tijd verloor. Gisteren reed hij met schoenen met een draaisysteem, waarschijnlijk een nieuw model van de sponsor.

Vandaag rijdt hij weer met veters in zijn schoenen

winking smiley
Inigo 25 mei 2018 12:44
Mooie reclame voor die nieuwe schoentjes :-)
Horsie is back 25 mei 2018 12:46
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Daar komt nog bij dat Dumoulin gisteren een
> duidelijke verklaring had voor de andere
> waardeverhouding. De hel;e dag rusti ]g en dan een
> half uurtje zo hard mogelijk een berg op, dat ligt
> Dumoulin het best. Vindt Dumoulin.

Daarom is Dumoulin natuurlijk ook zo'n goede tijdrijder.
Ik ben soms op mijn best als ik naar huis rijd.

> Als je die gedachte doortrekt dan mag je
> verwachten dat Dumoulin met een zo rustig
> mogelijke aanloop naast Yates wil beginnen aan de
> slotklim.

Rustig een berg op rijden.
Slimmerd 25 mei 2018 12:46
Daar lijkt mij zijn stem totaal ongeschikt voor, laat hem lekker schrijven, de pen is een prima ketting voor zijn woorden.
rustdag 25 mei 2018 12:47
Je hebt hem door Inigo. Hij heeft gisteren bewust laten lopen. Alles voor de sponsor smiling smiley
Inigo 25 mei 2018 12:54
Hij had toch juist gisteren de nieuwe schoentjes aan?
rustdag 25 mei 2018 12:55
Ja precies, daar zijn ze dus niet zo blij meewinking smiley
Slimmerd 25 mei 2018 13:03
DNF Aru
DNF Kiryienka



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/05/2018 13:05 door Slimmerd.
Slimmerd 25 mei 2018 13:03
Kopgroep met Sanchez, Formolo en Betancur probeert weg te geraken
Sjorsoll 25 mei 2018 13:07
Graag wat Sunweb mee vooruit.

En een Robert.

Zitten ze al op de top? Heeft Dumoulin nog mensen bij zich?
Slimmerd 25 mei 2018 13:08
Ten Dam probeert mee te schuiven in de aanval, evenals de la Cruz
Slimmerd 25 mei 2018 13:18
DNF Lutsenko
DNF Vervaeka
Slimmerd 25 mei 2018 13:25
Vijftien man sterke kopgroep momenteel, onder andere Henao, De La Cruz, Ten Dam, Betancur, Pedrero, Cherel, LLSG, Montaguti, Brambilla, Formolo, Goncalves, Atapuma, Conti, Neilands, Visconti


120 km, 44"
Slimmerd 25 mei 2018 13:27
Masnada, Villella, Ciccone, Stybar, Dombrowski, Brown en Pantano zijn nog aangesloten
Slimmerd 25 mei 2018 13:27
Groep roze trui renner of 65-75 groot
ton duk 25 mei 2018 13:34
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
> > DNF Vervaeka

Mislukt experiment/gok
gr
Slimmerd 25 mei 2018 13:35
Mitchelton-Scott leidt vol overgave in de achtervolging, kopgroep krijgt voorlopig beperkte ruimte, nog altijd slechts 38"
JW 25 mei 2018 13:39
Sterke kopgroep, maar lijkt niet weg te komen.
Yates vindt die 2 Sky-mannen te gevaarlijk. Of hij vreest bruggenhoofd Ten Dam ?
Slimmerd 25 mei 2018 13:41
Al zijn achtervolgers hebben bruggenhoofden mee, prima en logisch dus dat ze dit zo controleren
Fashionisto 25 mei 2018 13:48
Waar moet je anders Tuft, Bewley en Juul-Jensen voor gebruiken? Die verliezen hun toegevoegde waarde zodra het peloton aan de Finestre begint.
Luijt 25 mei 2018 13:48
Vooral in beeld is Winnen ook leuk. Lacht vrijwel na iedere zin die hij uitspreekt.
JW 25 mei 2018 13:56
Nieuwe kopgroep met 2 van TLJ (Bouwman en nieuwe berggeit Van Poppel)

Scott schijnt ook dat te gevaarlijk te vinden.
JW 25 mei 2018 14:02
Code rood !
Nog 90 km, maar aan de voet van de Finestre neemt de Sky-trein de leiding !
Horsie is back 25 mei 2018 14:04
Froome 350-350-350-350-350 je verwacht het niet, hè.
JW 25 mei 2018 14:11
.. en nog 5 man in steun.
Yates heeft er nog maar eentje.
Sub Culture 25 mei 2018 14:11
Net ingepikt met geluidloze stream.
Ik zie Dumoulin niet?
LD88 25 mei 2018 14:12
Omdat het reclame is
Sub Culture 25 mei 2018 14:13
commerciële break was al gedaan..
LD88 25 mei 2018 14:13
Hij zit gewoon in ongeveer 10e positie
LD88 25 mei 2018 14:17
Yates daarentegen helemaal achterin bij Gesink
Erik S. 25 mei 2018 14:17
Erik S. 25 mei 2018 14:18
En niet z’n klein beetje ook...
LD88 25 mei 2018 14:18
Poeh, die gaat op deze manier niet eens top 10 in het klassement rijden
JW 25 mei 2018 14:18
Yates lost !!
Terwijl het peloton nog wel 30 man telt !
Genadeschot ?
Erik S. 25 mei 2018 14:19
Die gaat een half uur verliezen
Anony 25 mei 2018 14:19
Gevaarlijke dag voor de sprinters trouwens, of komt dat wel goed?
Sub Culture 25 mei 2018 14:20
Wow, Yates wint dus zeker de Giro niet.
Ziet er goed uit voor Tom!
JW 25 mei 2018 14:21
Dumoulin nu virtueel roze.
Maar Rome is nog enorm ver !!
Sub Culture 25 mei 2018 14:21
Waar zijn al die mensen nu die de voorbije 2 weken Yates ongefundeerd van vanalles en nog wat betichtten?
Horsie is back 25 mei 2018 14:23
JW Schreef:
-------------------------------------------------------
> Yates lost !!
> Terwijl het peloton nog wel 30 man telt !
> Genadeschot ?

They shoot horses don't they (1969).
Carlos Danger 25 mei 2018 14:23
Sub Culture Schreef:
-------------------------------------------------------
> Waar zijn al die mensen nu die de voorbije 2 weken
> Yates ongefundeerd van vanalles en nog wat
> betichtten?


Present.
JW 25 mei 2018 14:23
Oomen nog bij Dumoulin.
Maar ze zijn nog niet eens op het onverharde deel.
Sub Culture 25 mei 2018 14:24
Joke's on you.
Erik S. 25 mei 2018 14:25
Dumoulin ook niet heel overtuigend...
ton duk 25 mei 2018 14:25
Dat wilde ik nu net gaan vragen...
Lees enkel hier mee en dat is best zenuwslopend sinds 14.18 smiling smiley
gr
predator 25 mei 2018 14:26
Carlos Danger Schreef:
-------------------------------------------------------
> Sub Culture Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Waar zijn al die mensen nu die de voorbije 2
> weken
> > Yates ongefundeerd van vanalles en nog wat
> > betichtten?
>
>
> Present.
Hier. Heeft een bedorven drankje gebruikt.
LD88 25 mei 2018 14:26
Lopez heeft het ook heel zwaar
merijntje mortirolo 25 mei 2018 14:27
-
Ik ben hie-hier!

Yates blijft in mijn ogen iemand die uitzonderlijk en zeer opvallend gepresteerd heeft. Blij dattie nu in elkaar stort.
Erik S. 25 mei 2018 14:27
Tom schuift iets door naar voren, zat steeds in het tweede deel van het groepje van een man of 20



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/05/2018 14:28 door Erik S..
El Chaba 25 mei 2018 14:30
Wanny 25 mei 2018 14:30
Dumoulin had ook wel een wat betere ploeg om zich heen kunnen gebruiken. Buiten Oomen en af en toe Ten Dam is er bergop niks dat iets kan betekenen.
JW 25 mei 2018 14:30
...en daar is weinig wonderbaarlijks aan !
Fashionisto 25 mei 2018 14:32
Iemand een stream van goede kwaliteit? Tiz-cycling lijkt eruit te liggen.
JW 25 mei 2018 14:32
Nog een km of 8 naar de top.

..zucht.. en dan nòg twee klimmen.

(Fluit nu maar af, scheids...)
rustdag 25 mei 2018 14:33
Orakel 25 mei 2018 14:33
Een 4 maanden geschorste astmapatiënt ongefundeerd beschuldigen?
Dat heeft gefundeerd beschuldigen.
JW 25 mei 2018 14:34
Yates nu op 2'.

Met een wonderbaarlijk herstel zou hij de schade nog kunnen beperken, maar niets dat daarop lijkt.
JW 25 mei 2018 14:35
Lopez lijkt nu ook echt af te haken.
Horsie is back 25 mei 2018 14:36
Sub Culture Schreef:
-------------------------------------------------------
> Waar zijn al die mensen nu die de voorbije 2 weken
> Yates ongefundeerd van vanalles en nog wat
> betichtten?

Terbutaline mag dan een middel zijn om je vetvrije spiermassa te verhogen ten einde een betere verhouding gewicht/vermogen te creëren, maar grote ronde's zijn uiteraard per definitie een aanslag op het menselijk lichaam. Substantie is dan toch belangrijk. Yates zit/zat te lang onder zijn optimale gewicht en daarvoor betaal je op een gegeven moment de tol.
diravi 25 mei 2018 14:37
diravi 25 mei 2018 14:37
Fashionisto 25 mei 2018 14:38
Trekt Sky het nu niet te vroeg volledig uit elkaar?
JW 25 mei 2018 14:39
Elissonde trekt er hard aan. Froome mee, Dumoulin ook.
Pozzovivo eraf.
Anony 25 mei 2018 14:39
Sky gehts los. Elissonde draait de gas open op 6 km vd top. Froome peddelt mee, Dumoulin haakt aan. Zelfs Pozzovivo krijgt het lastig.
Bergvlakte 25 mei 2018 14:39
Fashionisto Schreef:
-------------------------------------------------------
> Iemand een stream van goede kwaliteit? Tiz-cycling
> lijkt eruit te liggen.

tiz-cycling.live
Ze hebben hun link gewijzigd
Anony 25 mei 2018 14:39
Andere Peter 25 mei 2018 14:40
Froome, magnifiek. Aantrekkelijke renner.
JW 25 mei 2018 14:40
Froome gaat zelf.
80 kim voor de aankomst !
Orakel 25 mei 2018 14:40
Laat Froome 80 km alleen rijden... Gekkenwerk.
Bergvlakte 25 mei 2018 14:40
Oomen nog knap bij Pozzovivo
Bergvlakte 25 mei 2018 14:41
Dumoulin met Pinot en Carapaz
JW 25 mei 2018 14:42
Froome heeft 14 sec op zijn eerste achtervolgers, met Dumoulin.
Bergvlakte 25 mei 2018 14:42
Bergvlakte Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dumoulin met Pinot en Carapaz


Nu ook met Lopez
Anony 25 mei 2018 14:42
Vijftien sec voor Froome. Dumoulin onderhoudt het tempo met Pinot, Carapaz, Reichenbach en López. Daar twintig seconden achter Formolo, Pozzivovo, Poels en co.
Arriere de la course 25 mei 2018 14:43
.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/05/2018 14:43 door Arriere de la course.
Andere Peter 25 mei 2018 14:43
Gezamenlijke belangen natuurlijk bij Dumoulin, Pozzovivo, (toch al te ver weg) Pinot, Lopez. Houd dat groepje maar bij elkaar.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/05/2018 14:45 door Andere Peter.
Bergvlakte 25 mei 2018 14:43
Yates al op bijna 5 minuten
Andere Peter 25 mei 2018 14:44
Yates al op 5 minuten van Froome
El Chaba 25 mei 2018 14:45
Haha, mijn idee..! smiling smiley
Bergvlakte 25 mei 2018 14:45
Poels lijkt te lossen bij Pozzovivo en Oomen
JW 25 mei 2018 14:46
Al meer dan 4 min voor Yates.

En Dumoulin rijdt ogenschijnlijk gemakkelijk achter Froome aan. 15 sec. nu
Reischenbach en Pinot en Carapaz er bij.
Bergvlakte 25 mei 2018 14:46
Pinot gaat meewerken met Dumoulin
Erik S. 25 mei 2018 14:46
Ik verwacht dat yates straks uitstapt.
Bergvlakte 25 mei 2018 14:47
Wat een schitterende etappe! Het is buitengewoon spannend en dan ook nog geweldige beelden
Fashionisto 25 mei 2018 14:47
Froome à la Landis.
Fashionisto 25 mei 2018 14:49
Je zou zo'n alles-of-niets aanval eerder morgen verwachten: Froome gaat stuk op stukken vals plat.
Bergvlakte 25 mei 2018 14:50
.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/05/2018 14:50 door Bergvlakte.
predator 25 mei 2018 14:53
Fashionisto Schreef:
-------------------------------------------------------
> Froome à la Landis.

GJ Theunisse grinning smiley
ton duk 25 mei 2018 14:54
JW Schreef:
-------------------------------------------------------
> Al meer dan 4 min voor Yates.
>
> En Dumoulin rijdt ogenschijnlijk gemakkelijk
> achter Froome aan. 15 sec. nu

40 sec nu....we naderen de top (en ik kijk inmiddels mee)
gr
Andere Peter 25 mei 2018 14:54
Overigens een prima begaanbare onverharde weg. Die hard genoeg is voor normale waardemeting.
JW 25 mei 2018 14:55
40 tellen voor Froome nu.

Op Dumoulin, Pinot, Carapaz en Lopez.

Ruim een minuut daarachter Pozovivo, Oomen, Poels en nog wat,
Bergvlakte 25 mei 2018 14:55
Poels rijdt weg bij Pozzovivo
JW 25 mei 2018 14:56
Nog 1km tot de top.
Fashionisto 25 mei 2018 14:56
Voor Dumoulin zou het goed zijn als hij óf Carapaz óf Lopez weet te lossen.
Bergvlakte 25 mei 2018 14:57
Fashionisto Schreef:
-------------------------------------------------------
> Voor Dumoulin zou het goed zijn als hij óf
> Carapaz óf Lopez weet te lossen.

Carapaz en vooral Lopez zal ook voorbij Pozzovivo willen in het klassement.
ton duk 25 mei 2018 14:57
Oomen en Poels zo ook op weg naar top 10...krijgt die Luijt toch gelijk winking smiley
gr
Bergvlakte 25 mei 2018 14:58
Poels teruggepakt door Pozzovivo
Anony 25 mei 2018 14:58
Veel bewondering voor de mentale weerbaarheid gedurende deze klim van López.
diravi 25 mei 2018 14:59
Wie gelooft die Froome nou nog?
Fashionisto 25 mei 2018 15:01
Waar is Konrad gebleven? Ik vermoed vlak achter Reichenbach.
Andere Peter 25 mei 2018 15:01
Yates op 10 minuten van Froome. Top-10 in het klassement verdwijnt uit zicht.
Bergvlakte 25 mei 2018 15:03
Andere Peter 25 mei 2018 15:04
Was dat een geplande fietswissel voor Pinot?
Erik S. 25 mei 2018 15:06
Afdaling. Ik kijk wel even naar tennis. Melden jullie het even als ze beneden zijn?
Erik S. 25 mei 2018 15:07
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Was dat een geplande fietswissel voor Pinot?

Ik denk een afloper en daarna goed gecoördineerd.
JW 25 mei 2018 15:10
De achterstand van Dumoulin loopt naar 1 minuut.

Prima om niet te veel risico te nemen.
Bergvlakte 25 mei 2018 15:14
Reichenbach bij groep Dumoulin
De zwarte trui 25 mei 2018 15:14
top Reichenback keert terug
ton duk 25 mei 2018 15:14
en we krijgen Reichenbach als meesterknecht voor Pinot en Dumoulin...
gr
JW 25 mei 2018 15:14
1'20"

En nu sluit Reichenbach aan. Die mag straks op kop.
Slim gedaald !
Erik S. 25 mei 2018 15:15
Die tijdsverschillen zeggen mij niet zo veel in volle afdaling.
Slimmerd 25 mei 2018 15:15
En dan straks weer lossen naar Sestriere
Johan 25 mei 2018 15:16
1,5 minuut al. Toch oppassen nu voor Frome..
Orakel 25 mei 2018 15:18
Froome gaat diep en dat hou je nooit vol. Dagzege kan natuurlijk, maar qua tijd zal het niet oplopen tegen 5 man met hetzelfde belang.
Fashionisto 25 mei 2018 15:19
predator Schreef:
-------------------------------------------------------
> Fashionisto Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Froome à la Landis.
>
> GJ Theunisse grinning smiley

Scusi. Het is eerder een Contadorretje. winking smiley
Carlos Danger 25 mei 2018 15:19
One bastard puffed out, another bastard puffed up.
Bergvlakte 25 mei 2018 15:20
Yates nog steeds niet boven op de Finestre
De zwarte trui 25 mei 2018 15:20
K*t Colombianen rijden niet
Bergvlakte 25 mei 2018 15:21
De zwarte trui Schreef:
-------------------------------------------------------
> K*t Colombianen rijden niet


Equador toch?
Bergvlakte 25 mei 2018 15:21
Reichenbach gaat nu t werk doen
ton duk 25 mei 2018 15:23
...Latino's rijden niet...
gr
JW 25 mei 2018 15:25
Het Reichenbach-effect in de vallei valt toch nog tegen.
Voorsprong Froome loopt naar de 2'
ton duk 25 mei 2018 15:25
Kroon begint nu ook zenuwachtig te worden...ik was dat al sinds 14.18
gr
Sub Culture 25 mei 2018 15:26
Froome komt virtueel tot op 1 minuut van Dumoulin
Fashionisto 25 mei 2018 15:26
Een (Froome) tegen drie (Dumoulin, Reichenbach, Pinot) tegen drie (Pozzovivo, Bennett, O'Connor) met nog 55km te gaan.
Tool 25 mei 2018 15:27
Vind dat Dumoulin c.s. wel erg makkelijk een minuut cadeau geven aan Froome in afdaling en op het vlakke... of is het van niet beter kunnen
Orakel 25 mei 2018 15:29
Er komen nog twee cols. Je kunt niet vol vermogen blijven gaan. Froome zal vanzelf voorsprong prijs gaan geven.
Eindhovuh 25 mei 2018 15:30
Als Froome dit volhoudt is dat toch niet helemaal geloofwaardig te noemen?
We gaan het zien.
Na de onderbreking.
diravi 25 mei 2018 15:31
En pakt in één raid waar die ander twee weken over deed.
JW 25 mei 2018 15:32
't Is natuurlijk ook de vraag of Dumoulin dit volhoudt.
Ben 25 mei 2018 15:32
50 seconden weggeven in de afdaling was niet heel verstandig.
diravi 25 mei 2018 15:33
Nee dit kan ook niet. Tweede worden kan belangrijk zijn als Schmiegel dit volhoudt.
Hangmat 25 mei 2018 15:34
Je moet wel beter kunnen...het is geen computerspelletje
rustdag 25 mei 2018 15:38
Froome vliegt..... gaat dit een nachtmerrie worden
Anony 25 mei 2018 15:40
Jezus Froome. Hou op.
Bergvlakte 25 mei 2018 15:41
Carapaz en Lopez lijken te lossen
Orakel 25 mei 2018 15:41
Vanaf de top dik 30 km tot voet slotklim. In deze valei moet Dumoulin (met Pinot) orde op zaken stellen.
rustdag 25 mei 2018 15:41
die twee zijn alleen met het Wit bezig denk
Sub Culture 25 mei 2018 15:42
Wel een kleine nachtmerrie mocht Froome hier alsnog het laken naar zich toe trekken.
De zwarte trui 25 mei 2018 15:43
In ieder geval consolideren in de vallei. Genoeg sparen (voor zover mogelijk) en dan die laatste 7 km volgas.
Sub Culture 25 mei 2018 15:43
Valt me trouwens op dat er voor Froome niet of nauwelijks boegeroep is in Italië, dat zal over een dikke maand wel anders zijn.
JW 25 mei 2018 15:45
2'30" al.
En nog een kleine 50 km naar de meet.
Ik ben benieuwd of Tom zijn krachten goed heeft verdeeld.
Arriere de la course 25 mei 2018 15:46
Floyd Landis deja vu
Johan 25 mei 2018 15:46
Vreselijk dit, wat een k*tsport
Walnoot 25 mei 2018 15:46
Met zo'n bus ga je in dat dal na Sestriere best wat tijd terug kunnen pakken op Froome. Kwestie van de sprinters goed omringen en dan zou het moeten lukken.
Fashionisto 25 mei 2018 15:47
Vraag aan de heren kenners: is het nu nog belangrijk om op reserve te rijden met morgen in het achterhoofd? Is het überhaupt nog mogelijk?
rustdag 25 mei 2018 15:47
Froome flikt het gewoon. die gaat niet meer stil vallen..
Inigo 25 mei 2018 15:48
Ik zet nu net de stream aan na 2 uur vergaderen... WHAT THE FUCK!???
Eindhovuh 25 mei 2018 15:50
Haha wat een ongeloofwaardig nummertje is dit weer.
Landis all over again. spinning smiley sticking its tongue out
Eindhovuh 25 mei 2018 15:51
Ik wacht nog wel even op iemand als Andere Peter die uitlegt dat dit allemaal heel verklaarbaar is.
Sub Culture 25 mei 2018 15:52
Die Pozzovivo moet toch ook een totale kutdag hebben als hij zoveel tijd verliest op Reichenbach?
Inigo 25 mei 2018 15:54
Hoe kan Froome dit?
De zwarte trui 25 mei 2018 15:55
Shit, stream (tiz-cycling) ligt er bij mij uit
diravi 25 mei 2018 15:58
Ben 25 mei 2018 15:59
predator 25 mei 2018 15:59
De zwarte trui Schreef:
-------------------------------------------------------
> Shit, stream (tiz-cycling) ligt er bij mij uit

tiz-cycling.live is het
De zwarte trui 25 mei 2018 15:59
Die laatste vrijdag in de Giro is toch niet voor de poes. Ik heb weinig sympathie voor Froome en Sky. Maar dit is nu al een etappe om nooit te vergeten
Fashionisto 25 mei 2018 16:00
Virtueel roze voor Froome.
Johan 25 mei 2018 16:01
Brrr, schorsen die gast
De zwarte trui 25 mei 2018 16:02
Eindhovuh 25 mei 2018 16:02
Iedereen heeft een kutdag behalve Chrispuffer Froome.
Bergvlakte 25 mei 2018 16:02
Enige voordeel hieraan is dat ik met Froome een 6-punter ga pakken in mn PGT spinning smiley sticking its tongue out
Bergvlakte 25 mei 2018 16:06
ik denk toch dat ovale tandwielen verboden moeten worden in het peleton
rustdag 25 mei 2018 16:06
.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/05/2018 16:07 door rustdag.
rustdag 25 mei 2018 16:07
Pinot begint bang te worden voor die twee..
diravi 25 mei 2018 16:08
Jij bent anders ook goed op dreef.
Eindhovuh 25 mei 2018 16:23
Ik vind het een bizar schouwspel, zeker gezien de geschiedenis met Froome.
Slimmerd 25 mei 2018 16:26
Fashionisto 25 mei 2018 16:26
rustdag Schreef:
-------------------------------------------------------
> Pinot begint bang te worden voor die twee..

Niet zo heel gek: Lopez staat op een halve minuut van Pinot, dus die zou zomaar met een podiumstek aan de haal kunnen gaan.
Inigo 25 mei 2018 16:27
Na een val, voor de volledigheid
diravi 25 mei 2018 16:30
En de voorsprong wordt alleen maar groter.
El Chaba 25 mei 2018 16:30
Ik wil het ook wel doen, hoor..
JW 25 mei 2018 16:31
Hoe dan ook: Dumoulin rijdt ook vandaag weer een schitterende etappe.
Bewijst opnieuw dat hij tot de absolute top behoort.
Inigo 25 mei 2018 16:33
Heerlijk optimistische noot, maar je hebt gelijk
Eindhovuh 25 mei 2018 16:36
Mijn god wat een poging om dit positief te draaien zeg.
Tool 25 mei 2018 16:36
Wat denken jullie? Gaan Lopez, Carapaz en Pinot straks wegpoefen en Dumoulin nog minuten aansmeren?

Heb het gevoel dat Froome op de klim gewoon nog een minuut verder weg rijdt bij alle anderen
Luijt 25 mei 2018 16:37
Helaas ook over Froome
Inigo 25 mei 2018 16:38
Ik denk een seconde of 30
Bergvlakte 25 mei 2018 16:39
verschil loopt weer wat terug
Erik S. 25 mei 2018 16:39
Hoeveel rennners zullen er straks buiten tijd zijn?
Erik S. 25 mei 2018 16:39
Bergvlakte Schreef:
-------------------------------------------------------
> verschil loopt weer wat terug

Vaak zo met overgang dalen/klimmen
Bergvlakte 25 mei 2018 16:40
Dumoulin was vandaag gelukkig wel zo slim om niet met Carapaz en Lopez te gaan ruzien over samenwerken
Bergvlakte 25 mei 2018 16:43
Dumoulin houdt t niet meer bij
Anony 25 mei 2018 16:43
Komaan Tom. België supportert mee.
Luijt 25 mei 2018 16:46
Wat een klootzak die Pinot, mag ik dat hier zeggen? ja, dat mag ik hier zeggen.
El Chaba 25 mei 2018 16:49
Dumoulin komt zowaar wat dichter nu op Froome..
El Chaba 25 mei 2018 16:56
Wordt nog spannend morgen, Froome zal de inspanning van vandaag toch moeten voelen. Vrees alleen dat het voor Dumoulin een nagenoeg, vergelijkbare inspanning was ((80 km (bijna) alleen rijden)..
Carlos Danger 25 mei 2018 16:58
Froome als eerste boven op de Salbuta-Col.
Anony 25 mei 2018 16:58
Vandaag is toch een beetje een verlies voor de wielersport. Vrees ik.
Tool 25 mei 2018 16:59
Dumoulin begon met 28 sec achter op nr 1. Dit blijft ongeveer zo...
Luijt 25 mei 2018 16:59
Zijn er weer boni's op de streep?
Bergvlakte 25 mei 2018 17:02
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> Zijn er weer boni's op de streep?


As always
Eindhovuh 25 mei 2018 17:07
Verlies voor de wielersport.
Triest.
Tool 25 mei 2018 17:07
Wat hebben Lopez, Carapaz en deels Pinot er nou mee gewonnen door niet mee te rijden...
JW 25 mei 2018 17:08
Chapeau Tom !!

Voor mij de winnaar van deze dag.

Dat de man die niet in deze Giro hoorde te starten de roze trui pakt lijkt me eerder iets voor de boeken.
Wonderbaarlijk, zo'n solo...
Bergvlakte 25 mei 2018 17:08
Tool Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wat hebben Lopez, Carapaz en deels Pinot er nou
> mee gewonnen door niet mee te rijden...


Energie
Luijt 25 mei 2018 17:09
Nooit afschrijven die Froome.
Sub Culture 25 mei 2018 17:09
Allerminst een hoogdag voor de wielersport ook al was het een heerlijke etappe.
En toch kan ik op de een of andere manier wel respect opbrengen voor wat Froome hier doet.
rustdag 25 mei 2018 17:10
Vreemd, ik dacht dat ik een link had geplaatst.
Orakel 25 mei 2018 17:10
Ongekend, of ongelofelijk?
Als ‘jongetje’ geloofde ik Landis, achteraf was dat natuurlijk super naïef.
Bewondering en verbazing dat zeker.
Inigo 25 mei 2018 17:11
asterisk 25 mei 2018 17:12
Ik kan in ieder geval meer respect opbrengen voor Froome dan voor Carapaz en Lopez Moreno. Carapaz heeft ook niet eens geprobeerd om Lopez Moreno aan te vallen, die was dus ook niet eens echt bezig met de witte trui, die was gewoon nergens mee bezig. En dan met zijn 3'en nog even de boni's wegsnoepen van Dumoulin, chapeau hoor.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/05/2018 17:12 door asterisk.
JW 25 mei 2018 17:13
Clavan 25 mei 2018 17:13
Ach. Voor Yates is het jammerdemer
Frederik D. 25 mei 2018 17:13
Een brute held, hoor, die Froome. En Dumoulin ook.

Simon Yates beleefde zijn Stalingrad. Maar hij kleurde de ronde.

Wat Froome liet zien, deed me toch een beetje denken aan die ene befaamde rit van Landis.
Pyama 25 mei 2018 17:13
Je zet Carapaz nu op hetzelfde niveau als Lopez en Pinot? Misschien moet je even kijken naar die man zijn palmares? Prima dat hij hier al bij zit. Prima dat hij niet mee rijdt. Niet alles is de schuld van de concurrentie.
El Chaba 25 mei 2018 17:14
El Chaba 25 mei 2018 17:16
Ik had hetzelfde. Overigens zonder een dopingverdenking..
Ron de Renner 25 mei 2018 17:16
Fantastisch gereden van Dumoulin, hij kan zich niks verwijten. Hij toont aan dat hij bergop nog beter is dan vorig jaar, toen hij in het slotweekend niet alleen op Nibali en Quintana, maar ook op Pinot, Pozzovivo en Zakarin tekort kwam. Vandaag was hij na Froome gewoon de sterkste.
El Chaba 25 mei 2018 17:18
Eens.
Carapaz had alleen misschien wel nog een stukje eerder kunnen gaan om zo de witte trui van lopez aan te vallen..
Sub Culture 25 mei 2018 17:18
Als ik Thijs Zonneveld virtueel zie ijlen word ik anderzijds wel weer een beetje vrolijker.
Horsie is back 25 mei 2018 17:19
Nieuw prikkerbordrecord. Meer unieke bezoekers dan hoogtemeters.

Altijd als Horsie van honk is danst er een muis op tafel. Dacht vanmiddag nog aan den Eddy die in 1969 in etappe 17 na een solo van 130 km iedereen en alles naar huis reed. Dat zou Froome toch niet kunnen, ook al was het maar 80 km ditmaal. Helemaal gerust was ik er niet op (Correctie, nu weet ik het weer, Bert Brocken had de kekke CdA arme houding van Froome toch ooit al eens geanalyseerd; bevestiging door @Velon: Froome rijdt in de amper 12 minuten durende proloog van de afdaling liefst 50 seconden sneller dan Dumoulin) en eigenlijk verwachtte ik het ook niet.
Thuis gekomen keek ik in de huiskamer wat glazig naar het scherm: 3:20 Poe hé. Froome ging wel stroef.

Maar niet veel later dacht ik ook weer: de Italiaanse parkoersbouwers moeten voor altijd in het gevang.
Ze schotelen de renners terwijl ze moeier worden steeds grotere opdrachten voor. Zoals die vileine Fawlty, die de man in zijn restaurant op springen staand, prest nog maar een hapje te nemen. Toe maar, je kunt het hebben. Dan gebeurt wat iedereen vreest; de man ontploft.

Daarom vind ik sprinten ook zo fantastisch.

De laatste kilometers ook nog door de neus geboord, want Eurosportplayer blokkeerde mijn account (net verlopen, terwijl ik nog tot 3 uur mocht kijken) en onvoldoende tijd om nog eens te verlengen. Dacht even, het is wel goed zo voor dit moment.

Fallen Angel flying too close to the ground: arme Yates.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/05/2018 17:55 door Horsie is back.
Sjorsoll 25 mei 2018 17:20
Kutpot. Wel knap van Froome.
Inigo 25 mei 2018 17:21
Zit Yates nog op de fiets?
Frederik D. 25 mei 2018 17:22
Laten we zeggen dat ik een twijfelende verdenking heb.

Zoals het er nu uitziet, wint Froome drie grote rondes op rij. Is dat uniek?
Kuiperinho 25 mei 2018 17:25
Froome meldt nog even dat ie wat op reserve heeft gereden met het oog op morgen confused smiley



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/05/2018 17:27 door Kuiperinho.
Frederik D. 25 mei 2018 17:27
Een mooie rit. En daar gaat het vooral om. Laten we ons chauvinisme intomen zodat we niet gefrustreerd raken. Bovendien, Dumoulin staat wel twee. Met ruim een halve minuut achterstand. In principe overbrugbaar. Al geloof ik er niet in. Maar geen gesikkeneur.
Luijt 25 mei 2018 17:29
Froome had hier niet mogen rijden. Maar nu ie er toch is, op 80 km van de meet vertrekken vereist courage.
Clavan 25 mei 2018 17:29
Morgen is toch de Koningen etappe?
Fashionisto 25 mei 2018 17:29
Ik vraag me wel af waarom Dumoulin zo behouden de Finestre afdaalde: daar verloor hij in een zucht 50 seconden. Hoop dat Oomen zou terugkeren?
Luijt 25 mei 2018 17:30
Come on Sub, niet zielig doen.
Luijt 25 mei 2018 17:31
ton duk 25 mei 2018 17:32
Tja,waar heb ik naar zitten kijken......
gr
Frederik D. 25 mei 2018 17:34
Wij, Groot-Nederlanders, dus inclusief alle Belgen, of ze nu gebelgd of uitgerust zijn of niet. smiling smiley
Kuiperberg 25 mei 2018 17:35
Die Froome likt alleen met zijn tong aan de champagnefles....je weet tenslotte nooit of er dope in zit. Ik kan die kop niet meer zien. Benieuwd wat Dumoulin te zeggen heeft. Zou me niks verbazen dat ie helemaal door het lint gaat over deze absurde prestatie van Puffie Froome.
asterisk 25 mei 2018 17:35
Als Froome "gewoon" wordt geschorst voor zijn positieve dopingtest, wat gaat er dan gebeuren met zijn uitslagen van het afgelopen half jaar?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/05/2018 17:35 door asterisk.
valse trage 25 mei 2018 17:36
Wat was deze?!?!? Laten we de olifant in de kamer zorgvuldig negeren. Na Virenque, Rasmussen, Basso, Armstrong, Contador nu een monsternummer van Chris Froome dat in extravagantie alleen overtroffen wordt door de raid van Landis. Froomey en Sky zijn too big to fail. Capiche? Thanks to the team!
Fashionisto 25 mei 2018 17:37
Is het nu trouwens meer efficiënt om 80km in je eigen tempo te rijden dan kop-over-kop met een hartslag en een 'output' die telkens varieert? Op basis van de rit van vandaag zou je zeggen van wel.
El Chaba 25 mei 2018 17:39
Wellicht vreemd - zeker voor mijn doen, want ik ben meestal vrij pessimistisch ingesteld - maar ik geloof er nog wel in.

Froome is behoorlijk wisselvallig geweest deze ronde en moest de dag na zijn eerste zege ook de prijs betalen terwijl zijn inspanning toen (relatief) een stuk minder groot was dan vandaag. Natuurlijk heeft Dumoulin vandaag ook een nagenoeg vergelijkbare inspanning moeten doen, maar hij is de enige renner deze ronde die heeft bewezen op een zeer constant niveau te kunnen rijden en daar de volgende dag dus niet zoveel last van te hebben.

Ik vond hem er bovendien vandaag op het laatst - ondanks zijn zware inspanning - nog relatief fris uit zien.
Kortom, let maar maar op morgen..
valse trage 25 mei 2018 17:44
Dat geloof ik ook, Dumoulin maakt nog steeds een kans. Het kan in Almere de Giro!
Fashionisto 25 mei 2018 17:47
Gesink binnen als 20ste: dat belooft wat voor morgen!
Inigo 25 mei 2018 17:48
Yates op 38 min
Cecchini 25 mei 2018 17:50
Ik had voor de Giro 5 sterren aan Lopez Moreno gegeven. Hij krijgt er nooit meer één van me, wat een grote lafbek is dat zeg. Op de Finestre steeds zgn. op punt van lossen, om er uiteindelijk steeds bij te blijven (Voeckler Revisited) en nadien niet één meter op kop rijden in de laatste 80 km in de achtervolging op Froome, en dan één slappe aanval op de laatste col. Weg met die man. Ik had graag gezien dat hij vandaag van rol had verwisseld met Ben O'Connor. Als ik Dumoulin was zou ik met het komende jaar er vooral op richten er voor te zorgen, dat die Lopez geen ene koers meer wint.
Anony 25 mei 2018 17:57
Wordt spannend voor de sprinters.
Sjorsoll 25 mei 2018 17:59
Kuiperberg 25 mei 2018 17:59
Helemaal met je eens Cecchini.
Sjorsoll 25 mei 2018 18:00
Niet zoals Froome weggepuft is.

(ja sorry ik heb niet echt een mening maar nu wil ik ook meedoen)
Carlos Danger 25 mei 2018 18:00
Als het niet zo triest was, kon je er mee lachen. Ware het niet zo lachwekkend, kon je er wel om huilen.
predator 25 mei 2018 18:00
Ik had van Lopez ook meer verwacht, maar kennelijk is de druk van kopman zijn te groot. Wat dat betreft is Froome wel een koele kikker, eerlijk is eerlijk.
Horsie is back 25 mei 2018 18:03
Is de crux ook niet dat een sportief gevecht op leven en dood (90 km op 1000 tot 2000m hoogte) voor een geboren Keniaan beter moet uitwerken dan voor een pays bas lander oftewel een platlander?

Gemiddeld won Froome de tijdrit dus door ruim 2 seconden per kilometer sneller te rijden dan Dumoulin.
Froome reed dus gemiddeld ruim 25 seconden per kilometer sneller dan Yates.
Pyama 25 mei 2018 18:05
Ik lees dat het halve prikbord weer gefrustreerd is dat Tommie niet wint. De reden is dat Tommie niet goed genoeg is. Dat is niet de schuld van Lopez of Carapaz of Pinot. Zij kwamen niet meer in aanmerking voor winst dus waarom zouden die moeten rijden? Hun onderlinge strijd voor podium en wit was veel belangrijker. Slim gekoerst dus! Wie dat niet begrijpt snapt niet veel van koers. Oranje bril af en niet zulke domme opmerkingen maken. Je wenst iemand hier een zware valpartij toe omdat hij jouw favoriet niet helpt. Logisch, hij rijdt niet bij sunweb.
Sjorsoll 25 mei 2018 18:05
'T ziet er vies uit, maar als hij gaat meehelpen in het dal en hij verliest z'n witte trui bergop aan Carapaz kan hij z'n ploegleider ook niet meer aankijken (ik zeg dit nu nadat ik tot een uur geleden twee uur onafgebroken boos op hem was tongue sticking out smiley).
Anony 25 mei 2018 18:15
Exact dit. Carapaz en Lopez schakelden zichzelf elkaar uit als potentiële steun voor Dumoulin. Kan je geen van hen persoonlijk aanrekenen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/05/2018 18:15 door Anony.
Hoentie 25 mei 2018 18:20
Hangt van het type coureur af. Froome is een prima tijdrijder die zijn limieten heel goed kent en voelt. Die gaat tijdens die 80 km niet over zijn grensje.
Hoentie 25 mei 2018 18:22
Grap van de dag m.i.
Hoentie 25 mei 2018 18:24
Die blijven, mits ie niet vies plast, volgens mij gewoon staan.
Eddy Veen 25 mei 2018 18:24
Iemand heeft laten weten dat Froome een eventuele Girozege niet ontnomen kan worden op basis van de te hoge Salbutamolwaarde in de Vuelta. Wie was dat ook alweer? Was dat de autoriteit die daarover gaat?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/05/2018 18:25 door Eddy Veen.
Hoentie 25 mei 2018 18:25
Dat zei ie niet. Hij is niet over zijn grens gegaan, dat is iets heel anders.
Hoentie 25 mei 2018 18:26
Hoentie 25 mei 2018 18:28
Hallucinante rit. Slecht voor de wielersport.
LD88 25 mei 2018 18:28
Sinds de Vuelta ná de Tour wordt gereden wel.

Merckx won in 72 de Tour en in 73 de Vuelta en Giro (en in 72 ook nog de Giro dus eigenlijk 4 op rij).
Frederik D. 25 mei 2018 18:31
Yates - die op bijna 39 minuten achterstand binnenkwam -
Frederik D. 25 mei 2018 18:33
Kan wel. Maar het is niet redelijk. Zij deden wat ze redelijkerwijs moesten doen. En ook dat verdient onze wielerkundige waardering.
ton duk 25 mei 2018 18:34
Toch nog mooi top 20...
gr
Ger 25 mei 2018 18:39
Froome haalt zijn winst vooral in de afdalingen. Daar wint hij heel veel tijd. Blijft een vreemde zaak dat hij hier mocht starten.
Tool 25 mei 2018 18:41
Op de top van de Finestre had Dumoulin slechts 40 sec achterstand.
Op de laatste slotklim verliest hij geen seconde meer op hem.
Dan heeft Tom het voornamelijk laten liggen op het vlakke en in de afdalingen. (En nog een klein deel bergop naar Sestrieres).
Vind ik best opvallend.
valse trage 25 mei 2018 18:45
Inderdaad, het was vandaag andersomdag smiling smiley
Carlos Danger 25 mei 2018 18:48
Zal vooral in Frankrijk goed ontvangen zijn.
Horsie is back 25 mei 2018 18:53
Wat zegt de fysicus: in grensbereik wordt alles vloeibaar. Als je renners zo afpeigert dan komen er ineens vreemde effecten aan het licht.
Froome ging niet zo lekker meer en reed pas de vijfde snelste tijd op de Jafferau, ik schat, maar dat weet Bromertà (waar is ie trouwens) beter bijna 25% langzamer dan een eeuwig fitte perfecte wielrenner. Santambrogio/Nibali reden in 2014 de klim in 21:44 en Froome dus in 25:03. Alle vergelijkingen hinken, niettemin.
valse trage 25 mei 2018 18:54
Ja, Froome is ondanks zijn klungeligheid een onverschrokken daler, dat heeft hij vandaag weer bewezen. Dumoulin en co. deden het voorzichtig aan, met het idee dat ze als samenwerkende groep + Reichenbach in de valleien tijd zouden goedmaken slash minder energie zouden verbruiken. Pinot werkte echter al gauw niet meer mee, omdat de groep Pozzovivo al op voldoende achterstand was gereden. De voorzichtige afdalingen hebben Dumoulin voorlopig de das om gedaan voor het roze. Achteraf makkelijk praten natuurlijk.
Bromertà 25 mei 2018 18:57
Logisch dat Lopez, Carapaz en Pinot liever een renner met een Salbutamol-zaak aan z'n broek zien winnen dan een renner van onbesproken gedrag. Hun ploegleiders dito.

Het hele peloton zakt er door, behalve een man. Tja, het naïeve kijken was al voorbij toen Landis vanuit eenzelfde situatie de meubelen ging redden.
Bromertà 25 mei 2018 18:59
Wat mot die NOS in onze Giro?
Cyclad 25 mei 2018 19:03
Wat een gejank hier over Froome, sorry hoor.
Hij mag hier starten, dus wat mij betreft volstrekt legitiem om zijn prestatie door een neutrale bril te bekijken (los van het feit of je wel of niet voor Dumoulin supportert)
Wat Froome hier doet is echt groots. Dumoulin rijdt t prima, maar Froome verliet nergens iets op hem en is dus de sterkste.
Prachtige topsport gezien. Dit maakt wielrennen nou zo boeiend.
Morgen kan Tom proberen om die 40 seconden weg te poetsen, maar zelfs als Froome niet okselfris meer is wordt dat een heidens karwei tegen de volstrekt superieure Skyploeg. En al wordt Tom 2e, hij laat wel zien dat hij tot de absolute wereldtop behoort als ronderenner.
Sjorsoll 25 mei 2018 19:12
Gemiddelde straat in Parijs vanmiddag:

valse trage 25 mei 2018 19:22
Aha, jouw bril is de neutrale bril. Wat is een neutrale bril?
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen