Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

FDJ-manager Madiot bekritiseert Cookson

Gepost door El Chaba 
El Chaba 25 april 2015 21:19
FDJ-manager Madiot bekritiseert Cookson

FDJ-manager Marc Madiot heeft tegenover L’Équipe het beleid van UCI-voorzitter Brian Cookson bekritiseerd. De Brit zou te weinig concrete punten hebben doorgevoerd.
Madiot oordeelt dat de licentiecommissie “heeft besloten niks te besluiten” in de Astana-zaak. Hij neemt dat de commissie zelf niet kwalijk, omdat “daar competente mensen in zitten”, maar hij vraagt zich af wat Cookson heeft bereikt sinds zijn aanstelling. “Cookson zelf heeft het besluit (over Astana) niet genomen, maar ik heb nog steeds geen concrete acties van hem gezien.”

“De Waarheids- en Verzoeningscommissie kostte veel geld en kwam alleen met zaken die we al wisten. Het zou veel goedkoper zijn geweest om het gebruik van cortisonen te verbieden. Dát is iets concreets, maar dat hebben ze nagelaten.” Madiot concludeert dat Cookson nog niet heeft gedaan wat hij tijdens zijn verkiezingscampagne beloofde.

Madiot wijst bovendien op enkele problemen omtrent de veiligheid van renners om te illustreren hoe de UCI een meer proactieve rol zou kunnen aannemen. “De gesloten spoorwegovergang in Roubaix, waar was de UCI toen? De Ronde van het Baskenland met die gevaarlijke finish, waar was de UCI toen? En waar was de UCI toen Cavendish vier of vijf renners ten val bracht in de Tour vorig jaar?”

“In het voetbal kun je het oneens zijn met het besluit van de scheidsrechter, maar daar is ten minste een besluit. Uiteindelijk moet je de conclusie trekken dat wij in het wielrennen helemaal niets besluiten”, aldus Madiot.

[www.wielerflits.nl]
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen