Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Midden-Brabant Poort Omloop 1.2

Gepost door lodjan 
lodjan 10 juni 2018 08:18
In 2017 beleefde de Midden-Brabant Poort Omloop (MBPO) een primeur. Voor het eerst werd de wedstrijd als een internationale 1.2 wedstrijd verreden als onderdeel van de UCI Europe Tour. Gilze maakte kennis met een bont gezelschap van sterke renners uit o.a. Australië, Bolivia en Zuid-Korea. Maar het was de Nederlander Jaap Kooijman die de wedstrijd na een spannende finale en bloedstollende sprint wist te winnen.

Geïnspireerd door de positieve reacties van de ploegen en het publiek, was de keuze snel gemaakt om de MBPO haar internationale status te laten behouden. Sterker nog, deze achtste editie is onderdeel geworden van een nieuwe internationale competitie. Zes Nederlandse UCI 1.2- koersen hebben de handen ineen geslagen en de Holland Cup gelanceerd. Een wedstrijdreeks waar sterke (pro-)continentale ploegen uit binnen- en buitenland aan deel kunnen nemen. Door de gezamenlijke aanpak zal een groot deel van deze profkoersen live te zien zijn op internet en regionale TV-zenders.

Het is een groot compliment dat de MBPO als relatief jonge klassieker, een mooie plek heeft verkregen tussen de gerenommeerde wedstrijden die samen de Holland Cup vormen.

Programma Holland Cup:

Dorpenomloop van Rucphen – 11 maart 2018
Arno Wallaard Memorial – 21 april 2018
Ronde van Overijssel – 12 mei 2018
Profronde van Noord-Holland – 13 mei 2018
Midden-Brabant Poort Omloop – 10 juni 2018
Ronde van Midden-Nederland – 26 augustus 2018

In samenwerking met bureau Cycling Service, streeft de Organisatie er naar om sterke Europese continentale ploegen, erkende opleidingsploegen en wellicht een aantal pro-continentale ploegen aan de start te krijgen.

De achtste editie van de MBPO wordt verreden op een afwisselend parcours van bijna 35 km lang. De smalle wegen, lastige kasseienstroken en lange waaierstukken, zorgen ieder jaar voor een selectieve koers met een boeiend wedstrijdverloop.

Na de start zal het peloton in totaal acht maal door Gilze trekken met passage over het Bisschop de Vetplein. Dit sfeervolle plein is ook opgenomen in het parcours van het criterium. Na bijna 200 km en vier plaatselijke finalerondes, wordt aansluitend op de laatste wedstrijd van het criterium, de finish van de klassieker in Gilze omstreeks 17.30 uur verwacht.

De combinatie van de klassieker met het wielercriterium maakt op zondag het wielerfeest compleet.
lodjan 10 juni 2018 08:27
SEG Racing Academy domineert tussenstand Holland Cup

De tussenklassementen van de Holland Cup worden gedomineerd door SEG Racing Academy. In het individuele klassement staat Cees Bol aan de leiding, het jongerenklassement wordt aangevoerd door Julius van den Berg en ook in het ploegenklassement hebben ze de meeste punten.

Ondanks dat de opleidingsploeg ook actief is in de Giro d’Italia voor Beloften zal er ook een sterke ploeg in Gilze aan de start staan, om de uitstekende klassementsposities te verdedigen.

Individueel klassement
Zoals gemeld staat de 22-jarige Bol met 232 punten aan de leiding van het Holland Cup-klassement. De Noordhollander heeft, zónder een wedstrijd te winnen, een straatlengte voorsprong op de dichtste concurrent. Piotr Havik (BEAT CC) volgt met 111 punten op respectabele afstand. Maarten van Trijp (Destil-Parkhotel Valkenburg CT) staat derde (105 ptn.)

In de Midden-Brabant Poort Omloop kan Bol de wowow-leiderstrui definitief om de schouders krijgen. Dan is de afsluitende wedstrijd, de Ronde van Midden-Nederland op 26 augustus, voor het klassement overbodig.

Jongerenklassement
De strijd in het Jongerenklassement is een stuk spannender. Van den Berg draagt daar als klassementsleider het reflecterende wowow-hesje. De 21-jarige winnaar van de Profronde van Noord-Holland pakte in zijn eerste Holland Cup-wedstrijd meteen de winst én de leiding.

Hij deelt de koppositie met de Deense winnaar van de Dorpenomloop Rucphen, Mikkel Bjerg (Hagen Bermans-Axeon). Beide renners hebben 100 punten. De nummer twee van de openingskoers, de Belg Rune Herregodts, staat met 80 punten derde.

Ploegenklassement
Ook als team functioneert de paarse brigade goed. In het ploegenklassement heeft het 93 punten verzameld, 12 meer dan runner-up Delta Cycling Rotterdam. De derde plaats wordt met 74 punten gedeeld door Vlasman Cycling Team en Metec-TKH CT p/b Mantel.com.

Napoleon Games Cycling Cup
Opvallend is dat Bol ook leider is in de Belgische tegenhanger van de Holland Cup, de Napoleon Games Cycling Cup. Na vier van de tien wedstrijden leidt hij met 30 punten. Daarmee staat hij boven gevestigde namen als zijn trainingsmaat Niki Terpstra en de Belg Philippe Gilbert.
ton duk 10 juni 2018 08:30
Mooie initiatieven...Holland Cup en Topcompetitie
Dit soort koersen zijn broodnodig voor het HOL-wielrennen
gr
lodjan 10 juni 2018 08:39
Via deze link de voorlopige startlijst en technische gids: [www.hollandcup.cc]
lodjan 10 juni 2018 17:35
1. Julius vd Berg #48 smileys with beer
2. Harry Tanfield
3. Rick van Breda
ton duk 10 juni 2018 18:34
Het lijkt me geen gok om te voorspellen dat vdBerg en Bol volgend jaar hogerop rijden..
gr
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen