Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Poels naar Sunweb?

Gepost door Bier 
Bier 20 juni 2018 18:58
Column op In de Leiderstrui. Vind het een erg interessante optie.

Deze week was er het nieuws: Servais Knaven, ploegleider bij Team Sky, beloofde Wout Poels een kans in een grote ronde. Het zou gaan om de Giro van 2019. Is de kans groot dat die belofte wordt ingelost? Nee. Die belofte is namelijk al verschillende malen gedaan. Poels zit bij Team Sky muurvast en daarom is het tijd voor verandering.

De 30-jarige Limburger kwam in 2015 binnen bij Sky als veelbelovend klimtalent. Ondanks de vele kritiek een prima keuze om voor die ploeg te tekenen, zo bleek. Poels klom letterlijk en figuurlijk op binnen de ploeg en mag zich inmiddels de meesterknecht noemen van een viervoudig Tour-winnaar. Niet slecht. Die rol houdt hem momenteel echter in een ijzeren wurggreep. In potentie is hij de beste klassementsman van Nederland, maar Wout is misschien niet klootzak genoeg om zijn plaats af te dwingen. Dat terwijl de renners om hem heen binnen de ploeg piepen en vechten als jonge vogeltjes om van moeder Sky een stukje voedsel te krijgen. Wout, het wat schuchtere vogeltje, wordt keer op keer verdrongen.

En daarom is de kans niet groot dat Poels de kans krijgt waar hij zo op hoopt bij Sky. Knaven vindt hem een potentieel Tour-winnaar, maar dat kan van meerdere mannen worden gezegd. Natuurlijk is daar Chris Froome, die met zijn status alles voor zich op kan eisen. Geraint Thomas, de man die al eens wat mislukte klassementskansen kreeg, maar gewoon weer schaduwkopman is in de Tour. David de la Cruz, Kenny Elissonde en Sergio Henao, die wachten op een mazzeltje. Michal Kwiatkowski, die na een mislukt voorjaar zijn grenzen wellicht wil verleggen. Om maar niet te vergeten wat er aan talent aankomt: Tao Geoghegan Hart, Gianni Moscon en vooral Egan Bernal, die in 2021 de Tour voor Sky moet winnen. Dat betekent dat de kleine Colombiaan in de aankomende jaren de gaten opvult als kopman in de rondes die Froome niet rijdt.

Tussen al dat geweld is daar Wout Poels. De man die halfdood uit een greppel werd gevist. De man die Chris Froome aan winst hielp in verschillende grote rondes. De man die hoopt op een kans, die er maar niet komt. Komt hij tekort als klassementsman? Bij Sky ziet men hem als grote ronde-winnaar. Niet onterecht. Hij werd als luxe-knecht zesde in de Vuelta, is zonder twijfel één van de beste klimmers van het peloton en heeft een prima tijdrit. Dat liet hij zien in Parijs-Nice, vlak voordat hij zijn sleutelbeen brak. Want daar ligt de twijfel. Kan de fragiele Poels met alle stress en druk op zijn fiets blijven zitten? Ik zeg van wel. De omschakeling naar klassementsman zal echter twee rondes duren. En die twee rondes krijgt hij niet bij Sky.

Poels’ contract loopt eind 2019 af en dat vind ik een topmoment om de switch te maken naar een nieuwe ploeg. Hopen dat Froome geschorst wordt of dat er mensen geblesseerd raken, is zelfs voor een strohalm te weinig. Poels is al dertig. Hij is nog niet wielerbejaard, maar een grijze haar begint toch hier en daar langzaam op te doemen. En daarom moet hij zijn ketenen bij Sky losbreken. Ik zou Sunweb de perfecte ploeg vinden om Poels uit zijn lijden te verlossen.

Waarom Sunweb? Ten eerste is het net als Sky zeer op wetenschap gericht. Het is geen vrijbuitersploeg als pakweg Quick-Step. Het wetenschapsjasje past Poels goed. Ten tweede is het gat achter Tom Dumoulin groot. Ik hoor u al denken: en Sam Oomen en Wilco Kelderman dan? Oomen heeft een fantastische Giro gereden, maar is er nog lang niet. Hij moet zich eerst nog wat meer ontwikkelen als knecht en daarna pas een gooi doen naar een eigen klassement. Kelderman is een zeer goede klimmer, maar moet zijn status na een vierde plek in de Vuelta ook nog bevestigen. Die twee vullen het gat achter Dumoulin niet op. Poels is de perfecte man om in dat gat te springen. Afhankelijk van het parcours kunnen hij en Dumoulin samen twee rondes per jaar op zich nemen met Oomen en Kelderman als twee fantastische knechten. Die derde ronde mogen Sam en Wilco dan samen uitvechten.

Poels is ervaren, reed iedereen het licht uit de ogen op de Zoncolan en is niet te beroerd om een ploeggenoot te helpen. Daarom zou een Movistar-constructie ook nog niet zo gek zijn. Als het parcours van de Tour zowel Poels als Dumoulin past, stel je ze allebei op. Dan zie je wel wie er in de derde week boven komt drijven. Dan draait zowel Tom als Wout zijn hand er niet voor om om zich op te offeren als hun provinciegenoot er beter voor staat. Misschien staan ze er allebei nog geweldig voor. Dan laat je ze samen de concurrentie op een hoop rijden, met de uitstekende hulp van Oomen of Kelderman. En dan sta je zomaar samen op een Tour-podium.

Marijn van den Berge



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/06/2018 18:58 door Bier.
lodjan 20 juni 2018 19:11
Nee, denk het niet.

Neem er nog één. smileys with beer



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/06/2018 20:16 door lodjan.
Blueprint 20 juni 2018 19:22
Poels moet vooral doen waar hij gelukkig van wordt.
merijntje mortirolo 20 juni 2018 19:25
Quote
Marijn van den Berge
In potentie is hij de beste klassementsman van Nederland

Gestopt met lezen.

Serieus? 'We' wachten honderd jaar op een nieuwe Grote Ronde-winnaar, vinden die in Dumoulin, maar hebben 'in potentie' te maken met (Bruinsma, Weening en) Poels, want eigenlijk...

'In potentie' bestaat niet in de topsport.
Curzio 20 juni 2018 19:34
Wat een onzin over dat gat, Poels is zelfs nog nooit tot een 4e plek gekomen zoals Kelderman (waarbij Wout afgelopen Vuelta gedurende 1 klim geknecht heeft).
Brieske 20 juni 2018 19:55
Gestopt met lezen na jouw ‘gestopt met lezen’, ik wilde namelijk exact hetzelfde posten totdat ik jouw reactie las.
Wist dat ik het inhoudelijk, na jouw ‘gestopt met lezen’ nooit meer zo eens met je zou zijn en daarom ben ik toen gestopt met lezen.

Groet
Massimo 20 juni 2018 20:05
Tuurlijk bestaat dat wel. Voorbeeld: renner die in een Tour met 10 massasprintaankomsten er al negen heeft gewonnen, is in potentie de meest logische winnaar van nummer 10.
Bier 20 juni 2018 20:10
Denk dat Poels de beste klimmer van Nederland is, dus in potentie wel degelijk de beste klassementsman. Dumoulin gaat goed omhoog, maar is geen rasklimmer. Verder denk ik dat Poels inderdaad weg moet bij Sky en dan is Sunweb gewoon een goede optie. Prima stukje.
lodjan 20 juni 2018 20:18
Ik krijg het idee dat jij Marijn van den Berge bent.
LD88 20 juni 2018 20:25
Ik geloof zeker dat Poels op zijn goede dagen de beste Nederlandse klimmer is en in tegenstelling tot velen denk ik ook dat hij wel kopmanwaardig is (lees: top 10 rijden en voor ritzeges gaan, zoals bv Lopez in de afgelopen Vuelta), maar beter dan TD? Een klassementsman is meer dan zijn beste dagen bergop.. het is ook vooral geen mindere dagen hebben en geen tijd verliezen in op het oog onbelangrijke ritten en dat doet Poels wel regelmatig. Hij kan ook wel aardig tijdrijden, maar niet zo goed als TD.
Sjorsoll 20 juni 2018 20:25
Dumoulin gaat 2 grote rondes achter elkaar veel beter omhoog dan Poels ooit 1 ronde helemaal heeft volgehouden. Poels is meer een rasklimmer, Dumoulin zo bekeken de betere klimmer.
Bier 20 juni 2018 20:26
lodjan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik krijg het idee dat jij Marijn van den Berge
> bent.


Haha, nee zeker niet. Ik ben het gewoon met 'm eens smiling smiley
merijntje mortirolo 20 juni 2018 21:19
-
tWas een impulsief verzonnen variant op 'als bestaat niet in de topsport' wat an sich natuurlijk (ook) enorme bullshit is.

#kusjes

ennuh #HUPIran

#kutSpanjaarden
merijntje mortirolo 20 juni 2018 21:20
Wanny 20 juni 2018 22:22
Eind 2019 is Poels al 32. Dan liggen zijn beste jaren alweer achter hem.
JW 20 juni 2018 22:36
Dat heb ik nou weer...
Was zo dom eerst dat hele stuk te lezen, en bedenk nu pas dat ik ook meteen had kunnen stoppen sad smiley
Pyama 20 juni 2018 22:38
Slecht verhaal
predator 20 juni 2018 22:42
Sunweb lijkt me nou juist niet een geschikte ploeg voor Poels, ivm Dumoulin en Oomen. Als hij het echt wil proberen, moet hij de enige kopman zijn. Dan is bijvoorbeeld Lotto Soudal geschikter.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/06/2018 22:45 door predator.
Tinuz 20 juni 2018 22:53
Op Wout Poels kan je afgaande op zijn prestatiecurves geen huis bouwen als kopman en klassementsman.
Dat heeft mijns inziens zowel een mentale als fysieke oorzaak. Mentaal gezien krijg ik de indruk dat hij nog wel eens moeite heeft om de druk van het kopmanschap voldoende te verteren en mist hij capaciteiten om echt een leidersrol te vervullen.
JW 20 juni 2018 22:57
Poels heeft bij mijn weten nog nooit laten zien dat hij een drieweekse ronde goed aan kan.
Dat is een specialisme wat niet zo veel renners beheersen. En, ook hier op het prikbord, nog weleens onderschat wordt.
Poels behoort m.i. ook niet tot de drie beste Nederlandse ronderenners van dit moment.
Kruijswijk, Kelderman, maar ook Mollema, schat ik hoger in.
Tinuz 20 juni 2018 23:03
Ik zet Poels ook op plek 5 van de Nederlandse ronderenners. Niet zover van de nummers 2 t/m 4, maar wel op duidelijke afstand van Dumoulin.
Carlos Danger 20 juni 2018 23:27
Wanny Schreef:
-------------------------------------------------------
> Eind 2019 is Poels al 32. Dan liggen zijn beste
> jaren alweer achter hem.


De Giro-2019 is in december?
Eddy Veen 21 juni 2018 00:00
Arsimo 21 juni 2018 00:12
Poels-fanboy met schrijnend gebrek aan realisme.

Poels bulkt van talent maar is minstens net zo grillig helaas.
Sjorsoll 21 juni 2018 02:00
Jammer joh

#ikben(ook)altijdvoordeunderdog
Sjorsoll 21 juni 2018 02:05
Nog wel, ook naar mijn mening. Maar strakjes knalt hij waarschijnlijk wat mensen voorbij... Al hebben we vaak genoeg geleerd dat we dat even moeten afwachten.
lodjan 21 juni 2018 04:15
Poels is Gesink ook nog lang niet voorbij.
LD88 21 juni 2018 05:18
Gesink is zelf achteruit gegaan tot een niveau ruim achter Poels, Oomen en de rest.

Sterker nog, ik zet hem niet eens boven Tolhoek, Bouwman of Weening op het moment.
lodjan 21 juni 2018 07:24
Nu overdrijf je. We zullen het de komende Tour zien. Gesink rijdt geen klassementen meer omdat een zoveelste top 10 plaats niks meer toevoegt aan zijn palmares. Intrinsiek kan hij het nog wel. De door jou genoemde renners hebben nog niets bewezen in klassementen in grote rondes (en ook nog niet in ritten kapen (recenter dan Gesink)).
El Chaba 21 juni 2018 07:27
Je bent hem wel, dat blijkt uit alles. Nota bene je eigen naam in het openingstopic speciaal vet gedrukt maken. Hoe doorzichtig kan je zijn?
Slecht stukje trouwens maar dit geheel terzijde..
Eindhovuh 21 juni 2018 07:36
Gesink heeft de laatste 2 jaar ook niets laten zien waaruit blijkt dat een top 10 in een grote ronde er nog in zou zitten. Hij hoort bergop gewoon niet meer bij de beste15 klimmers.
Daarom kaapt hij ook amper ritten.
Eindhovuh 21 juni 2018 07:38
Mee eens, al zou ik het hem wel graag eens een paar keer zien proberen. Dan pakt hij sowieso wat etappezeges denk ik.
lodjan 21 juni 2018 07:59
Nee, hij heeft daar ook geen poging toe gedaan. Hij heeft de laatste jaren wel beter gedaan in klassementen en ritten in grote ronden dan de genoemden Tolhoek, Bouwman en Weening bij elkaar. Hij lijkt hier enorm onderschat te worden, wellicht verblind door zijn eerdere successen.
Blueprint 21 juni 2018 07:59
Maak daar maar de beste 30 van.
Cecchini 21 juni 2018 09:02
Kenny Elissonde wordt ook nog genoemd, als iemand die hoopt op een kopmansschap. Tja, dat geeft het nivo van dat stuk nog extra cachet.
Eindhovuh 21 juni 2018 09:25
Ook bij het rittenkapen legt hij het af tegen renners die hij vroeger bergop moeiteloos zou lossen.
Bier 21 juni 2018 09:25
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------
> Je bent hem wel, dat blijkt uit alles. Nota bene
> je eigen naam in het openingstopic speciaal vet
> gedrukt maken. Hoe doorzichtig kan je zijn?
> Slecht stukje trouwens maar dit geheel terzijde..

Dat kwam door het copy pasten, lieverd smiling smiley

Maar geloof wat je wil geloven, ik zeg je ik ben hem niet smiling smiley
Blueprint 21 juni 2018 09:46
Ook voor Henao, Kwiatkowski, Geoghegan Hart, Moscon, De La Cruz hoeft Poels echt niet te vrezen.
Maar goed, het is niet de eerste keer dat In De Leiderstrui de feiten laat sneuvelen in de 'Hup Holland' dadendrang.
El Chaba 21 juni 2018 11:20
Oké, dan ben je wellicht zijn moeder.. winking smiley
Massimo 21 juni 2018 11:48
Al was het Shakespeare himself die hier zijn werk kwam plaatsen, doet dat terzake? Gaat volgens mij om de inhoud en die kun je interessant vinden of niet, helemaal prima, kap echter eens met dat geleuter over de persoon achter de prikker. Zeker weten dat je dan best wat leuks te melden hebt. Bedankt!
LD88 21 juni 2018 12:12
Gesink deed wel degelijk een poging in Paris-Nice, maar het leek helemaal nergens op. Ook in California en andere kleinere rondes kwam hij niet verder dan een 13e plek. Alleen in de Tour Down Under maar in die ronde zit 1 heuveltje en geen berg (en als we die meetellen dan komt Gesink zelfs nog achter Slagter terecht en kunnen we ook net zo goed de ENECO Tour of Tour of Britain gaan meetellen en dan komen zelfs nog Terpstra en Boom om de hoek kijken).

Ik zie hem absoluut geen 11e meer worden in de Dauphiné zoals Tolhoek, laat staan 2e in de Ruta del Sol / 6e in de Vuelta / 12e in de Giro zoals Poels (die Paris-Nice waarschijnlijk ook gewonnen had zonder pech). Inderdaad hij probeert het niet, omdat hij ook weet dat hij dat niet meer kan.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/06/2018 12:14 door LD88.
Sjorsoll 21 juni 2018 12:17
lodjan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hij lijkt hier enorm onderschat te worden,
> wellicht verblind door zijn eerdere successen.

Mooie tegenstelling smiling smiley

Mensen die goed zijn (geweest) zijn inderdaad vatbaar voor pootafzagers. Het talent kan weinig fout doen.
Meneer 60% 21 juni 2018 12:28
Dit verhaal is geschreven door een fan. Niets mis mee, maar niet echt serieus te nemen. Poels heeft nooit laten zien dat hij podiummateriaal in een grote ronde is. En bij de laatste paar rondes die hij reed heeft hij helemaal niet zoveel hoeven knechten.

Van mij mag hij naar Sunweb gaan, zou ik zeker toejuichen. Maar hij hoort dan zeker niet ruim boven Kelderman te staan in de hiërarchie.
Wanny 21 juni 2018 12:39
Carlos Danger Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wanny Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Eind 2019 is Poels al 32. Dan liggen zijn beste
> > jaren alweer achter hem.
>
>
> De Giro-2019 is in december?


Volgens de schrijver heeft Poels een contract tot eind 2019. Dan is ie 32, dus ook in de Giro van 2020 als ie voor Sunweb voor eigen kans zou rijden.
JW 21 juni 2018 12:46
> Mensen die goed zijn (geweest) zijn inderdaad
> vatbaar voor pootafzagers. Het talent kan weinig
> fout doen.


Heel mooi verwoord !
Sjorsoll 21 juni 2018 12:57
.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/06/2018 12:58 door Sjorsoll.
Bromertà 21 juni 2018 12:57
De doorgewinterde fan daarentegen ziet zijn idool in de glazenbol opnieuw en opnieuw wonderbaarlijke prestaties leveren, die op de keper beschouwt niet veel om 't lijf hebben. Het najagen van dagprijzen rechtvaardigt geenszins een "heldenstatus." Het overwinnen van tegenslag evenmin.

Wie heel dicht tegen zijn idool wenst aan te schurken kan deze zomer zijn hart ophalen. De vraag is of 't idool zichzelf genoegzaam wentelt in commerciële zelfloutering of de fan ontoerekeningsvatbaar verstand en geld laat afnemen?
El Chaba 21 juni 2018 12:58
Sjorsoll 21 juni 2018 12:58
Dank je wel.

Was trouwens niet op LD88 en Eindhovuh gericht, want die hebben ook wel weer een punt. Meer in z'n algemeenheid
JW 21 juni 2018 15:02
Zo begreep ik dat ook.
Komt veel voor.
Carlos Danger 21 juni 2018 16:40
Wanny Schreef:
-------------------------------------------------------
> Carlos Danger Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Wanny Schreef:
> >
> --------------------------------------------------
>
> > -----
> > > Eind 2019 is Poels al 32. Dan liggen zijn
> beste
> > > jaren alweer achter hem.
> >
> >
> > De Giro-2019 is in december?
>
>
> Volgens de schrijver heeft Poels een contract tot
> eind 2019. Dan is ie 32, dus ook in de Giro van
> 2020 als ie voor Sunweb voor eigen kans zou
> rijden.

Vanaf je 32e komt alles pas tezamen; kracht, ervaring, inzicht, duurvermogen. Voor Poels moet het dus allemaal nog beginnen.
El Chaba 21 juni 2018 16:46
Orakel 21 juni 2018 20:09
Poels was knap 12e in de Giro.
Nog knapper was het verschil met de nr 13 (12:01).

Poels kan zeker gezien worden als de Nederlandse klimmer met de hoogste pieken (op sommige dagen).
Luik, San Sebastián, Lombardije en a.s. WK lijken mij beter passende doelen dan een AK-kopmanschap.
Nederland is 1e, 2e en 3e (bijna bevestigd) geëindigd in de laatste 4 grote ronden.
Een renner die top-6 kan rijden is leuk, maar we zijn té verwend om daar van onder de indruk te zijn.
De lat ligt hoger dan in 2011.
Andere Peter 22 juni 2018 02:44
Dit is in potentie de beste post van dit topic.
Dit Rit Naar Bordeaux 22 juni 2018 08:49
Beetje raar dat focussen op klassementen van Poels. Poels is binnen Nederland niet eens top-5. Vanuit zijn winst in LBL is hij meer dan in potentie onze beste eendagscoureur voor LBL, WK, ritten op de Angliru, Lombardije etc. Waarom niet daar dan op richten?

In potentie is trouwens MvP de GOAT van het Nederlandse weg wielrennen
Sjorsoll 22 juni 2018 11:45
Dit is in potentie het beste topic van het jaar,
misschien wel het beste topic ooit.

Kun je trouwens nagaan hoeveel potentieel jouw post heeft.
Bromertà 22 juni 2018 12:15
Poels naar Sunweb? Ik mag hopen van niet, want hij is een renner die helemaal niet past in de visie van Sunweb. Aan Poels kleeft een besmet verleden: Vacansoleil en Sky. Buiten dat, de term "in potentie" klinkt mij te veel als "intrinsiek" en zijn beide even betekenisloos. Uit de oude doos kan een ieder zien wie de beste Hollandse klimprestatie heeft geleverd, Poels is in geen velden noch wegen te zien: [wielerprikbord.nl]. Niet "in potentie" en niet "intrinsiek, maar meetbaar met stopwatch, hellingsgraad, lengte, temperatuur, luchtdruk, enz, en zo verder.
lodjan 22 juni 2018 12:22
Bromertà Schreef:
-------------------------------------------------------
> Poels naar Sunweb? Ik mag hopen van niet, want hij
> is een renner die helemaal niet past in de visie
> van Sunweb. Aan Poels kleeft een besmet verleden:
> Vacansoleil en Sky.

En nog een dubieus ploegje: #zegetrein.
Sjorsoll 22 juni 2018 12:43
Ik geef het niet graag toe, maar totaal mee eens. Als er iets over het Vacansoleil verleden van Poels naar buiten komt over twee jaar, dan leidt dat ook tot imago-afbreuk van Dumoulin.
Cecchini 22 juni 2018 13:25
Om dan nog maar te zwijgen over het Quick Step en Sky verleden
ton duk 22 juni 2018 14:56
Er is mij niks bekend over dubieus handelen van Poels bij VAC
gr
Tjappie2 22 juni 2018 15:20
Alsof bewijzen relevant zijn.
El Chaba 22 juni 2018 15:22
Logisch, alleen de buitenlandse renners bij Vacansoleil zaten aan het spul, toch?
Bromertà 22 juni 2018 15:25
Kijk, dat weten hullie dan weer. Wij van WC-eend daarentegen hoeven de drol niet te zien als 't stinkt.
ton duk 22 juni 2018 15:26
Volgens mij was ik hier ooit de 1e die verklaarde dat Hoogerland onder UCI-curatele stond...
Ik wist toen best aardig wat er die ploeg speelde ...en daarbij heb ik de naam Poels nooit horen vallen mbt dubieus handelen
gr



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/06/2018 15:31 door ton duk.
Sjorsoll 22 juni 2018 15:32
Mij ook niet overigens, behalve dat vast staat dat er een dubieus cultuurtje heerste bij Vacansoleil. Het zegt nog niet zo veel over Poels, dat is waar. Maar mócht Sunweb hem overwegen, dan zou ik wel dezelfde vraag stellen als het AD bij Kroon deed.

Puur als renner: Poels zou een ideale knecht zijn voor Dumoulin. Die komt niet meer alleen te zitten zoals in de Vuelta en in de Giro.
Massimo 22 juni 2018 15:45
I rest my case wegens structureel hopeloos.
El Chaba 22 juni 2018 15:48
El Chaba 22 juni 2018 15:50
Walnoot 22 juni 2018 16:37
Wat dat betreft was het verhaal van Westra van dit jaar nog wel interessant. Die zei min of meer dat er niet structureel dope werd aangeboden bij Vancansoleil (alleen attesten), maar dat het niemand wat kon schelen wat er gepakt werd door de renners. Dan kan het inderdaad best zijn dat bepaalde renners niet of nauwelijks meededen. Poels is zo ongeveer de enige renner die niet slechter is gaan presteren na de wondertijd van Vancansoleil, dus dat zou dan best kunnen kloppen (Devolder is er trouwens ook een, bedenk ik me net).
El Chaba 22 juni 2018 16:43
Klinkt plausibel.
Massimo 22 juni 2018 19:05
En om dan positief af te sluiten: grote waardering voor de manier waarop je je eigen hopeloosheid kennelijk moeiteloos weet te accepteren thumbs up
El Chaba 22 juni 2018 19:31
ton duk 22 juni 2018 19:45
Er was dan ook niks structureels in en aan bij VAC
Diverse renners met eigen begeleiding en ondersteuning op allerlei soort gebied..
Dat ploegverband wordt ook vaak erg overschat hier...
gr

ps: Zie ook Vanmarcke bij Rabo/Belkin ...die had ook een volledig eigen entourage en vormde een ploeg in de ploeg (waarbij ik NIET duid op enig dubieus handelen bij Vanmarcke trouwens)



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/06/2018 19:47 door ton duk.
Bromertà 23 juni 2018 13:01
Bij misstanden in de politiek of zakenwereld is het volgen van de geldstromen een heel goede leidraad om vat te krijgen op de werkelijkheid. Menig VVD-er viel door de mand via deze methode.
In het wielrennen kan een soortgelijk procedé gehanteerd worden door de "dokters" te volgen. Zo kwam Poels langs De Martelaere, een fantast zonder diploma's, je zou kunnen spreken van een moderne variant van de Middeleeuwse druïde, langs Ibarguren en langs het illustere gezelschap van Leinders en Freeman.
Blueprint 23 juni 2018 13:22
Voor de bloeddorstige, hysterische anti-dopinghyena's maakt dat inderdaad niet uit. Maar het zou zonde zijn om een toprenner geen contract aan te bieden wegens het dopingverleden van een ploegmaat tig jaar geleden, terwijl hij zelf nooit in verband is gebracht met zelfs de schijn van dopinggebruik.
El Chaba 23 juni 2018 14:06
Blueprint Schreef:
-------------------------------------------------------
> de bloeddorstige, hysterische
> anti-dopinghyena's

grinning smiley thumbs up
Horsie is back 23 juni 2018 15:04
Bromertà Schreef:
-------------------------------------------------------
> Kijk, dat weten hullie dan weer. Wij van WC-eend
> daarentegen hoeven de drol niet te zien als 't
> stinkt.

Bij het zindelijk worden op de harde feiten gedrukt?
Massimo 23 juni 2018 16:00
Bij de VVD is het nog eenvoudiger: gewoon de feestjes afgaan van projectontwikkelaars en andersoortige belangenverstrengelaars, zwaaien met je portemonnee, en je hebt zo een dozijn "zeer integere en uiterst liberale" kandidaten.
El Chaba 23 juni 2018 17:28
Mocht je hiermee willen impliceren dat corruptie alleen is voorbehouden aan politici van de VVD zou je wellicht hier eens kunnen kijken: [www.foute-politici.nl]

Dan zie je dat corruptie bij politici/bestuurders helemaal niets te maken heeft met link of rechts, rijk of arm, etc.
Curzio 23 juni 2018 17:43
VVD voert al vijf jaar op rij de index van integriteitsschandalen aan, met ruime voorsprong. Zie hier. Het gaat niet alleen om dubieus handelen maar in veel gevallen ook om strafrechtelijke veroordeling. Uiteraard kan je van elke partij of van elk deel van het politieke spectrum wel individuen vinden die in de fout gaan, maar het patroon is vrij duidelijk.
Tinuz 23 juni 2018 17:49
Klopt Chaba, de hele regentenkliek, van links tot rechts, is zo corrupt en hypocriet als de neten.
Vind Bromerta hier dan ook niet zo sterk. Zeker niet als er ook nog een vergelijking lijkt te worden gemaakt tussen malafide dopingdoktoren en de goede Druiden van weleer.
El Chaba 23 juni 2018 17:58
Ik heb het hier heel duidelijk over corruptie (in antwoord op Bromertà die daar ook op zinspeelt). Heel veel zaken die in jou lijst zijn opgenomen hebben daar helemaal niets mee te maken. Ik keur mishandeling of misbruik uiteraard helemaal niet goed maar nogmaals dat is geen corruptie. Corruptie is namelijk helemaal niet te herleiden tot afkomst, arm, rijk, links of rechts maar tot slechts één ding: macht. Vandaar ook de grootste partijen bovenaan staan, simpelweg omdat zij het meest/vaak vertegenwoordigd zijn in 'de macht'.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/06/2018 18:00 door El Chaba.
Sjorsoll 23 juni 2018 18:02
Tinuz Schreef:
-------------------------------------------------------

> Vind Bromerta hier dan ook niet zo sterk.

Hier krijg je gezeik mee.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/06/2018 18:04 door Sjorsoll.
Curzio 23 juni 2018 18:03
Bromerta had het over misstanden, dus daar haak ik op aan. (Hij verwijst ook indirect naar 'Follow the money', de journalistengroep die onder meer de VVD-voorzitter ten val bracht.)

Verder is macht volgens mij vrij sterk gecorreleerd aan rijkdom en afkomst, dus ook daarin gaat je voorbehoud denk ik niet op. Dit geldt in wat mindere mate voor politieke kleur, maar reken maar dat de SP heel andere regels heeft voor de baantje van z'n oud-politici dan de VVD (als je PvdA als linkse partij wil zien dan vervaagt het onderscheidt, maar dat is dan ook een neoliberale middenpartij).
Tinuz 23 juni 2018 18:08
Ook Bromerta zit er wel eens naast.
ton duk 23 juni 2018 19:34
Bromertà Schreef:
-------------------------------------------------------
>
> In het wielrennen kan een soortgelijk procedé
> gehanteerd worden door de "dokters" te volgen

Of andersom ,sommige renners rijden soms naar de andere kant van het land voor adviezen en recepten van dokters BUITEN de ploeg

Nu heb ik 't boek van Westra niet gelezen maar zijn dopinggebruik is toch ook buitenom de VAC-dokters gebeurd ??
Zijn verhuizing toen naar Spanje geeft al aan dat veel buiten de ploegen om gebeurd (waarbij ook weer niet elke verhuizing verdacht is winking smiley

Feit dat Poels nu reeds 3x in ploegen zit waar "verdachte /dubieuze" dokters en aanverwanten artikelen werken is voor mij geen reden om Poels te verdenken.Zoals ik al zei...Poels is volgens mij nog nooit genoemd in enig (roddel) verhaal over doping e.d

gr
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen