Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Cees Bol wordt prof bij Sunweb

Gepost door lodjan 
lodjan 13 juli 2018 12:28
WF:
Sunweb heeft haar derde versterking voor 2019 binnen. Na Joris Nieuwenhuis en Max Kanter, maakt ook Cees Bol zijn profdebuut bij de Duitse WorldTour-ploeg. De 22-jarige Noord-Hollander is bezig aan een uitstekend seizoen en staat op dit moment aan de leiding in zowel de Holland Cup, als de Napoleon Games Cup.

Bol won in 2016 Olympia’s Tour, maar zag 2017 grotendeels in het water vallen door een hardnekkige hersenschudding. Desondanks gaf U23-ploeg SEG Racing Academy hem als eerstejaars elite een programma op maat. Met een tweede plek in het Circuit des Ardennes, een tweede plaats in de Arno Wallaard Memorial, een vierde plek in de Tour de Bretagne (inclusief een ritzege en het puntenklassement), de overwinning in de Flèche Ardennais, een vijfde plek in de Ronde van Overijssel, een tweede plek in de Profronde van Noord-Holland en de Grote Prijs Marcel Kint, een vijfde stek in de Heitse Pijl en een vierde plaats in de Midden-Brabant Poort Omloop, kan Bol terugkijken op een prima eerste helft van 2018.

Het leidde tot interesse van meerdere WorldTour-teams. Uiteindelijk wint Sunweb de slag. Als neoprof, tekent Bol een contract voor minimaal twee seizoenen. SEG Racing Academy levert daarmee dit jaar haar derde prof af in de WorldTour. Eerder tekende Julius van den Berg bij EF Education First-Drapac en maakte Bahrain Merida bekend dat zij Stephen Williams hebben ingelijfd. Daarnaast geniet Edoardo Affini de interesse van meerdere WorldTour-teams, waaronder Quick-Step Floors. Jan Maas is met LottoNL-Jumbo mee op trainingskamp. Er is interesse om hem ook definitief in te lijven.
ton duk 13 juli 2018 20:48
Logische en goede keuze...hoewel ik natuurlijk van den Berg en Bol liever naar TLJ.NL had zien gaan ter vervanging van een van Hoecke en Wynants
gr
Heisenberg 13 juli 2018 22:13
Gezien zijn uitslagen een terechte stap naar het hoogste niveau. Dit lijkt me ook een goede ploeg voor hem omdat hij hier ook voor eigen succes zou kunnen gaan (als hij het niveau aan kan).

Sunweb bouwt aan een hele leuke ploeg met veel jong talent, maar de assistentie voor Dumoulin in de bergen blijft zo heel beperkt. Zou toch fijn zijn als er ook nog twee sterke klimmers met een staat van dienst in de WorldTour bijkomen.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen