Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Afkoop contract Wout

Gepost door Ridder Kale Knikker 
Ridder Kale Knikker 06 september 2018 12:04
De heisa die is ontstaan rond Wout van Aert begint zich steeds meer te ontvouwen als een soap in de traditie van Dynasty en Dallas. Nu lees ik dat Nyens en van Aert morgen samen gaan zitten om de plooien glad te strijken. Er wordt in de media gesproken van een mogelijke afkoop van zijn contract voor een bedrag van ongeveer 1 miljoen euro. Bij mijn weten is er in de wielersport nog nooit een doorlopend contract afgekocht, of heeft een medeprikker hier al wel van gehoord?

Ik ben ondertussen wel erg benieuwd naar de afloop van deze casus, hopelijk komt het tot een goede oplossing voor beide partijen.
Arriere de la course 06 september 2018 12:16
Tjappie2 06 september 2018 13:40
Ardila betaalde ook €200,000 om naar Rabobank te kunnen. In het voetbal is het natuurlijk schering en inslag, in het wielrennen minder gebruikelijk.
Blueprint 08 september 2018 14:40
Het moddergooien gaat verder, nu klapt de ex-manager van Veranda's Willems uit de school.
[www.wielerflits.nl]
ton duk 08 september 2018 15:15
Ik begrijp ook niet dat Jumbo de gok schijnt te wagen mbt van Aert gezien de geruchten uit de veldritwereld....
gr
lodjan 08 september 2018 18:12
Vertel!
Ze willen een populaire Vlaamse renner.
ton duk 08 september 2018 19:19
Zowel kamp Nys als Kamp vdPoel hebben de laatste jaren toch al meerdere malen twijfels geuit over de dalen en (vooral) pieken in Van Aerts prestaties ?
gr
lodjan 10 september 2018 22:05
Roompot zet alles op alles voor Van Aert: “We zijn bereid al zijn wensen in te willigen”

Michael Zijlaard en Erik Breukink van wielerploeg Roompot hebben gisteren Wout van Aert met een charmeoffensief proberen te overtuigen om volgend seizoen toch voor het fusieteam van Nick Nuyens te kiezen. Of dat geholpen heeft, zal eerstdaags blijken.
Wout van Aert en zijn manager Jef Van den Bosch zaten gisteren aan tafel met Nick Nuyens en Chris Compagnie om te praten over de toekomst. Van Aert had na de aangekondigde fusie tussen de ploeg van Nuyens en het Nederlandse Roompot gezegd niet meer voor het team te willen rijden. Van Nederlandse zijde waren ook manager Michael Zijlaard en ploegleider Erik Breukink aanwezig. “We hebben Wout constructief uitgelegd dat Roompot graag met hem willen werken”, zegt Michael Zijlaard. “We zijn superenthousiast en hebben hem onze plannen uitgelegd. Hij krijgt ook inspraak in de keuze van onze renners en zijn bereid al zijn wensen, indien mogelijk, in te willigen. Wout is een kanjer en wij willen graag met hem werken.”

Maar Van Aert heeft het gehad met Nick Nuyens. “Die ruzie is een oud zeer en daar wensen wij ons niet over uit te spreken. We hebben de vergadering dan ook verlaten zodat zij er daar met elkaar nog eens konden over praten”, aldus Zijlaard.

“Wout heeft naar ons geluisterd”, zegt Nuyens. “Ik heb ook gezegd dat we een sterker team zullen hebben dan dit jaar, dat we hem goed gaan omkaderen en dat we nog professioneler gaan werken. De bal ligt nu in zijn kamp, het is aan hem om zijn contract te honoreren. Dat is geen vodje papier, hij heeft toen met zijn volle verstand voor ons gekozen.”

Zondag fandag

Wout van Aert zelf wou niet communiceren gisteren en ­bespreekt nu zijn toekomst met zijn entourage. Hebben Zijlaard en Breukink hem met hun charmeoffensief kunnen overtuigen en is hij bereid de vete met Nuyens te stoppen? Of beslist hij toch om zijn contract af te kopen en vervroegd de overgang te maken naar LottoNL-Jumbo, het team waar hij vanaf 1 januari 2020 deel zal uit­maken? Dan zal hij daar wel een zware financiële tol voor moeten betalen.

Zondag houdt Van Aert een fandag in Lille. De steun van de fans zal de drievoudige wereldkampioen veldrijden deugd doen, om dan volgende week zondag in Geraardsbergen zijn cross-seizoen te starten. Tegen dan zal er ongetwijfeld meer duidelijkheid zijn.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/09/2018 22:06 door lodjan.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen