Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Baanrenster verlamd na crash.

Gepost door veluweracer 
veluweracer 07 september 2018 16:29
[www.telegraaf.nl]

Dit kan het nooit waard zijn geweest.
Ook een fout om iemand iets te laten oefenen op de baan terwijl een ander hard aan het rijden is.
rustdag 07 september 2018 16:55
Verschrikkelijk voor haar. Een ongeluk met wel hele zware gevolgen,
Leon 07 september 2018 16:59
veluweracer Schreef:
-------------------------------------------------------
>
> Dit kan het nooit waard zijn geweest.


Zo, die nomineer ik voor de categorie 'Overbodige clichématige dooddoener van de week'.
Horsie is back 07 september 2018 19:48
Waarschijnlijk zijn er ook geen beelden van. Het was een gezamenlijke training van meerdere nationaliteiten voor de Grote Prijs van Duitsland.
Kristina Vogel oefende, voor zover ik weet, de overname in de teamsprint. Haar teamsprint partner van dat moment is al een poos behoorlijk van slag door incident.

De junior was voor haar wel op de meest slecht denkbare plaats in de baan (trof echter geen blaam), juist daar waar zij moest versnellen van achter haar teampartner vandaan komend. Waarschijnlijk is Kristina Vogel dus met een snelheid van rond de 60 km/h op een stilstaand of wellicht al in beweging zijnd object gebotst. Het lichaam van een junior. Zij moet een behoorlijke black-out hebben gehad met verschrikkelijke gevolgen.
Leon 07 september 2018 20:35
Hoe is die junior er eigenlijk aan toe? Heel triest, zonder enige verkeerde bedoeling zoiets veroorzaken, beetje vergelijkbaar met het voetballertje van vv Dieren dat botste met een keeper, die daardoor overleed. :-(



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/09/2018 20:35 door Leon.
Horsie is back 07 september 2018 20:40
Leon Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hoe is die junior er eigenlijk aan toe? Heel
> triest, zonder enige verkeerde bedoeling zoiets
> veroorzaken, beetje vergelijkbaar met het
> voetballertje van SV Dieren dat botste met een
> keeper die daardoor overleed. :-(

Lichamelijk volgens mij nagenoeg niks. Psychisch is een ander verhaal, maar vanaf het begin is gesteld, dat hij in de gegeven omstandigheden niks verkeerd deed. Iedereen die daar rondreed wist dat er anderen in de baan waren met tegengestelde doelen, geen peloton, waarvan er een aantal als eerste wilden finishen.
Anony 07 september 2018 22:32
Jezus. Vreselijk.
Horsie is back 07 september 2018 23:03
En dan te bedenken dat ze in 2009 als 18-jarige toen haar internationale seniorencarrière nog moest beginnen ook al betrokken was bij een zwaar auto-ongeluk, twee dagen in coma lag en 4 maanden herstel nodig had.

Haar carrière (11 wereldtitels) zat er bijna op, maar op deze manier is wel erg bruut.
Luijt 08 september 2018 00:00
> Ook een fout om iemand iets te laten oefenen op de
> baan terwijl een ander hard aan het

Zie je op de ijsbaan ook heel veel.
Gevolg van beperkte trainingsfaciliteiten.
veluweracer 08 september 2018 13:18
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> > Ook een fout om iemand iets te laten oefenen op
> de
> > baan terwijl een ander hard aan het
>
> Zie je op de ijsbaan ook heel veel.
> Gevolg van beperkte trainingsfaciliteiten.

Ik hoop altijd maar dat er lering uit getrokken wordt en er daadwerkelijk iets verandert. Hier kun je niet doorgaan zoals men deed. Voor een probleem moet een oplossing gezocht worden.
Horsie is back 08 september 2018 14:08
De absoluut juiste toedracht van het ongeluk is nog steeds niet duidelijk. Er zijn ook nog nooit beelden opgedoken voor zover ik weet. Zo'n gezamenlijke training voornamelijk ook bedoeld om aan de baan zelf te gewennen, heeft wel degelijk een bepaald protocol. Je kunt niet zo maar doen alsof je thuis bent. Vanaf dag 1 is gesteld, dat de junior, die een stilstaande start oefende, geen blaam trof. Aangezien er ook geen melding is gemaakt van een mechanisch defect van de renfiets, waarop Kristina Vogel reed, lijkt het er sterk op, dat ze een black-out heeft gehad, een echte of een psychologische. Elke wielrenner, die heel regelmatig buiten traint weet zich momenten te herinneren, dat hij een auto of een fietser pas heel laat zag, terwijl ze al relatief lang in het gezichtsveld zaten. Je af laten leiden door een Lady Godiva doet de kansen op een ongeluk sterk toenemen. Ook als je in je hoofd met allerlei hoofd- en af randzaken bezig bent. Je hoeft je tenslotte nauwelijks te concentreren om die pedalen rond te krijgen. Als je echt hard wilt rijden verandert dat snel en vreet het je hele werkgeheugen, waardoor je ook weer kwetsbaar wordt als je dit niet in een veilige omgeving zou doen. Bij een totale inspanning ben je even "van deze wereld".

Het hele dramatische tafereel zal zich in luttele seconden afgespeeld hebben. Heeft ze die startende man helemaal niet gezien? Stond hij nog stil, of kwam hij iin beweging, waardoor het nog ingewikkelder werd? Heeft ze bewust gedacht, ik kan er wel nog om heen, alhoewel niet erg voor de hand liggend, wand de jongeman zal de binnenbaan aangehouden hebben. Ik weet ook niet wat zij zelf over het ongeluk heeft gezegd.

Het is winter en 13 graden Celsius, lekker zonnetje.
De renner rijdt niet op ketonen maar op een verhoogde basis van adrenaline vanwege het zonnetje.
De renner nadert een L-kruispunt en ziet een auto tergend langzaam naderen.
In de euforie van het moment denkt de renner tegen alle veiligheidsnormen in voor langs te kunnen rijden. Niet op basis van een sein van de bestuurder!
Op het laatste moment ziet de renner, dat de bestuurder zit te "slapen" en denkt toch maar niet en rijdt dus parallel met de nog steeds heel langzaam rijdende auto een stuk op de snelweg mee. Daarna beslist de renner voor de tweede keer tegen alle veiligheidsnormen in voor langs de auto te rijden, want de auto is zo tergend langzaaam. Het LUKT zowaar, totdat de renner tegen een vluchtheuvel aan rijdt, waarvan hij bij wijze van spreken het bestaan nooit had vermoed.
De renner valt terug met zijn hoofd op de bumper van de auto.
Sjorsoll 08 september 2018 14:56
Alinea 1 en 2: interessant. En bovenal allemaal heel tragisch.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/09/2018 14:59 door Sjorsoll.
Horsie is back 08 september 2018 15:13
Sjorsoll Schreef:
-------------------------------------------------------
> Alinea 1 en 2: interessant. En bovenal allemaal
> heel tragisch.

Alinea 3 niet Sjorsoll? Al was het maar Horsie, die het na kan vertellen. Interessant bedoel ik natuurlijk. grinning smiley
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen