Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Van Aert verlaat Sniper Cycling meteen

Gepost door Anony 
Anony 18 september 2018 01:58
Wout van Aert verbreekt met onmiddellijke ingang contract met team Nick Nuyens

De kogel is door de kerk: Wout van Aert heeft éénzijdig het contract met Sniper Cycling verbroken. Dat is de structuur achter Veranda’s Willems - Crelan, het team van ploegmanager Nick Nuyens. Hiermee lijkt de weg naar zijn nieuwe werkgever Jumbo helemaal open te liggen.

Het was het team van Nick Nuyens zelf dat iets voor één uur vannacht met het nieuws naar buiten kwam.

“Wout van Aert heeft maandagavond 17 september 2018 eenzijdig zijn contract met Sniper Cycling verbroken. Dit ondanks het feit dat het teammanagement de voorbije week de situatie nog trachtte te deblokkeren, onder andere in de vorm van een verbeterd contractvoorstel voor 2019. Van Aert is niet ingegaan op dat voorstel en heeft ervoor gekozen eenzijdig zijn contract te verbreken met onmiddellijke ingang. Het teammanagement betreurt die beslissing. De kwestie wordt verder opgevolgd door onze raadslieden. Wij wensen verder geen commentaar te geven. Wij wensen evenwel - zoals reeds herhaaldelijk aangegeven - te verduidelijken dat wij in 2019 in elk geval als ProContinentaal team actief zullen zijn.”

Dat Van Aert zijn contract met onmiddellijke ingang verbreekt, betekent vermoedelijk dat de Kempenaar zijn eerstvolgende wedstrijden - de wereldbekers in de Verenigde Staten - niet meer zal afwerken in het truitje van Crelan - Charles. Of hij nu al meteen op de kar van (LottoNL-)Jumbo springt, zal eerstdaags moeten blijken.

Wie betaalt dit?

Het is alleszins een beslissing die Van Aert geld zal kosten. De renner had immers nog een contract tot eind 2019. De wereldkampioen zal een schadeloosstelling moeten betalen, vermoedelijk één jaarloon en dan spreken we toch al snel over een bedrag van om en bij het half miljoen euro. Of Van Aert dit privé ophoest, of hij hierbij ‘financiële’ steun zal krijgen van Jumbo, is ook nog niet duidelijk. Er werd gezegd dat Jumbo een financieel potje had klaarstaan om Van Aert al vroeger in te lijven maar of daar ook ruimte was voor het betalen van een ‘afkoopsom’, is niet geweten.

En er zijn nog meer vragen: het is helemaal niet duidelijk of de fusie tussen Roompot en Sniper Cycling nu nog zal doorgaan. Teammanager Nick Nuyens was na het afhaken van Veranda’s Willems op zoek gegaan naar nieuwe financiële bronnen en had die gevonden in een fusie met het Nederlandse Roompot. In hoeverre Wout van Aert daarin een doorslaggevende factor is geweest, zal ook eerstdaags moeten blijken.



Bron: Het Nieuwsblad
Tinuz 18 september 2018 02:15
Van Aert in het zwart zonder bedrukking de komende maanden. Ik begrijp nog steeds niet waar dit gedoe nu effectief om draait.
Tjappie2 18 september 2018 02:59
Dit draait effectief om de botsende persoonlijkheden Van Aert en Nuyens.
predator 18 september 2018 06:16
Dit gaat toch helemaal nergens over. Wat een soap.
ton duk 18 september 2018 07:29
Ja,
gr



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/09/2018 07:34 door ton duk.
Pyama 18 september 2018 08:46
En de ervaringen van het afgelopen jaar. Geen goede fietsen, geen goede omkadering, ruzie met de baas, niet geinformeerd over bedrijfswijzigingen.
El Chaba 18 september 2018 10:06
Gelijk heeft hij..
Orakel 18 september 2018 10:54
Het gegeven dat Sniper Cycling afgelopen week een verbeterd contractvoorstel heeft gedaan lijkt er op te wijzen dat het oude contract niet langer geldig was (in verband met opheffen oude ploeg en aanschuiven bij de nieuwe fusieploeg). In dat geval kost het Van Aert helemaal niets.
Arsimo 18 september 2018 10:56
Wout van Aert zoekt gewoon een uitweg om bij die ploeg weg te kunnen zodat hij volgend seizoen bij Een WT-team - en dat wordt dan TLJ - te kunnen gaan rijden. Die chaos rond die fusie en Nuyens' gehannes levert hem die uitweg.
PassoEira 18 september 2018 12:39
Maakt mij allemaal niet uit zolang hij maar een volledig veldritseizoen doet.
El Chaba 18 september 2018 12:55
Nog één jaartje, dan is dat gelukkig ook klaar.
PassoEira 18 september 2018 13:30
Moet ik nog zien. Dat meest lucratieve deel zal hij niet zo maar laten schieten en en dat niet te hoeven kon wel eens een voorwaarde zijn geweest bij het tot stand komen van de overeenkomst met LJB.
El Chaba 18 september 2018 14:35
[www.wielerflits.nl]

Advocaat Van Aert: “Samenwerking onmogelijk dankzij ernstig incident”

Advocaat Walter Van Steenbrugge heeft bij Het Nieuwsblad extra uitleg gegeven over het verbreken van het contract van Wout van Aert met Sniper Cycling. Dit weekend heeft zich namelijk een ‘ernstig incident’ voorgedaan. “Dat maakt elke verdere samenwerking onmogelijk”, aldus Van Steenbrugge.

De wereldkampioen veldrijden heeft de samenwerking met de ploeg van Niels Albert met dringende redenen beëindigd. “We hebben dat uiteraard beschreven in de brief aan Sniper, maar gaan die discussie niet voeren in de pers”, vertelt de advocaat verder. “Mocht dit zich voordoen in een normale ‘werkgever-werknemer’ relatie dan zouden de vakbonden geschokt reageren.”

Mocht de zaak voor de rechter komen, dan heeft Van Aert grote kans op zijn gelijk, denkt de raadsman. “Ik ga geen uitspraak doen in de plaats van de rechter, maar het gaat om zwaarwichtige feiten. Een werknemer heeft het recht op een full commitment van zijn werkgever en dat is hier niet het geval”, aldus Van Steenbergen.
Blueprint 18 september 2018 15:29
Zouden ze bij Roompot nog een beetje blij zijn met de fusie?
Clavan 18 september 2018 16:04
Ik snap eigenlijk niet waarom van Aert zo boos is om het feit dat hij niet gekent is in de fusie gesprekken? Hij is toch gewoon in loondienst van Sniper? Ik vind dit hautain gedrag van een personeelslid t.o.v. zijn werkgever. Ook als die werkgever een 1e klas charlatan is.
Tjappie2 18 september 2018 16:06
Om te ontsnappen aan het veldritwereldje is alles geoorloofd.
Blueprint 18 september 2018 16:08
Volgens mij zijn er vooral problemen tussen Van Aert en Nuyens en was de overname de druppel die de emmer doet overlopen of een prima excuus om de zaak te escaleren.
El Chaba 18 september 2018 16:59
Wat afgelopen weekend is gebeurd, was kennelijk pas de échte druppel..
König 18 september 2018 17:03
Nee. Wat afgelopen weekend is gebeurd wordt als excuus gebruikt.
Dit Rit Naar Bordeaux 18 september 2018 17:34
Zwart met een regenboog?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/09/2018 17:34 door Dit Rit Naar Bordeaux.
Nelis! 18 september 2018 17:35
Ik geloof ook dat Van Aert gewoon onder zijn contract uit probeert te komen, maar ik denk ook dat hij het gedonder in zijn inmiddels ex ploeg meer dan zat is. En wat ik van deze soap tot nu toe heb begrepen, niet meer dan logisch. Hup Van Aert!
Blueprint 18 september 2018 17:57
Sluipschutter op het dak van Wout?
Leon 18 september 2018 19:06
't Zou mooi zijn als Roompot ook nog onder die fusie uit zou kunnen.
Want wat hebben ze nu? Sean de Bie, Huub Duyn, wat krabbers, en Nuyens die met Sniper de bedrijfsvoering over heeft genomen terwijl hij maar voor een klein deel van het budget zorgdraagt.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/09/2018 19:06 door Leon.
Leon 18 september 2018 19:08
Orakel Schreef:
-------------------------------------------------------
> Het gegeven dat Sniper Cycling afgelopen week een
> verbeterd contractvoorstel heeft gedaan lijkt er
> op te wijzen dat het oude contract niet langer
> geldig was (in verband met opheffen oude ploeg en
> aanschuiven bij de nieuwe fusieploeg). In dat
> geval kost het Van Aert helemaal niets.

Nee hoor, het contract was gewoon rechtsgeldig, maar Nuyens wilde Van Aert waarschijnlijk paaien door hem nog wat Roompot-geld toe te stoppen.
Adje Wijnands 18 september 2018 22:25
Het opportunisme van Nuyens en Zijlaard wordt zo wel pijnlijk te kijk gezet.
Anony 18 september 2018 23:55
Een “ernstig incident”, dat was de reden waarom Wout van Aert plots contractbreuk pleegde bij zijn team Sniper Cycling. Nog niet eens vierentwintig uur na de contractbreuk van Van Aert lijkt echter al uit te lekken waar het om gaat: teammanager Nick Nuyens had verschillende mensen in het team proberen dwingen een belastende verklaring op papier te zetten tegen hun kopman. Dat weet VTM Nieuws.

Nick Nuyens oefende als teammanager druk uit op mensen in het team om een verklaring op papier te zetten die belastend zou zijn voor Wout van Aert. Ziedaar het “zwaarwichtige feit” waar Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Van Aert, het over heeft. Nuyens probeerde al bewijzen te verzamelen met het oog op een latere rechtszaak tegen Van Aert.

Toen Van Aert daar lucht van kreeg, liet hij zijn contract onmiddellijk verbreken op basis van “dringende reden”. Op die manier hoopt hij te moeten voorkomen dat hij een verbrekingsvergoeding (in dit geval wellicht 15 maanden loon) moet betalen. “Het is afwachten of het management van Sniper de dringende reden aanvaardt”, aldus Van Steenbrugge. “Zoniet zal een arbeidsrechtbank een uitspraak moeten doen.”

Een eventuele uitspraak van de arbeidsrechtbank kan maanden op zich laten wachten maar in afwachting kan Van Aert volgens Van Steenbrugge de twee volgende Wereldbekermanches afwerken als onafhankelijk renner. Daarin zal de wereldkampioen met wat heet een “witte trui” rondrijden en op een eigen fiets: dus zonder sponsors of materiaal van zijn ex-ploeg.
tvm 18 september 2018 23:56
Eens.

Wva wil af van Nuyens met zijn strapatsen en zoekt derhalve naar een aanleiding om een breuk te forceren en te kunnen verdedigen. Begrijpelijk ook lijkt me.

Ofwel: wie een hond wilt slaan, vindt licht een stok.
Tjappie2 19 september 2018 00:28
Maar in het veldrijden mag je dus als individu in een WB-koers starten? Op de weg in de WT hoef je dat niet te proberen.
PVW 19 september 2018 07:07
En hoe zit dat met de entourage. Fietswissels e.d. Ik neem aan dat je daar iets van accreditatie nodig hebt en daar niet zomaar iedereen mag staan?
bakfiets 19 september 2018 08:05
crelan was prive sponsor van van aert dus roompot kan naar zijn geld fluiten begrijp ik.
tvm 19 september 2018 08:28
Zou Nuyens wellicht een psychopaat zijn? Afgaande op verschillende verhalen vanuit verschillende bronnen... respectloos behandelen, WvA niet betrekken bij onderhandelingen maar als soort trofee inzetten, veel zaken juridisch waterdicht timmeren (oud-werknemer of ploegleider buitenspel zetten).
ton duk 19 september 2018 08:39
Zou Nuyens wellicht niet gewoon manager spelen...wat jij opnoemt , is natuurlijk gewoon dezelfde manier van werken van een Plugge en Lefevre
gr
Ben 19 september 2018 10:02
Oneens, Lefevre vindt zichzelf graag zielig, maar is wel eerlijke maar harde manager. Hij laat Terpstra vroeg vertrekken. Zegt gewoon dat er voor oude toppers (met mindere prestaties) geen geld is. Nuyens liegt alles aan elkaar om de touwtjes in handen te houden en misbruikt daarbij een vals gevoel van vriendschap.
PassoEira 19 september 2018 15:36
PVW Schreef:
-------------------------------------------------------
> En hoe zit dat met de entourage. Fietswissels e.d.
> Ik neem aan dat je daar iets van accreditatie
> nodig hebt en daar niet zomaar iedereen mag staan?
Die accreditatie voor bijvoorbeeld de materiaalpost krijgt de rennner zelf en kan die doorgeven aan zijn omkadering.
Orakel 19 september 2018 16:06
Lefevre is een kwal naar buiten toe, maar intern (zeker bij renners) is hij ontzettend populair. Hij doet dat deel van zijn vak schijnbaar uitstekend.

Nuyens zit qua PR in zwaar weer. In de verdediging gedrukt en in de ogen van de volgers de 'boeman' in dit geheel.
Zou best kunnen dat hij een incompetente klootzak is, maar zeker weten doen we het niet.
Van Aert neemt ook wel een risicootje. Als hij overdrijft, bluft en gewoon spijkers op laag water zoekt omdat hij in 2019 al wat meer kan verdienen dan eerder gedacht, dan besmeurt dat uiteindelijk zijn eigen imago en commerciële waarde. Presteren is leuk, maar sympathie kweken is voor een supermarkt nog vele malen belangrijker.
Snorfietser 19 september 2018 21:08
Lefevre vind ik naar buiten vaak ook wat zeurderig overkomen, maar als je al zo lang zo succesvol bent, dan moet je wel iets goed doen.
Orakel 20 september 2018 10:12
Een rechtszaak tussen Veranda’s Willems-Crelan en Wout van Aert is aanstaande. Ward Callens – persverantwoordelijke van Sniper Cycling – laat dit weten aan Sporza. Teammanager Nick Nuyens gaat dus niet akkoord met de eenzijdige contractbreuk van de 24-jarige renner.
Tjappie2 20 september 2018 17:59
PVW Schreef:
-------------------------------------------------------
> En hoe zit dat met de entourage. Fietswissels e.d.
> Ik neem aan dat je daar iets van accreditatie
> nodig hebt en daar niet zomaar iedereen mag staan?

Volgens Het Laatste Nieuws:

"Van Aert zal in Amerika evenmin beroep kunnen doen op Kristof Cop. Zijn trouwe mecanicien is weliswaar mee afgereisd, maar omdat hij op de loonlijst staat bij Sniper Cycling (de ­officiële vennootschap achter de ploeg van Nuyens) kan/mag hij zijn renner niet meer helpen. Bij de clan-Van Aert maken ze zich sterk dat de wereldkampioen wel een beetje hulp zal krijgen van de andere ploegen en van de neutrale diensten van fietsonderdelenproducent SRAM."
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen