Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Quick Step laat Gaviria naar UAE gaan

Gepost door Anony 
Anony 24 oktober 2018 18:48
Fernando Gaviria verlaat de ploeg van Patrick Lefevere en trekt naar UAE Team Emirates. De Colombiaanse sprinter had nog een (zwaar) contract bij Quick Step Floors maar Lefevere bereikte nu toch een akkoord voor de transfer.

Fernando Gaviria had nog een contract bij Patrick Lefevere tot eind 2019 maar stapt dus niet mee naar Deceuninck - Quick Step. De 24-jarige Colombiaan kiest voor het grote geld bij UAE Team Emirates en Patrick Lefevere bereikte nu ook een akkoord met die ploeg. Meteen is Lefevere verlost van een zwaar contract.

Gaviria won in zijn 3 seizoenen voor Quick-Step onder meer 2 ritten in de Tour (en 1 dag geel), 4 ritten in de Giro (en de puntentrui) en Parijs-Tours. In totaal was hij goed voor 32 zeges in het shirt van Quick-Step.

De onfortuinlijke Petr Vakoc, die in januari op training aangereden werd in Zuid-Afrika, mag wel blijven na recente tests die uitwezen dat hij kan blijven koersen op het hoogste niveau. Vakoc werd eind januari op training aangereden toen hij in Zuid-Afrika op stage was met Laurens De Plus en Bob Jungels. De 26-jarige Tsjech brak bij het ongeval verscheidene ruggenwervels en werd nog in Zuid-Afrika geopereerd. De breuken werd in het ziekenhuis van Nelspruit operatief gestabiliseerd, pas na enkele weken mocht de onfortuinlijke renner getransporteerd worden naar Tsjechiƫ. Daar verbleef Vakoc nog lang in een ziekenhuis, waarna een lange revalidatie wachtte. Die werd nu beloond met een nieuw contract.

Bronnen: Sporza en Het Nieuwsblad

Had gehoopt dat het niet zou gebeuren. Vond het leuk om dat hem bij de blauwe brigade te zien groeien tot een fenomeen, nadat hij er zijn eerste profcontract kreeg. Maar de oliedollars roepen blijkbaar heel erg luid. Al zal het ook te maken hebben met Joxean Matxin. Ik kruis in ieder geval nu de vingers dat Viviani hem er volgend jaar een paar keer goed oplegt, en misschien eindelijk start in de Tour.

Mooi voor Vakoc ook. Een zoveelste teken dat the Wolfpack, overhypete term of niet, wel een soort familie is.2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/10/2018 18:53 door Anony.
Sub Culture 24 oktober 2018 19:55
Bedoeling was om Gaviria ook te laten groeien in de voorjaarskoersen, ik heb er hem daar een paar keer grandioos zien plafonneren.
In de massasprinten dit seizoen was het ook net iets te vaak net niet, vooral sprintzeges in kleinere rittenkoersen, op die twee etappes in de Tour na dan.

Met Hodge en Jakobsen heb je twee toptalenten voor de massasprint die zich dit seizoen al hebben onderscheiden en die nu nog meer kansen gaan krijgen op een hoger niveau.
Blueprint 24 oktober 2018 20:13
Lefevere bespaart een hoop geld en heeft geen luxeprobleem met zijn sprinters meer. Kristoff volgend jaar als sprintaantrekker van Gaviria naar de Tour?
Zorro 25 oktober 2018 08:44
Ze hebben nu Fabio Jakobsen
Slimmerd 25 oktober 2018 09:42
Of Kristoff eens niet in de Tour
rustdag 25 oktober 2018 10:08
Mooi voor Fabio Jakobsen , zo schuift hij weer een plekkie op. Top1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/10/2018 12:16 door rustdag.
Walnoot 25 oktober 2018 11:17
Toch wel knap dat Lefvererfrvere dit als winst weet te verkopen aan de Vlaamsche pers. En ze zover krijgt om in de eerste vijf zinnen van die tekst telkens zijn naam te noemen.
lodjan 25 oktober 2018 11:56
Zo knap is dat niet, ze likken zijn voeten. Vlaamsche pers zijn fanboys.
Sub Culture 25 oktober 2018 14:46
Wat een onzin.
Hij had Gaviria liever bij zich gehouden, hij verkoopt dit niet als winst.
El Chaba 25 oktober 2018 15:25
Dat niet maar denk ook niet dat hij er heel erg rouwig om is.
Het lost namelijk wel wat probleempjes op die hij volgend seizoen zeker had gekregen met Gaviria en Viviani (wie rijdt de Tour?) plus Hodeg en Jakobsen, die allebei weer een jaartje ouder zijn en waarschijnlijk volgend jaar ook wat hoger ingeschaalde koersen dan dit jaar zouden willen rijden.
Walnoot 25 oktober 2018 17:10
Lezen, fanboy, lezen: "Patrick Lefevere bereikte nu ook een akkoord met die ploeg. Meteen is Lefevere verlost van een zwaar contract."

Eens met Jan, 'Patrick Leverefel is ook nog een lekkere vent ook' is zo'n beetje het enige dat hier ontbreekt.
Tjappie2 25 oktober 2018 17:20
Walnoot Schreef:
-------------------------------------------------------
> Lezen, fanboy, lezen: "Patrick Lefevere bereikte
> nu ook een akkoord met die ploeg. Meteen is
> Lefevere verlost van een zwaar contract."
>
> Eens met Jan, 'Patrick Leverefel is ook nog een
> lekkere vent ook' is zo'n beetje het enige dat
> hier ontbreekt.

Logisch dat dat laatste er niet staat. Dat is namelijk niet waar. De eerste twee zaken zijn dat wel.
opoeepo 25 oktober 2018 17:22
Sub Culture Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wat een onzin.
> Hij had Gaviria liever bij zich gehouden, hij
> verkoopt dit niet als winst.


Nee, Levefere verkoopt alleen met winst.
Snorfietser 25 oktober 2018 17:33
Snap het argument van de centen, maar in tegenstelling tot bij Lefevre zie ik nou niet echt renner beter worden bij die Emirates ploeg. Wel heel fijn dat Vakoc mag blijven.
El Chaba 25 oktober 2018 19:19
Dat is natuurlijk de interpretatie van de 'fanboy' journalist. Dat zal Lefevere zelf nooit letterlijk gezegd hebben.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen