Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Toptalent Philipsen tekent voor UAE: "Deze ploeg gelooft in mij"

Gepost door Hercule Poirot 
Hercule Poirot 28 oktober 2018 08:27
Quote

Toptalent Philipsen tekent voor UAE: "Deze ploeg gelooft in mij"

za 27 oktober 2018
08:45

Jasper Philipsen maakt komend seizoen dan toch de overstap naar de WorldTour. Het Belgische toptalent tekende een contract voor 2 jaar bij UAE-Team Emirates, waar hij ploegmaat wordt van onder meer Gaviria.

De 20-jarige Jasper Philipsen geldt als een van de grootste Belgische talenten voor het klassieke werk. Afgelopen seizoen werd hij prof bij de "jeugdploeg" van Axel Merckx. Het plan was dat Philipsen daar in 2019 nog wat langer zou blijven rijpen. Maar het aanbod van UAE was te goed om af te slaan.

"Zijn kracht, snelheid en natuurlijke talent zullen van goudwaarde zijn in heel wat koersen, zoals de voorjaarsklassiekers", zegt UAE. Bij de ploeg uit de Emiraten zal Philipsen mogen samenwerken met Fernando Gaviria, die de overstap maakt van Quick-Step.

"Het is een eer om voor UAE te mogen rijden", zegt Philipsen. "Ik ben zeker dat deze ploeg de beste keuze is voor mijn ontwikkeling. Ik voel hier vanaf het begin veel vertrouwen in mij. Ik denk dat ik ten volle zal kunnen profiteren van dit project om mijn talent te kunnen tonen de komende jaren."

Heel wat ereplaatsen en eerste profzege in 2018
Jasper Philipsen won vorig jaar bij de beloften onder meer Parijs-Tours en bewees dit jaar met ereplaatsen in de Driedaagse (3e), de Eurométropole (4e) en de Primus Classic (8e) dat hij op jonge leeftijd al zijn mannetje kan staan bij de profs. In augustus boekte hij ook zijn eerste zege bij de grote jongens, toen hij een massasprint won in de Ronde van Utah.eye popping smiley

[sporza.be]


De sympathieke wielrenner Jasper Philipsen van het pittoreske Mol prachtig gelegen in het wonderschone Vlaanderen is in alle opzichten een schitterend schepsel. Bij team UAE krijgt hij gelukkig de kans om in 2019 ook op het hoogste niveau zijn capaciteiten te tonen. Capaciteiten waar zijn concurrenten nu al angstig van worden. Want Jasper heeft bij de beloften een uitmuntende indruk achtergelaten. In 2017 bijvoorbeeld vernederde hij in massasprints al de hier veel bewierookte Jakobsen! Tevens werd hij in dat jaar tweede in de beloften versie van de RVV met een ferme voorsprong op die Jakobsen. Dat bewijst toch wel dat Jasper geen gewone is maar een zeer bijzonder talent. Onlangs liet Jakobsen in een interview los dat zijn doel voor 2019 is meer zeges halen dan in 2018. Maar dat gaat hem natuurlijk nooit lukken. Want in 2019 gaat Jakobsen veel vaker de degens kruisen met Jasper en Jasper is zowel in de sprints als in de klassiekers van een hoger niveau. Sneu voor Jakobsen dat zijn piek nu alweer achter hem ligt en hem niets rest dan tweede viool te spelen achter een ontketende Jasper. Trouwens over ketenen gesproken; Wer sich nicht bewegt, spürt seine Fesseln nicht!
lodjan 28 oktober 2018 08:53
Geslaagde persiflage!
Kunnen we komend jaar helaas weer geen 100× smileys with beer.

Ik kan beter voor de Vlamingen gaan supporteren met hun Evenepoel en Philipsen.2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/10/2018 09:03 door lodjan.
Sub Culture 28 oktober 2018 09:20
Axel Merckx vreesde er al voor, Philipsen heeft zich duidelijk gek laten maken door het geld in de Emiraten.
Ze hebben daar nu Gaviria, Kristoff, Philipsen, Molano en Consonni als sprinter en enkel Ferrari als lead-out man.
Dat wijst op weinig visie en structuur.

Als je kijkt naar de line-up van die ploeg zie je een hele hoop steengoeie renners, maar ze slagen er in 2018 niet in om 15 overwinningen te boeken.

Ohja, gooi die Poirot preventief alvast van het prikbord, want deze reïncarnatie van andere karikaturen gaat er niet op verbeteren.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/10/2018 09:28 door Sub Culture.
PassoEira 28 oktober 2018 09:38
lodjan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik kan beter voor de Vlamingen gaan supporteren
> met hun Evenepoel en Philipsen.
Doe ik al vele decennia omdat je als NL-se TV-kijker voor het wielrennen vooral op Sporza en de voorgangers daarvan bent / was aangewezen.
Westfalen 28 oktober 2018 11:23
Niet zo slim. Je carrière nog op moeten bouwen, maar nu al kiezen voor het geld. Aru bakt er bij deze ploeg ook niets meer van. Heb mijn twijfels qua begeleiding.
Pyama 28 oktober 2018 11:40
Misschien is Molano wel de lead out van Gaviria? Kristoff heeft Bystrom. En er zijn genoeg grote beren als Laengen.

Qua prestaties: weleens gekeken op welke fietsen ze rijden? Ze kunnen overigens niets beters krijgen.
Sjorsoll 28 oktober 2018 12:19
Er komt een toneelstuk over deze transfer met Martijn Fischer in de hoofdrol.
Prikdude 28 oktober 2018 12:49
Colnago, altijd schone rosjes gevonden, doch het schijnen vooroorlogse karretjes te zijn. Is er trouwens ook maar één serieus onderzoek dat het voordeel dan wel nadeel van bepaalde merken ondersteund? Komt altijd een beetje als basisschoolpolitiek over, dat weeïge geprevel over fietsen.Hup klavertje Riabushenko.

(Ik zie naast Philipsen ook nog twee Oliveira's van Merckx Jr's squadron naar UAE overlopen komend jaar. Wat kunnen die Pyama?)
Horsie is back 28 oktober 2018 13:07
Lapierre vs Pinarello (Nieuw vs Oud)

Klein bergje: 8:56 vs 9:15
Wattage: 317,6 vs 308,1
HF:168 vs 167
Cijfer comfort: 7.0 vs 5.0

Het probleem is dus altijd, dat ploegen zelden de best mogelijke fietsen hebben.
Daarvoor heb je, ik kan het je niet gemakkelijker maken, waarde Prikdude, werelduurrrecordpogingen nodig. grinning smiley

Eigenlijk zou je het karretje van Charly Gaul bergop moeten testen.

Het karretje van de kannibaal vrat behoorlijk wat meer Watts dan de baanfietsen uit de laat negentiger jaren van de vorige eeuw.
Om 52.27 km/h te rijden was 473 Watts nodig. De Lotus van Boardman deed het met bijna 20% minder.
opoeepo 28 oktober 2018 13:42
Jasper, jongen, wat heb je nu toch gedaan?
Ridder Kale Knikker 28 oktober 2018 13:53
Socialist is weer terug, welkom terug we hebben jou en je heerlijke kromme hersenspinsels gemist. En heel gedurfd van de tbs-kliniek dat ze de internetverbinding weer aangezet hebben. Ik verheug me weer op jouw waardevolle bijdragen. Hup pitoresque België, hup Gregorius de Schone, help ons de donkere periode tot de Omloop door.
Eindhovuh 29 oktober 2018 13:23
Zou al het geld van UAE ooit leiden tot een echte topploeg zoals Sky, Quickstep of Movistar?
Aru, Rui Costa, Kristoff, D. Martin en Ulissi zijn toch serieus goede renners die allemaal geen echt goed jaar hadden(D Martin nog het beste).
Blueprint 29 oktober 2018 14:41
Vrijwel iedereen is daar slechter gaan rijden, dat doen ze bij Sky toch echt anders.
El Chaba 29 oktober 2018 18:50
Klopt, bij Quick-Step meestal ook.
Ik heb er niet heel veel kennis van hoor maar het mentale lijkt me toch ook heel belangrijk. Zo'n nieuwe ploeg heeft vast genoeg geld maar 'een ziel' heeft het niet volgens mij, zeker niet als de geldschieters mensen zijn die helemaal niets met wielrennen hebben..
Blueprint 29 oktober 2018 19:04
Plus de kwaliteit van de fietsen, professionaliteit van de organisatie etc...
Surplace op souplesse 30 oktober 2018 00:50
Voor een beetje goede vergelijking voor UAE zou je toch niet bij Sky of Quick-Step maar Bahrein moeten uitkomen. Beide ploegen i.i.g. twee jaar oud, beiden rijden op olie. De olie van UAE lijkt idd enkel in z'n achteruit te werken maar bij Bahrein gaat het niet onaardig. Vrijwel alle sterkere renners zijn daar op niveau: Nibali, Colbrelli, Ion, Gorka, Pozzovivo, Mohoric.

UAE is het nieuwe Garmin. Een moeras waarin elk talent verdwaalt.
El Chaba 30 oktober 2018 11:38
We..?
Dat jij fan bent van die psychisch gestoorde, seniele, ouwe trol moet je natuurlijk helemaal zelf weten, maar laat mij erbuiten ajb.
Eindhovuh 30 oktober 2018 11:52
Behalve dan dat Garmin nog de Giro, Parijs Roubaix, Luik Bastenaken Luik, Ronde van Lombardije, de Omloop, Hamburg en o.a. de Dauphine won.....
Horsie is back 30 oktober 2018 12:34
Hercule Poirot Schreef:
-------------------------------------------------------

Wer sich nicht bewegt, spürt seine Fesseln nicht!

Hercule Poirot zingt uit volle borst: It looks that I'm moving, but I'm standing still.
Prikdude 30 oktober 2018 12:37
Ben zelf ook meer fan van motorisch gestoorde, infantiele, jeugdige trollen maar soms moet je een TBS-kliniek dankbaar zijn dat hier voor iets van reuring wordt gezorgd.
Prikdude 30 oktober 2018 12:42
Van die toevalstreffers als Hesjedal en Vansummeren zullen er bij UAE vast ook wel komen. Voor het overige hebben ze Daniel Martin al gehaald en bovendien nog een jaar of 10 te gaan...
Pyama 31 oktober 2018 09:28
Bahrein is een geheel nieuwe ploeg. UAE is Lampre met een andere sponsor.
punt 31 oktober 2018 10:23
De bijdrage's van socialist (en die onder al zijn andere namen) hebben vele malen meer niveau dan deze post. Hoe provocerend socialist ook is, het is wel altijd wielergerelateerd en onder de over the top presentatie zit over het algemeen wel een goed onderwerp waarover te discussieren valt.

RKK en ik maakt we.
Surplace op souplesse 31 oktober 2018 13:36
Was wat weg gezakt en verklaard natuurlijk een hoop: Lampre was al jaren kut (ook op Merida). Misschien moet UAE trouwens ook eens wat renners i.p.v. namen halen.
Pyama 31 oktober 2018 16:07
UAE heeft last van BMC-isme. Die hadden in de eerste jaren ook een Ballan, Hushovd, Gilbert en Evans rondrijden. Los zand. Daarna werd het een echte ploeg waarbij ook renners met mindere naam wedstrijden gingen winnen. Komt wel... mits ze de Colnago's lozen.
Prikdude 31 oktober 2018 16:40
Het is zeker niet uit te sluiten dat de Colnago's een remmende werking hebben maar als gezegd: Lampre presteerde ook op Merida al jaren geen fluit (Bahrein doet het prima). Denk wel dat UAE ervoor tekent na drie bestaansjaren de erelijst van BMC (na 3 jaar) te hebben: Waalse Pijl, WK en Tour. Misschien zijn motortjes in ongeacht welke fietsen wel iets voor de ploeg uit de Emiraten. Of de verganie glorie insmeren met andere olie, dat kan ook.
Hercule Poirot 01 november 2018 06:43
Sub Culture Schreef:
-------------------------------------------------------
> Axel Merckx vreesde er al voor, Philipsen heeft
> zich duidelijk gek laten maken door het geld in de
> Emiraten.
> Ze hebben daar nu Gaviria, Kristoff, Philipsen,
> Molano en Consonni als sprinter en enkel Ferrari
> als lead-out man.
> Dat wijst op weinig visie en structuur.

Jasper Philipsen zou beter af zijn geweest bij Patrick Lefevere maar dan moet PL hem wel oppikken. Maar helaas PL kiest de laatste jaren voornamelijk voor buitenlandse surrogaten in plaats van voor zijn eigen volk. In de huidige selectie zijn nog amper van die schone en frisse Vlaamse uufdjes
te ontwaren. En dat doet mij pijn, heel erg veel pijn. Zoveel pijn zelfs dat ik nog liever ga fierljeppen met een grote plons dan dat ik ga supporteren voor het team van PL. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de kans op zo'n grote plons wel erg klein is hoor omdat ik zeer atletisch ben gebouwd maar daar gaat het nu even niet om. Nee, het gaat om het principe dat PL zo makkelijk Vlaamse talenten terzijde schuift tegenwoordig. Wat meer liefde voor zijn eigen Vlaanderen kan die man wel gebruiken!
Sub Culture 01 november 2018 12:27
PL runt een internationaal team en heeft dus itt Lotto niet zo veel baat bij een uitgebalanceerde Vlaamse wielerkern.
Tjappie2 01 november 2018 13:05
Bovendien beschikt PL over het enige Vlaamse talent dat er werkelijk toe doet.

Bij Jasper Philipsen heb ik vooralsnog een Hans Dekkers-gevoel. Hij zal heus snel zijn in de laatste meters, maar of ie mee kan bij de grote jongens? Dat moet nog blijken.
Snorfietser 01 november 2018 15:22
Ondanks het gigantische budget hele magere resultaten, terwijl men renners heeft die het in het verleden bij andere ploegen wel hebben laten zien. Prima als je er in je nadagen gaat uitbollen tegen een royale vergoeding, maar als je nog moet beginnen kun je volgens mij beter kiezen voor een ploeg waar je je kunt ontwikkelen. Levert je over je hele carrière meer op.
Hercule Poirot 02 november 2018 08:17
Horsie is back Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hercule Poirot Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
>
> Wer sich nicht bewegt, spürt seine Fesseln
> nicht!

>
> Hercule Poirot zingt uit volle borst: It looks
> that I'm moving, but I'm standing still.

Het betreft hier overigens een quote van pacifist Rosa Luxemburg. Zij werd samen met Karl Liebknecht op 15 januari 1919 op brute wijze vermoord door mensen gelieerd aan de rechtse vrijkorpsen.

Voor de geïnteresseerden, een radiodocumentaire over haar.
[www.nporadio1.nl]
Massimo 02 november 2018 10:19
Kende het verhaal reeds, een ware heldin, toch bedankt voor het plaatsen.
Pyama 02 november 2018 12:22
Hans Dekkers? Dat was een pure sprinter a la Quaranta (alleen minder snel). Philipsen moet de nieuwe klassiekerkoning worden. Denk dat Jasper bang is voor het Boonen stigma bij Quickstep.
El Chaba 02 november 2018 14:28
Zoals deze reactie bedoel je? [wielerprikbord.nl]
punt 02 november 2018 23:59
Een goed voorbeeld inderdaad. Overdreven gepresenteerd, maar wel met een wielergeraleerde boodschap, de vergelijking van twee op het oog grote talenten. Vele malen meer niveau dan een post met woorden als psychisch gestoord en seniel, een post waarin niets met wielrennen te maken heeft.
lodjan 03 november 2018 07:58
Je hebt een punt. Of een post met woorden als pathetisch en kinderachtig. Laat toch ieder in zijn waarde en laat ieder op zijn manier genieten van de wielersport.
ton duk 03 november 2018 17:17
lodjan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Je hebt een punt. Of een post met woorden als
> pathetisch en kinderachtig. Laat toch ieder in
> zijn waarde en laat ieder op zijn manier genieten
> van de wielersport.

smileys with beer
gr
ton duk 03 november 2018 17:18
punt Schreef:
-------------------------------------------------------
>
> RKK en ik maakt we.


Ik sluit me aan bij deze we
gr
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen