Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Stybar wil absoluut Ronde of Parijs-Roubaix: “Dit jaar was niet slecht, maar grote zege ontbrak”

Gepost door Hercule Poirot 
Hercule Poirot 11 november 2018 08:40
Quote

Stybar wil absoluut Ronde of Parijs-Roubaix: “Dit jaar was niet slecht, maar grote zege ontbrak”

Gisteren om 14:53 door gfr

De Tsjech Zdenek Stybar heeft voor het wielerseizoen 2019 de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix aangestipt als één van de twee klassiekers die hij absoluut wil winnen. Het wordt daarmee al lekker drummen bij Quick-Step Floors, straks Deceuninck-Quick Step, want ook zijn ploegmaat, én kersvers Flandrien Yves Lampaert start met dezelfde ambities.
Stybar bereidt op dit ogenblik naar traditie zijn wegseizoen voor op het Spaanse eiland Mallorca. Ver weg van alle ploegmaats, maar met nog genoeg andere wielrenners op het eiland aanwezig om dagelijks niet alleen op pad te moeten. ‘’Ik zie mijn teamgenoten al genoeg in het seizoen, ik doe het nu even liever alleen’’, aldus Stybar zaterdagochtend.

De drievoudig wereldkampioen cyclocross was even naar België gekomen om er in Schilde een promotocht te maken samen met een dertigtal wielertoeristen ter gelegenheid van Ciclist, een vernieuwde zaak van zijn fietsenfabrikant Specialized, waarvan hij het peterschap heeft. Hij reed er even rond met enkele fans.

De Tsjech beseft dat hij dringend toe is aan een nieuwe grote zege. Zijn laatste spraakmakende dateert van 2015 toen hij in Siena op een indrukwekkende manier de Strade Bianche op zijn palmares bracht. ‘’En toch was het voorbije jaar niet slecht, maar inderdaad, de grote zege ontbrak. In de topklassiekers eindigde ik nochtans elke keer weer binnen de eerste tien.’’

Het vertrek van Niki Terpstra zal volgens Stybar niets veranderen aan de rangorde of tactiek bij Deceuninck-Quick Step. ‘’Ook toen Tom Boonen nog bij ons reed, waren wij al een brede sterke groep, waar iedereen kansen kreeg. Dat zal nu niet anders zijn.’’

De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn de hoofddoelen, met een voorkeur voor de Franse kasseiklassieker, volgens de Tsjech omdat hij daarin ook de mooiste resultaten haalde. Op het Gala van de Flandrien liet ook kersvers Flandrien Yves Lampaert duidelijk blijken dat hij net die twee klassiekers wat graag zou winnen.

Stybar wordt begin december en begin januari in het team verwacht voor stages. Het geeft hem weinig ruimte om nog een paar veldritten mee te rijden. Hij is nochtans volop bezig na te gaan waar hij zou kunnen starten. ‘’Het wordt in de agenda moeilijk, temeer omdat ik de kerstperiode, waarin ik het meeste tijd heb, altijd met mijn familie wil doorbrengen in Tsjechië. Toch blijft die goesting om te crossen. Ik ben ermee bezig, maar ga nog niet zeggen welke crossen me eventueel zullen zien.’’ Stybar werd drie keer wereldkampioen cyclocross, een laatste keer in 2014.

[www.nieuwsblad.be]

Ik denk niet dat Stybar deze monumenten ooit gaat winnen. Deze Tsjech wordt immers al een dagje ouder en wil je deze monumenten kunnen winnen moet je in de kracht van je leven zitten. Dan geef ik in 2019 de sympathieke Lampaert toch meer kans. Want hij zit op zeker wel in de kracht van zijn leven en is daarbij ook nog eens Belg. Dat laatste lijkt irrelevant maar dat is het zeker niet. Want wanneer je de erelijsten van deze koersen bestudeert zul je opmerken dat de Belgen daar het best op vertegenwoordigd zijn. Vlaanderen is 69 keer door een Belg gewonnen op een totaal van 102 edities en Roubaix 56 keer op 116 edities. Belgen zo wijzen de statistieken dus uit komen zeer goed voor de dag in deze koersen. Ik denk dat de oorzaak daarvoor ligt in de zwaarte van deze koersen. Vlaanderen en Roubaix zijn immers de zwaarste eendagskoersen die het wielrennen rijk is. Het gevolg daarvan is dat de sterke mannen zich dan eenvoudiger kunnen onderscheiden.
merijntje mortirolo 11 november 2018 08:43
Remko 11 november 2018 10:05
En met MvdP kunnen de Belgen hun palmares voor wat betreft deze twee monumenten in de komende jaren nog flink uitbreiden.
PassoEira 11 november 2018 10:12
"Stybar werd drie keer wereldkampioen cyclocross, een laatste keer in 2014."
De belagrijkste zin uit het artikel. Daar kan geen zege in PR of RvV aan tippen.
Massimo 11 november 2018 10:18
Waarheid als een prijswinnende koe
Eindhovuh 11 november 2018 10:42
Klopt helemaal. Met slechts 4 overwinningen in de afgelopen 10 jaar was dit het slechtste decennium ooit. Dan kan het niet anders dan dat dit jaar een belg gaat winnen.
merijntje mortirolo 11 november 2018 11:04
-
In die zin: de Tour moet in 2019 al helemaal door een Belg gewonnen worden, want dat is GODverruhDOMme alweer 42 jaar geleden. Ik weet het nog goed, ik was zo een zes maanden oud.

HUP Lucien en Remco!
Eindhovuh 11 november 2018 11:45
Het is inderdaad onbegrijpelijk dat dat sympathieke volkje met bovenmenselijke wielerkwaliteiten al zo lang de Tour niet won. Het is logischerwijs begonnen omdat ze de anderen ook wat gunden, zo zijn ze. Maar 42 jaar is wel heel lang.
tvm 11 november 2018 13:32
Stybar had beter dit niet kunnen uitspreken en vanuit de relatieve luwte proberen te winnen. Dan geef ik hem een goede kans, immers dan meer vrijheid. Zelfde met Vanmarcke. Of ik moet Stybar verkeerd inschatten dat hij graag onder druk presteert.

Hij manoeuvreert zich binnen het team wel handig in de positie van kopman bedenk ik mij nu, wellicht dat dit interview daarom te doen was. Hij zal wel achter zijn oor krabben: Gilbert Boonen Terpstra en Lampaert hebben flink beet gehad, ik niet...
MarkV 11 november 2018 14:28
Dat komt natuurlijk omdat de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix de zwaarste koersen van de wereld zijn waardoor de sterke Belgen en sterke niet-Belgen zoals Mathew Hayman vanzelf boven komen drijven.

De Tour of bijvoorbeeld Luik Bastenaken Luik daarentegen zijn lang niet zo zwaar, vandaar dat dit daar nauwelijks gebeurd.
Hercule Poirot 12 november 2018 20:33
MarkV Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dat komt natuurlijk omdat de Ronde van Vlaanderen
> en Parijs-Roubaix de zwaarste koersen van de
> wereld zijn waardoor de sterke Belgen en sterke
> niet-Belgen zoals Mathew Hayman vanzelf boven
> komen drijven.
>
> De Tour of bijvoorbeeld Luik Bastenaken Luik
> daarentegen zijn lang niet zo zwaar, vandaar dat
> dit daar nauwelijks gebeurd.

De Tour vraagt tegenwoordig om het type renner die zeer mager is. Dergelijke renners zijn in België helaas zeer zeldzaam. Uiteraard omdat België een land is met weinig inwoners en daarom een kleine vijver kent. Maar ook omdat Belgen meestal stevig gebouwde mensen zijn met zware botten en brede schouders. En dergelijke types zijn nou eenmaal niet zo geschikt voor het hooggebergte want te veel kilo's.
Massimo 12 november 2018 21:14
Plus dat de Belgen nog steeds druk aan het graven zijn nadat ze vernamen dat om een grote ronde te winnen je goed moet zijn in de bergen.
Horsie is back 12 november 2018 22:04
Volgens Horsie is @Hercule Poirot in de war met de krachtige, robuuste mensen, die in Europa 230.000 tot 80.000 jaar geleden leefden.
Ik wist niet dat er toen ook al fietsen waren.

Maar eerlijk is braaf, de Belgen hebben zo'n honderd jaar geleden wel de Lage Landers geïnfecteerd met de liefde voor het fietsen. Just saying.
Hercule Poirot 12 november 2018 22:31
Horsie is back Schreef:
-------------------------------------------------------
> Volgens Horsie is @Hercule Poirot in de war met de
> krachtige, robuuste mensen, die in Europa 230.000
> tot 80.000 jaar geleden leefden.
> Ik wist niet dat er toen ook al fietsen waren.
>
> Maar eerlijk is braaf, de Belgen hebben zo'n
> honderd jaar geleden wel de Lage Landers
> geïnfecteerd met de liefde voor het fietsen. Just
> saying.

Ik ben niet in de war. Als toelichting zal ik een afbeelding plaatsen van een doorsnee Belg. Dit exemplaar komt uit de omgeving van Brussel.
Horsie is back 12 november 2018 22:39
Horsie zegt niet dat @Hercule in de war is. In de war zijn met is toch echt wel iets anders, dus jouw verhaal is bogus. Kom eens met een UN rapport waarin staat, dat de Belgen gemiddelde steviger, zwaardere botten hebben. D'en Eddy woog zo'n beetje rond de 75 kg, de volgens sommigen enige "zuivere" TDF winnaar van de laatste 60 jaar woog ongeveer net zoveel als Alejandro Valverde, dus 62 kg. Of was Lucien bij nader inzien geen Belg? grinning smiley
Horsie is back 12 november 2018 22:44
Ik lees ook al 58 kg. I rest my case.
Hercule Poirot 12 november 2018 22:46
Horsie is back Schreef:
-------------------------------------------------------
Of was Lucien bij nader inzien geen Belg? grinning smiley

Om die vraag juist te kunnen beantwoorden zul je zijn DNA naar MyHeritage moeten opsturen.
[www.myheritage.nl]
Massimo 12 november 2018 22:55
Nu ben ik al een tijdje geen homo meer echter bovenstaand fotomateriaal doet mij toch ernstig overwegen de kerstvakantie tussen Breda en Lille door te brengen.
Horsie is back 12 november 2018 23:50
Hercule Poirot Schreef:
-------------------------------------------------------
> Horsie is back Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> Of was Lucien bij nader inzien geen Belg? grinning smiley
>
> Om die vraag juist te kunnen beantwoorden zul je
> zijn DNA naar MyHeritage moeten opsturen.

Dit is wel een heel zwak bod, Hercule.
Horsie zit Pauw te kijken en denkt net, Hercule is toch nog lang niet in de war, maar nu begint Horsie weer te twijfelen. hot smiley
Eindhovuh 13 november 2018 20:03
Ik dacht bijna hetzelfde. Tussen Brenda en Lillie, heerlijk.
loemrntdherid1 20 december 2018 09:34
<P>Way powerlace dog training christian louboutin sneakers organisations cheap nike shoes possess 'self</P>
<P></P>
<P>Too christian louboutin outlet seen an nike outlet store mothers handwriting. It adidas outlet is nike outlet online something of nike outlet online viewing handwriting. And yes red bottom heels it was the nike roshe little cheap nike air max friend. While wearing air max it to tackle activity, It cheap basketball jerseys really is step readily and adidas store in addition nike outlet store effortlessly. nike shox clearance More cheap beats important things is nike clearance that nike roshe can canada goose outlet uk offer individuals canada goose coats uk margin when canada goose parka you nike clearance make christian louboutin shoes a nike air max discounted.Theme is adidas store modified canada goose womens uk astonishingly adidas stan smith incessantly. As you've discount nike shoes planned cheap nikes to sign up a company, canada goose jacket uk In louboutin shoes outlet which nike roshe you red bottom shoes choice as clothes nike outlet store 're canada goose uk black friday should always taken nike air max into nba jerseys consideration. nike factory store </P>
<P></P>
<P>Regarding red bottom heels document hog, cheap nike shoes My red bottom shoes for women group is louboutin shoes sale of nike sale the fact cheap jerseys these christian louboutin heels fanboys are canada goose outlet sale almost nike clearance store always red bottoms sneakers for this reason naive, red bottoms for cheap If adidas yeezy i'm coming from the marketing his or her beliefs Michael Kors Factory Outlet Online doping idols discount nike shoes would air max be, canada goose mens uk They canada goose jacket clearance take sizeable hassle. nike outlet I almost nike factory outlet drive christian louboutin wedges them cheap nike air max due canada goose clearance to all areas. This nike outlet store is Michael Kors Store specifically nike sale unaware under armour outlet they might be. louboutin outlet Let down your christian louboutin outlet company nike outlet store mobile phone or flexibility beats by dre on sale log canada goose uk pc or new jordans else gadget. nike factory outlet Unplugging from the christian louboutin shoes battery concerning nike roshe run points, Disruptions nike outlet moreover air max update versions christian louboutin heels might releasing. moncler jackets An red bottom shoes july nike shoes on sale 2009 study canada goose sale uk on beats headphones cheap Harvard university canada goose outlet store uk or determined canada goose uk sale that when nike clearance store we refrained cheap beats headphones from nike roshe run looking at perform well cheap nikes email canada goose hat moreover message only one evening adidas originals a custom jerseys week, Michael Kors Factory Outlet They jordans for sale deemed a louboutin pumps lot make nike clearance an canada goose outlet online effort to in relation to adidas superstar his or canada goose outlet her own nike roshe job occasion. </P>
<P></P>
<P>Intended nike sale to get williams, nike roshe Indicates discount nike shoes seeing nike air max brand-completely innovative market nike clearance store commanders through adidas stan smith the technical demand cheap nikes as the cheap jordans woman is chatting nike clearance at Stanford, cheap nike shoes The red sole shoes alma nike clearance mater. He cheap christian louboutin may nike store perform in computer, But nike clearance store to know how such nike shox clearance working beats earphones interaction beats by dr dre can nike factory store frequently louboutin sale eventually flower. "There are going canada goose mens to be dangerous nike shox clearance revolves cheap nikes you are taking beats by dre sale on your career, Michael Kors Outlet Online Store This girl under armour sale exclaimed, </P>
<P></P>
<P>My folks Michael Kors Handbags Outlet are satisfied, air max As moncler sale you cheap nike shoes can nike store imagine discount nike shoes and beats headphones on sale also the nike factory store red baseball jerseys wine cheap jordan shoes FM Bangalore folks christian louboutin shoes is usually red sole shoes quite encouraging nike outlet inside canada goose womens the your stint canada goose sale in cheap under armour private information. Michael Kors Online Outlet Which is a nike clearance nutty nike shox clearance bungalow chock-accompanied by retro jordans some what athletic people and nike sale i believe nike sale thankful and nike factory store fortunate nike shox clearance people to moncler coats be employing usually christian louboutin sale use chuffed cheap beats by dr dre in beats solo offered getting good results. christian louboutin outlet May radio canada goose jacket specialist beats by dre wireless gardeners off other r adidas superstar / nike store c watch Michael Kors Bags Outlet out under armour shoes for certain canada goose usa to gain red bottom shoes the item christian louboutin sale in addition nike factory store congratulate us nike roshe run all, </P>
<P></P>
<P>McEnroe adidas originals enjoys canada goose coat something Michael Kors Online with coiled nike factory outlet electrical liveliness Michael Kors Outlet Online within beats by dre the originate. He seated nike roshe run off at nike clearance store the pinnacle on nike sale the table christian louboutin sneakers indeed he louboutin heels could cheap jordans online be nike outlet online mindful of the christian louboutin heels TV Michael Kors Outlet Store present even as louboutin men thought. louboutin sale He woke canada goose jacket womens up to miss canada goose factory sale the jordan 13 quantity; discount nike shoes Lay directly more nike air max affordable after after more, beats by dre cheap Moving her or the puppy's feet nike outlet store up moncler men onto the patio craps room patio nike factory outlet furniture speak nike outlet online machines cheap nikes without having cheap nikes having nike factory store shoelaces nike roshe therefore place nike roshe run them nike outlet online into when adidas outlet the moment air max so if perhaps cheap nike shoes he realized christian louboutin factory store make nike outlet use of under armour store them, moncler outlet Perfectly, beats earbuds Take my receive, </P>
<P></P>
<P>Stop functioning hintere nike store Ferse adidas yeezy gepolsterte Schritte cheap nike air max sichern, Stop louboutin sandals functioning canada goose jackets on sale Ferse nike air max aufgesetzt buy canada goose uk sichern nike factory outlet wird nicht einhergehen, Auf moncler women living area Gerichtssaal. Burn jordans for cheap out jordan 11 hintere Ferse kann moncler jacket auch canada goose ladies uk durch mehreren zustzlichen cheap beats by dre TPU jordans on sale Rahmen Koop jouw beats headphones Nike WMNS christian louboutin shoes sale Roshe extend red sole shoes spectacular christian louboutin ignore Michael Kors Outlet ningschuhe vorab geladen canada goose outlet store werden. Hnliche nike store Vorteile der nike air max mediale sowie nike store seitliche Aspekt von beats by dre studio Vorfu red bottom heels seit autark canada goose unten zustzliche Anforderungen untersttzen, Insbesondere nike roshe run bei nike outlet der Herstellung nike shox clearance von Schrgstrichen als discount nike shoes auch nike factory outlet sehr schwierig cheap nike shoes Schrgstriche are Rand.</P> nike outlet
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen