Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Stybar wil absoluut Ronde of Parijs-Roubaix: “Dit jaar was niet slecht, maar grote zege ontbrak”

Gepost door Hercule Poirot 
Hercule Poirot 11 november 2018 08:40
Quote

Stybar wil absoluut Ronde of Parijs-Roubaix: “Dit jaar was niet slecht, maar grote zege ontbrak”

Gisteren om 14:53 door gfr

De Tsjech Zdenek Stybar heeft voor het wielerseizoen 2019 de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix aangestipt als één van de twee klassiekers die hij absoluut wil winnen. Het wordt daarmee al lekker drummen bij Quick-Step Floors, straks Deceuninck-Quick Step, want ook zijn ploegmaat, én kersvers Flandrien Yves Lampaert start met dezelfde ambities.
Stybar bereidt op dit ogenblik naar traditie zijn wegseizoen voor op het Spaanse eiland Mallorca. Ver weg van alle ploegmaats, maar met nog genoeg andere wielrenners op het eiland aanwezig om dagelijks niet alleen op pad te moeten. ‘’Ik zie mijn teamgenoten al genoeg in het seizoen, ik doe het nu even liever alleen’’, aldus Stybar zaterdagochtend.

De drievoudig wereldkampioen cyclocross was even naar België gekomen om er in Schilde een promotocht te maken samen met een dertigtal wielertoeristen ter gelegenheid van Ciclist, een vernieuwde zaak van zijn fietsenfabrikant Specialized, waarvan hij het peterschap heeft. Hij reed er even rond met enkele fans.

De Tsjech beseft dat hij dringend toe is aan een nieuwe grote zege. Zijn laatste spraakmakende dateert van 2015 toen hij in Siena op een indrukwekkende manier de Strade Bianche op zijn palmares bracht. ‘’En toch was het voorbije jaar niet slecht, maar inderdaad, de grote zege ontbrak. In de topklassiekers eindigde ik nochtans elke keer weer binnen de eerste tien.’’

Het vertrek van Niki Terpstra zal volgens Stybar niets veranderen aan de rangorde of tactiek bij Deceuninck-Quick Step. ‘’Ook toen Tom Boonen nog bij ons reed, waren wij al een brede sterke groep, waar iedereen kansen kreeg. Dat zal nu niet anders zijn.’’

De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn de hoofddoelen, met een voorkeur voor de Franse kasseiklassieker, volgens de Tsjech omdat hij daarin ook de mooiste resultaten haalde. Op het Gala van de Flandrien liet ook kersvers Flandrien Yves Lampaert duidelijk blijken dat hij net die twee klassiekers wat graag zou winnen.

Stybar wordt begin december en begin januari in het team verwacht voor stages. Het geeft hem weinig ruimte om nog een paar veldritten mee te rijden. Hij is nochtans volop bezig na te gaan waar hij zou kunnen starten. ‘’Het wordt in de agenda moeilijk, temeer omdat ik de kerstperiode, waarin ik het meeste tijd heb, altijd met mijn familie wil doorbrengen in Tsjechië. Toch blijft die goesting om te crossen. Ik ben ermee bezig, maar ga nog niet zeggen welke crossen me eventueel zullen zien.’’ Stybar werd drie keer wereldkampioen cyclocross, een laatste keer in 2014.

[www.nieuwsblad.be]

Ik denk niet dat Stybar deze monumenten ooit gaat winnen. Deze Tsjech wordt immers al een dagje ouder en wil je deze monumenten kunnen winnen moet je in de kracht van je leven zitten. Dan geef ik in 2019 de sympathieke Lampaert toch meer kans. Want hij zit op zeker wel in de kracht van zijn leven en is daarbij ook nog eens Belg. Dat laatste lijkt irrelevant maar dat is het zeker niet. Want wanneer je de erelijsten van deze koersen bestudeert zul je opmerken dat de Belgen daar het best op vertegenwoordigd zijn. Vlaanderen is 69 keer door een Belg gewonnen op een totaal van 102 edities en Roubaix 56 keer op 116 edities. Belgen zo wijzen de statistieken dus uit komen zeer goed voor de dag in deze koersen. Ik denk dat de oorzaak daarvoor ligt in de zwaarte van deze koersen. Vlaanderen en Roubaix zijn immers de zwaarste eendagskoersen die het wielrennen rijk is. Het gevolg daarvan is dat de sterke mannen zich dan eenvoudiger kunnen onderscheiden.
merijntje mortirolo 11 november 2018 08:43
Remko 11 november 2018 10:05
En met MvdP kunnen de Belgen hun palmares voor wat betreft deze twee monumenten in de komende jaren nog flink uitbreiden.
PassoEira 11 november 2018 10:12
"Stybar werd drie keer wereldkampioen cyclocross, een laatste keer in 2014."
De belagrijkste zin uit het artikel. Daar kan geen zege in PR of RvV aan tippen.
Massimo 11 november 2018 10:18
Waarheid als een prijswinnende koe
Eindhovuh 11 november 2018 10:42
Klopt helemaal. Met slechts 4 overwinningen in de afgelopen 10 jaar was dit het slechtste decennium ooit. Dan kan het niet anders dan dat dit jaar een belg gaat winnen.
merijntje mortirolo 11 november 2018 11:04
-
In die zin: de Tour moet in 2019 al helemaal door een Belg gewonnen worden, want dat is GODverruhDOMme alweer 42 jaar geleden. Ik weet het nog goed, ik was zo een zes maanden oud.

HUP Lucien en Remco!
Eindhovuh 11 november 2018 11:45
Het is inderdaad onbegrijpelijk dat dat sympathieke volkje met bovenmenselijke wielerkwaliteiten al zo lang de Tour niet won. Het is logischerwijs begonnen omdat ze de anderen ook wat gunden, zo zijn ze. Maar 42 jaar is wel heel lang.
tvm 11 november 2018 13:32
Stybar had beter dit niet kunnen uitspreken en vanuit de relatieve luwte proberen te winnen. Dan geef ik hem een goede kans, immers dan meer vrijheid. Zelfde met Vanmarcke. Of ik moet Stybar verkeerd inschatten dat hij graag onder druk presteert.

Hij manoeuvreert zich binnen het team wel handig in de positie van kopman bedenk ik mij nu, wellicht dat dit interview daarom te doen was. Hij zal wel achter zijn oor krabben: Gilbert Boonen Terpstra en Lampaert hebben flink beet gehad, ik niet...
MarkV 11 november 2018 14:28
Dat komt natuurlijk omdat de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix de zwaarste koersen van de wereld zijn waardoor de sterke Belgen en sterke niet-Belgen zoals Mathew Hayman vanzelf boven komen drijven.

De Tour of bijvoorbeeld Luik Bastenaken Luik daarentegen zijn lang niet zo zwaar, vandaar dat dit daar nauwelijks gebeurd.
Hercule Poirot 12 november 2018 20:33
MarkV Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dat komt natuurlijk omdat de Ronde van Vlaanderen
> en Parijs-Roubaix de zwaarste koersen van de
> wereld zijn waardoor de sterke Belgen en sterke
> niet-Belgen zoals Mathew Hayman vanzelf boven
> komen drijven.
>
> De Tour of bijvoorbeeld Luik Bastenaken Luik
> daarentegen zijn lang niet zo zwaar, vandaar dat
> dit daar nauwelijks gebeurd.

De Tour vraagt tegenwoordig om het type renner die zeer mager is. Dergelijke renners zijn in België helaas zeer zeldzaam. Uiteraard omdat België een land is met weinig inwoners en daarom een kleine vijver kent. Maar ook omdat Belgen meestal stevig gebouwde mensen zijn met zware botten en brede schouders. En dergelijke types zijn nou eenmaal niet zo geschikt voor het hooggebergte want te veel kilo's.
Massimo 12 november 2018 21:14
Plus dat de Belgen nog steeds druk aan het graven zijn nadat ze vernamen dat om een grote ronde te winnen je goed moet zijn in de bergen.
Horsie is back 12 november 2018 22:04
Volgens Horsie is @Hercule Poirot in de war met de krachtige, robuuste mensen, die in Europa 230.000 tot 80.000 jaar geleden leefden.
Ik wist niet dat er toen ook al fietsen waren.

Maar eerlijk is braaf, de Belgen hebben zo'n honderd jaar geleden wel de Lage Landers geïnfecteerd met de liefde voor het fietsen. Just saying.
Hercule Poirot 12 november 2018 22:31
Horsie is back Schreef:
-------------------------------------------------------
> Volgens Horsie is @Hercule Poirot in de war met de
> krachtige, robuuste mensen, die in Europa 230.000
> tot 80.000 jaar geleden leefden.
> Ik wist niet dat er toen ook al fietsen waren.
>
> Maar eerlijk is braaf, de Belgen hebben zo'n
> honderd jaar geleden wel de Lage Landers
> geïnfecteerd met de liefde voor het fietsen. Just
> saying.

Ik ben niet in de war. Als toelichting zal ik een afbeelding plaatsen van een doorsnee Belg. Dit exemplaar komt uit de omgeving van Brussel.
Horsie is back 12 november 2018 22:39
Horsie zegt niet dat @Hercule in de war is. In de war zijn met is toch echt wel iets anders, dus jouw verhaal is bogus. Kom eens met een UN rapport waarin staat, dat de Belgen gemiddelde steviger, zwaardere botten hebben. D'en Eddy woog zo'n beetje rond de 75 kg, de volgens sommigen enige "zuivere" TDF winnaar van de laatste 60 jaar woog ongeveer net zoveel als Alejandro Valverde, dus 62 kg. Of was Lucien bij nader inzien geen Belg? grinning smiley
Horsie is back 12 november 2018 22:44
Ik lees ook al 58 kg. I rest my case.
Hercule Poirot 12 november 2018 22:46
Horsie is back Schreef:
-------------------------------------------------------
Of was Lucien bij nader inzien geen Belg? grinning smiley

Om die vraag juist te kunnen beantwoorden zul je zijn DNA naar MyHeritage moeten opsturen.
[www.myheritage.nl]
Massimo 12 november 2018 22:55
Nu ben ik al een tijdje geen homo meer echter bovenstaand fotomateriaal doet mij toch ernstig overwegen de kerstvakantie tussen Breda en Lille door te brengen.
Horsie is back 12 november 2018 23:50
Hercule Poirot Schreef:
-------------------------------------------------------
> Horsie is back Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> Of was Lucien bij nader inzien geen Belg? grinning smiley
>
> Om die vraag juist te kunnen beantwoorden zul je
> zijn DNA naar MyHeritage moeten opsturen.

Dit is wel een heel zwak bod, Hercule.
Horsie zit Pauw te kijken en denkt net, Hercule is toch nog lang niet in de war, maar nu begint Horsie weer te twijfelen. hot smiley
Eindhovuh 13 november 2018 20:03
Ik dacht bijna hetzelfde. Tussen Brenda en Lillie, heerlijk.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen