Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Ondertussen in ZuidAfrika

Gepost door Clavan 
Clavan 30 november 2018 15:35
Ramses Bekkenk wint The Munga

Woensdag om 12.00 lokale tijd ging Ramses Bekkenk van start in Bloemfontein in ‘The Munga’ om vandaag om 14:30 als winnaar te finishen in Wellington. De wedstrijd door Zuid Afrika met grotendeels tegenwind over 1074 kilometer moet binnen vijf dagen afgelegd worden en Bekkenk slaagde daarin ruimschoot met zijn record tijd van 50 uur en 30 minuten.

‘Ik heb enorm naar deze wedstrijd die net als RBL Drenthe 200 - Extreme Marathon een ‘semi-unsupported’ race is uitgekeken. Even leek ziekte vlak voor het NK marathon roet in het eten te gooien maar gelukkig was ik toch op tijd hersteld om me goed op deze wedstrijd voor te bereiden voor zover dat mogelijk is. Je wordt namelijk altijd met zaken als honger, kou, dorst en slaap geconfronteerd op momenten die je niet kunt plannen. Daarnaast lag ik al heel snel alleen aan de leiding waardoor je onderweg geen gezelschap hebt en dat maakt het mentaal ook erg zwaar. Gelukkig stond mijn moeder Jolien onderweg op veel posten voor de nodige morele ondersteuning. Voor mij een hele eer om deze race nu op mijn naam te hebben staan’, aldus Bekkenk.
opoeepo 30 november 2018 15:39
Profkip 30 november 2018 18:43
De ravitaillering bovenop de Tafelberg zou zeker gepast zijn geweest.

Voldoende gelachen: paar jaar terug ook eens wezen fietsen in Zuid-Afrika. Na twee dagen was ik gesloopt door de hitte en het belabberde wegdek. Onaangenaam volk ook die Afrikaners en hun superioriteitsdenken. Wat dat betreft was ik altijd blij wanneer ik die witte wijken links kon laten liggen.
Leon 01 december 2018 01:34
Profkip Schreef:
-------------------------------------------------------

> Onaangenaam volk ook die Afrikaners en hun
> superioriteitsdenken. Wat dat betreft was ik
> altijd blij wanneer ik die witte wijken links kon
> laten liggen.

Het fietsen door de zwarte wijken heb je wel overleefd - maar je fiets niet neem ik aan?
Profkip 01 december 2018 01:37
Dezelfde fiets glim(t)lacht me nog iedere ochtend toe bij het betreden van de garage.
Stümpert 01 december 2018 07:36
Ik had hele andere ervaringen met Afrikaners, maar soms scheelt het als je wat langer met mensen praat. Dan snap je waar sommige ideeën vandaan komen, zonder dat je het met alles eens hoeft te zijn, en hoor je dat heel veel genuanceerder zijn dan je in eerste instantie denkt.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen