Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

De ambities van Lotto-Soudal voor 2019: “Sprintzeges, scoren in de klassiekers en onze aanvalslust tonen”

Gepost door Hercule Poirot 
Hercule Poirot 17 december 2018 14:50
Quote

De ambities van Lotto-Soudal voor 2019: “Sprintzeges, scoren in de klassiekers en onze aanvalslust tonen”

Lotto Soudal behaalde 25 overwinningen vorig seizoen, zeven daarvan in de WorldTour met als uitschieters de Strade Bianche met Tiesj Benoot, een rit in de Giro met Tim Wellens en een Vuelta-etappe met Jelle Wallays. Voorts waren er ook twee mooie overwinningen van Thomas De Gendt in de Ronde van Catalonië en in Romandië, en daarnaast behaalde de Oost-Vlaming ook de bergtruien in de Vuelta, Parijs-Nice en Romandië.

“We hebben een mooi seizoen achter de rug, maar geen topseizoen”, blikte sportief manager Marc Sergeant op teamstage terug, “vooral de Tour was niet goed en dan ontstaat al snel de perceptie dat het hele seizoen niet goed is. In de Tour waren er te veel extrasportieve zaken die wogen op de ploeg. Ja, de situatie rond André Greipel was niet ideaal en daar leed iedereen onder. Het was beter geweest indien die situatie was opgelost voor de Tour. Zorgen dus en dan presteren de renners minder goed. Vergeet ook niet dat we veel pech gekend hebben met de valpartijen van Tiesj Benoot en Jens Keukeleire. We zijn de Tour geëindigd met vier renners. Dat is niet plezant (Greipel en Vanendert gaven op, red).”

“Anderzijds waren er ook heel mooie zeges met Benoot in de Strade Bianche, Wellens in de Brabantse Pijl, om er een paar te noemen. We deden mee in dat voorjaar, maar akkoord, het mag in 2019 iets meer zijn. De komst van Caleb Ewan is een zeer goede zaak voor de ploeg. Hij wordt onze troef om sprintzeges te kapen. Voor mij behoort hij tot de beste vijf sprinters van de wereld en in de Tour gaan we hem helpen om ook daar zijn eerste zege te pakken.”

“Onze ambitie is niet zo verschillend in vergelijking met andere jaren”, besluit hij. “Sprintzeges, scoren in de klassiekers, zowel in de Vlaamse als Waalse wedstrijden, en onze aanvalslust tonen in de grote rondes. En ja, in de rittenkoersen van één week, zoals Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico mogen Tim en Tiesj zeker weer hun kans gaan.”

De technische fiche van Lotto Soudal voor het seizoen 2019:

Kern: Sander Armée, Tiesj Benoot, Adam Blythe (GBr), Rasmus Byriel Iversen (Den), Victor Campenaerts, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, Stan Dewulf, Caleb Ewan (Aus), Frederik Frison, Carl Frederik Hagen (Noo), Adam Hansen (Aus), Jens Keukeleire, Roger Kluge (Dui), Bjorg Lambrecht, Nikolas Maes, Tomasz Marczynski (Pol), Remy Mertz, Maxime Monfort, Lawrence Naesen, Tosh Van Der Sande, Brian Van Goethem (Ned), Jelle Vanendert, Harm Vanhoucke, Jelle Wallays, Tim Wellens, Enzo Wouters

In: Caleb Ewan, Adam Blythe, Roger Kluge, Carl Hagen, Brian Van Goethem, Stan Dewulf en Rasmus Byriel Iversen. Vanaf 1 juli 2019 maken ook jongeren Brent Van Moer en Gerben Thijssen de overstap.

Uit: André Greipel, Lars Bak, Jens Debusschere, James Shaw, Marcel Sieberg, Moreno Hofland

[www.standaard.be]

De Belgische Lotto ploeg is al jaren het meest sympathieke wielerteam van de World Tour. Dat komt doordat de Lotto-ploeg net als de Red Lions (wereldkampioen hockey door in de finale Nederland te vernederen en daarmee is dus nog meer bewijs toegevoegd aan mijn theorie) een echte vriendenploeg is. Terugkijkend op 2018 springt voor mij de zege van de sympathieke Tiesj in de Strade Bianche het meest in het oog. Maar ook de uitbreiding van de bergtruien verzameling van Thomas De Gendt is indrukwekkend.
Wat ik erg aangenaam vind is dat per juli 2019 twee zeer talentvolle jonge Belgen dit team komen versterken. Want dan zullen Brent Van Moer en Gerben Thijssen de overstap maken. Met dat duo erbij is in 2019 de instroom van Belgische beloften in de WT opnieuw heel aanzienlijk. Zeker wanneer je die stroom vergelijkt met het Nederlandse stroompje. Een opmerkelijk contrast wel omdat een grotere vijver normaal gesproken ook een grotere stroom zal kunnen genereren. Maar in dit geval dus niet.
Eindhovuh 17 december 2018 15:03
Benieuwd of Benoot nu ook in de langere en zwaardere klassiekers echt voor de overwinning mee gaat strijden. Ik denk het eigenlijk wel.
Ewan is een topsprinter, dus die gaat wel wat WT-etappes winnen.
Tim Wellens haalt altijd wel zijn overwinningen op net als de Gendt.
Verder een erg marginale ploeg die niet heel hoog in de WT lijst zal eindigen.
Simeone 17 december 2018 16:25
Vond dat de vriendenploeg Schild en Vrienden gister in Brussel jou theorie keurig accentueerde
Anony 17 december 2018 16:55
Het is geen wereldploeg, maar om renners als Campenaerts, Lambrecht en ondanks een minder 2018 De Buyst en Keukeleire marginaal te noemen ...
El Chaba 17 december 2018 17:16
Dat zegt hij ook niet, volgens mij?
Hij geeft duidelijk aan dat de ploeg verder marginaal is qua hoog eindigen op ranglijst van WT-ploegen. En dat is gezien afgelopen jaar geen vreemde veronderstelling, toch..?
El Chaba 17 december 2018 17:17
Horsie is back 17 december 2018 17:47
Ik vraag me af hoe deze uitermate sympathieke prikker een grotere vijver dus veel meer stroom laat opleveren. Veel sidderalen te water laten misschien?
Sjorsoll 17 december 2018 17:58
Matige ploeg.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/12/2018 17:59 door Sjorsoll.
Tinuz 17 december 2018 18:42
Belgie is een land in ernstig verval. No joke. De Belgen die ik leerde kennen in de Asterix & Obelix reeks bestaan niet meer. Fiere vaderlandsliefhebbende strijders als Vandendomme, Vandenschrikke en Vandengekke zijn niet meer. Het land zit nu vol met megalomane, redeloze Verhofstadters.
Tjappie2 17 december 2018 18:48
Gelukkig voor jou kan jij je vanavond afrukken op een poster van Bart de Wever. Er van uitgaande dat je niet nog een stapje verder wilt gaan winking smiley
Tinuz 17 december 2018 19:06
Bartje de Wever is een (crypto) Verhofstadter, onnozele vriend. Is dat voldoende rukvoer voor je? ;-)
Tjappie2 17 december 2018 19:18
Da Joenk jr?
Weer wat geleerd.thumbs up
Eindhovuh 17 december 2018 19:35
Dat zijn geen wereldtoppers die de punten aaneen gaan rijgen toch? Geen slechte renners maar iedere wt ploeg heeft een stel van dat kaliber erbij.
Tinuz 17 december 2018 19:43
Een gladde postmoderne Belg. Niks meer met Vandendomme & co meer van doen.
Ridder Kale Knikker 18 december 2018 11:01
Ik verdenk de Socialistische Poirot ervan dat ie stiekem gewoon een Nederlander is.
El Chaba 18 december 2018 12:10
Dat is hij ook.
Tjappie2 18 december 2018 15:31
Wat ik nog niet wist, maar wat ik wel opvallend vind: kennelijk is er bij Lotto-Soudal wel het een en ander misgelopen m.b.t. het aantrekken van Van Aert. Tenminste als ik hln.be mag geloven:

"Opvallend: deze Van Aert had in 2019 eigenlijk bij Lotto-Soudal moeten rijden. Bij de ploeg gaan ze er liever niet te diep op in. Begrijpelijk. Maar het verhaal gaat wel als een lopend vuurtje. Over de eenstemmigheid die er bestond, bij de sponsors. Het concrete bod. En het blinkend contract voor twee jaar, kaderend in een mooi project waarin ook de spurttandem Greipel-Ewan zijn plaats had. Een kans voor open doel, die het vorige bewind onder leiding van de inmiddels ontslagen CEO Paul De Geyter simpelweg ‘vergat’ te verzilveren. Te lang getalmd, te weinig daadkracht, geen stijl. Van Aert en zijn management haakten erop af. Net als André Greipel. “Rake klappen”, volgens een insider. Zó jammer."
opoeepo 18 december 2018 16:58
HLN geloven???
Tjappie2 18 december 2018 17:48
Ik weet niet veel van Vlaamse kranten. HLN is (voor zo ver ik weet, maar verlicht me) een soort Telegraaf. Veel sensatie, maar qua sport vrij goed ingevoerd, toch?
Sub Culture 18 december 2018 19:22
Over HLN wordt doorgaans smalend gedaan.
Men heeft het wel eens lacherig over HLN-reacties, dat zijn grammaticaal incorrecte reacties tsjokvol schrijffouten met weinig of geen inhoud.

Hun sportredactie heeft in elk geval zeer zwaar ingeboet aan geloofwaardigheid mbt het omkoopschandaal dat eerder dit jaar woedde in de Belgische voetbalwereld.

Maar goed, ze brengen hun online nieuws wel goed aan de man. Overzichtelijk met schreeuwerige koppen en het andere obligate clickbait.
Ik neem dagelijks wel eens een kijkje op HLN. Voor de verdere duiding bij nieuws zoek ik wel andere informatiekanalen op.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen