Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Lars Boom: “Hoop dat ik niet gedubbeld word door Mathieu”

Gepost door El Chaba 
El Chaba 04 januari 2019 22:46
[www.wielerflits.nl]

Lars Boom: “Hoop dat ik niet gedubbeld word door Mathieu”

Lars Boom (33) maakte zondag in Brussel zijn comeback in het veld. Zonder veel ambitie, zo blijkt. “De conditie is goed, maar ik wil vooral plezier hebben. Ik hoop vooral dat ik niet gedubbeld word door Mathieu van der Poel.”

Op 29 januari 2017 reed Lars Boom zijn laatste veldrit. Op het WK in het Luxemburgse Bieles werd hij toen 44ste. Het was dat seizoen de laatste cross in een reeks van acht. Vorig jaar zagen we de Vlijmenaar niet in het veld, dit jaar gaat hij van start in drie wedstrijden: Brussel, Otegem en Zonnebeke. Boom blaast dan ook niet te hoog van te toren, integendeel.

“Na bijna twee jaar is het best wel spannend, maar ik heb er wel heel veel zin in. De conditie is goed. Het zal een lastige wedstrijd worden, maar het moet ook geen kwelling zijn. De voorbije weken heb ik wekelijks toch minstens één keer op de crossfiets gezeten, de andere trainingen heb ik uren op de weg gemaakt.”

Bewondering voor Van der Poel
Tien jaar geleden stond Boom zelf mee aan de top in het veldrijden, vandaag heeft met Mathieu Van der Poel een landgenoot zijn rol overgenomen. “Ik heb de voorbije jaren met heel veel bewondering naar hem gekeken. Het is heel leuk om te zien hoe goed hij wel is. Zeker op technisch vlak is het mooi om te zien. Het zal lastig worden om hem te volgen. Hopelijk word ik niet gedubbeld.”

“Zeker omdat ik achteraan moet starten, wordt het niet makkelijk om op te schuiven. In de eerste rondes rijdt iedereen volle bak, daarna wordt het moeilijk om tijd goed te maken. Ach, ik sta ook niet aan de start met ambities voor een resultaat. Ik wil er gewoon plezier in hebben. Dit jaar rij ik maar drie wedstrijden, volgende winter wil ik er graag nog een paar meer rijden.”

Vermogen en kracht
Net zoals voor zijn collega’s wordt de Brussels Universities Cyclocross een duik in het onbekende. “Ik hoop dat het parcours me wat ligt en dat ik er mijn vermogen een beetje in kwijt kan, dan is het toch net iets prettiger fietsen. Op dat vlak is de cross veranderd. Vroeger werden we soms recht door een weiland gestuurd. Je moest maar zien hoe je erdoor kwam. Nu heb je veel omlopen met veel draaien en keren. Voor het publiek is dat misschien aantrekkelijker, maar als renner vind ik het jammer. Ik heb liever wedstrijden waarin ik mijn vermogen en kracht kwijt kan.”
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Realistisch verhaal, maar waarom start hij dan vraag ik me af? Puur voor het startgeld?
Clavan 04 januari 2019 22:57
Lars Boom rijdt zaterdag 12 januari ook de bekende strandrace Egmond Pier Egmond omdat hij een flinke premie krijgt.
Toine 04 januari 2019 22:58
Voor het plezier, zoals in de door jou geplaatste tekst staat.
ton duk 05 januari 2019 08:31
Geld verdienen met trainen ..dat doet onze Lars dus goed !!
gr
ton duk 05 januari 2019 08:41
Grappige is dat dit zo'n wederkerend verhaal is elke winter...

Waarom rijd je veldritten, Lars ?
Lars: goed voor conditie en mijn ultieme doelen in de Aprilmaand

Waarom rijdt je geen veldritten,Lars ?
Lars: hoewel goed voor conditie , staat het mijn ultieme doelen in de Aprilmaand in de weg...

2 jaar geleden (of is da al 3) hadden we een andere variant:
Waarom rijdt je veldritten,Lars ?
Lars : om explosiviteit en inhoud te kweken voor korte tijdritten waarop ik me weer meer wil focussen...


Welke reden ook...Lars is van de bank en Roompot genereert wat publiciteit
gr
Sub Culture 05 januari 2019 09:16
De eerste keer had je 'rijd je' correct.
De twee daaropvolgende keren had je het iets minder correct.

Gelooft er überhaupt nog iemand in Lars Boom eigenlijk?
Toine 05 januari 2019 09:36
el:equipo 05 januari 2019 09:52
Jaar in jaar uit de vraag stellen aan iemand die van fietsen zijn beroep heeft gemaakt. "Waarom gaat u fietsen?"
lodjan 05 januari 2019 09:58
Hij is Europees kampioen en mag dus wel wat startgeld krijgen. Is er ook een WK georganiseerd? Ik dacht het niet. Lars is dus de beste strandracer ter wereld!
PassoEira 05 januari 2019 10:04
> Realistisch verhaal, maar waarom start hij dan
> vraag ik me af? Puur voor het startgeld?
Uiteraard, hij heeft dat knap voor elkaar om als opvulling van het deelenemersveld een mooi bedrag te vangen. Van de organisatoren toch ook wel begrijpelijk dat ze daar op in gaan. Ook al is het van een decennium terug blijft zijn grootste triomf als wielrennen is de Wereldtitel veldrijden in Treviso.
Clavan 05 januari 2019 10:16
Ik geloof dat hij voor het EK al gecontracteerd werd. Maar goed. Ik ben niet zo’n fan van het fenomeen ‘startgeld’. Je kan er beter premies of hoger prijzengeld van maken denk ik. Zo kan ik mij nog een editie van EPE herinneren waarin Michael Boogerd glimlachend het strand afliep na 400 meter met een ‘lekke’ band en een paar duizend euro in zijn zak.
Als Boom een beetje zin heeft rijdt hij die (semi) amateurs er zo af. Misschien dat er nog 3 a 4 strandspecialisten kunnen volgen maar zonder pech rijdt hij 8 km van de finish genadeloos weg.
Ik zal van een afstand toekijken rond plek 485
Ridder Kale Knikker 05 januari 2019 10:24
Lange tijd heb ik het geloof in Lars, tegen beter weten in, gehouden. Maar helaas ben ik sinds zijn terugkeer bij Jumbo ook van mijn geloof gevallen. Jammer dat iemand met zo veel talent nooit uit zijn carrière heeft kunnen halen wat er in potentie wel in zat. Dat bewijst dat geldingsdrang en motivatie ook tot de categorie talent behoren en helaas is dat minder goed vertegenwoordigd bij Lars.
veluweracer 05 januari 2019 14:48
Ik zit niet te wachten op ex-crossers die denken dat ze nog steeds iets kunnen betekenen in de cross. Zonde van het geld dat daaraan wordt uitgegeven. Zo wordt veldrijden een circusact met al die uitgerangeerde clowns.
ton duk 05 januari 2019 16:00
Stybar is voor de organisatoren in belgie , volgens mij, een gouden greep gebleken
Was bijna meer in beeld dan MvdP…
gr
El Chaba 05 januari 2019 16:22
Commercieel gezien zeker, er komen nou eenmaal mensen speciaal voor Stybar naar de cross. Sportief gezien wellicht een ander verhaal..
veluweracer 05 januari 2019 17:05
Stybar en Boom zullen nog best wat fans hebben maar dat zou geen reden moeten zijn om die gasten weer met wat centen het veld in te lokken. Het hele idee van topsport wordt er door aangetast. Je kunt blijkbaar zomaar even weer een keer een crossje meepikken zonder dat daar enige speciale training voor nodig is. Ze devalueren de sport.
Snorfietser 05 januari 2019 17:51
Meestal moet je toch wel uitrijden im je startgeld te ontvangen? Eens dat hij zonder pech makkelijk wint, tenzij er nog andere profs starten.
Toine 05 januari 2019 17:53
Die, maximaal, paar honderd euro aan entree-opbrengsten doen het 'm niet.
Snorfietser 05 januari 2019 17:54
Ik geloof dat hij voor Roompot best wel wat kan winnen. .HC koers of mis een etappe in de Binck Bank Tour. Ik zie hem niet Gent -Wevelgem winnen ofzo.
El Chaba 05 januari 2019 18:38
Helemaal eens, ik ben ook heel lang een vergelijkbare - tegen beter weten in - believer geweest..
ton duk 05 januari 2019 19:09
Om Gullegem vandaag als voorbeeld te nemen. Ik zie (en dan ben ik gul) 8 veldrijders en de rest is vulling van de uitslag
Boom en Stybar hadden hier best voor wat leven in de brouwerij kunnen brengen... en het voor het publiek wat aantrekkelijker kunnen maken
gr
lodjan 05 januari 2019 19:13
Minder startgeld, meer prijzengeld. Mijn gevoel zegt 'eens', maar mijn verstand nog niet.

Zo krijgen WT-ploegen ook startgeld (Astana bijvoorbeeld in de Tour of Rwanda), terwijl CT's dat niet krijgen of zelfs moeten betalen (bijvoorbeeld Bike Aid in Tour of Rwanda and Tropicale in Gabon (van dezelfde organisatie)). Bike Aid heeft daar toch goed gepresteerd (etappes en eindpodium). Mijn gevoel zegt dat dat niet rechtvaardig is. De Bike Aid manager vindt dat ook en ze starten (ondanks uitnodiging) dus niet.

Tarteletto Isorex is uitgenodigd voor Nokere Koerse, maar moet wel een VIP-pakket afnemen van ca 1500 euro. Jammer voor Floris Gerts, maar ze starten dus niet. WT-ploegen krijgen wel startgeld.

Iedere organisatie heeft natuurlijk wel graag grote namen op de start- en erelijst.

Succes morgen!
El Chaba 05 januari 2019 19:16
Klopt, maar ook de extra media aandacht die zo'n veldrit dan krijgt dankzij hun deelname.
En dat is weer precies waar de (lokale) sponsors van die veldrit heel erg blij mee zullen zijn, waardoor de kans groot is dat die sponsors volgend jaar weer van de partij zullen zijn..
PassoEira 05 januari 2019 20:13
veluweracer Schreef:
-------------------------------------------------------
. Zo wordt veldrijden een circusact met
> al die uitgerangeerde clowns.
Dat is het al een hele tijd en niet alleen veldrijden. Sport evenementen en zeker die op TV zijn maken deel uit van de vermaakindustrie. Eigenlijk een moderne vorm van circus.
El Chaba 05 januari 2019 20:15
Klopt, brood en spelen..
opoeepo 06 januari 2019 01:04
Of, morgen, boom en stybar.
Slimmerd 06 januari 2019 14:19
Gezien deze ronde, lijkt me dat dubbelen zeer reëel
PassoEira 06 januari 2019 17:28
Door 80% regel uit koers genomen. Als deze regel niet bestond zou hij waarschijnlijk net niet gedubbeld zijn. Dat viel niet tegen.
Horsie is back 06 januari 2019 19:50
Hoeveel seconden achterstand had Boom al na 5 seconden van der Poel?
M.a.w. op welke startrij stond Lars?
ton duk 06 januari 2019 19:55
Die ene stond vooraan en die andere achteraan
gr
Slimmerd 06 januari 2019 20:01
Die zat na één ronde op plek 14, om daarna enkel weer weg te zakken en een gebrek aan techniek te laten zien
Arsimo 06 januari 2019 21:20
Boom heeft even op plek 11 gereden, mogelijk zelfs 10. Maar zakte daarna terug bij elke technisch lastige passage. Op de zeldzame power-delen deed hij het prima.

In de eerst 2 ronden kon hij met power zijn gebrek aan veldroutine compenseren maar dat viel uiteraard niet vol te houden.
ton duk 06 januari 2019 21:23
Wel mooi om MvdP bijna liefdevol over Boom te horen spreken...
gr
Eddy Veen 06 januari 2019 22:09
Als je het veldrijden aantrekkelijk wil maken, laat je het er als organisatie toch gewoon op aan komen dat Boom door van der Poel gedubbeld wordt?
veluweracer 08 januari 2019 13:48
Arsimo Schreef:
-------------------------------------------------------
> Boom heeft even op plek 11 gereden, mogelijk zelfs
> 10. Maar zakte daarna terug bij elke technisch
> lastige passage. Op de zeldzame power-delen deed
> hij het prima.
>
> In de eerst 2 ronden kon hij met power zijn gebrek
> aan veldroutine compenseren maar dat viel
> uiteraard niet vol te houden.

Ik was ook verrast door zijn goede beginfase. Ik had niet de verwachting dat hij nog verder zou opschuiven naar voren maar dit was toch al heel wat.
veluweracer 08 januari 2019 13:50
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------
> Klopt, maar ook de extra media aandacht die zo'n
> veldrit dan krijgt dankzij hun deelname.
> En dat is weer precies waar de (lokale) sponsors
> van die veldrit heel erg blij mee zullen zijn,
> waardoor de kans groot is dat die sponsors volgend
> jaar weer van de partij zullen zijn..

Misschien. Maar het baart me dan nog steeds zorgen dat de cross deze knapen nog hiervoor nodig zou hebben.
veluweracer 08 januari 2019 13:52
lodjan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Minder startgeld, meer prijzengeld. Mijn gevoel
> zegt 'eens', maar mijn verstand nog niet.
>
> Zo krijgen WT-ploegen ook startgeld (Astana
> bijvoorbeeld in de Tour of Rwanda), terwijl CT's
> dat niet krijgen of zelfs moeten betalen
> (bijvoorbeeld Bike Aid in Tour of Rwanda and
> Tropicale in Gabon (van dezelfde organisatie)).
> Bike Aid heeft daar toch goed gepresteerd (etappes
> en eindpodium). Mijn gevoel zegt dat dat niet
> rechtvaardig is. De Bike Aid manager vindt dat ook
> en ze starten (ondanks uitnodiging) dus niet.
>
> Tarteletto Isorex is uitgenodigd voor Nokere
> Koerse, maar moet wel een VIP-pakket afnemen van
> ca 1500 euro. Jammer voor Floris Gerts, maar ze
> starten dus niet. WT-ploegen krijgen wel
> startgeld.
>
> Iedere organisatie heeft natuurlijk wel graag
> grote namen op de start- en erelijst.
>
> Succes morgen!

Kwalijke zaak. Daar moeten ze echt iets aan veranderen.
Walnoot 09 januari 2019 21:42
Dan had Boom wel mee moeten willen werken, en ik denk niet dat hij dat van zins was. Boom was zeker niet gedubbeld als hij de laatste ronde had mogen rijden, want ze hebben hem feitelijk vlak voor het ingaan van zijn laatste ronde uit de koers genomen. Dat was pak 'm beet een ruime minuut voor de finish van Poelemans. Als Poelemans voor de grap nog een ereronde op volle toeren had gereden, was het misschien een ander verhaal geweest.

Voor de haters: Boom reed ook naar het eind van de cross heel degelijk tussen plek 15 en 20 en dat terwijl bijna iedereen er was. Als mensen van zijn kaliber niet mee mogen doen, wordt het een klein pelotonnetje. En als jullie dan toch willen haten ten opzichte van een wegrenner, pak dan die kneus van een Meurisse, wat die kerel deed in Brussel was een stuk kanslozer dan wat Boom daar aan het doen was.
Tjappie2 09 januari 2019 21:52
veluweracer Schreef:
-------------------------------------------------------
> Misschien. Maar het baart me dan nog steeds zorgen
> dat de cross deze knapen nog hiervoor nodig zou
> hebben.

Hoezo? Dat is toch logisch? Wanneer bij een zwemtocht voor het goede doel Dionne Stax het water besluit in te duiken gaan er toch ook meer mensen een kijkje nemen dan wanneer slechts de plaatselijke burgervader met z'n vette pens het water in duikt?
Horsie is back 09 januari 2019 22:20
Tjappie2 Schreef:
-------------------------------------------------------
> veluweracer Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Misschien. Maar het baart me dan nog steeds
> zorgen
> > dat de cross deze knapen nog hiervoor nodig zou
> > hebben.
>
> Hoezo? Dat is toch logisch? Wanneer bij een
> zwemtocht voor het goede doel Dionne Stax het
> water besluit in te duiken gaan er toch ook meer
> mensen een kijkje nemen dan wanneer slechts de
> plaatselijke burgervader met z'n vette pens het
> water in duikt?

Et Dieu créé Dionne proest Horsie in zijn beste Frans. De vorige let nu op de dieren.
Tjappie2 09 januari 2019 22:37
Waarom zouden mensen haten op een wegrenner? Die begrijpen tenminste dat het op de weg te doen is. Dat Boom (en Meurisse) een crossje meepakken als training is juist prima. Goed om de winter door te komen. Erger zou het zijn als ze die folklore serieus zouden nemen en de topsport erdoor in gevaar komt. Iets dat vd Poel kennelijk anders ziet, helaas.

(waarbij vd Poel dat natuurlijk zelf moet weten, maar jammer vind ik het wel. Gelukkig gaat ie (en Van Aert ook) al meer en meer de weg op)
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen