Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Jayco Herald Sun Tour 2019 (2.1), etappe 3

Gepost door El Chaba 
El Chaba 31 januari 2019 18:01



Jayco Herald Sun Tour 2019 (2.1), etappe 3: Sale - Warragul (161,3 km)

Eens kijken of hier weer verschillen gaan ontstaan of dat er gewoon gesprint gaat worden..

Kaartje:





Profiel:








Michael Woods is een laatbloeier en ook absoluut geen veelwinnaar, dus dit zou wel eens een heel mooi seizoen voor hem kunnen gaan worden..

Stand AK na etappe 2:

1 Michael Woods (Can) EF Education First 5:12:32
2 Richie Porte (Aus) Trek - Segafredo 0:00:04
3 Kenny Elissonde (Fra) Team Sky 0:00:27
4 Lucas Hamilton (Aus) Mitchelton - Scott 0:00:29
5 Dylan Van Baarle (Ned) Team Sky 0:00:33
6 Pavel Sivakov (Rus) Team Sky 0:00:53
7 Chris Harper (Aus) Team BridgeLane 0:00:57
8 Damien Howson (Aus) Mitchelton - Scott 0:00:57
9 Nicholas Schultz (Aus) Mitchelton - Scott 0:00:57
10 Robert Stannard (Aus) Mitchelton - Scott 0:02:04

Start: 00:00 uur.
Finish: rond 05:12 uur.
Lucho Herrera 31 januari 2019 18:07
Is iemand die laat met wielrennen begint een laatbloeier?
Of is iemand een laatbloeier als hij pas aan het einde van zijn carrière goede resultaten boekt?
Ik wacht het onbegrijpelijke / filosofische/ wetenschappelijke antwoord van Horsie geduldig af.
El Chaba 31 januari 2019 18:15
Sorry, my bad..
Het is inderdaad niet per se een laatbloeier, maar meer iemand die pas laat met wielrennen begonnen is. Althans dat impliceerde ik met de inderdaad foutieve kwalificatie 'laatbloeier'.. winking smiley
Lucho Herrera 31 januari 2019 18:58
Geen sorry zeggen man! Juist heel mooi hoe zorgvuldig en uitgebreid je die openingstopics maakt. Hulde
El Chaba 31 januari 2019 19:09
Thanks! smiling smiley

Neemt niet weg dat je gelijk had.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/01/2019 19:09 door El Chaba.
Horsie is back 31 januari 2019 19:49
Louche Herrera vraagt op onwelvoeglijke wijze Horsie om een begrijpelijke filosofisch zo niet wetenschappelijk verantwoordelijke mening?
Allereerst, how come? Vanwaar deze eruptie?

Laat met wielrennen beginnen doet de postbode twee keer aanbellen, want (eerder geopenbaard) de eerste schreden op een renfiets dateren van zaterdag. 6 mei 1973, een verlaat verjaardagscadeau. Moeders kon het niet langer aanzien, dat Horsie bezig was het prachtige Holland Rad van vaders te verfomfaaien.
Op een gegeven moment werd er zelfs licht bergop gereden met maar één volledige trapper, want bij de andere trapper was alleen een kale spindle overgebleven.

Maar de eerste racedag ging het al mis. Horsie schond zijn aangezicht, want onderwijl Frank Boeijen's Waar is hier het Kronenburgerpark? zingend, vergat hij de eerste grondregel, rem nooit (zeker niet fors) met de voor- en achterrem tegelijk. Dylan's She never stumbles cause she has no place to fall, ging helaas niet op.

Pas veel later werd het uitsluitend wielrennen en niet de Sub combo voetbal en wielrennen.
Optimaal wielrennen vond (vindt) pas plaats na het passeren van de zogenaamde Walnoot leeftijd.

Genoeg over Horsie.

Tegenwoordig laat met wielrennen beginnen is toch net zoiets als pas in het derde decennium van het leven de eerste orgasme's beleven?
Pubers rijden tegenwoordig toch al sneller dan oude knarren aan het andere eind van het spectrum en daarbij heb ik nu eens niet Robert Marchand in gedachten.
Trouwens de ultieme krachtsexplosie op de renfiets is uiteraard een orgasme, uplift, le petit mort. Zelfs Evenepoel is dus nog geen laatbloeier.

Is crying baby (let op het contrast) AV dan ook een laatbloeier gezien de recente goede resultaten, Herrera?
Het begrip aan het einde van de carrière goede resultaten boeken behoeft enige verklaring. Vroeger dacht men, dat pas na 6 tot 12 jaar de absolute top van een individuele sporter mogelijk was. Ook heel lang stond de zogenaamde 10.000 uren stelling in hoog aanzien. Daarvan is men echt wel teruggekomen.
De sportsscientists uit Zuid-Afrika hebben daar heel zinnige dingen over gezegd. Alleen voor de echt geïnteresseerden, ooit Brommie.
Common sense zegt natuurlijk ook, als je niet naar huis gaat kun je op een feest heel wel als laatste de deur uitgaan, maar of dat een overwinning is.

Marianne Vos laat weten, dat ze net zo goed is als in de periode 2008-2014, toen ze de WK crosstitels aan elkaar reeg. Als data-imperialist moet Horsie dat natuurlijk betwijfelen. Evident is echter wel, dat vele anderen in het afgelopen decennium grote stappen hebben gemaakt. Ook Theo Bos heeft nog snode plannen en wil dit jaar op zijn vijfendertigste nog minimaal één baanwereldtitel op de keirin of de 1 kilometer met staande start binnenhalen. Is Theo Bos puur prestatief nu op zijn allerbest. Neen, maar hij zit er nog steeds bij, en gedurende zijn wielerloopbaan, dat nu nog meer dan de helft van zijn hele leven beslaat, mind you, is er veel veranderd. Dus Theo Bos is bij deze de ultieme vroeg- en laatbloeier, al moet hij voor dat laatste nog wel wat doen. Vorig weekeinde echter een wereldbekerzege, trouwens ook voor Marianne Vos, zij dan voor het hele seizoen.

Meanwhile is in het verre LaPaz, de ultieme fietstoerist en laatbloeier, bezig zijn hematocriet op te vijzelen, Maar de transformatie naar Mr. 60% zal wel spaak lopen.

Marianne Vos blijft natuurlijk een fabelachtige vroegbloeier (meer dan 5w/kg als 14-jarige in een Vo2 max test), maar stel dat ze toch nog eens WK wordt.
Horsie is back 31 januari 2019 19:52
Intussen de boetedoening van El Chaba gemist, dus vandaar mijn how come of moet Horsie zich ook verexcuseren voor het niet helemaal lezen van El Chaba's prachtige opening topics. grinning smiley
lodjan 01 februari 2019 07:00
Kopgroep van 9 blijft vooruit:

1. Doull
2. Rowe
3. White
[timedresult.com]

Woods blijft leider.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen