Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Sam Oomen naar de Giro

Gepost door rustdag 
rustdag 16 april 2019 14:21
De kogel is door de kerk: Sam Oomen vervangt Wilco Kelderman in de aankomende Giro d’Italia. Dat heeft Team Sunweb bekendgemaakt in een perscommuniqué. Verder zal de Australiër Jai Hindley als vervanger optreden van de eveneens geblesseerde Martijn Tusveld.


Het is geen verrassing dat Team Sunweb Oomen alsnog naar de Giro stuurt. Kopman Tom Dumoulin liet eerder al weten dat de Brabander dé ideale vervanger zou zijn van Kelderman, die in de Ronde van Catalonië geblesseerd uitviel. “Sam Oomen is de enige renner die qua niveau in de buurt komt van Kelderman”, was Dumoulin duidelijk.

De ploegleiding is het eens met zijn kopman, waardoor Oomen zich mag opmaken voor La Corsa Rosa. “De Giro d’Italia is het hoofddoel van de ploeg”, zo legt ploegleider Marc Reef uit. “Sam was vorig jaar supersterk met een negende plaats in het eindklassement. Dit jaar zal de focus meer liggen op het ondersteunen van Tom, met name in de cruciale bergetappes.”
rustdag 16 april 2019 14:25
Team Sunweb’s Giro d’Italia coach Marc Reef said: “The Giro is our primary season goal and with the inclusion of Sam we aim to send the best possible team to Italy. Sam will head to high altitude camp to maximise the final weeks before we head to Bologna. He will have the opportunity to grow into the race, where we are confident he will be up there in support towards the end of week two and three. Last year he was super strong also finishing 9th himself in the GC; the focus this year will be to bring support in the key stages.”


Sam added: “Originally I would have done the Tour this year but things changed lately. It’s unfortunate that Wilco can’t do the Giro and it’s hard to replace him, but I will try my best and I’m happy to be there for the team with Tom as our designated leader; he deserves the best support. It’s likely that it will be a different kind of Giro for me compared to last year, with a different kind of approach. But the Giro is a beautiful race and we will make the best out of it together.

[teamsunweb.com]
rustdag 16 april 2019 14:28
Geen Ardennenklassiekers, maar trainingskamp op Tenerife

Oomen moet zijn programma wel drastisch omgooien. Aanvankelijk zou hij deelnemen aan de Ardennenklassiekers, maar nu wacht er een trainingskamp op Tenerife. Oomen zal zich van 17 april tot en met 3 mei voorbereiden op het Spaanse eiland, samen met kopman Dumoulin, Jan Bakelants, mede-vervanger Hindley én Robert Power.

“Het zal kortom een andere aanloop worden richting de Giro d’Italia”, zo concludeert Oomen. “Zeker in vergelijking met vorig jaar. De Giro is echter een prachtige wedstrijd. We hopen er het beste van te maken.
Ridder Kale Knikker 16 april 2019 14:34
Logisch maar in mijn ogen ook ontzettend jammer. Zeker voor Sam zelf lijkt me, maar hij zal zich, zelfs zonder te mopperern, helemaal leegrijden voor het klassement van Tom. Hup Sam!
MarkV 16 april 2019 14:47
Onbegrijpelijk die stompzinnige Giro focus. Hopelijk wordt Dumoulin nog ziek of gooit een lichte blessure roet in de pasta.
Slimmerd 16 april 2019 14:55
Echt stom inderdaad dat Dumoulin een grote ronde wil winnen, beter keren we weer terug naar de periode Ruijgh als beste AK man...



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/04/2019 14:55 door Slimmerd.
MarkV 16 april 2019 15:18
De Giro heeft hij al gewonnen, de Tour nog niet en die Tour is zeker niet moeilijker om te winnen dit jaar. En dan is er ook nog een Vuelta.
De invloed van een matige ploeg en sterke concurrentie in de Giro is veel groter dan die paar kilometers tijdrit minder, waarbij de grootste concurrenten in de Tour ook tijdritspecialisten zijn en het relatief dus niets uit maakt.

Het is een onbegrijpelijke keuze, ingegeven door angst voor Sky en onderschatting van de concurrentie in de Giro.

Je Rob Ruygh verwijzing is nog moeilijker te volgen dan de gemiddelde post van Horsie.



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/04/2019 15:20 door MarkV.
Cecchini 16 april 2019 15:23
Ik begrijp die Rob Ruijgh verwijzing wel heel erg gemakkelijk. Dus wat is het probleem. Ken je klassiekers
MarkV 16 april 2019 15:26
Omdat ik Dumoulin naar de Tour wil zie gaan gaan we terug naar de periode Ruijgh? Wat voor achterlijke gedachtegang is dat.

Bovendien werd Mollema in datzelfde jaar 4e in de Vuelta en Kruijswijk 8e in de Giro, zo erg was die "periode" (lees: 1 incidentele ronde) niet eens.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/04/2019 15:40 door MarkV.
Cecchini 16 april 2019 15:44
Ik denk dat Slimmerd bedoelt, dat nu Dumoulin nu éénmaal voor de Giro heeft gekozen, en deze Ronde wil winnen, hij daarvoor wel een sterke ploeg om zich heen moet hebben, en na het wegvallen van Kelderman een renner als Sam Oomen nodig heeft. Doet niets af aan het feit, dat ik Dumoulin ook liever naar de Tour zou zien gaan, en Slimmerd misschien ook wel.
Inigo 16 april 2019 17:30
Het gaat gewoon allemaal om geld. Dumoulin is een broodrenner. Heeft weinig met wielerhistorie. Giro betaalt. Basta.
Siem 16 april 2019 17:39
Blijft een kulargument. Een goede ploeg zou geen probleem hebben een gigantische slag te slaan uit de tourwinst. Het is echter blijkbaar lastig voor een Nederlandse ploeg met een Duitse Licentie en wederom een Nederlandse kopman (girowinnaar) een sponsor a la Sky, movistar of wmb Jumbo en Visma aan je te binden. Waardoor de ploeg onder niveau blijft en ze schijnbaar geld van de Giro organisatie nodig hebben om de begroting rond te krijgen.

Wat mij betreft sterke twijfels bij dit (commerciele) management van Dumoulin zijn ploeg

Inigo Schreef:
-------------------------------------------------------
> Het gaat gewoon allemaal om geld. Dumoulin is een
> broodrenner. Heeft weinig met wielerhistorie. Giro
> betaalt. Basta.
Eddy Veen 16 april 2019 17:44
Dat is het. En als er nu nog onderhandeld kon worden, was het misschien anders, maar er is kennelijk geen weg terug.
Luijt 16 april 2019 18:36
De tour heeft het er zelf naar gemaakt. En de Giro ook. Prachtige ronde.
opoeepo 16 april 2019 18:43
Onbegrijpelijk.
Stompzinnig.
Ziek.
Blessure.
Matige ploeg.
Angst.
Onderschatting.
Achterlijk.

Je hebt er niet veel vertrouwen in?
Tinuz 16 april 2019 18:48
Zijn er ook harde feiten aangaande het bedrag dat Sunweb zou ontvangen van de Giro organisatie bij start Dumoulin?
Volgens mij was sowieso aanvankelijk de bedoeling van TD en Sunweb om vol voor de Tour te gaan, maar is dit na bekendmaking van de parkoersen in ampel overleg gewijzigd.
ton duk 16 april 2019 19:55
Goede vraag....wie kent het antwoord (met bron, zou Ger vragen ) ?
gr
Curzio 16 april 2019 20:18
In het sportjournaal van 2 dagen terug ofzo, vertelde Dumoulin dat hij de Tour meer ervaart als 'werk' omdat door de druk alles een beetje lamgeslagen is, terwijl hij van het rijden in de Giro echt kan genieten. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor Simon Yates en er zijn meer renners die niet graag in de Tour koersen. Dat lijkt me juist een standpunt van een liefhebber en niet van een broodrenner.
Orakel 17 april 2019 11:03
Er zijn volgens mij wat onzekerheden die een rol spelen en er wordt veel onzin geroepen (zonder echt te weten).

1. Betaalt de Giro voor Dumoulin zijn aanwezigheid? Zo ja, is dat een aanmoediging, of een bedrag dat de seizoensplanning bepaalt.
Ik weet het niet.

2. Hoe goed is Dumoulin werkelijk? Ja hij is heel goed, dat is de discussie niet. Maar kijk eens naar zijn zuinige rijden, het mathematische van Sunweb, het afwegen van hoogte, tijdritlengte, rustmomenten, etc. etc.
Sunweb kent Dumoulin zijn kracht en zwaktes veel beter dan wij.

3. Omkadering. Die wordt vaak als belachelijk slecht gezien, de investeringen zijn niet gedaan.
Ten eerste weten wij niet welk budget er nu echt beschikbaar was voor versterkingen en welke kwaliteit renner daar voor gehaald kan worden.
Daarnaast wordt Dumoulin best goed ondersteund.

Er zijn maar 2-3 ploegen die een top-10 GC renner als knecht kunnen opstellen. Sunweb doet dat met Oomen of Kelderman.
Daarnaast het belang van een oude krijger, of het nu Ten Dam of dit seizoen Roche/Bakelants zijn. Zie hoe Pellizotti op leeftijd Nibali nog heel lang kon bijstaan.
Het onderschatten van talent. Hindley en Power kennen velen nog niet, maar dat zijn gewoon hele sterke renners waar Dumoulin veel aan heeft.
Prikdude 17 april 2019 12:13
In 2018 zou het logisch zijn dat er ook voor Dumoulins komst geld is neergelegd, daar er toen ook voor Froome is betaald en men in Italië heel graag dat duel wilde voordat die er in de Tour zou zijn. Volgens Spekebrink kwam die ("standaard" ) vergoeding ("voor alle teams" ) echter niet in de buurt van de dukaten voor Froome (dat vooral uit de Joodse nederzetting kwam?). Als je echt flink krijgt betaald om daar aan de start te komen, kom je vervolgens niet met het excuus van koersoptimalisaties, rekenmodellen en de maakbaarheid van de koers. Dat is te dom en sullig om een verzonnen excuus te zijn: de (flinke) startgelden zijn een vooralsnog niet meer dan een hardnekkig fabeltje.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/04/2019 13:38 door Prikdude.
El Chaba 17 april 2019 13:14
Pure aanname, heb je daar ook bewijzen voor?
Ik geloof daar namelijk helemaal niets van.
Luijt 18 april 2019 10:30
Geldt voor veel renners, dat ze niet goed worden van dat gestress in de Tour.
Tom leek me overigens bij uitstek een renner die daar wat minder last van heeft dan bijvoorbeeld Gesink. Ook Kelderman en Kruijswijk (ondanks diens goede rijden vorig jaar) lijken geschikter voor Giro dan de Tour.
Bij Jumbo Visma hadden ze het kopmanschap voor Giro en Tour beter kunnen omdraaien in mijn ogen.
In die keuze zal wel een rol spelen dat Kruijswijk Nederlander is
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen