Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Tour de Berlin (2.2U)

Gepost door lodjan 
lodjan 14 mei 2015 14:31
Laat ik dan ook maar een topic openen over de Tour de Berlin. Hier staan oa de teams van Jo Piels en SEG racing aan de start. Vorig jaar won Jochem Hoekstra het eindklassement vóór Elmar Reinders.

[www.tourdeberlin.de]


(De Tour du Togo zal jullie besparen: [www.radsportseiten.net])
lodjan 14 mei 2015 14:44
De tweede etappe is een tijdrit over 21 km waar Tim Rodenburg zijn talenten kan etaleren.
lodjan 14 mei 2015 20:51
Uitslag 1e etappe:

1. Turek
2. Twan Brusselman (Jo Piels)
3. Biermans
Rudy t. 14 mei 2015 21:09
Togo vind ik juist interessant..

Dat dewielersite is wel echt top. Net zo compleet als lelijk, twee eigenschappen die ik wel kan waarderen.

Iemand enig idee wie daar achter zit? Werkelijk alles staat daar op...
D. Marrage 14 mei 2015 21:11
Van de site van CT Jo Piels geplukt:

Om stipt 13.30 uur vertrokken 132 renners uit 23 ploegen voor de eerste rit van de Tour de Berlin. De race werd gekenmerkt door de vele aanvallen en enkele valpartijen. Een van de eerste aanvallers van de dag was Twan Brusselman die blijkbaar nog steeds in topvorm verkeert. Aan het eind van de tweede ronde was het de Tsjech Daniel Turek (Cycling Academy Slowakije) die zich niet meer kon inhouden en aan een solo begon. De Tsjech kreeg even later steun van een vijftal bestaande uit: Tim Rodenburg, de Deen Mathias Krigbaum (Lotto Soudal), de Duitser Robert Kessler (LKT Team Brandenburg), de Noors Oscar Landa en de Brit Alistair Slater. Dit zestal kreeg maximaal 40 seconden voorsprong maar werd na enkele ronden weer opgeslot door het peloton.

Aan het eind van de zesde ronde reed een grotere groep weg uit het peloton. In deze groep bevonden zich onder andere Tim Ariesen, Stephan Bakker en Patrick van der Duin. Het is mooi om te vermelden dat Tim Ariesen na zijn overwinning in de Carpathian Couriers Race door de Duitsers in het rijtje met topfavorieten is gezet. Toch mooie om te zien dat de prestaties van de jongeman uit Rhenen op waarde geschat worden. Helaas voor Tim kon ook deze groep niet stand houden.

De beslissing viel toen na negen ronden een zes-man sterke kopgroep met Twan Brusselman ten aanval trok. Naast Twan maakten ook, Germain Burton en Alistair Slater uit Groot-Brittannië, de Belgen Jenthe Biermans (SEG Racing Team) en Aime de Gendt (Team EFC Etixx) en opnieuw Daniel Turek deel uit van de kopgroep. Germain Burton reed even later lek en moest de kopgroep vaarwel zeggen. De andere vijf gingen met een voorsprong van een kleine 25 seconden de laatste ronde in. Het peloton kwam in de laatste kilometers nog heel dichtbij maar het waren de vijf vluchters die om de winst mochten strijden. De Tsjech Daniel Turek wist in de sprint een klein gaatje te slaan hetgeen voldoende was voor de overwinning. Twan Brusselman kwam net te laat om Turek nog van winst af te houden. Plek drie ging naar de Belg Jenthe Biermans. Het peloton met alle andere Piels renners finishte uiteindelijk op drie tellen van de kopgroep. Tim Ariesen pakte als nummer tien nog net een top tien klassering mee. Hoe moeilijk de etappe met diverse kasseistroken was blijkt uit het feit dat liefst 33 renners uit koers stapten.

Daniel Turek pakte naast de overwinning ook de gele leiders trui. De Tsjech heeft door de bonificatie vier seconden voorsprong op Twan Brusselman die tweede staat. Stephan Bakker die onderweg drie bonificatieseconden meepikte staat op de zevende plek met een achterstand van 13 seconden. Tim Ariesen (15e), Patrick van der Duin (19e) en Tim Rodenburg (31e) staan net als de rest van het peloton op 16 seconden van het geel.
lodjan 15 mei 2015 15:43
Steven Lammertink wint de tijdrit en pakt de leiderstrui.
Cyclad 15 mei 2015 18:20
Tim Rodenburg 7e, dat valt me dan een klein beetje tegen, had hem toch wel ingeschat op het niveau van Lammertink.
lodjan 15 mei 2015 18:47
Ik weet niet wie daar achter zit, Rudy met een kleine t.
Dit was een link naar een Duitstalige website, maar hij is er oa ook in het Nederlands.
lodjan 15 mei 2015 18:48
Ik ook. Misschien heeft ie pech gehad?
lodjan 15 mei 2015 21:33
Na de tijdrit nog een kort ritje die eindigt in een massasprint. Baska wint voor Latham en Andersen. Tim Ariesen wordt 5e en Steven Lammertink behoudt de leiderstrui.
Rudy t. 16 mei 2015 09:04
Pech gehad? Hij rijdt gewoon dik 48 gemiddeld hoor..
lodjan 16 mei 2015 09:31
Pech hoeft niet meteen een val of een lekke band te zijn. In het verslag op de website van Piels staat in ieder geval niets bijzonders.Hij is inderdaad gewoon op waarde geklopt. Winnaar Steven Lammertink was vorig jaar NL kampioen U23 en Tim Rodenburg werd daar 3e. Hij gaf 1.43 toe op op de 45 minuten van de winnaar. Nu geeft ie 51 sec toe op 26 minuten.
lodjan 16 mei 2015 09:32
Zaterdag 16 mei staat de vierde etappe van de Tour de Berlin gepland. Dit jaar zal deze vierde etappe tevens de laatste zijn. De organisatie kreeg namelijk voor de vijfde etappe geen vergunning en moest dus noodgedwongen de rittenkoers met één dag inkorten. In Rund um Rudow zullen de renners in totaal 12 ronden van elk 12,2 kilometer moeten afleggen. Het startsein van deze 146,4 kilometer lange etappe zal om 14.00 uur weerklinken. Onderweg zijn er na 36,6 - 85,4 en 122 kilometer bonificatieseconden te verdienen. Strijden de klassementsrenners om de seconden of zullen de sprinters of eventuele vluchters de seconden wegkapen?

Bron: website Jo Piels
lodjan 16 mei 2015 19:49
Walscheid wint de laatste etappe en Steven Lammertink is de eindwinnaar.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen