Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Ton Dolmans Trofee (topcompetitie)

Gepost door lodjan 
lodjan 05 mei 2019 09:44
Voorbeschouwing: [www.wielerflits.nl]
Startlijst: zie bovenstaande link.
lodjan 05 mei 2019 09:59
Hup Pascal A. en Lars Q!

Peter Koning is in Turkije actief en start hier dus niet.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 05/05/2019 10:01 door lodjan.
lodjan 05 mei 2019 14:44
lodjan 05 mei 2019 18:40
Verslag van WF:

De overwinning in de Ton Dolmans Trofee is gegaan naar Dylan Bouwmans. De 22-jarige renner van Metec-TKH sprong in de slotfase weg uit een kopgroep en wist vervolgens stand te houden. Sjoerd Bax wist het Metec-TKH-feestje compleet te maken door als tweede te eindigen, voor Wouter Been.

Gisteren streden Coen Vermeltfoort, Arvid de Kleijn en Adriaan Janssen nog in het oosten van Nederland voor de zege in de Ronde van Overijssel, maar vandaag koersten deze renners alweer in Zuid-Limburg. Met de Ton Dolmans Trofee stond namelijk een nieuwe manche van de Topcompetitie op het programma. Start en finish waren in het plaatsje Stein.

Minuut stilte voor Robbert de Greef 
Nee, ditmaal reden de renners niet over de Eyserbosweg, de Keutenberg of de Cauberg, maar wel over mindere bekende kuitenbijters als de Moorveldsberg, de Slingerberg en de Snijdersberg. Na een minuut stilte voor de onlangs overleden Robbert de Greef, vertrok het peloton voor de 190 kilometer lange klassieker.

Na een nerveuze aanvangsfase wisten vijf renners zich af te scheiden: Josh Teasdale, Robbie van Bakel, Joep Steinbusch, Giel Meesen en Joren Segers. De kopgroep reed enige tijd vooruit, maar al snel konden we de namen opschrijven van meerdere tegenaanvallers. Zo ontstond er een kopgroep van maar liefst 24 renners.

Een wirwar van aanvallen 
Maar hier bleef het niet bij, aangezien nog eens vijftien renners de oversteek wisten te maken, waardoor er maar liefst veertig coureurs vooraan reden. Het peloton, of wat daar nog van overbleef, volgde echter op slechts twintig tellen. Niet veel later was de hergroepering dan ook een feit. Maar toen moest de Slingerberg nog komen.

Dit bleek het sein voor meerdere renners om ten aanval te trekken. Na de top ontstond er een kopgroep van 22 man, met daarbij onder meer favoriet Jeroen Meijers, titelverdediger Kelvin van den Dool, Adriaan Janssen, Lars van den Berg en Dylan Bouwmans. Het ging voor enkele renners echter nog niet hard genoeg.

Bouwmans gaat op het juiste moment 
Om precies te zijn voor Bouwmans, Janssen, Marco Doets, Wouter Been, Sjoerd Bax, Jarno Gmelich Meijling en Brecht Dhaene. Deze renners vonden elkaar, waardoor ze een mooie voorsprong wisten uit te bouwen op enkele achtervolgers. De winnaar moest dan ook vooraan worden gezocht.

Met nog enkele kilometers te gaan waagde Bouwmans zijn kans. De coureur van Metec-TKH profiteerde van de aanwezigheid van teamgenoot Bax in de achtervolgende groep, waardoor het gat steeds groter werd. Bouwmans kwam uiteindelijk solo over de meet, gevolgd door Bax en Been.

Uitslag  Ton Dolmans Trofee 2019
Derde manche  Topcompetitie 
1.  Dylan Bouwmans (Metec-TKH)
2.  Sjoerd Bax (Metec-TKH)
3.  Wouter Been (WV West-Frisia)
ton duk 05 mei 2019 20:24
Zoon van Eddy , maar dat zal genoegzaam bekend zijn..
gr
Tjappie2 05 mei 2019 22:09
En de nr. 3 is van Jose?
ton duk 06 mei 2019 07:34
Nee, van Mario
gr
veluweracer 06 mei 2019 19:27
Sjoerd zijn vader is een biofysicus.
Koppizoektwachtwoord 07 mei 2019 12:35
ton duk 07 mei 2019 14:52
Nee, Jaap's enige kleinzoon voetbalt bij GA Eagles
gr
lodjan 11 mei 2019 06:35
Ondertussen heeft Sjoerd Bax de tweede etappe gewonnen van de Rhône-Alpes Isère Tour. Zijn ploeggenoot Dylan Bouwmans was nu 3e.

#36 smileys with beer

(#35 was voor de eindzege van Marijn vd Berg in de Poolse
Carpathian Couriers Race waar hij ook al een etappe had gewonnen)
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen