Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Definitieve en voorlopige selecties Giro d'Italia 2019

Gepost door Cecchini 
Cecchini 06 mei 2019 13:12
El Chaba 06 mei 2019 17:29
Benieuwd wie er kopman wordt bij Ineos.
Hart, Sosa of Sivakov..? Of wellicht kijken ze wie er op een gegeven moment het beste voor staat..
Slimmerd 06 mei 2019 17:48
Eerst zien of ze naast Dunbar Sosa wel gaan toevoegen aan die selectie



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/05/2019 17:49 door Slimmerd.
jonglins 06 mei 2019 18:06
Ketonen toch?! the finger smiley
Yannick 06 mei 2019 18:35
Waarom gaat Woods niet naar de giro ? Dacht echt dat ie naar de giro gaat?
El Chaba 06 mei 2019 18:40
Nee hoor, hij gaat naar de Tour: [www.procyclingstats.com]
veluweracer 06 mei 2019 19:08
Gaat Jungels voor het klassement? Zullen we Zeits dagen lang op kop van het peloton zien rijden als López in het geel rijdt? Wint Landa eindelijk zijn grote ronde? Ik heb heel wat om naar uit te zien.
El Chaba 06 mei 2019 19:09
Ja.
Nee.
Nee.

Dan weet je dat alvast.. winking smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/05/2019 19:10 door El Chaba.
Slimmerd 06 mei 2019 19:41
Lopez in het geel, de Giro houdt van vernieuwing, maar ze zullen de roze trui toch niet laten verdwijnen?
El Chaba 06 mei 2019 19:50
Slimmerd 06 mei 2019 19:58
Het zal ook vast wel, maar toen de voorlopige selecties (met Moscon en Bernal) bekend werden gemaakt stond hij daar niet bij.
Ik weet dat dit ook weinig zegt, daar bijvoorbeeld de selecties van Bahrein en Katusha ook op drie plekken anders waren.
Cecchini 06 mei 2019 20:34
Ik heb die zogenaamde zwakke Sunweb ploeg nog eens afgezet tegen de ploegen met de andere favorieten. Ach en dan valt het best mee, die zwakke ploeg. De Astana's en de Movistar jongens zijn bergop wat in de meerderheid, maar grote coupes zie ik ze ook niet fabriceren. De ploeg Jumbo lijkt me gelijkwaardig, zeker na het uitvallen van Gesink, en Yates zijn team valt me niet mee, zeker nu Haig niet is opgesteld. Ook Nibali wordt niet overdreven sterk omringd. Als de Sunweb renners hun vorm hebben zie ik het best wel zitten, zeker als Dumoulin op zijn top is, want dan zie je het nivo meestal wel met de kopman mee omhoog gaan.
Tinuz 06 mei 2019 22:26
Zat ik me vandaag ook te bedenken. Na het wegvallen van G-sink en de onthoofding van Sky zie ik niet meteen een ploeg die wezenlijk sterker lijkt dan Sunweb deze Giro.
MarkV 06 mei 2019 23:10
Serieus?
Ik verwacht behalve Oomen geen enkele knecht die er nog bij zal zitten als de groep uit pakweg 20 man bestaat, vorig jaar kon zelfs Ten Dam dat vaak niet eens meer en die schatte ik veel hoger in dan al deze mannen. Zelfs Oomen zelf met zijn late programmawijziging is een vraagteken.
Reken maar dat een ploeg als Astana straks gewoon met 2/3 man in de groep der favorieten rijdt terwijl er nog eens 2 in de kopgroep rijden om te wachten op Lopez. Zelfe met Emirates, Movistar en ja zelfs Jumbo kan dat. Bouwman, Kuss en Tolhoek lijken mij een behoorlijk stuk beter dan Hindley of Hamilton.
Tinuz 06 mei 2019 23:18
Vantevoren zijn er altijd vraagtekens. Daarom kijk ik naar intrinsieke en actuele kwaliteiten. En dan constateer ik dat Sunweb hier bij de betere teams behoort. Dumoulin, Oomen en Bakelants met hulp van die obscure Australiers en Vervaeke zouden in principe bergop een aardig eind moeten kunnen komen. Ik heb meer vertrouwen in Oomen en Bakelants dan in De Plus en Kuss, bijvoorbeeld.
De driftige brommertjes van Astana zullen waarschijnlijk weer sterk in de breedte zijn, maar uiteindelijk denk ik niet dat Sunweb zoveel moet onderdoen.
veluweracer 07 mei 2019 11:39
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
> Lopez in het geel, de Giro houdt van vernieuwing,
> maar ze zullen de roze trui toch niet laten
> verdwijnen?

Dit is erg. Ik moet echt vroeger naar bed. Het moet niet gekker worden. Zie je het al voor je dat ze echt zouden besluiten tot homogenisering van de drie leiderstruien van grote rondes. Een gotspe zou het zijn
Cecchini 07 mei 2019 11:56
Speciaal voor JW (hij prikt nog heel sporadisch, maar toch)

De puzzel van Tom Dumoulin in de Giro

door Peter Winnen




Welk getal zou Tom Dumoulin hebben gezien, toen hij vanochtend op zijn digitale weegschaal stond? 70, 69? Naar eigen zeggen ligt zijn ideale gewicht om te excelleren in een grote ronde ergens tussen die twee getallen in. De eerste paar maanden van het seizoen woog hij 71 kilo. Dat was oké, voor het voorjaar tenminste.

Zaterdag begint de Giro met een kort, maar pittig tijdritje in Bologna. Dat wil Tom graag winnen. En dan meteen het roze aantrekken. Het laatste stuk naar de basiliek van San Luca heeft stijgingspercentages tot 16 procent, dus is het wel handig als het streefgewicht er reeds is.

En dan? Het zou ook heel handig zijn die trui meteen de dag erop te slijten aan een van de mindere goden. Hoe eerder het gewicht van de koers van de schouders, des te beter. Sparen van de ploeg en jezelf, tot het er werkelijk om gaat, is strategisch gewenst.

Maar heel groot is de kans dat Primoz Roglic het eerste roze gaat dragen. Hoe die jongen huishield vorige week in de Ronde van Romandië. Zondag raasde hij als een perpetuum mobile over het parcours van de afsluitende tijdrit in Genève. Maar zelfs voor een perpetuum mobile is het zaak die trui zo snel mogelijk in te leveren.

Simon Yates bleek in Parijs-Nice ineens een tijdritspecialist, dus ook hij is kanshebber voor de eerste trui. Yates leerde tijdens de vorige Giro de pijnlijke les dat zelfs voor de sterkste man van de koers een te vroeg veroverd roze truitje het gewicht van een harnas kan krijgen. Als hij wint in Bologna geldt voor hem net zo goed de vraag: hoe kom ik zo voordelig mogelijk van die leiderstrui af.

Het laatste roze, daar gaat hem om. Wie zich niet meer druk hoeft te maken over het eerste noch het laatste roze is Egan Bernal. Een lullig trainingsongevalletje leverde hem een gebroken sleutelbeen op. Die zien we in de Tour wel terug.

Tom Dumoulin vergelijkt het winnen van een grote ronde met het oplossen van ‘een grote puzzel waar heel veel bij komt kijken’. Ik vind het een mooie vergelijking. En ik heb stellig de indruk dat hoe wetenschappelijker de sport bedreven wordt, des te gecompliceerder die puzzel wordt. ‘Voeding, voorbereiding, training, rusten, weet ik veel wat nog meer’, zo somt Tom op. Eigenlijk staat zaterdag een heel team met ondersteunende specialisten aan de start van de Giro.

Iedere topwielrenner heeft een heel team specialisten achter zich. Je zou kunnen zeggen dat al die teams een wetenschappelijke Giro betwisten. Hoe goed ze zijn weten ze over dik drie weken als de benen gesproken hebben, en alle puzzels zijn opgelost − of niet. Onderweg raakt makkelijk een stukje kwijt.
Eindhovuh 07 mei 2019 12:15
Yates heeft met Chaves en Nieve toch 2 echt erkende klimmers. Alleen Oomen komt enigzins in de buurt.
En Hamilton won dit jaar de Coppi e Bartali, ook geen prutser dus.
Slimmerd 07 mei 2019 12:18
En dan voordat die mannen aan het werk moeten, heb je nog een Bookwalter die ook aardig kan klimmen
El Chaba 07 mei 2019 12:34
Zelfs Juul-Jensen is absoluut geen anti-klimmer en kan een behoorlijk tempo bergop/heuvelop rijden.
Cecchini 07 mei 2019 13:05
Maar dan nog, met al die verschillende kanshebbers met hun ploegen, kun je gemakkelijk een verdeel en heers spelletje spelen. Ze hebben allemaal hun belangen en kun je het nodige werk aan andere ploegen overlaten.

Alleen die ploegen met 2 kopmannen (ik denk vooral aan Astana en Movistar) moet je specifiek in de gaten houden met tactische spelletjes, maar ja een groot deel van het werk kun je ook andere ploegen overlaten. Als ik iedereen moet geloven heeft Dumoulin in de afgelopen Rondes waarin hij 1e en tweemaal 2e werd een waardeloze ploeg om zich heen gehad. In de Giro van vorig jaar was het in die Finestre handig geweest er nog 1 ploegmaat bij was geweest, maar ja Kelderman had zich van tevoren weer afgemeld, en Oomen was net niet goed genoeg. Voor de rest heeft het niet aan de ploeg gelegen. Er waren gewoon betere concurrenten.

Ik vind een ploeg vooral belangrijk in Rondes waarin een ploegentijdrit op het programma staat. Daar kun je als kopman al een aardige slag slaan. Juist op dat onderdeel is de Sunweb ploeg sterk.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/05/2019 13:18 door Cecchini.
Eindhovuh 07 mei 2019 13:34
In de Giro die hij won had hij anders de hulp van andere ploegen zoals Jumbo nodig om gaten dicht te rijden in bv de poepetappe en de laatste bergrit.
Dumoulin was toen vooral zelf heel goed.
Het zou mijn inziens zo moeten zijn dat hij één van de beste ploegen om zich heen moet hebben, dan zouden zijn kansen gewoon toenemen.
lodjan 07 mei 2019 13:39
Ten Dam zal dit jaar ook wel helpen indien nodig èn in positie om dat te doen.
Cecchini 07 mei 2019 13:56
Nou in die poepetappe heeft hij helemaal alleen de achtervolging moeten doen (ten Dam reed nog een kilometertje op kop, maar dat was het). In de dag voor de afsluitende tijdrit had hij de hulp van Mollema en Jungels.
El Chaba 07 mei 2019 14:00
Willen wel ja, maar ook nog kunnen? Hij is inmiddels 38 jaar..
El Chaba 07 mei 2019 14:09
Ivan Sosa en Eddy Dunbar zijn de laatste twee ontbrekende namen bij Team Sky.
Hart en Sivakov delen het kopmanschap.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/05/2019 14:52 door El Chaba.
MarkV 07 mei 2019 17:29
En hij reed ook in een etappe vroeg op achterstand waar Lotto-Jumbo met vooral een sterke Jurgen Vandenbrouck de meubelen moest redden.
Volgens mij was dat zelfs dezelfde etappe als waar hij de finale Jungels mocht bedanken.
Horsie is back 07 mei 2019 18:28
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ivan Sosa en Eddy Dunbar zijn de laatste twee
> ontbrekende namen bij Team Sky.
> Hart en Sivakov delen het kopmanschap.

Rijdt Team Sky als schaduw ook mee? smiling smiley
rustdag 07 mei 2019 20:37
De Toto

P. Roglic 2,40
T. Dumoulin 3,35
S. Yates 3,65
V. Nibali 7,25
M. Lopez Moreno11,00
M. Landa17,50
R. Carapaz 55,00
I. Sosa 60,00
I. Zakarin 60,00
B. Jungels 70,00
T. Hart 70,00
P. Sivakov 80.00
Heisenberg 07 mei 2019 21:01
Eigenlijk bizar dat drie renners van Ineos die op WT-niveau nog nagenoeg niets hebben laten zien in dit rijtje staan.
lodjan 07 mei 2019 21:35
En Bau en Lau?
rustdag 07 mei 2019 21:48
B. Mollema 150,00 winking smiley
Curzio 07 mei 2019 21:56
Zouden ze gewoon wezenloos op kop gaan rijden met de ploeg totdat de twee youngsters er zelf af liggen?
Orakel 07 mei 2019 22:02
Heisenberg Schreef:
-------------------------------------------------------
> Eigenlijk bizar dat drie renners van Ineos die op
> WT-niveau nog nagenoeg niets hebben laten zien in
> dit rijtje staan.


Klopt. Omdat ze nog niet de kans hebben gehad om te falen, kan een wedkantoor makkelijk geld verdienen aan een nieuwe belofte die niet zal worden ingelost.
Al is Sosa de beste klimmer, hij verliest 12 minuten in de tijdrit. Een werkelijk belachelijke quotering.
veluweracer 07 mei 2019 22:15
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ja.
> Nee.
> Nee.
>
> Dan weet je dat alvast.. winking smiley

Hopen dat Jungels er wat van bakt dan. Anders wordt het een flauwe Giro voor me.
Ron de Renner 08 mei 2019 12:01
Was een dag eerder, toen hij het roze verloor.
Cecchini 08 mei 2019 12:03
MarkV heeft nog wel een lesje geschiedenis nodig
MarkV 08 mei 2019 17:12
Nou dan zat ik er 1 dag naast, boeien. Het punt dat Dumoulin steun buiten zijn schandalig zwakke ploeg nodig had wordt er alleen maar sterker door.
Walnoot 08 mei 2019 17:43
Er zijn blijkbaar genoeg mensen die er op willen wedden. Anders gaat die quotering wel omhoog. Persoonlijk schat ik de kans dat Sosa de Giro wint overigens ook een stuk hoger in dan dat Mollema dat gaat doen. Bij beiden ongeveer verwaarloosbaar maar bij Sosa net iets beter. Mollema komt al jaren net tekort om met de echte toppers mee te gaan en niets wijst op verandering daarin. Sosa gaat waarschijnlijk een keer doorbreken en het is niet uit te sluiten dat hij nu op zijn Andy Schlecks binnenkomt.

Als we op top 5 zouden wedden zou het al heel anders zijn. Mollema komt daar prima voor in aanmerking, terwijl ik van Sosa eigenlijk geen klassement verwacht.
Vlaflip76 11 mei 2019 11:44
Landa krijgt rugnummer 1. Waarom hij is mij een raadsel.
Ja, Froome doet niet mee, maar dan zou nr 1 naar nr 2 van vorig jaar (= tom) moeten gaan of naar de kopman van Ineos.
Ploeg 2-22 zijn alfabetisch. Waarom dan de uitzondering voor Movistar/Landa?

Iemand een idee?
Pyama 11 mei 2019 12:56
Was wrs bedoeld voor WK Valverde
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen