Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Danilo Hondo fliegt raus

Gepost door opoeepo 
opoeepo 12 mei 2019 21:32
Geschrokken van zijn dopingbekentenis hebben de rechtschapen Zwitsers
Danilo direct de wacht aangezegd.
Doping in Zwitserland, dat kan natuurlijk echt niet.

[www.sportschau.de]
Nomath 12 mei 2019 22:50
Het gaat helemaal niet over doping in Zwitserland, maar over een bondscoach die vroeger als profwielrenner de zaak belazerd heeft. Wat is nog de geloofwaardigheid van zo'n coach ten opzichte van jonge renners? Gelukkig ziet Honda dat in ; jij kennelijk niet!
veluweracer 13 mei 2019 00:13
Fietsen: Cottbus ex-professional Hondo laat doping toe
Door Hajo Seppelt, Jörg Mebus, Wolfgang Bausch en Jörg Winterfeldt

Deel op Facebook Deel op Twitter Aanbevelen per e-mail Pagina afdrukken
De voormalige professionele profwielrenner Danilo Hondo van Telekom bekent exclusief in de ARD, 2011 klant van de Erfurt Doping-arts Schmidt te zijn geweest. Kostprijs: 30.000 euro per jaar, effect: vermoedelijk nul. Meest recent werkte hij met succes als coach in Zwitserland. Nu is zijn leven in puin.

Danilo Hondo ziet er ontspannen uit. Uit het feit dat hij de hele nacht zijn ogen niet heeft gesloten, zijn geen nawerkingen te zien. Noch dat hij urenlang in zijn lichaam heeft geribbeld. Hij vertrok vroeg op zondagochtend om half zeven vanuit huis bij Zug, reed naar het vliegveld van Zürich en vloog naar Berlijn.

Hondo, 45, draagt ​​een zwarte designer-jeans met stijlvolle tranen voor de luxe sneakers van Yohji Yamamoto. Extern, geen spoor van het dat zijn leven dreigt te gaan rechtstreeks uit van de gezamenlijke: De voormalig professioneel wielrenner Hondo van Cottbus heeft gestaan in de voorkant van de camera's ARD-Doping editors in een uitgebreid interview te bedienen bloeddoping in Erfurt dokter Mark Schmidt hebben. "Hij had toen al heftig proberen druk uit te oefenen, dat is een verhaal die zin, dat is nog steeds zeer wijdverspreid maakt" , zegt de Hondo nu werkzaam als bondscoach van Zwitserland, "dan heb ik eindelijk helaas, de grote fout gedaan in mijn leven en ingestemd met dit verhaal. "

Danilo Hondo Danilo Hondo: "Ik moet erbij blijven staan" Sportshow 12.05.2019 29:53 min De eerste
Zaak tegen Lehmann-Dolle
De Erfurt-arts Schmidt werd gearresteerd in de loop van de overvallen op de Scandinavische skiloopkampioenschappen in Seefeld / Oostenrijk en in Erfurt aan het einde van februari. De onderzoekers hadden aangekondigd dat de dopingring 21 atleten uit acht landen en vijf sporten behoorde.

Het was pas op vrijdag (2019/05/10) adviseerde de Nationale Anti-Doping Agency gemeld Duitsland (NADA) dat ze een sportrecht Tuchtprocedure bij de Duitse Sports Arbitrage (DIS) heeft ingeleid tegen Robert Lehmann-Dolle wegens een mogelijke schending van de antidopingregels. Het einde van maart had gemeld dat een Duitse schaatser klant was Schmidt, echter, om dan toch om juridische redenen, zonder de naam Lehmann-Dolles ARD-Doping editors.

Bloedampullen in het antidopinglaboratorium Fietsen: nieuwe dopingbelijdenis van voormalig wielrenner Sportshow 12.05.2019 06:54 min De eerste
Als onderdeel van de verhoren in voorlopige hechtenis, had de arts Schmidt Hondo ook als klant moeten identificeren. Geconfronteerd met Hondo had aanvankelijk ontkend noch enige medeplichtigheid op zaterdag, maar dan worstelde door, maar laat een omnium bekentenis, hoewel een consulaire georiënteerde advocaat die hem sterk had afgeraden. " Sinds ik heb gewerkt als bondscoach in Zwitserland nu, hebben te maken met veel jonge rijden en ik ben echt heel actief in de afgelopen jaren, had preventieve anti-doping de oorzaak is opgenomen, dan was relatief duidelijk: Als ik bij deze zaak Ik moet blijven toekijken wat ik de afgelopen jaren heb gedaan als een niet-actieve professionele wielrenner, " zegt hij ."Het zou verkeerd zijn als ik op legale wijze mijn verantwoordelijkheden probeerde te ontlopen, en dat is de enige manier waarop ik een duidelijk signaal naar mijn atleten kan sturen."

Onderzoeken in Zwitserland
In ieder geval waren al onderzoeken tegen hem aan de gang in Zwitserland. Zaterdag wilde Ernst König, directeur van het Zwitserse antidopingagentschap, de naam van de ARD-dopingredacteur bevestigen: "Wat ik u kan vertellen is dat het gaat om een ​​Duitse burger die een directe relatie heeft met Zwitserland en momenteel werkt in een coachende rol in een Olympische sport in Zwitserland. " Bovendien zouden de Zwitserse federale politie fedpol en de kantongemeenschap Bern de Hondos-watervallen hebben aanvaard, mogelijk om te controleren of hij zichzelf niet alleen heeft gedoteerd, maar ook dopingagenten in Zwitserland heeft geïmporteerd of aan anderen heeft doorgegeven. Alleen dan zou Hondo een zaak zijn voor staatsonderzoekers.

Dat de werking en zijn bekentenis hebben ernstige gevolgen voor hem is Hondo, die zijn carrière in 2014 klaar is, exploiteert een fietsenwinkel in Mallorca en tot slot maakte de Zwitserse U23 rijder wereld- en Europese kampioenen, op de hoogte. "Ik heb de wielerbond vroeg geïnformeerd op zondag, zijn allemaal geschokt," zegt hij, "Ik was meteen duidelijk dat er geen toekomst zou zijn in de wielersport meer voor mij -. Vooral omdat ik officieel nog overtreders te herhalen"

Carfedon lock
Hondo was begonnen als baanwielrenner en was in 1997 als sprintspecialist in het wielrennen veranderd. Hij reed in zijn carrière voor de grote teams, zoals Telekom, Gerolsteiner, Lampre of RadioShack en won de sprint tegen de Italiaanse wereldklasse ruiter Mario Cipollini hetzelfde voor zijn eerste grote tour, de Ronde van Italië 2001, twee fasen.

Echter Hondo is ook getest in april 2005 al positief voor de verboden prestatiebevorderende substantie Carfedon en verboden voor twee jaar. Hij had toen heftig geprobeerd om zich te verdedigen met legale middelen en dringt vandaag "te hebben onbewust gedrogeerde: Het was mijn gok dat ik altijd hebben aangegeven dat er iets mis is gegaan, dat er iets vies was."

Hij kende Schmidt slechts kort als een vriend van een fysiotherapeut toen hij met hem sprak "om mij dit verhaal aan te bieden". Zijn eerste afwijzing was geleidelijk verdwenen toen de dokter hem de achtergrond had verteld: "Ik hoef me geen zorgen te maken, dat is de veiligste methode, zei hij, en dat doen veel atleten dat."

Dus hij gaf het uiteindelijk in 2011. "Ik had de hoop dat ik langer zou kunnen rijden of beter zou kunnen rijden om misschien een beter contract te bemachtigen om de verliezen in het verleden goed te maken," zegt Hondo.

Schmidt had hem toen een buitenlands mobiel telefoonnummer gegeven, 'Sloveens of Kroatisch of zo', waarover ze de data voor de bloedafnames en repatriëringen hadden gecoördineerd. Hondo zegt dat alleen de dokter zelf voor hem zorgde, geen helpers. Het bloed werd van hem afgenomen in een appartement bij Frankfurt, wat handig was omdat zijn vriendin in Wiesbaden had gewoond. En Schmidt was ook naar zijn huis in Zwitserland gekomen.

"Zuiver financiële motivatie"
De rendementen werden gemaakt op de racedag of de dag ervoor, bijvoorbeeld in Milaan - Sanremo, Belgische klassiekers of de Tour de France, een totaal van drie tot vier keer. Hij betaalde de behandelingen elke keer contant, minstens € 30.000 voor het hele jaar. Dat Schmidt nu waarschijnlijk zijn naam aan de onderzoekers heeft onthuld, gaat Hondo terug op het feit dat "het geheel niet echt in goede zin uiteen is gevallen".

Er was gesproken over de contante betalingen, de bedragen waren opgeblazen, Schmidt zei dat het duur was. "Kort gezegd ging het om geld, dat was een puur financiële motivatie", zegt Hondo, "ik weet dat hij destijds een huis heeft gebouwd en altijd zei dat het moeilijk genoeg was om geld te verdienen als arts."

Begin 2012 vertelde hij Schmidt "niet door te gaan" . Aan zijn scrupules was het effect van de behandelingen gekomen: "Ik heb me altijd slecht gevoeld, en op de dagen dat ik het bloed erin had, ging ik erger dan normaal."
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen