Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

102nd Giro d'Italia Etappe 10

Gepost door rustdag 
rustdag 20 mei 2019 13:26





Ravenna › Modena 145km





13:45-––:–– | km –––,–/–––,– | neutraler Start: Ravenna (5,5 km Neutralisation)
13:55-––:–– | km ––0,0/145,0 | scharfer Start: Ravenna
16:01-16:13 | km –98,4/–46,6 | Sprint: San Giovanni in Persiceto
16:13-16:26 | km 108,0/–37,0 | Sprint: Crevalcore
17:04-17:22 | km 145,0/––0,0 | Ziel: Modena
















Klassement:

1 1 - CONTI Valerio UAE-Team Emirates 20 36:08:32
2 12 ▲10 ROGLIČ Primož Team Jumbo-Visma 1:50
3 4 ▲1 PETERS Nans AG2R La Mondiale 2:21
4 2 ▼2 ROJAS José Joaquín Movistar Team 2:33
5 7 ▲2 MASNADA Fausto Androni Giocattoli - Sidermec 2:36
6 9 ▲3 AMADOR Andrey Movistar Team 2:39
7 6 ▼1 ANTUNES Amaro CCC Team 3:05
8 5 ▼3 MADOUAS Valentin Groupama - FDJ 3:27
9 3 ▼6 CARBONI Giovanni Bardiani - CSF 3:30
10 11 ▲1 BILBAO Pello Astana Pro Team 3:32






Startlijst: [www.procyclingstats.com]


Eurosport 13:40
Slimmerd 20 mei 2019 13:52
Is het droog morgen? Anders worden die 450 meter op 1500 meter van de streep nog leuk.
tvm 20 mei 2019 14:31
Er is doorgaans veel lof voor de parcoursbouwers van de Giro, en wat betreft de profielen ben ik het daarmee eens. Maar een aantal vlakke finales zijn echt zeer slecht uitgetekend.
Snorfietser 20 mei 2019 14:49
Ik vind de profielen tot nu toe ook niet om over naar huis te schrijven.
Arsimo 20 mei 2019 15:09
Tja, zullen we mee moeten (leren) leven.

De finishplaatsen betalen flink geld en willen natuurlijk met hun aantrekkelijkset aanzichten in beeld komen. Dus schilderachtige stadcentra, boulevards e.d. Deze hebben vaak niet zo gunstige aanrijroutes met slecht wegdek, rare bochten, versmallingen etc.
Nelis! 20 mei 2019 15:17
Weer een gaap-etappe. Helaas.
ton duk 20 mei 2019 15:27
Wel wat kort. Na een rustdag mag je toch een 245 km verwachten deze Giro
gr
Blueprint 20 mei 2019 15:40
Dit kan zelfs Mareczko nog aan.
Pyama 20 mei 2019 16:50
Die heeft nog 2 koersdagen deze Giro. Als het wat korter was zeker kans op winst.
Walnoot 20 mei 2019 16:59
Excusez le mots maar waar hebben jullie het in godsnaam over? De laatste bocht ligt op ruim twee kilometer van de streep, en daarna is het rechtdoor. Er zijn wat smallere stukjes, maar echt niets onoverkomelijks. En die straatsteentjes die daar liggen, dat is bepaalde geen Carrefour de l'Arbre hoor, daar gaat men echt heel weinig van voelen.

Er is qua parcours genoeg te klagen over deze Giro, maar er zijn toch echt niet teveel typische sprintetappes, of zeg ik nu iets raars? En met deze rit specifiek is heel weinig mis. Vai Giro.
Fashionisto 20 mei 2019 17:54
Het probleem met de parcours van deze Giro (tot nu toe) is dat de zwaardere ritten niet genoeg uitdagen. Dan ben je van andere variabelen, zoals valpartijen en weersomstandigheden, afhankelijk: dat gaf enkel wat spektakel in de vierde rit. Bovendien moeten 'we' als Nederlanders even wennen aan het idee dat er geen landgenoot op de voorgrond meedoet. (Goed, Mollema deed gisteren een moedige poging, en dat biedt perspectief).

Als je naar het parcours en de Nederlandse inbreng kijkt in de voorgaande jaren, dan zie je (uit m'n hoofd) een spectaculaire rit naar La Spezia en zeer aanvallende Kruijswijk in 2015, de roze trui van Dumoulin, klimgeweld, sterrata en de langzame opmars van Kruijswijk in 2016, zware ritten op Sicilië en de aankomst op Blockhaus met Dumoulin en Mollema in 2017 en andermaal het roze met Dumoulin en twee mooie aankomsten bergop in 2018. Deze Giro is er voor mij niet een van de langzame aanloop maar de lang aanhoudende gaap.
Curzio 20 mei 2019 18:26
Ook de overladen derde week zorgt voor afwachtend koersen in het begin. Iedereen is bang er aan het eind doorheen te zakken.
Cecchini 21 mei 2019 09:17
Giro culinario: Ravenna - Modena

Door Volkskok Onno Kleyn



Een saaie etappedag luisteren we op met de beste balsamico die u kunt vinden, voor over een hippe pasta.

Vandaag kan ik niet anders dan het over aceto balsamico hebben. De dagetappe is uitzonderlijk saai, een plat traject met niets dan bebouwing, rotondes en verkeersdrempels, dus dan concentreren we ons liever op de culinaire rijkdom van het doorkruiste gebied. Waarvan de ware Aceto Balsamico Tradizionale van Modena (en Reggio Emilia) een exponent is. Natuurlijk kent u de gewone balsamico uit de supermarkt. 'Balsemazijn' waar niets balsemachtigs aan is, ordinaire wijnazijn met karamelstroop. Als dat in de buurt van Modena door elkaar wordt geroerd en zestig dagen in een of ander vat zit, mag het Aceto Balsamico di Modena heten, maar dat stelt niks voor. De echte heet Tradizionale en is minstens 12 jaar oud. Hij wordt gemaakt van ingekookte druivenmost die in vaatjes van telkens andere houtsoorten rijpt: eiken, maar ook moerbei, kers, kastanje, jeneverbes, es, appel, peer en pseudo-acacia. Kost een fortuin: zeker 800 euro per liter. Vandaar dat het alleen in designerflesjes van 100 milliliter te koop is.

Gelukkig zijn er ook tussenvormen, goed gemaakte maar minder lang gerijpte balsemazijnen. Daarvoor moet je naar een speciaalzaak. Tip: doe dat.

Vandaag een hippe pasta. In Modena huist per slot van rekening 's werelds 'beste' restaurant, Massimo Bottura's Osteria Francescana. Waar dit niet op de kaart staat.

LASAGNE CON RICOTTA E ACETO BALSAMICO LASAGNE MET RICOTTA EN BALSAMICO, VOORGERECHT VOOR 4 PERSONEN
INGREDIËNTEN


50 g gepelde walnoten
150 g ricotta
flink wat uitstekende olijfolie extra vergine
30 g Parmigiano Reggiano, vers geraspt
6 vellen koelverse lasagne
50 g rucola
Fleur de sel
Zeer goede aceto balsamico of balsamicostroop

BEREIDING
Hak de noten grof en daarna de helft nog wat fijner. Meng dat laatste met de ricotta, 3 eetlepels olijfolie en de Parmigiano. Breng op smaak met zout en peper.

Breng een pan water met 10 gram zout per liter aan de kook en kook er de pastavellen in. Roer voorzichtig opdat de vellen niet aan elkaar kleven in het water. Laat ze uitlekken en snijd ze doormidden.

Leg een paar blaadjes rucola op een bord, strooi een paar korrels zout en bedruppel met wat olie. Leg er een half lasagnevel op en daarop een lepel van het ricottamengsel. Doe er wat rucola op, zout en olie en herhaal twee keer, tot het mengsel en de vellen op zijn; ieder bord heeft drie laagjes. Bestrooi met de grof gehakte noten en bedruppel met aceto balsamico.
Cecchini 21 mei 2019 11:29
De Giro d’Italia van Elia Viviani en Caleb Ewan zit er bijna op. De twee sprinters geven er na de elfde etappe de brui aan, zo meldt Het Nieuwsblad.

De komende twee dagen lijken de snelle mannen nog aan zet te zijn in de Ronde van Italië. Vandaag wordt er in Modena een massasprint verwacht en ook in de etappe naar Novi Ligure lijkt de zege voor een van de snelheidsduivels te zijn weggelegd. Maar daarna lijkt alleen de achttiende rit nog geschikt voor de sprinters. Voor Ewan en Viviani, die deze zomer ook graag willen schitteren in de Ronde van Frankrijk, is het dan ook een logisch verhaal om na de elfde etappe uit de wedstrijd te stappen.
Het Nieuwsblad meldt verder dat ook Jasper De Buyst de Giro d’Italia niet uit zal rijden. De vaste lead-out van Ewan hoopt echter in ieder geval tot en met de tweede rustdag in koers te blijven.

Ewan heeft deze Giro d’Italia al een keer op het podium van de champagne mogen proeven. Hij was de beste in de etappe naar Pesaro. Italiaans kampioen Viviani heeft nog geen ritzege binnen. Hij was weliswaar de snelste in de derde etappe met aankomst in Orbetello, maar de overwinning werd hem na juryberaad afgenomen. De zege ging toen naar Fernando Gaviria, die na de zevende etappe moest opgeven met knieklachten.
Cecchini 21 mei 2019 15:49


Ze zijn weg
141 km - De rest van het peloton gelooft het wel. De twee krijgen de ruimte. Covili rijdt voor Bardiani, Hatsuyama voor Nippo Vini Fantini. De beste rituitslag van laatstgenoemde in deze Giro is.... 143ste.

Van de NOS site
Slimmerd 21 mei 2019 15:57
Slimmerd 21 mei 2019 16:36
Nog 45km, 1'20
Slimmerd 21 mei 2019 16:58
Koplopers gegrepen, nog 30km
Clavan 21 mei 2019 17:07
Als Lefevre in het engels praat is hij verstaanbaarder dan wanneer hij Vlaams brabbelt....geinig.
Slimmerd 21 mei 2019 17:25
Slimmerd 21 mei 2019 17:34
Val onder de boog
Slimmerd 21 mei 2019 17:34
Ackermann daarbij
Slimmerd 21 mei 2019 17:35
1. Demare
2. Viviani
3. Selig
4. Eqan
5. Nizzolo
6. Cimolai
7. Belletti
8. Lonardi
9. De Buyst
10. Guarnieri



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/05/2019 17:44 door Slimmerd.
Slimmerd 21 mei 2019 17:37
Ackermann flink gehavend, Moschetti lijkt nog op de grond te liggen met Consonni
Slimmerd 21 mei 2019 17:38
Moschetti werd omhoog gehesen, maar kon duidelijk niet op zijn benen staan
Curzio 21 mei 2019 20:56
Wel fijn dat als je de hele ploeg van Trek daar ziet staan, het niet om Mollema blijkt te gaan. Los van dat het nog steeds een vieze val is natuurlijk.
lodjan 21 mei 2019 21:10
Hoe is het met 'm?
opoeepo 21 mei 2019 23:45
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen