Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

#metoo Ladies Cycling.

Gepost door veluweracer 
veluweracer 12 juni 2019 14:25
Het schijnt in de sportwereld toch helaas nog te vaak voor te komen.

[www.telegraaf.nl]
pauldob 12 juni 2019 14:49
Hier uitgebreider:
[www.cyclingnews.com]

Triest
lodjan 12 juni 2019 14:54
El Chaba 12 juni 2019 16:04
Het komt helaas in elke 'wereld' voor, dus ook hier ja..
Orakel 12 juni 2019 19:59
Altijd ingewikkelde materie. Het lijkt er op dat privé en sport te veel door elkaar zijn gaan lopen. Wanneer iemand in jouw huis te gast is, dan is het niet ongepast om een opmerking te maken over té uitdagende kleding. Binnen de relatie coach-pupil is dat wél ongepast. De pers wil er graag een #metoo verhaal van maken, maar er lijken (volgens de 8-9 dames) geen handtastelijkheden te hebben plaats gevonden. Een kus of knuffel hoogstens. Niet goed als dat afgedwongen wordt, maar ik zie het bij vrijwel alle sportprestaties of het nu voetbal, waterpolo of formule 1 is. Het lijkt met name te gaan over het te hard optreden, woede uitbarstingen, mentale spelletjes spelen. Laten we voorop stellen dat het niet mijn stijl is, maar er zijn meer harde coaches. Bondscoach Louis van G. heeft zelfs zijn broek laten zakken in de kleedkamer. Dat maakt het niet normaal, maar zegt iets over de cultuur van coaching. Dat de coach in kwestie niet geschikt is voor zijn bijbaan als coach staat als een paal boven water (niet geliefd, geen prestaties), maar ik denk dat het schandaal ook niet groter is dan dat.
De zwarte trui 12 juni 2019 20:09
Hij hád een relatie met zijn (mentaal/privé tobbende) pupil...

Totaal ongeschikt als (vrouwen)coach deze man.
Orakel 12 juni 2019 20:13
[www.volkskrant.nl]
Bovenstaande link gaat over een bondscoach die in Nederland zeer gerespecteerd wordt.

[www.volkskrant.nl]
Peter Mueller had een relatie met Marianne Timmer. Daar werd relatief weinig ophef over gemaakt.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 12/06/2019 20:22 door Orakel.
opoeepo 12 juni 2019 21:38
Muellertje, Muellertje, wat ga je doen?
Horsie is back 12 juni 2019 21:47
Dat onze Louis van Gaal een aparte persoonlijkheid is en heeft, zag Horsie zelden beter geïllustreerd dan in een wat dieper gravend fragment van Kijken in de Ziel over toptrainers, zoals daar waren: Guus, Leo, Co, Foppe, Willem en Louis. Op een gegeven moment reageerde d'en Louis als door een bij gestoken en gaf aan, dat de interviewer bezig was naar de bekende weg te vragen. Item was uiteraard naar het waarom van de bekende al dan niet geënsceneerde woede-uitvallen van Louis van Gaal. Zelden een interviewer, hier dus Coen Verbraak, zo onthutst horen zeggen: 'Meent U dat nou?". Louis nam toen toch echter geen aanstalten zijn broek uit te trekken, zoals Orakel memoreerde. grinning smiley

Het hele verhaal riekt Horsie eerder naar machtsmisbruik dan aan seksueel misbruik, al zal dit zeker in de beleving van de jongere rensters niks uitmaken.
Een wannabee trainer, die wannabee rensters in de (houd)greep houdt.
veluweracer 12 juni 2019 23:49
Goed om te lezen dat de dames het vermeende machtsmisbruik helder weten te beschrijven en te duiden. Dat de rest van team zegt die ervaringen niet te hebben zou geen verlichtend of ontlastend argument mogen zijn.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen