Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Dumoulin reageert positief op knie-operatie en gaat op hoogtestage

Gepost door Cecchini 
Cecchini 17 juni 2019 16:37
Tom Dumoulin is op weg naar zijn hoogtestage. Zijn knie heeft goed gereageerd op een kleine operatie waarbij een klein stuk gravel is verwijderd. Dumoulin kan daardoor op trainingskamp. Dat meldt Team Sunweb.

Dumoulin verliet zaterdag de Dauphiné na irritaties in zijn knie. Zondag is hij daarvoor geopereerd, zegt ploegarts Camiel Aldershof. “Bij die ingreep hebben ze iets weggehaald wat aanvankelijk leek op een carbonsplinter, maar het bleek een klein stukje gravel. We hebben besloten dit stuk te verwijderen, omdat het voor lichte irritatie zorgde.”

“Vanmorgen heeft Tom een testrit gereden en omdat alles goed is gegaan, is besloten om op trainingskamp te gaan. Hij kan zijn voorbereidingen voortzetten. Het herstel zal dagelijks in de gaten gehouden worden. Mogelijk worden de trainingsplannen aangepast, maar de tekenen zijn goed”, zegt Aldershof. De Tour de France begint op 6 juli in het Belgische Brussel.
Cecchini 17 juni 2019 16:38
En dan denk ik, met al die medische deskundigen in de buurt, had dat niet 4 weken eerder gekund. Geklungel ?
Eddy Veen 17 juni 2019 16:52
Kun je wel zeggen ja.
Sjorsoll 17 juni 2019 16:53
Hopelijk komt het dan toch nog goed.
Vlaflip76 17 juni 2019 17:08
Eindhovuh 17 juni 2019 17:17
De eerste 3 woorden maakten het even spannend.
Curzio 17 juni 2019 19:11
Ben vooral benieuwd waar dit nou zat. Lijkt me niet dat dit binnen in het kniegewricht heeft gezeten, dan zou je een arthroscopie moeten doen en volgens mij kan je dan niet de volgende dag op hoogtestage gaan. Dus dan zou het aan de buitenkant van de knie moeten hebben gezeten, ergens onderhuids of in de spier of tegen het bot. Als dat zo is, dan moet het wel goed komen.
el:equipo 17 juni 2019 19:32
Orakel 17 juni 2019 20:26
Het leven wordt achterwaarts begrepen, maar wordt voorwaarts geleefd.
PVW 17 juni 2019 21:20
Dat moet kloppen. Maar een andere vraag is of nou echt het euvel is verholpen. Van niks tot metaalsplinter tot grind in 2 a 3 weken. Foute conclusies of zit er ook nog ergens een metaalsplinter maar hopen ze dat dit voldoende helpt (omdat de rest lastiger is te behandelen?) Of zitten er nog meer stukjes grind? Enzovoorts.
Ottie 17 juni 2019 21:47
Even voordat die nieuws naar buiten kwam vertelde Karsten Kroon op Eurosport, dat hij vandaag in de tuin bezig was (voordat hij naar de studio vertrok) en op een gegeven moment kwam Tom Dumoulin bij hem aan fietsen in wielerkleding met een grote lap op de knie.
Tom vertelde Karsten dat er een stukje plastic uit zijn knie was gehaald tijdens de operatie en dat daar de irritatie van kwam en dat hij van de arts op trainingskamp kon gaan. Voor zover ik het heb onthouden zat dat stukje plastic erg dicht bij een zenuw in de buurt of er tegen aan, daar had hij dus de hele tijd sinds die val last van.

Toch iets anders dan een stukje grind/gravel/steen waar overal over wordt geschreven.
Tom ging na zijn bezoekje aan Karsten met de auto richting de Alpen om te gaan trainen. Als het goed gaat blijft hij daar een tijdje in voorbereiding op de Tour en als het niet goed gaat is hij binnen een paar dagen weer thuis had Tom tegen Karsten gezegd.

Hopelijk is het nu klaar en kan de wond goed genezen tijdens zijn trainingskamp en heeft hij nergens last meer van. Dat is het belangrijkste natuurlijk!
Curzio 17 juni 2019 21:55
Een van de ploegleiders zei ook dat er meerdere problemen tegelijk waren, o.a. vocht in de knie en ook wat beschadigd kraakbeen. Mogelijk hebben ze de bijdragende factor van de splinter aanvankelijk als laag ingeschat, wat me niet onlogisch lijkt als dit buiten de gewrichtsspleet zat.
Cecchini 18 juni 2019 10:21
Zijn Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk op tijd fit voor de Tour?

Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk stapten afgelopen weekend voortijdig af in het Critérium du Dauphiné. Beiden kampen met fysiek ongemak en zijn naarstig op zoek naar de grote vorm voor de Tour. Gaat dat lukken?

Door Rob Gollin / Volkskrant



De entourages van de renners houden de moed erin. Geen paniek. De voorbereiding mag dan niet geheel naar wens verlopen, maar het kan natuurlijk nog allemaal helemaal goed komen. Tijd zat. De Tour de France begint pas op zaterdag 6 juli, in Brussel.

Maar toch: het zijn ontegenzeggelijk andere tijden. Kijk voor een vergelijking maar eens naar vorig jaar. Toen drong zich aan de vooravond van de belangrijkste etappekoers in het wielrennen de luxe op van maar liefst drie ijzersterke Nederlandse troeven in Frankrijk. Tom Dumoulin had in de Alpen, fietsend op hoogte na een slopende Giro d’Italia waarin hij tweede was geworden, nieuwe ambitie hervonden; hij beloonde zichzelf drie weken later met de op een na hoogste trede in Parijs. Steven Kruijswijk mikte op de top-5; hij loste zijn belofte met precisie in. Bauke Mollema voelde zich sterk genoeg om het kopmanschap van zijn ploeg Trek-Segafredo te dragen; dat liep wat minder naar wens, na een pijnlijke smak op de kasseien in Noord-Frankrijk kon hij een topklassering wel vergeten.

De werkelijkheid van de aanloop naar de Tour in dit seizoen oogt aanzienlijk wankeler. In hun laatste test in de ambiance van een heuse meerdaagse wedstrijd gaven de nummers twee en vijf in de Tour van 2018 op – het waren juist andere Nederlanders die zich in het Critérium du Dauphiné in de kijker reden met etappezeges, de Ineos-renners Wout Poels en Dylan van Baarle.

Naweeën van val
Dumoulin worstelde er nog altijd met de naweeën van zijn val vorige maand in de buurt van Frascati, een dag later gevolgd door het verlaten van de Giro. Het kraakbeen in de knie speelde op bij zware belasting. Een metalen splintertje irriteerde – afgelopen zondag bleek dat het om een stukje gravel ging. Het is intussen operatief verwijderd. Kruijswijk stapte in de laatste etappe van dezelfde wedstrijd af met maagproblemen. Het snel wisselende weer speelde hem parten. Van 30 graden in de zon tot 5 graden in de plensregen – er waren wel meer deelnemers die er last van hadden. Voor Mollema staat er komende maand als klassementsrenner minder op het spel. Na zijn sterke optreden in de Giro, bereidt hij zich nu in de luwte voor op zijn rol als meesterknecht voor de Australiër Richie Porte.

Met de bezweringen dat er nog niet veel aan de hand is, probeert Sunweb Dumoulin natuurlijk gerust te stellen. Volgens ploegleider Aike Visbeek komt de Tourstart pas in gevaar als het trainingskamp in La Plagne de komende dagen niet de gewenste verbetering oplevert. Voor de camera van de NOS: ‘Je moet gewoon goed kijken wat de risico’s zijn en hoe je zekerheid inbouwt.’ Maandag vertrok Dumoulin naar de Alpen na een goed verlopen testrit in de ochtend. De knie reageerde nauwelijks op de ingreep van een dag eerder. De voorbereiding wordt volgens plan voortgezet, het herstel op de voet gevolgd.

Dat zijn beoogde luitenant in Frankrijk, Sam Oomen, in Italië bij een val een heup brak en voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld omdat hij aan een beknelde liesslagader moet worden geopereerd, was voor de ploeg al evenmin een hobbel van formaat. Wilco Kelderman, van hetzelfde kaliber, is na een gemene schuiver in de Ronde van Catalonië tijdig beschikbaar als vervanger. Hij rijdt zich deze week warm in de Ronde van Zwitserland.

Bravoure
Dumoulin zelf leek de afgelopen week vooral te twijfelen. De stemming wisselde bijna met de dag. Voorafgaand aan de Dauphiné verklaarde hij dat hij zich pas zorgen ging maken als de knieblessure hem tot opgave zou dwingen. Over zijn conditie na een week gedwongen rust, was hij niet tevreden. ‘Als ik de vorm die ik heb, niet kan uitbreiden, dan heeft het voor mij niet zoveel zin.’ Een prominente rol in een vroege aanval in de koers stemde hem weer optimistisch. Zo wilde hij fietsen. Dat was lekker geweest. Na een derde plek in de tijdrit, achter winnaar Wout Van Aert, noemde hij het ‘frustrerend’ dat een zege dit seizoen er maar niet in zat. Op vrijdagmiddag kondigde hij met enig bravoure aan dat hij er bij wijze van ultieme beproeving ‘vol’ in zou gaan, op zaterdag verliet hij de wedstrijd, op weg naar Nederland voor al weer een scan van het geplaagde gewricht. Het was uit voorzorg, beklemtoonde de ploeg.

Team Jumbo-Visma nam het afhaken van Kruijswijk min of meer voor kennisgeving aan. Er is geen noodzaak tot het wijzigen van de planning. De kopman doet even enkele dagen rustig aan in zijn woonplaats Monaco en meldt zich dan in de Alpen voor trainingen en verkenningen van het parcours. Kruijswijk tilde niet zwaar aan de onvoltooide Dauphiné. ‘Verder aanklampen en mezelf leeg rijden tot aan de finish was niet echt zinvol, zeker niet met het oog op de Tour.’ Hij weet ook dat juist de grote ronden hem beter liggen, met een dikwijls sterke derde week als geducht wapen. Wel moet hij het dit jaar stellen zonder de nabijheid van zijn Sloveense ploeggenoot Primoz Roglic. In 2018 stuwden ze elkaar in de slotfase nog tot grote hoogten.

Dat de reeks geruststellende woorden misschien wel tegen beter weten in worden uitgesproken en vooral bemoedigend zijn bedoeld, is verklaarbaar. Waarom zou je iemand ook de put inpraten? Maar zeker Dumoulin zal beseffen dat met een aanhoudende zoektocht naar de grote vorm en een zeer beperkte hoeveelheid wedstrijdkilometers in de benen de fundamenten voor een sterk optreden in Frankrijk wel akelig bouwvallig ogen.
predator 18 juni 2019 14:14
Breaking news: Dumoulin keert terug van hoogtestage
veluweracer 19 juni 2019 11:28
Ottie Schreef:
-------------------------------------------------------
> Even voordat die nieuws naar buiten kwam vertelde
> Karsten Kroon op Eurosport, dat hij vandaag in de
> tuin bezig was (voordat hij naar de studio
> vertrok) en op een gegeven moment kwam Tom
> Dumoulin bij hem aan fietsen in wielerkleding met
> een grote lap op de knie.
> Tom vertelde Karsten dat er een stukje plastic uit
> zijn knie was gehaald tijdens de operatie en dat
> daar de irritatie van kwam en dat hij van de arts
> op trainingskamp kon gaan. Voor zover ik het heb
> onthouden zat dat stukje plastic erg dicht bij een
> zenuw in de buurt of er tegen aan, daar had hij
> dus de hele tijd sinds die val last van.
>
> Toch iets anders dan een stukje grind/gravel/steen
> waar overal over wordt geschreven.
> Tom ging na zijn bezoekje aan Karsten met de auto
> richting de Alpen om te gaan trainen. Als het goed
> gaat blijft hij daar een tijdje in voorbereiding
> op de Tour en als het niet goed gaat is hij binnen
> een paar dagen weer thuis had Tom tegen Karsten
> gezegd.
>
> Hopelijk is het nu klaar en kan de wond goed
> genezen tijdens zijn trainingskamp en heeft hij
> nergens last meer van. Dat is het belangrijkste
> natuurlijk!

Oh, wilde Karsten weer even laten blijken hoe rijk en ontspannen zijn leven is? En met wie hij zoal vrienden is?
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen